30+ kihagyhatatlan hétvégi program Budapesten és környékén
- 2021. november 11-14. -

Ezen a hétvégén is számtalan zseniális program vár rád Budapesten és környékén, legyen az mozi, lemezbemutató, séta, vagy gasztronómiai élmény. Már csak azt kell eldöntened, melyiket választod a rengeteg izgalmas esemény közül.

Csütörtöki (Márton-napi) programok a fővárosban (2021. november 11.)

Márton-napi jazzvacsora a Millennium Kávéházban

Szent Márton napja a jóízű és gazdag falatozások időszaka. Itt a hagyományos libaételek rendkívüli tálalásban kerülnek az asztalra, kiváló jazzmuzsika kíséretében.

Hétvégi programok Budapest

Márton-napi Gyertyafény Expressz

November 11-én Nagymaros felé robog a hangulatos szalon-, bár- és nosztalgiakocsikból álló Gyertyafény Expressz. Az időutazással felérő élményt Márton-nap alkalmából első osztályú borokkal és ételekkel fokozzák. Az impozáns szerelvény 18:50-kor indul a Nyugati pályaudvarról, a felejthetetlennek ígérkező program közel háromórás.

Még több Márton-napi program 2021-re:

Bladee / Pharaoh / Power Puff / DJ GOZTH / Slowgod by Yo! MTV Raps

Egy este, ahol együtt lépnek színpadra a hazai és a nemzetközi new wave rap színtér kiemelkedő alakjai.

Chalaban 20 / Jubileumi klubkoncert

20 éves a marokkói zenét játszó Chalaban, amit a Gödörben egy fergeteges klubkoncerttel ünnepelnek meg.

Hétvégi programok Budapest

Ezüst Nyár · Barta Tamás zenei öröksége

Az Ezüst Nyár zenekar Magyarország első szupergroupjának, a Locomotiv GT virtuóz gitárosának, Barta Tamásnak állít emléket.

Gerendás & Friends

A LIVE STAGE következő dobása: GERENDÁS & Friends, azaz Miller Dávid, Király Viktor, Radics Gigi és Kapitány Máté.

Bajusz koncert a pesti Pótkulcsban

Francia maouche swing, magyar kávéházi jazz-zel színezve.

Budapesti programok a hétvégén

Cinema City Filmünnep (csütörtök-vasárnap)

A Cinema City november 11. és 14. között rendezi meg mozirajongóknak szóló eseménysorozatát, a Filmünnepet, amelyen több mint 30 film közül választhatnak a mozizni vágyók a normál jegyár kevesebb mint feléért.

Pálinka Parádé és Kolbászfesztivál (csütörtök-vasárnap)

3 hazai pálinkafőzde csaknem 30 pálinkája mutatkozik be november első hétvégéjén a Duna-parton. Mellé tízféle kézműves kolbászt kóstolhattok. Pénteken fellép A Nyughatatlan zenekar is.

Olasz Filmfesztivál (egész héten)

November 15-ig tart a 19. Olasz Filmfesztivál a budapesti Puskin és Tabán moziban. A Budapesti Olasz Kultúrintézet és a Cinecittà közös rendezvényén olyan friss, olasz filmeket láthatunk – eredeti nyelven, magyar felirattal -, mint az idei Velencei Filmfesztiválon több díjat nyert Itt én nevetek, a Rácsokon túl – mindkettő Toni Servillo főszereplésével -, a Könyvesbolt Párizsban Sergio Castellitto rendezésében és főszereplésével, a Locarnóban díjazott A legionárius és az idei Velencei Fesztiválon bemutatott és Torontóban is nagy sikert aratott Latinamerika.

Pénteki programok Budapesten (2021. november 12.)

Mesél a Sugárút

Séta az Oktogontól a Hősök teréig a csodálatos villák és paloták között. Hogyan válhatott az egykori mocsaras, homokos terület Sugárúttá? Tudtad, hogy itt lakott Erkel Ferenc, Liszt Ferenc és Kodály Zoltán is?

Egy miniszobros túra is csodás hétvégi program lehet:

Víztől sörig történelem a Fehér Nyúl Sörfőzdében

Járd be a sörfőzőkkel és a főzde alapítóival a Fehér Nyúl Sörfőzdét, és ismerd meg a víztől-sörig történelmet azoktól, akiknek a sör az életük.

A VAN filmzenekar koncertje a Muzikumban

A zenekar Reisz Gábor filmrendező vezetésével készítette el két nagyjátékfilmjének (VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, Rossz versek) zenéjét, illetve olyan dalokat, melyek tágabb értelmezést képesek adni a filmek hangulatához, szereplőihez. Műfajilag nehezen meghatározható zenét játszanak indie-pop, indie-rock elemekkel. 2020 végén Ez címmel a filmektől független, ötszámos kislemezt jelentettek meg.

Budapesti programok a hétvégén

Margaret Island / Egyszer volt újrabemutató koncert / vendég: BÖBE

A Margaret Island hosszú idő után visszatér az A38-ra egy személyes történetekkel átszőtt kivételes koncert erejéig, ahol az Egyszer volt album minden dala felcsendül.

Breakbeat Massive hajós party

Meghajolva a közönség akarata előtt, 3 év után breakbulit szervez a Breakbeat Massive. November 12-én a tört zenéké lesz a főszerep a Zsófia Rendezvényhajón, ahol a régi kedvencek mellett újdonságokra táncolhat a tömeg. A hazai tehetségeket felvonultató eseményen DJ-pult mögé lép Metha, Kid Panel, DSH & Retroid, illetve Nick Behrmann.

Szombati programok Budapesten és környékén (2021. november 13.)

Kövér cinkék napja a Budakeszi Vadasparkban

Menj el november 13-án, szombaton és lesd el a madárvédelem praktikáit, készíts madárkalácsot és vegyél részt a témához kapcsolódó Állati jó bemutatón!

Márton-napi programkavalkád a Cinkotai Tájházban

Libás kalácssütés, lámpáskészítő műhely, játszóház, élőmese és Márton-napi lámpás felvonulás, közös énekléssel, libakereséssel.

Kávéházi Tacsi Zsúr

A szombati tacskótalálkozó Budapest vadonatúj kutyás kávézójában kerül megrendezésre, ahol egy finom kávé és sütemény mellett kérhettek örökbefogadási tanácsokat, valamint adományaitokkal támogathatjátok a Futrinka Egyesület Tacskó Fajtamentés szervezetét.

Az apa / Exkluzív vetítés az Urániában

Az apa az év egyik legsikeresebb filmje: 6 Oscar-díj jelölést is kapott, melyek közül a legjobb férfi főszereplő díját el is hozta Anthony Hopkins.

Fűzy Gabi bácsi zongoraest

Egy felejthetetlen este nosztalgikus dallamokkal, ismerős arcokkal. A hangulat felelőse: a zongorák mestere, Fűzy Gábor, aki jellegzetes hangjával, mosolyával és kifogyhatatlan dallamaival újra színt visz a MOM Leroy falai közé.

Jambalaya koncert // Back to Gödör

A New Orleans-i bluest játszó Jambalaya zenekar visszatér a legendás Gödörbe, arra a helyre, ahol története kezdődött több, mint 15 évvel ezelőtt.

Novemberi programok Budapesten és környékén

Lost Frequencies – MTV World Stage @ Heroes’ Square official afterparty by Club MTV

A világsztár Tomorrowland rezidens 2021. november 13-án az Akvárium NagyHallban, az MTV EMA keretein belül mutatja meg, hogy méltán uralja évek óta a toplistákat.

NightRide – I. Városi tájékozódási biciklis túraverseny

Első ízben rendeznek a NightRide keretei között tájékozódási túraversenyt. A táv 10-15 km hosszú lesz. Nem a leggyorsabb nyer!

Ha két kerék helyett inkább gyalog túráznátok:

HÜTTE nyitóhétvége a Normafa Síházban (szombat-vasárnap)

A Normafa Síház hétvégén végre megidézi az alpesi életérzést, begyújtják a kandallót, különleges forralt borokkal, gőzgombóccal és igazi hüttehangulattal várja a hegylakókat.
A téli álomra készülőknek megtöltik könyvekkel és társasokkal közösségi polcaikat, de szíverősítővel is készülnek, hiszen a szezonnal együtt téli itallapjuk is elstartol.
Egy kis ízelítő forralt bor kínálatukból: narancsos a rutinosoknak, gyömbéres az ínyenceknek, chilis a bátraknak.

Novemberi programok Budapesten és környékén

Társasjátékok Ünnepe (szombat-vasárnap)

November 13-án és 14-én kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a modern társasjátékok iránt érdeklődők országos fesztiválja, a Társasjátékok Ünnepe és Társasjátékvásár a Lurdy Házban. A kétnapos rendezvényen a látogatók megannyi társasjátékot kipróbálhatnak, valamint kedvezményes áron meg is vásárolhatják őket.

Ha másutt hódolnál táblás szenvedélyednek:

Budapesti programok vasárnapra (2021. november 14.)

Vegan Sunday Market

A Stifler Ház november 14-én ad otthont az ország egyetlen közösségi vegán piacának. Az őszi vásáron beszerezhetitek mindazt, amivel feltöltenétek az éléskamrát, mert a kiállítók a kötelező kézműves csecsebecsék mellett sajtkülönlegességekkel, chiliszószokkal, aszalt gyümölcsökkel és különböző konyhai alapanyagokkal készülnek.

Népsziget Bolhapiac és Vintage Vásár

November 14-én újra lesz család- és kutyabarát bolhapiac és vintage vásár a Népszigeten. A kincsvadászat mellett a jól ismert 30 féle lángossal, fenséges óriáspalacsintával és természetesen frissítő italokkal is teljesebbé tehetitek az élményt.

blank

Termelői piac és lepényes ebéd

Ezen a vasárnapon a Lepényes csapata készíti az ebédet nektek az Élesztőház udvarán.

Westend Winter Wonderland megnyitó (vasárnaptól)

Sült gesztenye, forralt bor, jégkorcsolyapálya, kézműves vásár, hangulatos körhinta. Ünnepeljétek együtt az év legmeghittebb időszakát a város felett!

További budapesti programokat találhattok novemberre itt: