30+ szenzációs program az augusztus 20-i héten Budapesten // 2021

Programok garmadája vár Budapesten titeket augusztus 20-án, de az egész hét tele lesz jobbnál jobb eseményekkel. 2021-ben még a tűzijáték is extrás lesz. Csak győzzétek szusszal!

Keddi programok (augusztus 17.)

CigányKeddV ~ Romengo koncert a Pontoonon

2004-es megalakulásuk óta, India, Malaysia, Korea és Mexikó mellett a Romengo Európa több, mint 20 országában koncertezett, és mindkét albuma bekerült a World Music Charts Europe legjobb 10 lemeze közé. A Romengo zenéjét a hagyományok tisztelete és a megújulás jellemzi. Amellett, hogy nagy előszeretettel használják a kanna mellett a kanalat és a teknőt, nem idegenkednek az új hangzásoktól sem.

FRENK koncert // Kobuci

A nyár egyetlen zenekaros Frenk koncertje Budapesten, a Kobuciban. A zenekar sok meglepetéssel készül erre a különleges alkalomra.

Szerdai programok (augusztus 18.)

Jóga és Limonádé a Kabinban

Töltődj fel a szabadban jógával, a Duna illatával és egy frissítő limonádéval a Kabin jóvoltából!

Rossz versek filmvetítés a Parkmoziban

A B32 Parkmozi 4 filmmel, popcornnal és bérletvásárlási lehetőséggel is vár augusztusban a Bartók Béla úti B32 Galéria előtt, 18-án méghozzá Reisz Gábor remek filmjét, a Rossz verseket vetítik.

Ha másik kertmozit keresel:

Koncert vaksötétben

Augusztus 18-án, szerdán nem mindennapi zeneélményben lehet részünk az impozáns Duna Palotában: Szalóki Ági, Németh Juci és Kollár-Klemencz László ad koncertet vaksötétben, amelynek jegybevételéből a vakokat és látássérülteket hangoskönyvek készítésével támogató Bodor Tibor Kulturális Egyesület hiánypótló munkáját segítik.

Radics Gigi és a Varga Balázs Quintet

Radics Gigi augusztus 18-án este egy fiatal, ám annál tehetségesebb gitáros meghívásának tesz eleget a Budapest Jazz Clubban. A Varga Balázs Quintettel lép színpadra, melynek névadó vezetője néhány éve az Év Fiatal Jazz Zenésze díjban részesült, majd a Müpa által szervezett zeneszerzői verseny első helyezettje lett.

Ünnepi programok a 20 éves Millenárison (szerda-vasárnap)

Augusztus 18. és 22. között színes családi programokkal, zenével, sporttal és gasztronómiával várja látogatóit az idén húsz éves, megújuló Millenáris és az augusztus 20-án egy éves Széllkapu Park. A Millenáris Parkban a ZeneMűvek, a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Millenáris létrehozta Magyarország első komolyzenei piknikjét, a Music ül a fűben – komolyzenei pikniket, amelyet augusztus 18-án, immár harmadik alkalommal rendeznek meg a Nemzeti Táncszínház előtt. Elmaradhatatlan kellék az étel, ital és a pikniktakaró, a gyerekek pedig nyugodtan szaladgálhatnak a fűben az előadás alatt.

Csütörtöki programok (augusztus 19.)

MÚZEUM FLOW I MEDICIEK

A Medici-család évszázadokon keresztül nem gyakorolhatta nyíltan a hatalmát, így a kulturális reprezentáció igazi mestereivé váltak, nem véletlen, hogy Firenzébe vezetnek vissza a mai művészeti akadémiák, múzeumok, műkereskedők gyökerei.

Hangulatos Csillaghullás a Pátyi Pincehegyen

Az Open Páty programsorozat keretében a Pátyi Pincehegyen több helyen is lesz program, valamint központi tűzijáték, és koncert a Széchenyi téren. Ehhez csatlakozik a Hangulat Pince, a már rendhagyó hullócsillag néző programmal.

2021 augusztus 20 programok Budapest

#Latin Beach Party a Lupán

Táncoljatok együtt forró afro, karibi és latin ritmusokra a Lupa tó legexkluzívabb beachklubja, Beack Café Louge és a Barrio Latino Budapest közös Latin Beach Partiján!

Ha más strandon csobbannál a vízbe Budapest környékén:

Gyermekvasút nyomában – 20 km éjszakai teljesítménytúra

2021. augusztus 19-én, csütörtökön este ismét megrendezik a hagyományos „A Gyermekvasút nyomában – 20 km” éjszakai teljesítménytúrát. Rajt a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületnél.

Ha a kisvasutak rajongója vagy:

Kenyérlelke Fesztivál Budapest (csütörtök-péntek)

2021. augusztus 19-20-án ismét megrendezik a hagyományosan kenyeret készítők találkozóját Budapesten.

Budapesti programok augusztus 20-án, pénteken

Vízitúra az év legaktívabb napján

Az Otthonról Haza rendezvénysorozat célja, hogy aktív programokon keresztül kötni össze a határon innen és túl élő magyarokat.Az augusztus 20-ai túra során a résztvevők Szentendréről Budapestre evezhetnek.

Art&Design Summer / divat-design-művészet-kiállítás szabadtéren a BpGarden-ben (péntek)

2021 nyarának legtrendibb kiegészítőivel találkozhatsz itt, minden darab hazai tervező munkája, és a legjobb, hogy a helyszínen meg is vásárolhatod őket.

2021 augusztus 20 programok Budapest

Gin Péntek a Hoppá! Bistro-ban

Menj el el a Hoppá!-ba és egyél egy finomat. Most minden főétel mellé egy Gin Tonicot adnak ajándékba, hogy jól induljon a hétvége.

Lupa Autósmozi – A Zöld könyv

A kifinomult zongorista felbérel egy dörzsölt kidobót, hogy a sofőrje legyen a koncertturnéján az USA déli államaiban a faji szegregáció időszakában.

BRAINDOGS – Tom Waits dalok élőben // Kobuci

Tom Waits zseniális számait, zenéjét, őrületét a világ egyik legkitűnőbb soul-blues énekese, Ian Siegal, valamint Ripoff Raskolnikov, Mischa Den Haring, Varga Líviusz, Varga Laca, Frenk és Nagy Szabolcs tolmácsolja.

augusztus 20 programok 2021: Braindogs

Corben Dallas és az ötödik elem koncert

Ünnepeld együtt augusztus 20-át azzal a csapattal, akik a legjobb hangulatot és koncertélményt hozták el idén a Pancake Planet Beachre. A koncerten való részvétel most is díjmentes.

ByeAlex és a Slepp a Budapest Parkban

A zenekar karrierjét fesztiválok nagyszínpadai és teltházas klubkoncertek fémjelzik, most pedig pályafutásuk során először a Budapest Parkban zenélnek.

Parno Graszt koncert az Arena Gardenben

A koncerten túl bográcsozással és ételkülönlegességekkel várnak mindenkit ezen a napon az Arena Gardenben.

És persze ha augusztus 20., akkor tűzijáték, 2021-ben – azt mondják – nagyon látványos lesz:

Augusztus 20-ától induló többnapos programok

Nyílt nap az Országházban (péntek-szombat)

2021. augusztus 20-án és 21-én, az államalapítás ünnepe alkalmából nyílt nap lesz az Országházban. Az érdeklődők augusztus 20-án 9 és 12 óra között, augusztus 21-én 10 és 16 és óra között tekinthetik meg a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot és a Szent Koronát. A belépés ingyenes, előzetes regisztrációra nincs szükség.

La Boum – Kastélyházibuli – Vol.2 (péntek-szombat, Pusztazámor)

A tavalyi nagy sikerű és igazán egyedi atmoszférájú esemény idén visszatér, a zenekarok pedig az augusztus 20-i hétvégén veszik be ismét az Öreg Tölgy Kastélyt, ahol a tervek szerint a fesztivál tavaly kialakult baráti jellegét is szeretnék megőrizni, ezért csak nagyon limitált darabszámú jegyek lesznek elérhetők.

35. Mesterségek Ünnepe (péntek-vasárnap)

Augusztus 20. és 22. között 35. alkalommal rendezik meg a Kárpát-medence legnagyobb és legrangosabb népművészeti fesztiválját, a Mesterségek Ünnepét. Díszvendégek: a türk nyelvű országok.

