25+ nagyszerű hétvégi program Budapesten és környékén – 2024. augusztus 1-4.

Megannyi izgalmas program vár ránk augusztus első hétvégéjén, legyen szó kertmoziról, egy bulis estéről, vezetett sétákról vagy vízi sportokról. Egy biztos: nem fogtok unatkozni!

Többnapos hétvégi programok Budapesten és környékén

Frozen Days // Majomhoz (szerda-szombat)

Frozen Gin Tonic? Ki hallott már ilyenről? A Majomhoz csapata biztosan! Buda titkos kertjében rendhagyó módon veszik fel a harcot a kánikula ellen: kedvenc long drinkjeiteket és koktéljautijat „frozen” verzióban is kérhetitek július 31. és augusztus 3. között!

Facebook-esemény >>

Gitárfesztivál a Füvészkertben (péntek-szombat)

A tavalyi két teltházas est után ismét szeretettel várnak minden zenekedvelőt a II. Gitárfesztiválra a varázslatos ELTE Füvészkertben. A kétnapos fesztivál 2024. augusztus 2-3. között kerül megrendezésre. Az esemény célja, hogy egyedülálló zenei élményt nyújtson a látogatóknak, a gitárzene világán keresztül.

Facebook-esemény >>

Fotó: ELTE Füvészkert – Demeter Károly

Zenélő Budapest – ingyenes szabadtéri koncertek // Műcsarnok (péntek-vasárnap)

A Zenélő Budapest programsorozat keretében hétről hétre ingyenes minikoncertekkel jelentkeznek a Műcsarnok oszlopcsarnokában egészen augusztus közepéig, ezúttal augusztus 2. és 4. között.

Facebook-esemény >>

Budapesti programok csütörtökön (2024. augusztus 1.)

Ingyenes zenés esték a Ferenc téren

Ingyenes koncertek színesítik meg a fülledt nyárestéket a Ferenc téren minden csütörtökön július 4. és augusztus 8. között. A IX. kerület szívében fellép Másik János és a Zsivány Jazz augusztus elsején, de izgalmasnak ígérkezik Elek István és Gyárfás István koncertje is augusztus 8-án.

Facebook-esemény >>

AfterWork x Raqpart

Csütörtökön az AfterWork életérzést a Lánchíd gyönyörű pompájának izgalmas oldalán érezhetjük közvetlen a bőrünkön. A sokak által már jól ismert és szeretett raqpart ad otthont élményeinknek. Ezúttal egy kicsit később kezdődik és kicsit tovább is tart a mulatság a hűsítő nyári csütörtök hajnalon! Zenei fesztivált rendeznek egészen hajnali 4-ig este 8-tól.

Facebook-esemény >>

Naplementés SUP túra

Találkozó késő délután, 17:40-kor a Nocsaknál, vízreszállás 18 órakor. Lefelé eleveztek majd a Czuczor-szigetig, ahol a csőhíd alatt átbújva beértek a hangulatos kiságba. Itt néhol olyan keskeny a víz, hogy csak libasorban tudtok haladni, néhol pedig kiszélesedik annyira, hogy össze tudtok gyűlni egy-egy csoportkép kedvéért. Szuper élmény, ne maradjatok le róla!

Facebook-esemény >>

Budapesti programok az Olimpia alatt:

Latin Dance Nights // Városligeti Csónakázótó

Csukd be a szemed és képzeld el azokat a forró éjszakákat, ahol a salsa lágy dallamai szólnak a háttérben… igen, Latin-Amerikába fogunk repíteni egy pillanat alatt! Amint kinyitod a szemed, látni fogod a csillagos eget, a gyönyörűen kivilágított környezetet és a fáradhatatlan táncosokat a vízparton.

Facebook-esemény >>

Fotó: Be Massive Horizon

Tér-Zene a Kossuth téren

A Tér-Zene elnevezésű ingyenes, szabadtéri koncertsorozat 2024-ben is kivételes zenei programmal várja a Kossuth térre látogatókat. Az Országház főbejárata előtti színpadon idén elsőként a Magyar Hang Zenekar ad egyórás koncertet augusztus 1-jén.

Facebook-esemény >>

Habparty Night // Budapest Park

Buborékokban úszó éjszakánk lesz augusztus első éjjelén a Budapest Parkban!

Facebook-esemény >>

Depeche Mode tribute koncert // A38

A Depeche Mode dalai élőben az A38 hajó tetőteraszán.

Facebook-esemény >>

Valami Swing // MITZI

Valami Swing Quartet ismét a Mitzi csodálatraméltó teraszán! Minden csütörtök kora este, asztalfoglalás erôsen ajánlott!

Facebook-esemény >>

Fotó: Valami Swing

Budapesti programok pénteken (2024. augusztus 2.)

Valami madarak vetítés + beszélgetés // Bem mozi

Béla (Szacsvay László) egy mindennapi nagypapát alakít, végtelenül magányos, elkeseredett és nem utolsósorban nagyon makacs. Amikor balesete után a Németországban élő fia idősek otthonába rakja, úgy érzi, az egész világ összeesküdött ellene. Ettől kezdve egyetlen cél vezérli, hogy minél hamarabb kijusson az intézményből. Az idősek otthonában megismerkedik a 17 éves, lazádó Zoéval (a berlini Ezüst Medve-díjas Kizlinger Lilla – Rengeteg – Mindenhol látlak; Magyarázat mindenre), aki közmunkát végez az otthonban. Bár csaknem hatvan év korkülönbség közöttük van ami mégis összeköti őket és szoros kötelék alakul ki köztük. A film után, 19:30-kor kezdődik a beszélgetés, a film értelmezésében és feldolgozásában segít a rendező és a főszereplő.

Facebook-esemény >>

Erik Sumo // Kertem

A Kertem vendége nem más ezen az estén, mint az Erik Sumo! A világkörüli utazásra invitáló legújabb diszkó és house elemekből összegyúrt tánczenés Words I-II lemezek dalai mellett megszólalnak majd a My Rocky Mountain, a Liza, a Rókatündér filmzene és a Trouble Soup ikonikus eufórikus szörfrock-downtempo dalai is. Tövisházi Ambrus zeneszerző-producer zenekara az Erik Sumo nevű világkörüli diszkót játszó formáció, új felállásban már ötödik éve működik. Mára a Kutzora Edina és Kiss Erzsi énekesnő-páros összeszokott energiabombája és Ambrus más zenekaraiból ismert pompás zenészek (Gáspár Gergely, Drapos Gergely, Mészáros Ádám, Pápai István) garantáltan táncra perdítik a közönséget.

Facebook-esemény >>

Fotó: Kertem

Madagaszkár kertmozi // UP Rendezvénytér

Sok szeretettel várunk minden kedves film imádót egy igazán hangulatos mozi élményre, Budapestre! Ínycsiklandó koktélok, roppanós popcorn és minden idők legjobb filmjei. Mi hiányzik a Kertmozihoz? Ti! Augusztus 2-án elhozzák nektek a sokak által szeretett klasszikust: a Madagaszkárt. Kezdés sötétedés függvényében!

Facebook-esemény >>

BakátsPéntek ingyenes koncertek // Bakáts tér

Nyári péntek estéken, június 28. és augusztus 9. között ingyenes koncerteket csíphettek el Ferencváros szívében, a gyönyörűen felújított Bakáts téren. Az este 7 órakor kezdődő eseményen változatos zenei stílusban alkotó előadók és zenekarok lépnek fel.

Facebook-esemény >>

Budapesti programok szombaton (2024. augusztus 3.)

Terülj, terülj asztalka // Veresegyházi Medveotthon

Terülj, terülj asztalka címmel Misu és Mosi, a két bájos mosómedve, valamint Frédi, Roxi és Rozi, az elbűvölő ormányos medvéink várnak mindenkit egy felejthetetlen és interaktív táplálkozási bemutatóra.

Facebook-esemény >>

Fedezzétek fel Veresegyház további kincseit is:

Budafoki Pincejárat

Ha szerettek pezsgőt kortyolgatni és közben izgalmas programokon részt venni, akkor ne hagyjátok ki a Budafoki Pincejárat augusztus 3-i eseményét! A programok között igazi gyöngyszem a Pezsgő nyárest jégbe hűtve a Törleyben!, ahol bepillantást nyerhettek többek között a pezsgőkészítés rejtelmeibe, és persze kóstolhattok is a finom buborékos italokból. Augusztus 3-án, mindössze 30 percre a főváros szívétől gasztronómiai élmények és hagyományok is várják az érdeklődőket. Nem érdemes tehát kihagyni ezt az egyedülálló lehetőséget, hogy felfedezzétek Budapest borászati örökségét és élvezzétek a változatos kulturális programokat.

Weboldal >>

Fotó: Budafoki Pincejárat

Miniszobrok nagy sétája

A város utcáin és terein időről időre meglepetésszerűen bukkannak fel az apró alkotások. A világhálón ilyenkor futótűzként terjed a hír: Hol láttátok? Mikor került oda? Ki fedezte fel először? Némelyik szobor háttere valódi legenda, másoké gyermekmese, megint másoké az emlékezet. Barangolásunk során megismerhetjük az alkotó és a kicsit humoros, kicsit ironikus alkotások történetét, na és persze bepillantást nyerünk a „street art”, a köztéri művészet régen üldözött, ma már megtűrt, elfogadott vagy szeretett világába.

Facebook-esemény >>

A Dunakanyar fővárosában találjátok Kolodko legújabb miniszobrát:

Lemez Vásár // Szimpla kert

2024-ben is bakelit vásár minden hónap első szombatján.

Facebook-esemény >>

Top Gun hétvége // Aeropark

Közkívánatra ezen a nyáron műsoron az Aeropark kertmozijában – a repülős filmek között – a Top Gun mindkét része. A klasszikus a 80-as évekből, és a folytatás 2022-ből! Augusztus 3-án, este először visszarepülhettek a 80-as évekbe, hogy F-14-esek gyönyörű repülését és manővereit nézzük. Kezdetnek minden idők egyik legizgalmasabb repülős akciófilmjét nézhetitek meg, a Top Gun-t. Kis szusszanás után pedig mintegy 35 évet ugrotok majd az időben, csak a főszereplő, Tom Cruise nem változik! Folytatásként a 2022-ben bemutatott Top Gun: Maverick-ket nézhetitek meg a csillagok alatt.

Facebook-esemény >>

Budapest további hangulatos kertmozijai:

kristoaf // Pontoon

kristoaf tavaly előtt mutatkozott be a ‘stáblista’ című albumával, az újvonalas zenészek egyike. Lírikus dalai keserédesek, a fiatalság láthatatlan inspirációt keresi. Ezúttal új lemezét, az ENSO-t mutatja be nekünk.

Facebook-esemény >>

Fotó: PONTOON

Állati Séta // Veresegyházi Medveotthon

Ingyenes állatkerti sétával várnak benneteket augusztus 3-án a Veresegyházi Medveotthonban. A séta a nagy medve kifutótól indul, de miről is szól? Érdekességeket tudhattok meg a Medveotthon alakulásáról, történetéről és az ott élő állatokról.

Facebook-esemény >>

Cafe Bene Alkotói Vásár

Augusztus 3-án ismét alkotói vásárnak ad otthont a Cafe Bene, ahol különböző irányzatban alkotó, feltörekvő művészek egyedi darabjainak megtekintésére és megvásárlására nyílik lehetőségetek. Számíthattok többek között különleges alkotásokra, zenére, jó hangulatra, finomabbnál finomabb italokra, és egy csodás társaságra! Ha valamelyik alkotótól vásároltok, 10% kedvezmény jár a pultnál!

Facebook-esemény >>

Fotó: Cafe Bene

Budapesti programok vasárnap (2024. augusztus 4.)

Misztikum a Mystery Hotelben

Ezúttal különös kalandra invitálnak mindenkit: beléphettek a város legmisztikusabb épületének kapuján. A séta során körbejárjátok az egykori Magyarországi Symbolikus Nagypáholy páholyházát, ahová valaha régen csak a beavatottak léphettek be. A Mystery Hotel épületében találkozik múlt és jelen: az elegáns étterem, a konferenciatermek, a szobák mind titkokat rejtenek. Kik a szabadkőművesek? Hogyan jelenik meg Mozart műveiben a szabadkőművesség? Páholytag lehetett-e és megfordulhatott-e az épületben Karinthy Frigyes, Móra Ferenc, Alpár Ignác vagy Zsolnay Vilmos?

Facebook-esemény >>

100 év meséi: park- és színháztörténeti séta a Városmajorban

A Városmajori Szabadtéri Színpad és a Budastep a nyár folyamán kellemes sétákra invitálja az érdeklődőket, melyeken megismerhetik a park és a színház történetét, megtudhatják miképpen kapcsolódik az organikus építészet kiemelkedő alakja, Makovecz Imre a történethez. Tartsatok velük és ismerjétek meg az ország első parkmozijának történetét! Utazzatok együtt vissza az időben és idézzétek fel a kor híres, zenés bohózatait, pillantsunk be a színház kulisszái mögé! A séta végén a résztvevők beülhetnek a Monarchia Operett: Dalok a Pesti holdfényben című előadás próbájára.

Facebook-esemény >>

Fotó: Gádoros Márk/Városmajori Szabadtéri Színpad

Farkasházi Réka és a Tintanyúl // Budapest Park

Egy igazán különleges zenei utazásra hív minket a Pöttömkert események visszatérő zenekara, a Farkasházi Réka és a Tintanyúl! Augusztus 4-én egy hatalmas születésnapi mulatságot tartanak a Parkban, ahol megünneplik nagykorúvá válásukat, ugyanis a zenekar 18 éve indult kalandos útjára.

Facebook-esemény >>

Augusztus havi programajánlónkban még több izgalmas esemény találhattok: