7 izgalmas újdonság a Balatonnál, amit vétek lenne kihagyni idén nyáron

Amennyiben minden nyáron megfordultok a Balatonnál, akkor sem kell aggódnotok, hiszen idén is számos újdonság vár a magyar tenger vidékén!

Balatonboglári lombkoronasétány

A Gömbkilátó mellett épült fel Boglár új látnivalója, az erdőben húzódó, kilátóval megtoldott lombkoronaösvény. A sétány az egyik oldalon a fák lombkoronája közt vezet, a másik oldalon pedig kilátást biztosít a Balaton északi partját díszítő tanúhegyekre.

Fotó: Györkő Zsombor

Felsőörsi meseösvény

A 2022-ben felavatott meseösvény a gyerekek legújabb kedvence: az ötállomásos útvonalon az erre járók egy-egy meseládát kereshetnek fel, melyekben egy helyszínhez illő mese és egy helyi érték leírása található. A különleges kincskeresés tökéletes program a családok számára.

Fotó: Felsőörsi Meseösvény Facebook

FOTON Audiovizuális Centrum, Veszprém

Idén nyílt meg a számos izgalmas programot ígérő multifunkcionális és kulturális központ Veszprémben, ahol a különböző művészeti ágak mindegyikével találkozhattok, kezdve a filmvetítésektől, a művész- és közönségtalálkozókon át egészen a workshopokig.

8200 Veszprém Vár utca 17. |Weboldal

blank
Fotó: Fotó VEB2023

Káli Fecske, Salföld

Egy igazi különlegesség nyitotta meg a kapuját 2023 májusában a salföldi régi iskola egykori romjain: a Káli Fecske egyszerre étterem és beltéri kiállítótér, emellett pedig szabadtéri színpad, grillkert és fagyipult is helyet kapott a Salföld Major szomszédságában. Egészen októberig színes és változatos programpaletta várja a látogatókat, kiállításoktól kezdve, színházi előadásokon át közösségi és gasztronómiai eseményekig.

8256, Salföld, Templom tér 1. |Weboldal

blank
Fotó: kalikapocs.hu

Szent Benedek sétahajó, Balatonfenyves

Jó hírünk van a balatoni hajóutak kedvelői számára, hiszen idén nyáron egy újabb vonalon, menetrend szerinti járattal szelhetitek át a magyar tengert. Az útvonal a déli part egyik kedvenc helyét, Balatonfenyvest és az északi part gyöngyszemét, Szigligetet köti össze. A már most népszerű járat egyelőre csak hétvégén közlekedik, de érdemes figyelni Balatonfenyves Facebook-oldalát, hiszen júliusban több hétköznapi napon is útra kelhettek.

blank
Fotó: Balatonfenyves Facebook

Balaton Park Circuit

Balatonfőkajáron nyitotta meg kapuit idén májusban Közép-Európa legmagasabb minősítésű autó- és motorpályája, ahol hazai és nemzetközi versenyeket is megnézhettek a nyár során. Az M7-es autópálya mellett található gigantikus méretű létesítményben a nyár során várhatóan egy autómúzeum is megnyílik, a száguldás szerelmeseinek nagy örömére.

Weboldal >>

blank
Fotó: Balaton Park Circuit

Veszprémvölgyi kisvasút

50 év után újjászületett az egykori úttörővasút, ami az 50-es és 60-as években robogott utoljára. A rendkívül hangulatos, ebben az évben restaurált kisvonat idén nyáron a Betekints-völgy legújabb látványossága, ami garantáltan nagy élmény lesz kicsik és nagyok számára egyaránt.

blank
Fotó: Kerekes Norbert

Ha a természeti értékeket is felfedeznéd: