Minden eddiginél látványosabb lesz az augusztus 20-ai tűzijáték Budapesten

A hagyományos, augusztus 20-i ünneplés tavaly elmaradt ugyan, az idei augusztus 20. és annak kísérőprogramjai azonban minden eddiginél kecsegtetőbbnek és tartalmasabbnak bizonyulnak. A 2021-es tűzijáték is látványosabb lesz, mint valaha. 

2021 augusztus 20 tüzijáték

Nincs augusztus 20. tisztavatás nélkül, ezért a korán kelőknek a Kossuth téren a helyük, innen az államalapítást méltató beszédeket követően elég lesz csak átsétálni a tényleg néhány lépésre lévő tér túloldalára, ahol a Duna felett, 9 órai kezdettel 45 perces légiparádé veszi kezdetét.

Ha ezt követően úgy döntenétek, hogy nyakatokba veszitek az ünnepre hangolt várost, a legjobb, ha a Hősök tere felé veszitek az irányt, ahol a magyar történelem kiemelkedő alakjait felvonultató menet Andrássy úti masírozásának lehettek részesei. Az ismert magyar előadók koncertjei városszerte gazdagítják majd a könnyed programok listáját, elég lesz szemezgetni belőlük, míg a legkisebbek a felhőtlen szabadtéri programokkal kapcsolódhatnak ki. Ínyencek és gasztroőrültek útja a legjobb, ha Pestről Budára vezet majd, méghozzá a Várkert Bazárba, ahol a Magyar Ízek Utcája az ünnepnap alkalmából nemcsak gasztroritkaságokkal telik meg, de bemutatásra kerül a 2021-es év Ország Tortája, Magyarország Cukormentes Tortája, illetve a Szent István-napi kenyér is.

Ha a Magyar Ízek Utcáján megkóstoltunk mindent, amit megkívántunk, nézzünk át előbb a Mesterségek Ünnepére, hogy aztán a várból a Tabánba kényelmesen lecsorogva egy retró buli keretében hangolódjunk a tekintélyes méreteket öltő augusztus 20-i tűzijátékra.

A 34 percet felölelő tűzijáték alkalmával idén 14 uszályról, valamint a Margit híd és a Petőfi hídfő között húzódó, 4,3 km-es szakasz 65 pontjáról több mint 40 ezer rakétát lőnek a magasba. Az élmény nem is lehetne teljes, ha a rakparti épületeket ne világítanák meg lenyűgöző fényfestéssel, de ezen felül 100 drón segítségével a keresztet is megjelenítik majd az augusztus 20-i égbolton.

Bővebb infó IDE kattintva érhető el.