20+ különleges program és tűzijátékos helyszín augusztus 20-ra Budapesten

Még nem tudod, hol töltsd augusztus 20-át 2021-ben? Van több tucat ötletünk akár tűzijátékos helyszínt keresel Budapesten, akár koncertre vagy más programra vágysz.

Budapesti helyszínek ahonnan a tűzijátékot is megnézheted augusztus 20-án

Road Movie Live – Szent István Nap 2021

A két napos Műegyetem rakparti fesztivál első napján, olyan előadók követik majd egymást többek között, mint a Tankcsapda, az Ivan&The Parazol és a Blahalouisiana. A koncertek után innen a tűzijátékot is megnézheted.

A részletes programért katt IDE.

360 Bar presents: Budapest Fireworks Show August 20.

Egy közös ünneplésre várnak a rooftop bárban augusztus 20-án. A program: proseccós koccintás a bejáratnál, egy falat az ország tortájából (a készlet erejéig) és persze tűzijáték.

2021 augusztus 20 tűzijáték Budapest: 360 bar

Tűzijáték #budatetején // Acoustic music by Joel Perez Garcia

A budai rooftopon a tökéletes kilátás mellett, élő zenével várnak titeket. Joel jóvoltából egy kellemes akusztikus koncertnek lehettek szem- és fültanúi, több hangszerrel kísérve.

Tűzijátéknézés Magyar Kraftsörökkel a Bálnánál

Pont augusztus 20-án kezdődik a Magyar Kraft Sörhét is a Bálnánál, így minden adott, hogy innen élvezhessétek az augusztus 20-i tűzijátékot.

2021 augusztus 20 tűzijáték Budapest: Bálna terasz

Johnny de Good / augusztus 20. @SHO BEACH

Parton chillelős lazulással vár mindenkit augusztus 20-án délután 14 órától a beach, hogy aztán együtt koccinthassatok este, a tűzijátékot is elcsípve. A zenei ütemekről Johnny de Good gondoskodik.

Tűzijátéknézés & Sangria est – Normafa Síház

Ragadd a kezedbe a nyár legmenőbb italát, a spanyol, bor alapú, alacsony alkoholtartalmú, édes-gyümölcsös sangriát, kacsints le a városra és nézd a Normafáról az augusztus 20-i tűzijátékot.

2021 augusztus 20 programok Budapest: Normafa Síház

Fireworks, dinner, DNB!

Kivételesen gazdag büfévacsorával, különleges italokkal, beltéri és kültéri asztalokkal vár mindenkit a DNB Budapest, aki páratlan panoráma mellett szeretne eltölteni egy romantikus vagy családias augusztusi estét.

Koktélest és tűzijáték a város tetején Náray Erikával

A pesti Duna-parttól csak pár lépésre, a Ferenciek terén, a magasból kitűnő kilátás nyílik Budapestre, így az egész tűzijátékot végigkövetheted a Párisi Passage Café & Brasserie tetőteraszáról. Erre az estére élőzenével, különleges kínálattal és extravagáns koktélokkal készülnek. A rendezvény díja előre fizetendő, az esemény létszáma pedig limitált, így előzetes regisztráció szükséges.

További programok 2021. augusztus 20-án

Nyílt nap az Országházban | 2021

2021. augusztus 20-án és 21-én, az államalapítás ünnepe alkalmából nyílt nap lesz az Országházban. Az érdeklődők augusztus 20-án 9 és 12 óra között, augusztus 21-én 10 és 16 óra között tekinthetik meg a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot és a Szent Koronát.

35. Mesterségek Ünnepe

Augusztus 20. és 22. között 35. alkalommal rendezik meg a Kárpát-medence legnagyobb és legrangosabb népművészeti fesztiválját, a Mesterségek Ünnepét. Az ünnep díszvendégei a türk nyelvű országok lesznek.

Szent István-napi programok a PIM-ben

A Petőfi Irodalmi Múzeum és tagintézményei a Szent István-napok eseménysorozat részeként ingyenes nyitvatartással és programokkal várják az érdeklődőket az augusztus 20-i nemzeti ünnepen és a kapcsolódó hétvégén.