Tűzijáték előtt: Mesterségek Ünnepe 2021.

Magyar Ízek Utcája és Aprónépek Vigadója – Várkert Bazár (péntek-vasárnap)

2021-ben – a tavalyi kényszerű kihagyás után – megrendezésre kerül a Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényeként a Magyar Ízek Utcája a Várkert Bazárnál. A MIU 11 éve a magyar gasztronómiai vásárok élmezőnyébe tartozik, célja többek között a magyar gasztro-kultúra változatosságának felvonultatása. Az eseményen kerül bemutatásra a nagyközönség számára az Ország Tortája és a Szent István-napi kenyér is. A háromnapos rendezvényen a gasztronómiai élmények mellett színes programokkal várjuk az érdeklődőket.

Ha kíváncsi vagy, hol kóstolhatod meg a 2021-es Ország Tortáját:

VIII. Dunanyar Söfesztivál (péntek-vasárnap, Vác)

Zárd egy jó hangulatú, Duna-parti, koncertes, sörfesztiválos, augusztus végi nagy közös bulival az idei nyarat Vácon!

Fedezzétek fel a Dunakanyart két keréken is:

Magyar Kraft Sörhét a Bálnánál (augusztus 20-tól 9 napon át)

A cseh sörök után felkészülnek a magyar kraftsörök, hiszen augusztus 20. és 29. között ők kerülnek a Sörterasz a Bálnánál csapjaira.

Még több program és tűzijátékos helyszín augusztus 20-ra:

Szombati programok (augusztus 21.)

PLACC BRUNCH – Ébredj jóízűen! (szombat)

A most szombati Finom PLACC piacon egy igazi brunchcsal várnak titeket. A piac adta finomságokból a világjáró séf, Pikács Árpád reggel 8-tól helyben készít Eggs Benedict-et, amerikai palacsintát és lecsót.

Budaörsi Airshow (szombat)

Légi bemutatók, repülőgép és helikopter különlegességek, oldtimer és harci gépek, családi és gyermekprogramok várnak ezen a napon a Budaörsi repülőtéren.

Budapesti programok 2021 augusztus 20. : Budaörsi Airshow

Huszárruhás rézfúvósok a Várkert Bazárban (szombat-vasárnap)

Huszárruhás rézfúvósok adják elő Handel, Carpantier, Purcell műveit a Várkert Bazárban.

Ivan & The Parazol // MONYO Land

Ha van hazai zenekar, amely nagyszínpadra született, az kétségkívül az Ivan & The Parazol. A 2010 februárjában alakult budapesti csapat életpályájának nagy részét a ’60-as-’70-es évek zenéjének továbbgondolásával töltötte, új anyaguk, a Budai Pop azonban látványos fordulatot hozott. Angolról magyarra váltottak – ráadásul úgy hogy nem vesztettek lazaságukból, ami keveseknek szokott sikerülni – a zenében pedig sokkal közelebb vannak a jelen időhöz mint valaha.

Vasárnapi programok (augusztus 22.)

II. Piacköz (vasárnap)

Design/Retro/Antik/Kézműves piac a belváros szívében, a történelmi Anker közben.

Vasárnapi mini Czakó Piacz (vasárnap)

Ugorjatok be a bisztróba egy reggelire, kávéra, válasszátok ki a virágos kínálatából a kedvenceteket, vegyetek egy finom sajtot, és érezzétek jól magatokat vasárnap a Tabánban.

2021 augusztus 20 tüzijáték

Rendhagyó tárlatvezetés a Petőfi-kiállításban (vasárnap)

Petőfi normaszegései mentén a punk/underground kultúráról hallhatunk Czékmány Anna múzeumpedagógus tárlatvezetésén.

Dunaharaszti mesebeli szigetrendszere (vasárnap)

Szigetszentmiklós a főváros agglomerációjában, a Csepel szigeten fekszik. Kevesen ismerik, de hosszú kilométeres kis lagúnák és védelem alatt álló úszó lápok birodalma. A túra célja ennek a vízi világnak a bemutatása.

Még több extrém kaland Budapesten és környékén: