Budapest 8 legeldugottabb kávézója, amiért érdemes tűvé tenni a várost

Mindannyian, akik rövidebb, netalán hosszabb ideje Budapesten élünk és járunk-kelünk, ismerünk olyan kávézót, mely szívünknek nagyon-nagyon kedves, ahová szimplán azért szeretünk betérni, mert családias és rejtve van a kíváncsi szemek elől.

Buda

This is

Egy önmagában is felfedezésre és megismerésre váró kinccsel, az Óbudai Gázgyári lakótelepekkel adjuk meg a kávézók nyomába eredő kalandunk felütését. Akik elzarándokoltak már ide, lehet, hogy ismerik az ország legelső specialty konténerkávézóját, a This is-t, mely modern egyszerűségében, cseppet sem hivalkodóan bújik meg a Graphisoft Park fáinak árnyékában. A rejtett óbudai kincs tökéletes, ha csak a bicikliutunkat szakítjuk meg egy feketére, de akkor még inkább, ha kedvünk lenne néhány órát eltölteni pusztán a természet szemlélésével a teraszon.

1031 Budapest, Gázgyár u. 3. | Facebook

Bálint Galéria Kávézó

A Duna mentén komótosan lecsorogva, majd először a Rózsadomb kaptatóit megmászva, végül Pasarét irányába kanyarodva a II. kerület rejtőzködő kulturális olvasztótégelyére lelhetünk, a Bálint Galéria Kávézó személyében, mely egy Házmán utcai budai villa aljába kuckózta be magát még a 2000-es évek elején. A műhelyből spontán kialakult kávézóban az évek alatt persze megannyi dolog változott, számos relikviával és emlékkel gazdagodott, a családias, meghitt hangulat azonban pontosan olyan, akárcsak megnyitásakor.

1026 Budapest, Házmán utca 5. | Facebook

blank

4minutes café

Ha már Buda, akkor nem maradhat felfedezetlen a Budai Várnegyed és annak egy aprócska házakkal szegélyezett csendes, szűk utcája sem, ahol a falatnyi üzlettel és a legszívélyesebb kiszolgálással rendelkező 4minutes cafét találjuk. Reggeli séta, délutáni felfrissülés alkalmával jó megpihenni a város felett egy mennyei specialty kávé, különleges tea vagy nyers, vegán és gluténmentes sütemény társaságában.

1014 Budapest, Országház utca 15. | Facebook

blank

Flowerpower

Itt azonban még nem állunk meg és a XII. kerület irányába vetjük figyelő tekintetünket. A Kiss János altábornagy utcában, egy polgári lakás aljában találjuk a virágbolt ötvözte kávézót, a Flowerpowert, mely a Hegyvidék megtestesült ékszerdoboza. Több tucatnyi növény és mindössze néhány asztal hirdeti, hogy a zöldben kincs lapul, és ha megtaláljuk, szinte mindig ide vágyódunk majd vissza.

1124 Budapest, Kiss János altábornagy utca 54. | Weboldal | Facebook

blank

Pest

Matinée

Budai felfedezőutunk után vétek lenne kihagyni Pest legeldugottabb kávézóit, aminek apropóján egyenest a VI. kerületbe vezet az utunk, az egyszerre klasszikus, mégis kortárs, Kodály köröndön megbúvó kávézó irányába, amit úgy hívnak Matinée. A reggeltől estig tárva-nyitva lévő zug csak úgy ontja magából a meghittséget, na meg a kiváló kávék mellett a finomabbnál is finomabb borokat.

1068 Budapest, Benczúr u. 2. | Weboldal | Facebook

blank

Cube Coffee Bar

Nem utolsó szempont, hogy nem kell messzire mennünk, hogy találjunk a kerületben még egy rejtett gyöngyszemet, hiszen a VI. kerületi Cube Coffee Bar talán pont ezért lett kitalálva. Világos pörkölésű kávéjukat a Casino Mocca szállítja le, ami mellé jó falatozni az egészséges desszertjeikből, vegán és vegetáriánus harapnivalóikból, miközben kellemesen mélázhatunk és pihentethetjük tekintetünket a Hunyadi tér zöld parkjának összekapaszkodó fáin.

1067 Budapest, Hunyadi tér 8. | Weboldal | Facebook

blank

The Goat Herder

A VII. kerületben, rögtön az Állatorvostudományi Egyetemmel szemben is megbújik egy nem mindennapi, sokak által még felfedezetlen hely, a The Goat Herder. A helynek természetesen nemcsak a neve és a nevének eredete különleges, de figyelemre méltó, nyugodt és titokzatos hangulata mellett a kávéról vallott filozófiája is, hogy a falát díszítő különleges festményről már ne is beszéljünk.

1078 Budapest, István utca 5. | Weboldal | Facebook

blank

Rengeteg RomKafé

Azok számára pedig, akik a IX. kerületi Tűzoltó utcában keresnének rejtett menedéket, jó hírrel tudunk szolgálni, hiszen piros ajtajával itt bújik meg a Rengeteg RomKafé. Ide betérni több mint eklektikus, hiszen a tekintet rendre megakad valami rendkívülin, legyen az akár a sarokban rejtőzködő medvemenhely vagy a végeláthatatlan forrócsoki-, kávé- és teakínálat.

1094 Budapest, Tűzoltó u. 22. | Facebook