60+ zseniális őszi-téli program Budapesten – 2021 november

2021 novemberében is különleges őszi programok várnak bennünket Budapesten. Fesztiválok, színházi előadások, kiállítások, lemezbemutatók, gasztroélmények, irodalmi és családi programok közül is válogathattok cikkünkben.

Mozart Requiem halottak napján (2021. november 2.)

A világ egyik legismertebb és egyben legtitokzatosabb alkotása zendül fel november 2-án, 20 órától a Szent István Bazilika nagy orgonáján. Mozart testamentumának üzenetét a hangverseny előadói Virágh András vezénylésével tolmácsolják. Jegyek november 1-jén és 2-án a főbejáratnál 10 órától valamint online válthatóak IDE kattintva!

CigányKeddV – Lashe Shave // Turbina (2021. november 2.)

Novembertől havonta érkezik a Turbinába a CigányKeddV koncertsorozat, ahol a legőszintébb, legboldogabb roma zenekarok muzsikáira mulathattok együtt.

Egy belvárosi séta kellemes őszi program lehet:

Élet a major depresszióval // Mélylevegő Projekt Fotókiállítás (2021. november 2-16.)

A major depresszió Magyarországon minden 14. embert érinti, mégis a mai napig jelentős stigmatizáció éri az ezzel élőket mentális zavarban való érintettségük miatt. A fotókiállítás bemutatja az érintett alkotók mindennapjait az érdeklődők számára, így segítve egy empatikusabb, támogatóbb társadalmi környezet létrejöttét.

Akarsz-e játszani? – Máté Gábor és a Kaláka együttes Kosztolányi-estje (2021. november 3.)

Összeállítás Kosztolányi versekre írott dalokból és Kosztolányi Dezső publicisztikájából, a Nyelv és lélek című kötet írásaiból.

Keresztény Színházi Fesztivál (2021. november 3-7.)

A Keresztény Színházi Fesztivál nívós külföldi és honi, keresztény tematikájú produkciók segítségével próbál rávilágítani a hit és a szakralitás közösségformáló, valamint a kereszténység nemzetépítő és megtartó erejére.

Őszi programok 2021 Budapest

Molnár Ferenc: A testőr előadás az Eötvös10-ben (2021. november 3.)

Molnár Ferenc A testőr című vígjátéka igazi klasszikus, amely bővelkedik remek fordulatokban és vicces jelenetekben. Hogy ki is a testőr, és kit vár a Színésznő annyira otthonában? Férje biztosan elutazik? És a család barátja, a Kritikus valóban olyan kedves és elfogult, mint ahogy azt látjuk? Mi a helyzet a Mamával? A Mama mindent tud és mindig is mindent tudott? És persze a darabból elengedhetetlen a szobalány, aki valóban szerelmes? De kibe? Molnár darabja megannyi kérdést vet fel, melyre az Art-Színtér előadása válaszol, vagy mégsem?!

lépjünk a holdra lemezbemutató (2021. november 4.)

Két évvel első nagylemezük megjelenése után, november 4-én a Dürer Kert friss és ropogós Kistermét avatja fel második nagylemezének bemutatójával a lépjünk a holdra. Még mielőtt azonban belépnénk a zenekar izgalmas antipop világába, előzenekarként az energikus rock ‘n’ roll-t játszó Marble Mist adja meg a talpalávalót.

15 éves a Képzelt Város // TPSRPRT // Black Mongo @ A38 Hajó (2021. november 4.)

A Képzelt Város újra az A38 Hajó koncerttermében zenél, ráadásul most ünnepli a 15. születésnapját! A különleges koncerten rég nem játszott slágerek is előkerülnek. Mind az öt albumról szólalnak meg 2021-re áthangszerelt dalok.

Ha kirándulnátok egyet Budapest környékén:

Mörk lemezbemutató (2021. november 5.)

A külföldi fesztiválokon gyakran koncertező Fonogram- és Artisjus-díjas magyar zenekar üde színfolt a hazai zenei színtéren. A srácok november 5-én, a Müpa Budapest fellépőjeként mutatják be új, 3. lemezük grouve-os, jazzes neo soul hangulatú anyagát, amelyet a világjárvány által felforgatott mindennapok tapasztalatai ihlettek.

FIRST Főzdetúra (2021. november 5-6.)

Minden pénteken és szombaton megnyílik a lehetőség, hogy testközelből tapasztaljátok meg a sörkészítés csínját-bínját. A helyszín egy speciális látványfőzde, a Váci úti FIRST Craft Beer, ahol az érdeklődők főzdetúra keretében ismerkedhetnek meg például a kisüzemi sör készítésének alapanyagaival és a sörfőzési technológiával.

Pincejárat Budafokon (2021. november 6.)

November 6-án ismét közlekedik az ingyenes pincejárat. A Városház térről induló 6-8 személyes transzferbuszok bor- és pezsgőkészítéshez kapcsolódó látványosságoknál, valamint pincészeteknél állnak meg. Az élmények között borkóstolók, vezetett pinceséták, koncertek és más kulturális programok várják a Budafokra látogatókat.

novemberi programok 2021 Budapest

Lemezbörze a Szimplában (2021. november 6.)

A Szimplabörzén továbbra is túrhatjátok a lemezeket és CD-ket, kazettákat.

Sena DagaDuB – Etele koncert (2021. november 6.)

Sena Dagadu zenei projektjeit a különféle hangzásokkal és stílusokkal való bátor kísérletezés jellemzi. A Sena Dub műsor az énekesnő meditatív, spirituális arcát mutatja meg. A jamaikai dub, a jazzfuvola és az énekesnő füstös hangja együtt teremti meg azt az igazán egyedi hangulatot, amely a Sena-koncertek sajátja.

Európa Kiadó koncert a Muzikumban (2021. november 6.)

A ’80-as évek elején alakult, Menyhárt Jenő gitáros–énekes–igazgató köré épülő Európa Kiadó története nem hagyományos zenekartörténet. A zenekar közel 40 éves fennállása alatt számos emblematikus felállásban működött, jelenleg Menyhárt Jenő mellett Bujdosó János, Kálmán András, Koroknay András és Gyenge Lajos a zenekar tagjai.

Hello Piac Design Vásár (2021. november 7.)

Fedezd fel a hazai tervezők és designerek által készített legegyedibb és legkülönlegesebb táskákat, ruhákat, ékszereket, divat kiegészítőket, DIY és vintage stílusú lakásdekorációs terméket, kézműves gasztro készítményeket, természetes alapanyagokból készült kozmetikumokat, egyedi baba-mama kiegészítőket és játékokat, zero waste és környezetbarát alternatívákat.

Álom luxuskivitelben vetítés a Bemben (2021. november 7.)

Holly Golightly (Audrey Hepburn) reggelizés közben egyre csak a luxusékszerbolt csábító kirakatát bámulja. Ez álmai netovábbja, hiszen tizennyolc évesen otthagyta szülővárosát és férjét, hogy divatos frizurával és negyven centis szipkából pöfékelve meghódítsa New York előkelő világát. Adakozó kedvű kísérőkben és hóbortos partikban nincs is hiány, épp csak érzelmeknek van szűkében. Mindaddig, amíg bele nem habarodik egy ágrólszakadt, sikertelen íróba.

Dr. Csernus & Szabó Győző / Toxikoma live (2021. november 8.)

Egy vállaltam igaz történetet a függésről, illetve a függés legyőzéséről. Dr. Csernus Imre és Szabó Győző beszélgetése a Lurdy Házban.

őszi programok 2021 Budapest

Rejtő Jenő: A tizennégykarátos autó – Koncertszínház a Budapest Bárral (2021. november 8.)

Az utánozhatatlan humorú Rejtő Jenő írói fantáziája külön világot teremtett a magyar regényirodalomban. Ezúttal a legnépszerűbb műveinek egyike A tizennégy karátos autó, a TRIP koncertszínházi sorozat egyik szenzációja érkezik novemberben a Várkert Bazárba. Az előadás kulcsjeleneteihez a Budapest Bár zenészei és a kitűnő dalszerző, Szűcs Krisztián írták a dalokat.

18. Verzió Dokumentumfilm Fesztivál // 2021 // A valóság rétegei (2021. november 9-21.)

Idén is érkezik a Verzió Filmfesztivál a legaktuálisabb nemzetközi- és hazai emberi jogi dokumentumfilmekkel. Az idei nyitófilm Kőrösi Máté első egész estés dokumentumfilmje, a Dívák lesz, amely három húszéves budapesti lány életébe enged betekintést.

WASTEREVOLUTION meetup (2021. november 10.)

A meetup mindennapi életünk különféle aspektusából járja körbe a változás, a fenntarthatóság, környezettudatosság és a felelősség témaköreit.

„Harangok zúgnak bennem” – Csoóri Sándor-est (2021. november 11.)

Öt évvel ezelőtt hunyt el a XX. századi magyar irodalom egyik legjelentősebb alkotója, Csoóri Sándor. November 11-én barátokkal, tisztelőkkel, közreműködő alkotókkal idézik meg a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres József Attila-díjas költő, esszéíró, prózaíró munkásságát és személyét.

CHALABAN 20 / Jubileumi klubkoncert (2021. november 11.)

A marokkói zenét játszó Chalaban zenekar Magyarországon alakult, Said Tichiti vezetésével. Jelenleg az egyetlen olyan hazai együttes, amely autentikus arab zenét játszik. Muzsikáját a tradicionális marokkói zenei formák inspirálják, de felfedezhetők más kultúrák modern és népzenéinek nyomai. A Chalaban megalakulása óta nagy hangsúlyt fektetett a különböző stílusok, hangszerek és zenei tudás befogadására.

Márton-napi gyertyafény expressz (2021. november 11.)

November 11-én Nagymaros felé robog a hangulatos szalon-, bár- és nosztalgiakocsikból álló Gyertyafény Expressz. Az időutazással felérő élményt Márton-nap alkalmából első osztályú borokkal és ételekkel fokozzák. Az impozáns szerelvény 18:50-kor indul a Nyugati pályaudvarról, a felejthetetlennek ígérkező program közel háromórás.

novemberi programok 2021 Budapest

A VAN filmzenekar koncertje a Muzikumban (2021. november 12.)

A zenekar Reisz Gábor filmrendező vezetésével készítette el két nagyjátékfilmjének (VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, Rossz versek) zenéjét, illetve olyan dalokat, melyek tágabb értelmezést képesek adni a filmek hangulatához, szereplőihez. Műfajilag nehezen meghatározható zenét játszanak indie-pop, indie-rock elemekkel. 2020 végén Ez címmel a filmektől független, ötszámos kislemezt jelentettek meg.

Jethro Tull: The Prog Years – Budapest (2021. november 12.)

The Prog Years címen indított új turnét Ian Anderson és a Jethro Tull. A koncertek programja nagyban épül a zenekar „proglemezeire”, és az azokon található slágerekre.

Egy új hely felderítése is szuper őszi program lehet:

Breakbeat Massive Party (2021. november 12.)

Meghajolva a közönség akarata előtt, 3 év után breakbulit szervez a Breakbeat Massive. November 12-én a tört zenéké lesz a főszerep a Zsófia Rendezvényhajón, ahol a régi kedvencek mellett újdonságokra táncolhat a tömeg. A hazai tehetségeket felvonultató eseményen DJ pult mögé lép Metha, Kid Panel, DSH & Retroid, illetve Nick Behrmann.

Kávéházi Tacsi Zsúr (2021. november 13.)

Egy családias hangulatú tacsizsúr Budapest vadonatúj kutyás kávézójában.

A Shan’shi és a Kikkoman bemutatja: Rekord Lakoma! (2021. november 13.)

Készítsétek el együtt Magyarország legnagyobb ázsiai pirított tésztáját!

Vintage Légy-Ott! (2021. november 13.)

A Vintage Légy-Ott! azért több, mint vásár, mert azon túlmutatva, hogy vintage és újrahasznosított ruhák és kiegészítők piaca, a fenntartható divatról folyó diskurzusba is szeretne bekapcsolódni, illetve szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy szélesebb körben népszerűvé váljon a használt ruhák vásárlása a nagyon szennyező fast fashion divat helyett.

Társasjátékok Ünnepe (2021. november 13-14.)

November 13-án és 14-én kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a modern társasjátékok iránt érdeklődők országos fesztiválja, a Társasjátékok Ünnepe és Társasjátékvásár a Lurdy Házban. A kétnapos rendezvényen a látogatók megannyi társasjátékot kipróbálhatnak, valamint kedvezményes áron meg is vásárolhatják őket.

őszi programok gyerekeknek 2021 Budapest

Európai Art Mozi Nap az Uránia Nemzeti Filmszínházban (2021. november 14.)

Hatodik alkalommal várja a művészmozik és az európai filmek rajongóit az Európai Art Mozi Nap, amelyet november 14-én vasárnap 38 ország több mint 700 art mozijában rendeznek meg.

Vegan Sunday Market (2021. november 14.)

A Stifler Ház november 14-én ad otthont az ország egyetlen közösségi vegán piacának. Az őszi vásáron beszerezhetitek mindazt, amivel feltöltenétek az éléskamrát, mert a kiállítók a kötelező kézműves csecsebecsék mellett sajtkülönlegességekkel, chiliszószokkal, aszalt gyümölcsökkel és különböző konyhai alapanyagokkal készülnek.

Népsziget Bolhapiac és Vintage Vásár (2021. november 14.)

November 14-én újra lesz család- és kutyabarát bolhapiac és vintage vásár a Népszigeten. A kincsvadászat mellett a jól ismert 30 féle lángossal, fenséges óriáspalacsintával és természetesen frissítő italokkal is teljesebbé tehetitek az élményt.

őszi programok gyerekeknek 2021 Budapest

Égfürkésző – a szabad szemes égleséstől a távcsőparadicsomig (2021. november 14.)

Hogyan is működik egy csodálatos áruházi kistávcső, milyen örömöket és szenvedéseket várhatunk tőle? Hogyan tudunk félkezes virtuóz módjára bravúrkodni egy nagyobb, vagy már egészen testes kínai távcsőcsodával? Előnyök és hátrányok, perspektívák és kínlódások sok humorral és gyakorlati jó tanáccsal.

MORZSABÁL: a Freeszfe Egyesület előadása (2021. november 14.)

Négy szkeccs, vagy amit akartok. A 2021-ben végzett Pelsőczy-Rába színész osztály improvizációi alapján írta a 2019-es Kárpáti-Fekete dramaturg osztály.

Makers Market Budapest (2021. november 14.)

A Makers Market Budapest egy havi rendszerességű vásár, ahol a designra és a kortárs kézművességre nyitott közönség egyedi tervezői termékekkel és azok alkotóival találkozhat – november 14-én a főváros új kulturális központjában, a Turbinában.

blank

Winter Wonderland a Westend tetején (2021. november 14. – december 31.)

Sült gesztenye, forralt bor, jégkorcsolya pálya, kézműves vásár és körhinta. Idén télen a Westend Tetőkerten egy igazi téli csodavilág elevenedik meg, ahol kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják az ünnepi készülődés örömét.

QuizNight est a Budapest Gardenben (2021. november 15.)

Az októberi Parasztolimpia után nem csak az erőnlétedet, hanem szellemi fittséged is megmérettetheted.

VI. Open fesztivál (2021. november 16-20.)

A MU Színház november 16. és 20. között megrendezésre kerülő fesztiváljának célja a színház lehetséges értelmezéseinek szélesítése. Idén a pandémia okozta állapotokra és személyes, városlakói igényeinkre reflektálhatunk, karaokén és szókimondó workshopokon keresztül, valamint egy közösségi színházi előadás résztvevőiként.

Recirquel: Solus Amor (2021. november 16-17.)

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

kiállítás Budapest 2021 ősz

Másnap // B32 Galéria (2021. november 17.)

Cseh Tamás és Csengey Dénes kazettán fennmaradt, félkész dallamfoszlányaiból és fiók mélyén lapuló szövegrészleteiből állított össze zenés-irodalmi estet Beck Zoli és Szűcs Krisztián, Csengey Balázs segítségével. Az Ördögkatlan Fesztiválon bemutatott produkciót november 17-án láthatja a közönség Budapesten, a B32 Galériában.

Roma Jazz Fesztivál (2021. november 17.)

A fesztivál célja, hogy bemutassa a romák műfajon belüli kimagasló eredményeit, ezzel reprezentálva a roma-jazz jelenét. A klasszikus értelemben vett gipsy-jazz műfajával ellentétben a Kárpát-medencei ötvöződés egy sajátos játékmódot jelent, melyben gyakran megjelennek a térségre jellemző hangszerek: a hegedű, a cimbalom, vagy éppen a klarinét. A magyarországi roma jazz még ezen is túlmutat, hiszen a legkiválóbb hazai művészek egy sajátosan honi roma zenei nyelvezetet alkottak.

Ripoff Raskolnikov Band újra a Muzikum színpadán (2021. november 18.)

Ripoff Raskolnikov tiszteletbeli magyar blueszenészként bő 8 éve állandó fellépője a Muzikum Klubnak. Ezen az estén zenekarával együtt áll színpadra. Dalai az emberi érzelmek teljes spektrumát lefedik: mint a szerelem, az utazások, a mindennapok gondjai, szenvedély, veszteség, szépre való törekvés és az életéhség.

Hangulatos novemberi program lehet egy kávézás is:

Trillion // Akvárium (2021. november 18.)

Az underground körökben népszerű Trillion eredetileg alkalmi projektként indult, de annyira jól sikerült az együtt zenélés, hogy immár több lemez van a hátuk mögött, és számos hazai klub és fesztivál színpadán bemutatkoztak már. A zenekar november 18-án az Akvárium Klub KisHalljában csap a húrok közé, vendégük az Antares lesz.

iamyank – re:vision (2021. november 19.)

“Az elmúlt néhány évet a saját világom peremterületein töltöttem új tapasztalatok után kutatva. A moduláris szintetizátor kísérletektől a klasszikus hangszerekig széles spektrumon kísérletezve teljesen magam mögött hagytam a korábbi lemezeket. Mielőtt a következő nagyobb fejezetbe kezdenék, szeretném meghálálni nektek a velem tartást egy olyan visszatekintő live set-el ami mindenbe belekóstol amerre 2013 óta jártam.” – iamyank

Ohnody & Analog Balaton lemezbemutató (2021. november 19.)

Egy zseniális este, két fantasztikus fellépővel: az Analog Balaton lemezbemutatóval készül, Ohnody pedig a tavaly februári KisHallos lemezbemutatója után ezúttal teljes zenekarral érkezik a NagyHallba.

fesztiválok 2021 november Budapest

Malacka 25: Malacka és a Tahó | Boogie Mamma | Trandafir (2021. november 19.)

Idén 25 éves Magyarország utánozhatatlan hangulatú koncertzenekara, a Malacka és a Tahó. A kerek jubileumot a nemrég új helyszínen megnyílt Gödör Klubban ünneplik meg két kiváló vendégzenekar és sztárvendégek társaságában. Az estét a hosszabb szünet után ismét koncertező, sírva-vigadós balkán punkot játszó Trandafir nyitja, és a vicces-ska hazai atyja (nagymamája), a két év után ismét színpadra lépő Boogie Mamma zárja.

Mackóvarrás az Emlékmackó Műhellyel (2021. november 20.)

Pöttömke nem kér sok helyet ebből a világból. Nem nőtt nagyra, egészen aprócska termete van egy hasonszőrű mackóhoz képest. Ám ez kicsike mackó biztosan a kedvenced lesz! Ott lehet veled mindenhol: elfér a zsebedben, meglapul a táskád mélyén, de szívesen üldögél az íróasztalodon is, hogy téged minden nap mosolyra derítsen! Készítsd el te is Pöttömke mackót!

Boszorkányok a Gellérthegyen séta (2021. november 20.)

A séta során megismerheted a vallási küzdelmek, boszorkányperek és a pogány örökség Gellérhegyhez kapcsolódó történeteit. Megtudhatod, hogyan vált különböző szimbolikus küzdelmek terepévé a hegy, de egyben a közösségalkotás fontos helyszínévé is – legyen az vallási, eszmei közösség, vagy akár magának a nemzetnek megalkotása és reprezentálása.

blank

Többet magunkról – A Grecsó fivérek estje (2021. november 20.)

A Grecsó fivérek estje különleges átmenet az irodalmi est és a zenés-táncos, színházi előadás között. A november 20-án a Várkert Bazárban megtekinthető produkció középpontjában Grecsó Krisztián írásai, valamint Grecsó Zoltán táncmozdulatai állnak, kiegészülve családi anekdotákkal és improvizatív jazz-zenével.

Sissi Őszi Tánchét (2021. november 20-26.)

10. alkalommal kerül megrendezésre november 20. és 26. között a Sissi Őszi Tánchét a Bethlen Téri Színházban, melynek programja idén is a vidéki táncműhelyeket állítja középpontba. A tánchét a házigazda Közép-Európa Táncszínház (KET) bemutatójával indul, majd egy újabb előadásával zárul. A nyitónap egy fiatal lengyel koreográfus, Magda Skowron, a Krakkói Táncszínház koreográfusa és táncosa fejezi be tavaly elkezdett darabját, melyet az Ifjú Koreográfusok Fóruma pályázat nyerteseként készített. Utolsó nap a KET ambíciózus táncművészeinek szólóit láthatja a közönség.

Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója (2021. november 21.)

Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és 1946 között írt naplójának megjelenése volt. Szinte a naplók kiadásával egy időben Hámori Gabriella színésznőben megfogalmazódott, hogy szeretne ebből a lenyűgöző anyagból előadást csinálni. A FILC / Fischer Iván Lakásszínháza /saját produkcióját először 2015. december 15-én láthatta a közönség, Seres Tamás szerkesztésében és rendezésében. A darab azóta több, mint 50 teltházas előadás élt meg, s bemutatták több fesztiválon és játszóhelyen.

Versünnep Fesztivál Döntő 2021 (2021. november 21.)

Az elődöntőkön legjobban szereplő versenyzők csapnak össze a Nemzeti Színház Kaszás Attila Termében. Az esemény nyilvános, de regisztrációhoz kötött.

Az elátkozott vadász (2021. november 26.)

A MÁV Szimfonikus Zenekar rendezésében, Csaba Péter karmester vezénylésével hallhatja a közönség César Franck belga származású zeneszerző Az elátkozott vadász című szimfonikus költeményét, egyetlen szimfóniáját, valamint monumentális hegedű-zongora szonátáját – november 26-án, a Zeneakadémia nagytermében.

A Kolbász Ügy (2021. november 27.)

November 27-én megtapasztalhatjátok a közösségi kolbásztöltés élményét. Az ATNO Forge eseményén disznótoros reggeli elköltésével kezdődik a program, és egy kupica szíverősítő legurítása után kiderül, hogyan kerül a kolbász a héjba. A szükséges eszközöket, húst és fűszereket biztosítják. A részvétel korlátozott, ára 4900 forint.

Helytörténeti séták: Utcák, házak, emberek (2021. november 27.)

A Hatker hatkor – helytörténeti klub városi sétáin különböző tematikák alapján szervezett útvonalakon járhatjátok be Terézvárost.

blank

Kabaré a Vígszínházban (2021. november 27-28.)

Az 55 éve sikert sikerre halmozó, világhírű musicalt idén nyáron álmodta színpadra Béres Attila rendező, Cziegel Balázs díszlettervező, Barta Dóra koreográfus és a Vígszínház teljes társulata. Ősszel a grandiózus előadás a szabadtéri színpadról a színház impozáns nagytermébe költözött, hogy immár az évad állandó repertoárjának részeként repítse el a nézőket az 1930-as évekbeli Berlin ócska lokáljába, ahol minden este az extravagáns Sally Bowles szórakoztatja az egybegyűlteket visszafogottságot hírből sem ismerő kabaréműsorával.

Mácsai Pál: Az élet értelme – Egypercesek száz percben (2021. november 30.)

Örkény István fényes humorú egyperceseiből olvas fel Mácsai Pál november 30-án, kedden a dél-pesti KMO Művelődési Központban. Az élet értelme címet viselő esten a színész-rendezőt Lukács Miklós kíséri cimbalmon, miközben életre kelnek a mára szállóigévé vált, aktualitásukból egy cseppet sem vesztő mininovellák.

Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó (2021. november 30. – december 5.)

A Planet Budapest 2021. november 29. és december 5. között, egy héten keresztül számos szakmai kiállítót mutat be a visegrádi országokból, akik technológiai fejlesztéseikkel, innovatív termékeikkel és szolgáltatásaikkal segíthetik elő a fenntarthatósági fordulatot.

VÁRkert Mozi – Frida Kahlo: Viva la Vida (2021. november 30.)

A művészet templomai sorozat következő epizódjában Frida Kahlo sokrétű személyiségét ismerhetitek meg többféle nézőpontból: a kortárs feminizmus forradalmian úttörő művészét, és a mögötte rejlő embert, aki saját megkínzott testének és viharos kapcsolatainak foglya volt.