Magyar Ízek Utcája és Aprónépek Vigadója – Várkert Bazár

2021-ben – a tavalyi kényszerű kihagyás után – megrendezésre kerül a Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényeként a Magyar Ízek Utcája a Várkert Bazárban. A MIU 11 éve a magyar gasztronómiai vásárok élmezőnyébe tartozik, célja többek között a magyar gasztrokultúra változatosságának felvonultatása. Az eseményen kerül bemutatásra a nagyközönség számára az Ország Tortája és a Szent István-napi kenyér is. A háromnapos rendezvényen a gasztronómiai élmények mellett színes programokkal várják az érdeklődőket.

Ha csak az ország tortáját keresed:

Szent István-napi Gyertyafény Expressz

A Gyertyafény Expressz hangulatos bár- és nosztalgia étkezőkocsikból álló impozáns szerelvénye ezen a napon a Nyugati pályaudvarról indulást követően az Újpesti vasúti hídon keresztül, majd a Szentendrei HÉV vonalán közlekedve éri el úti célját, a Margit-szigettel szemközti Duna-partot.

Házibuli filmvetítés a Bemben

A ’80-as évek egyik legnagyobb slágerfilmjében a 13 éves Vic élete első házibulijába készül, ahol nemcsak a zene és a tánc, hanem az első szerelem is várja.

Budapesti programok 2021. augusztus 20-án: Bem mozi

Lupa Autósmozi – A Zöld könyv

A kifinomult zongorista felbérel egy dörzsölt kidobót, hogy a sofőrje legyen a koncertturnéján az USA déli államaiban, a faji szegregáció időszakában.

Erkel Ferenc: Bánk bán opera

Az opera 2021. augusztus 20-án visszatér a Margitszigetre, hogy méltó ünnepe legyen államalapításunknak.

BRAINDOGS – Tom Waits dalok élőben // Kobuci

Tom Waits zseniális számait, zenéjét, őrületét a világ egyik legkitűnőbb soul-blues énekese, Ian Siegal, valamint Ripoff Raskolnikov, Mischa Den Haring, Varga Líviusz, Varga Laca, Frenk és Nagy Szabolcs tolmácsolja.

Augusztus 20-i programok Budapesten: Braindogs koncert

ByeAlex és a Slepp a Budapest Parkban

A zenekar karrierjét fesztiválok nagyszínpadai és teltházas klubkoncertek fémjelzik, most pedig pályafutásuk során először a Budapest Parkban zenélnek.

Parno Graszt koncert az Arena Gardenben

A koncerten túl bográcsozással és ételkülönlegességekkel várnak mindenkit ezen a napon az Arena Gardenben.

Koncert a Folyón – The Serial Chillers a Kabinban

Ha kiszakadnál augusztus 20-án a zsúfolt belvárosból, cikázó repülők dübörgéséből, válassz magadnak egy hangulatos helyet a parton, ragadj meg egy fröccsöt és élvezd a The Serial Chillers naplementét kísérő koncertjét. Soul, blues, reggae és indie dallamokkal festik alá a környék egyik legszebb naplementéjét.

Augusztus 20-i programok Budapesten: Kabin

VIVIÁNN TRIO a Fellini partján

Augusztus 20-án is koncerttel vár a Fellini: ezúttal a Viviánn Trio fog zenélni nektek. A koncert 19:00-kor kezdődik. Érkezzetek időben, hogy el tudjatok helyezkedni a parton, kényelmesen.

Afterpartik Budapesten a tűzijáték után

Octopus – Fireworks afterparty / 08.20.

Augusztus 20-án 23 órától várnak benneteket a Duna-part legnagyobb szabadtéri teraszán a Zsófia Hajón. A buli ezúttal fent, szabadtéren, csodálatos panoráma mellett fog zajlani. Tech house, micro minimal, deep tech és rominimal lesz terítéken.

Los Santos Party Firework Edition

Egész éjjel a ’80-as, ’90-es, 2000-es évek legnagyobb hip-hop, gengszter rap és RnB slágerei pörögnek majd az A38 tetőteraszán.

Még több augusztus 20-i programot találhatsz heti ajánlónkban: