7 zseniális gasztrohely a Balaton déli partján, amit nem érdemes kihagyni idén nyáron

A Balaton déli partján is bőven találhatunk különleges finomságokat felvonultató gasztrohelyeket, csak tudni kell, hogy merre induljunk útnak. Mutatjuk a legjobbakat!

A kis Pisztrángos

Szinte nincs olyan halból vagy tengeri herkentyűből készült étel, amely ne lenne megtalálható A kis Pisztrángos kínálatában. A tengerparti stílusban kialakított fabódénál ráadásul olyan szakértelemmel készítik el mindezeket, mintha egy külföldi nyaraláson lennénk, így, ha tehetitek, térjetek be hozzájuk!

8640 Fonyód, Boglári utca 10. | Facebook

Legjobb éttermek balaton déli part
Fotó: A kis Pisztrángos Facebook

Egy Csipet Nádas, Siófok

Többféle ízvilágba enged belekóstolni Siófok Töreki városrészében az Egy Csipet Nádas. A madárcsicsergés mellett minőségi idővel, gasztronómiai élménnyel, frissen sütött nápolyi pizzákkal és mediterrán zamatokkal kecsegtetik a közelben lévő tanösvényen megfáradt kirándulókat.

8611 Siófok, Töreki u. 40. | Weboldal

Balaton déli part étterem
Fotó: Egy Csipet Nádas Facebook

Kilátó Presszó, Balatonföldvár

A balatonföldvári magasparton találjuk a déli part egyik legszebb balatoni kilátását biztosító Kilátó Presszót. A retró presszók hangulatát idéző vendéglátóhelyen kávéval, frissítőkkel, harapnivalókkal várják a megpihenni és a naplementében gyönyörködni vágyókat.

8623 Balatonföldvár, Kilátó köz 5. | Facebook

blank
Fotó: Kilátó Presszó Facebook

kiskék

Amennyiben még a Balatonon is a különleges kávéélményeket kutatjátok, akkor irány a balatonfenyvesi kiskék, amit akár a bringaútról is könnyedén megközelíthettek. A specialty kávék választéka mellett kézműves hamburgerek, wrapok és saláták enyhítik majd az éhségeteket, hideg limonádék társaságában.

8646 Balatonfenyves, Kölcsey Ferenc utca 47. | Facebook

blank
Fotó: kiskék Facebook

Pavilon, Balatonboglár

Hagyományos és olasz finomságok, isteni kávék és minőségi alkoholos italok várnak benneteket a balatonboglári Pavilonban, ahol a retró életérzés garantált. A Coop üdülő mellett, néhány méterre a Balaton partjától található étteremben a tulajdonosok a dél-tiroli vendéglátásban szerzett tapasztalataikat építették bele kínálatba, így biztosan finomakat ehetünk.

8630 Balatonbolgár, Kodály Zoltán u 45/49. | Facebook

blank
Fotó: Pavilon Facebook

Rubin Borászat

A Rubin Borászat a Dél-Balaton borparadicsomaként emlegetett Balatonboglári Borvidék egyik kiemelkedő ékköve. A kezdetektől a fenntarthatóságot szem előtt tartva gondozzák 7 hektárt felölelő szőlőterületeiket, és többek között a Veszprém-Balaton 2021 hivatalos vörösbora címmel is büszkélkedhetnek.

8648 Balatonkeresztúr, Hrsz.: 1304/2 | Weboldal

blank

Völgyhíd Konyha & Rét, Kőröshegy

A Kőröshegyi völgyhídhoz nemcsak az igéző látvány, de a reggeltől estig kulináris élvezeteket kínáló Völgyhíd Konyha & Rét miatt is érdemes ellátogatni. Mert nem ismerünk olyat, aki nemet tudna mondani a lenyűgöző panorámával megtoldott kiadós brunchra és a reggelire kínált császármorzsára.

8617 Kőröshegy, hrsz.: 111/3 | Facebook

Legjobb éttermek balaton déli part
Fotó: Völgyhíd Konyha & Rét Facebook

További remek gasztrohelyek a Balaton északi partján: