Íme a legjobb programok a héten a Balaton partján – 2023. július 17. – július 23.

Hétről hétre temérdek program vár benneteket a Balaton partján. Koncertek, bortúrák, piknikek, fesztiválok, sport- és gyerekprogramok – ezek közül válogattunk nektek.

A legjobb balatoni programok az északi parton

Badacsonyi Bor7 (egész héten)

Ezen a 17 napos rendezvényen végigkóstolhatjátok a helyi borászatok finomabbnál finomabb borait, megismerhetitek a borvidék hagyományait, sőt szabadtéri koncertek és gyerekprogramok is színesítik az  eseményt.

További infók >> 

Györöki JazzFiesta // Balatongyörök (2023. július 17-ig)

Július 13-tól ismét a jazz dallamaival telik meg Balatongyörökön a Kossuth utcai műemlék templom alatti kis tér.

További infók >> 

Ingyenes programok balaton
Fotó: Györöki JazzFiesta (Facebook)

Szerda esti komolyzenei koncertek // Szigliget (2023. július 19.)

Az idei évben ismét megrendezésre kerülnek szerdánként az ingyenes komolyzenei koncertek Szigligeten több helyszínen is.

További infók >> 

Veszprémi Utcazene Fesztivál (2023. július 19-22.)

A fesztivál immár 24. alkalommal tölti meg a város utcáit, tereit zenével.

További infók >> 

balatoni programok az északi parton
Fotó: Veszprémi Utcazene Fesztivál (Facebook)

Történelmi lovasjátékok és középkori lakomák // Sümeg (2023. július 19., 22.)

Számos középkori programmal, lovagi tornákkal, lakomákkal, rendezvénnyel várnak titeket a sümegi élménybirtokon.

További infók >> 

VÁRaDALOM // Kinizsi vár, Nagyvázsony (2023. július 19-23.)

Művészeti zenés sokadalom a dicsőséges Kenyérmezei csata emlékére: a Kinizsi Vár, az udvarok, az utcák telis-tele lesznek zenei programokkal, lovas és katonai bemutatókkal, vásárral, kézművesprogramokkal.

Facebook-esemény >> 

Country Music Fest // Révfülöp (2023. július 20-22.)

Az idei évben kilencedik alkalommal megrendezésre a country hétvége Révfülöpön. A koncertek belépődíj nélkül látogathatók, ráadásul az ország különböző részeiről érkezett line dance csoportok minden este látványos bemutatóval, tánctanítással várják az érdeklődőket.

Facebook-esemény >> 

Györöki BorKorzó (2023. július 20-23.)

Négy napon át zamatos, hűs borokkal, ízletes ételekkel, esti koncertekkel, gyermekprogramokkal és kézműves vásárral várnak titeket a móló melletti sétányon lévő Borutcában.

Facebook-esemény >> 

Bortúrák Badacsonyban (2023. július 21.)

A Badacsonyi borvidéken járva két dolgot kell feltétlenül kipróbálni: a túrázást és a borkóstolást. A hetente megrendezésre kerülő bortúrákon szakképzett túravezető társaságában 3 családi pincészethez látogathattok el, melyek legjobb tételeikkel és borkorcsolyáikkal vendégelnek majd meg benneteket.

Facebook-események >> 

Észak balaton programok 2023 július
Fotó: Tourinform Badacsony

LégyOtt a tóparton // Tapolca (2023. július 21.)

Idén is megrendezésre kerülnek a LégyOtt a tóparton élőzenés esték a mediterrán hangulatú Tapolcán. A Malom-tó festői környezetében zenés és szórakoztató műsorokon élvezhetjük a természet és a művészet közös csodáját.

Anconai szerelmesek – Roxínház // Alsóörs (2023. július 21., 22.)

Vajda Katalin darabja a vérbő reneszánsz komédiák hagyományaira épül. A történet egyszerű: szerelmi sokszögek, egymást kereső, egymást üdvözlő, egymás elől menekülő párok, összeveszések, kibékülések, félreértések, de végül mindenki párjára talál. Az Anconai szerelmesek két óra felhőtlen szórakozás, a legjobb kulturális kikapcsolódás egy fárasztó nap után.

Facebook-esemény >> 

Pannónia Folk Feszt // Balatonkenese (2023. július 21-22.)

Balatonkenesén 2023. július 21-22. között immár harmadik alkalommal várják népzenei és népművészeti programokkal és táncházzal a családokat a kétnapos Pannónia Folk Feszt helyszíneire: Kenesei Tájház, Vak Bottyán strand, Széchenyi park.

További infók >> 

Művészetek Völgye // Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend (2023. július 21-31.)

Július 21. és 31. között újra együtt ünnepelhetjük tíz napon át a zenét, a táncot, a színházat és az alkotás örömét a Balaton-felvidék lenyűgöző környezetében. A Kapolcsot, Taliándörögdöt és Vigántpetendet felölelő Művészetek Völgyének hála gondtalan felszabadultságot élhetünk át az említett helyszíneken. Az épített színpadok helyett a három falu épületei, utcái, intézményei és zegzugai biztosítják a helyszíneket, megtöltve azokat közel 2000 programmal. Akár családdal, akár barátokkal vagy a párotokkal érkeztek majd, biztosan találtok majd kedvetekre való programot, bármi is legyen az!

Részletes program >> 

Balaton északi part programok: Művésztek völgye 2023
Fotó: Művészetek Völgye (Facebook)

Lidl Balaton-átúszás // Révfülöp (2023. július 22.)

Magyarország ikonikus nyílt vízi úszóeseménye 3 távon kínál kihívást a víz szerelmeseinek. A teljes távra vállalkozó úszók Révfülöp és Balatonboglár között ússzák át a Balatont, ezalatt 5,2 km-t tesznek meg úszva. A klasszikus táv mellett egy, a féltávnak megfelelő kör is teljesíthető. A Lidl Balaton-áthúzás keretében a SUP szerelmesei a teljes távot teljesíthetik evezővel a kezükben.

Facebook-esemény >> 

Pop-up jóga a diófa alatt & mini gardróbvásár a pajtában Jucinál // Káptalantóti (2023. július 22.)

Juci vár titeket szombaton 10 órára a diófa alá egy könnyed jógára, majd a teraszon egy fröccsre/szörpre, ezután kedvedre válogathatsz a pajtában a mini gardróbvásáron.

Facebook-esemény >> 

Túra a Szent György-hegyen // Raposka (2023. július 22.)

Tudtad, hogy a Balaton-felvidék vulkanizmusának története az utolsó 20 évben jelentősen átíródott? Ezen a túrán kiderül, hogy a geológia tudománya mit mond erről a vulkáni tevékenységről az új kutatások tükrében. Ezentúl megismerkedhettek a hegy legendáival, szőlő- és borkultúrájával, élő és élettelen természeti értékeivel és épített műemlékeivel is.

Facebook-esemény >>

Kirándulóhelyek és állandó programok az északi parton:

Zenés esték a Balaton várában // Szigliget (2023. július 22.)

A Zenés esték a Balaton várában koncertsorozat hosszú évek óta az egyedülálló szigligeti vár falait töltik meg dallamokkal. A csodálatos helyszínen, a páratlan panoráma mellett élvezhetjük a színvonalas koncerteket, amelyek este 8 órakor kezdődnek: Hooligans (július 8.), Margaret Island (július 15.), Magna Cum Laude (július 22.), Lord (július 29.)

További infók >> 

Flamenco Vacsoraest // Taberna Infinito, Kisapáti (2023. július 22.)

Hamisíthatatlan andalúz életérzés a magyar vulkánok földjén. Mágikus este, all inclusive vacsorával, tüzes tánccal, énekkel, zenével.

Facebook-esemény >> 

Liliomkert Piac (2023. július 22., 23.)

A Káptalantóti központjában található Liliomkert Piac egész nyáron, minden vasárnap és szombat délelőtt egészen 14:00-ig nyitva áll a látogatók előtt. A hangulatos kis piac nem véletlenül lett népszerű, hiszen a helyi gazdák és kézművesek értékesítik itt friss termékeiket, így a látogatók felfedezhetik a környék autentikus ízeit. A standok tele vannak friss zöldségekkel, gyümölcsökkel, mézzel, sajtokkal, házi lekvárokkal, emellett pedig más kézműves portékával is találkozhattok, a helyi textilipari termékektől kezdve az egyedi ékszereken át a kézzel készített kerámiákig.

További infók >> 

Programok a Balaton déli partján

Levendulaszüret Kőröshegyen (egész hónapban)

Kőröshegyen június 9-től augusztusig, 8 hektár levendula virágzik, melyek hátterét a kéklőn világító Balaton adja. Tapasztaljátok meg a levendula nyugtató hatását, kapcsolódjatok ki és vigyétek haza magatokkal az élményt illatos lila csokorba kötve!

Facebook-esemény >> 

Balatoni programok 2023 július déli part
Fotó: Kőröshegyi Levendulás (Facebook)

Klassz a pARTon! // több helyszínen (2023. július 13. – augusztus 1.)

Július 13. és augusztus 1. között, immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! Fesztivált, amely idén is a Balaton szokatlan helyszíneire csempészi be az élő klasszikus zenét, méghozzá teljesen ingyen. Első alkalommal jelentkezik a fesztivál Balatonedericsen, ezen kívül a megszokott balatoni helyszíneken – Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonkenese, Balatonszárszó, Balatonszemes, Dörgicse, Keszthely, Szigliget, Tihany, Vászoly, Zamárdi – hallgathatjuk meg a fesztivál koncertjeit. Emellett Tata sem marad ki, a festői Öreg-tó melletti parkba várják az érdeklődőket.

Részletes program >> 

Vakációs gyermek koncertek – Hanga Banda – Népi játszó // Siófok (2023. július 17.)

A Hanga Banda koncertje, interaktív hangszerbemutató, kézműves foglalkozás és népi játszótér várja a gyermekeket.

Facebook-esemény >>

Volt egyszer egy… – Aranyszamár Bábszínház // Balatonfenyves, Balatonföldvár (2023. július 18.,19.)

Volt egyszer egy kislány, aki elindult a világba, mert az udvarán nyújtózkodó Nagy Üres mellett nem volt többé maradása. Útja során pöffeszkedő almákkal, rebbenő pillás békával, csupaláb hernyóval találkozott – és mindenki mással, akiket Máté Angi író megálmodott.

További infók >> 

Macskák – Madách Színház // Siófok (2023. július 18.)

T.S. Eliot angol költő Macskák könyve című versciklusát zenésítette meg zseniálisan Andrew Lloyd Webber, és ebből készült a fantasztikus, világsikerű Macskák musical. A Madách Színház 1983. március 25-én mutatta be a Macskákat Szirtes Tamás rendezésében és Seregi László koreográfiájával, közvetlenül a londoni ősbemutató után. Az eltelt 40 évben az előadás rendkívül sok szereposztást megért: a különböző szerepekben közel 300 művésznek tapsolhatott a közönség.

Facebook-esemény >> 

Derítsétek fel a déli part legszebb helyeit:

Boribon nyaral // Balatonboglár, Balatonfenyves, Balatonföldvár, Balatonszárszó (2023. július 20., 21., 22., 23)

Marék Veronika népszerű mesesorozata nyomán készült Boribon nyaral című zenés bábelőadást Mórocz Adrienn, a Thália Színház társulatának tagja játssza, meséjét a jól ismert Boribon-dalokkal tarkítja.

További infók >> 

Férfi és Nő 4X – Összpróba és Kultkikötő Produkció // Balatonföldvár (2023. július 21.)

Az előadás Claude Lelouch Egy férfi és egy nő (Un homme et une femme) című filmjének alaphelyzetéből táplálkozik, azt gondolja tovább. Egy férfi, egy nő és egy buszmegálló. Négy találkozás, négy évszak, négy különböző pár. Összeköti őket egy dátum, amely fontos a számukra, mindketten valamilyen traumából, veszteségből érkeznek.

Facebook-esemény >> 

Pál Utcai Fiúk koncert // Balatonakarattya, Peter’s Terasz (2023. július 21.)

A punkos elemeket is magában foglaló rockzene és a hozzáírt néhol elmés, máskor lírai dalszövegek, a sok sok fellépés az együttest a 80-as évek underground zenei életének egyik meghatározó együttesévé teszik.

Facebook-esemény >> 

Hétvégi programok balaton déli part
Fotó: Peter’s Terasz (Facebook)

Rosé Fesztivál // Zamárdi (2023. július 21.-23.)

Kilencedik alkalommal kerül megrendezésre Zamárdi, Villánnyal közös fesztiválja, melynek továbbra is a kiváló borok, remek zenei produkciók, és a felejthetetlen balatoni nyár alkotják fő elemeit. Ráadásul idén Besenyei Péter műrepülő is bemutatót tart majd.

További infók >>

Peter’s Market – hazai termékek , kézművesek, termelők // Balatonakarattya (2023. július 22.)

A Peter’s Terasz egy balatonakarattyai gasztrokert, minőségi food truckokkal, különleges szolgáltatásokkal, ami lehetőséget kínál a termelőknek, kézműveseknek, kisebb manufaktúráknak, hogy bemutatkozhassanak.

Facebook-esemény >> 

Kalamazoo – Michelle Kholos Brooks, Kelly Younger – Orlai Produkció // Balatonboglár (2023. július 22.)

Két remek humorú írónő fordulatos komédiája megmutatja, milyen a romantika az élet második felvonásában. Amikor Peg, a konzervatív madárrajongó egy ismerkedési oldalon rátalál az izgalmakat fémdetektorral kereső Irvingre, megérkezik a szerelem, első látásra. Az első randevú és a másnap reggel után a két idősödő romantikus komplikált helyzetben találja magát: a közös jövőhöz bizony még az ő korukban is fel kell nőni. Addig viszont még rengeteget lehet röhögni. Különösen így, a Hernádi-Kern párossal.

Facebook-esemény >> 

Egy gasztrohely felderítése is  szuper balatoni program lehet:

Apácák – Dan Goggin – Zenthe Ferenc Színház // Balatonszárszó (2023. július 22.)

Ötvenkét nővér, arccal a mérgező levesében – így talál rájuk egy balul elsült gombavacsora után a zárdába visszaérkező öt apáca, akik egy bingóparti miatt maradtak le az „utolsó vacsoráról”. Elhatározzák, hogy a hirtelen megboldogult nővéreket méltó körülmények között búcsúztatják el. A temetéshez azonban rengeteg pénzre van szükség. Egy sugallatnak engedve vallásos témájú képeslapok gyártásába fognak. És bár a vállalkozás jól megy, az összeg így sem teljes. Végül egy adománygyűjtő előadást szerveznek, ahol ők maguk lépnek színpadra. A show egyszerűen mennyei, és közben arra is fény derül, hogy bár született apácák, mégis mindegyikük színpadra termett.

Facebook-esemény >> 

Szentpéteri Csilla & Band koncertshow – Vendég: Wolf Kati // Siófok (2023. július 22.)

Szentpéteri Csilla zongoravirtuóz és zenésztársai forró hangulatú, temperamentumos, bravúros hangszerpárbajokkal, LED-falakon zenére komponált lenyűgöző filmekkel, varázslatos látványvilággal várják a különleges zenei élményre, páratlan kikapcsolódásra vágyókat.

Facebook-esemény >> 

Élőzenés naplemente party-k a BL Teraszán // Balatonlelle (2023. július 22.)

Június 17-től minden szombaton élőzenés naplemente party-t tartanak a BL YachtClub Teraszán a Four Seasons duóval. A zene után kertmozi, finom ételek és hűtött italok várnak titeket.

Facebook-esemény >> 

Újdonságokért sem kell messzire menni a Balaton partjától: