4 zseniális fánkrecept, ami után megnyalod mind a tíz ujjad

A farsangi időszaknak kihagyhatatlan kiegészítője a farsangi fánk, amiből a közelgő nagyböjt előtt még mindenképp be kell tankolni! A nem éppen diétásnak mondható süteménycsodát számos különböző módon és ízesítéssel is elkészíthetitek, amik közül garantáltan mindenki megtalálja a neki tetszőt. 

Szalagos fánk baracklekvárral

Kezdésnek íme a farsangi időszak legnépszerűbb ételének, a belül puha, kívül ropogós szalagos fánk receptje, ami egy örök klasszikusnak számít az ínycsiklandó tésztacsodák között.

A receptet ITT találjátok.

Fotó: Gál Melánia

Túrófánk málnás eperlekvárral

A farsangi túrófánk tökéletes választás, ha elsőre egy egyszerűbb és kelesztés nélküli, gyorsan elkészíthető receptet próbálnátok ki, a mennyei ízről pedig az édes tészta és a savanykás lekvár kombinációja gondoskodik.

A receptet ITT találjátok.

blank
Fotó: Gál Melánia

Mini karamellás képviselőfánk

A hagyományos farsangi fánk ugyebár kelt tésztából készül és olajban sül, azonban, ha valami könnyedebbre vágytok, és nem szeretnétek olajszagban úszni, próbáljátok ki ezt a karamellás képviselőfánkot, ami garantáltan felveszi a versenyt hagyományos társaival.

A receptet ITT találjátok.

blank
Fotó: Gál Melánia

Farsangi csörögefánk

Végül következzen az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb kelt tészta: a csörögefánk, más nevén forgácsfánk, amit még keleszteni sem kell, porcukorköntösével és házi sárgabaracklekvárral a legelhivatottabb diétázókat is képes bűnbe vinni.

A receptet ITT találjátok.

blank
Fotó: Gál Melánia

A recepteket köszönjük Gál Melániának.

Ha más fajta kelt tésztát is elkészítenétek: