30+ ellenállhatatlan tavaszi és húsvéti program a Balaton partján – 2023 április

2023 áprilisában számtalan tartalmas tavaszi program vár benneteket a Balaton északi és déli partján. Bortúrák, koncertek, fesztiválok, családi és húsvéti programok – ezek közül válogattuk ki nektek a legjobbakat.

Programok a Balaton északi partján

Tavaszi Húsvéti Vásár // Hableány (2023. április 1., Badacsonytomaj)

A Hableány egy része átalakul kézműves vásártérré, ha jó idő is lesz, akkor a teraszon várnak benneteket. Húsvét előtt pont még beszerezheted az asztali dekort, vagy kedvenc termelőd portékáját, finomságokat az ünnepi asztalra.

Facebook-esemény >> 

Tárlatvezetés a Balaton + Retro kiállításon (2023. április 2., Veszprém)

Tárlatvezetés a veszprémi Művészetek Házában (Dubniczay-palota) Herth Viktória kurátor vezetésével, ahol – többek közt – az első magyarnak számító üdítőital a Traubisoda történetét is megismerhetitek.

Facebook-esemény >> 

Programok balaton északi part
Fotó: Művészetek Háza Veszprém (Facebook)

„ÉS MÉGIS MOZOG…” – ősbemutató (2023. április 2., Bakonybél)

3D-s vetítéssel egybekötött performansz Galilei szövegeivel, a róla írt irodalmi alkotások részleteivel és a Galieli család által komponált lantzenével. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Facebook-esemény >> 

Varázslatos gasztroélmények a Balatonnál:

Húsvéti programok a Balaton északi partján

Húsvét a malomban (2023. április 8., Veszprém)

Vegyetek részt a húsvéti látványőrlésen, amelyen megismerhetitek a molnárok régi világát, és felönthettek a garatra. A gyerekeket az udvaron tojáskereséssel várják.

Facebook-esemény >> 

Kilátóról kilátóra e-bike túra (2023. április 8., Tihany)

Ezen a túrán feláldozhatjátok izmaitokat a legszebb balatoni panorámák oltárán. Igazi kihívásokat tartogató elektromos kerékpártúra, négy lélegzetelállítóan szép magaslattal.

Facebook-esemény >> 

legjobb Balatoni programok 2023 április
Fotó: Balaton Bike Tour (Facebook)

Bortúra Badacsonyban (2023. április 8., 9., 21., 28.)

A túrák során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az utak során szakvezető mutatja be a borvidék történelmét, Badacsony kialakulását, különlegességeit, legendáit és az ott élő embereket.

Facebook-események >> 

Egy tanösvény felkeresése mindig szuper balatoni program:

Hidegkúti Tojásvadászat – Pajta Program (2023. április 9., Veszprém)

Legyél Te is fészekrakó és/vagy fészekrabló! Fészekrakóként készíts két fészket, egyikbe helyezd az ajándékokat, a másikba várd a köszönőajándékokat. Fészekrablóként az adott „fészekponton” gyűjtsd be az ajándékot, de cserébe helyezz el köszönőajándékot.

Facebook-esemény >> 

Tavaszi holdfénytúra a Badacsonyon (2023. április 9.)

A szakvezetéses túra során megismerkedhetsz a hegy minden titkával, közben macskabaglyok félelmetes hangja töri meg a csillagfényes est csendjét. A Kisfaludy-kilátóból páratlan látvány fogad: a Hold ezüsthidat feszít ki a Balaton víztükrére, másik oldalon pedig a Káli-medence gyöngyfüzér-szerűen fénylő falvai kápráztatnak el.

Facebook-esemény >> 

legjobb Balatoni programok április
Fotó: Tourinform Badacsony (Facebook)

Kétnapos túra húsvétkor Balatonfüreden és Tihanyban (2023. április 9-10.)

Első nap túra Balatonfüred fölött, a Jókai-kilátóhoz, onnan pedig a vadregényes Koloska-völgybe, ahol egy erdei csárdában pihenhettek meg. Majd tovább az izgalmas Koloska-sziklákhoz és a Recsek-hegyi kilátóhoz. A második napon pedig Tihanyban tehettek egy érdekes túrát.

Facebook-esemény >> 

Ingyenes programok balaton
Fotó: Havrok, bulik, hegyek (Facebook)

Veszprém Blues Fesztivál (2023. április 13-16.)

Szeretitek a blues-t? Akkor ott a helyetek Magyarország történetének legnagyobb bluesfesztiválján! A Veszprém Blues Fesztivált a város három helyszínén, a Hangvilla Közösségi Tér termeiben, az Expresszó Klubban és a Papírkutya Kultúrbisztróban rendezik meg, április 13. és 16. között. A négy nap során közel 40 nemzetközi és hazai fellépő és több mint 50 koncert várható, klasszikus és modern hangzásban egyaránt. A koncertek mellett készülnek még bluestematikájú kiállítással, workshopokkal és beszélgetésekkel is, nem csak a műfaj kedvelőinek. Elővételes jegyek még kaphatók!

További részletek >> 

Baláca Élménypark nyitány – Hagyományőrző forgatag (2023. április 15., Nemesvámos)

Április 15-én, a „Baláca Élménypark nyitány – Hagyományőrző forgatag” eseményen hazánk római kort idéző csapatai által életre kel a közel 2000 éves antik római villagazdaság. Gladiátorjátékok, légiós felvonulások, párbajjelenetek színesítik a villa tereit, de nemcsak a katonai tábor dicsőséges hétköznapjait ismerheti meg a közönség, hanem akár az ünnepekhez kapcsolódó áldozati szertartásokat is. Emellett a látogatók ki- és felpróbálhatják a harci fegyvereket és katonai viseleteket. A felnőtteket ókori gasztrotörténeti előadás, a kisebbeket pedig izgalmas foglalkozások várják.

További részletek >> 

Észak balaton programok 2023

Echo Fesztivál (2023. április 15., Tihany)

Számtalan program, köztük: Gryllus Vilmos koncert, apátsági kvíz, levendula workshop, éjszakai fáklyás túra és Be Massive Horizon Party vár benneteket ezen a napon Tihanyban.

Facebook-esemény >> 

Káli-medencei körtúra autóval (2023. április 15.)

Ősi arculatukat őrző falvak. Félbevágott hegyként tájékozódási pontot jelentő Hegyestű. Dolomitlankák között megbúvó Kornyi-tó, pannon kőtengerek. Néhány jelkép a csodás Káli-medencéből. Fedezzétek fel a Balaton-felvidék egyik gyöngyszemét!

Facebook-esemény >>

legjobb balatoni programok április
Fotó: Tourinform Badacsony

Szőlőtől a borig – kalandozás a tőkék között (2023. április 15., Badacsonytomaj)

Ha kedveled és értékeled a finom borokat, kalandozz a szőlőtermesztés és borkészítés világában. A Folly nem csupán arborétum, hanem badacsonyi szőlőbirtok és pincészet. A program alkalmával megismerkedhetsz az itt honos szőlőfajtákkal, a talaj jellegzetességeivel és hogy hogyan készülnek a Folly díjnyertes borai. Különleges pincelátogatás csak a program résztvevőinek.

Facebook-esemény >> 

Régi idők piacai – ingyenes városi séta és Óváros Piac (2023. április 16., Veszprém)

Jó hangulat, baráti beszélgetések, közös reggelik és ebédek, tiszta, minőségi és hazai alapanyagok – ez vár benneteket az Óváros Piacon. Ami mellé még egy ingyenes városi séta is járul a Túrajó vezetésével.

Facebook-esemény >> 

ÖKONAP Balatonudvariban – Pajta Program (2023. április 22.)

Az egész napos programon a felnőtteket különböző környezetvédelemi előadásokkal, míg a gyerekeket játékokkal és zenés foglalkoztatóval várják.

Facebook-esemény >> 

Ingyenes vezetett e-bike túra (2023. április 22., Kapolcs – Balatonhenye )

Az út során gyönyörködhettek messziről a tanúhegyekben, egy római őrtoronyból Vigántpetend látképében, ami után egy szerpentines gurulás teszi fel túrára a koronát.

Facebook-esemény >> 

Látnivalók a Balatonnál, amiket nem érdemes kihagyni:

Swing-swing kávéház – generációk találkozási pontja (2023. április 22., Veszprém)

Az idei év negyedik Swing-swing kávéháza alkalmából boogie-woogie tánctanítás vár benneteket a Hangvillában.

Facebook-esemény >> 

Gasztrohegy • Fish & Hill (2023. április 22-23., Badacsony)

A Gasztrohegy Badacsony leghangulatosabb gasztroeseménye októbertől áprilisig, ahol a nyugodt sétákon, a jó borokon, a találkozásokon és a finom, izgalmas ízeken van a hangsúly. Töltsetek egy felejthetetlen hétvégét Badacsonyban és kóstoljatok bele a tematikus hétvégék fogásaiba! E hétvége témája: halak a hegyen.

Facebook-esemény >> 

Húsvéti programok 2023 balaton
Fotó: Gasztrohegy (Facebook)

Művészek, kereskedők, rabbik és mártírok (2023. április 23., Veszprém)

A tematikus sétán végigjárhatjátok a veszprémi zsidók életének egykori színtereit és megismerhetitek az egykor másfél ezres közösség kiemelkedő szereplőit. Miközben bejárjátok a Buhim-völgy, a Cserhát és a Vásárállás ikonikus helyszíneit, megelevenedik előttetek a nem is olyan távoli múlt. A séta a Szabadság térről indul és az izraelita temetőben és ravatalozóban zárul.

Facebook-esemény >> 

III. Natúr Sümeg (2023. április 28-29.)

Magyar és külföldi szakértők előadásai, konferenciabeszélgetések és prezentációk és sétáló borkóstoló vár rátok Sümegen. A történelmi Magyarország legjobb natúr borait ismerhetitek meg itt.

Facebook-esemény >> 

Gulács: túra a magyar Fujiyamán (2023. április 30.)

A Gulács különös vulkáni képződmény, melyet kevesen ismernek. Megfigyelted már a hegy formáját? Eltér társaitól! Miért? Mert a hegy kialakulása különbözik a szintén vulkáni Badacsonyétól. Hogyan alakult ki? Milyen értékei vannak a hegynek? Miért hívják a „magyar Fujiyama”-nak? Erről és még sok minden másról is szó lesz a szakvezetéses túra során.

Facebook-esemény >> 

Húsvéti programok balaton 2023
Fotó: Tourinform Badacsony (Facebook)

Balatoni programok a déli parton

Húsvéti Nyuladalom (2023. április 7-10., Siófok )

Siófok idei első nagyrendezvényének zenei kínálatában olyan népszerű előadók szerepelnek, mint Kozma Orsi és zenekara, Rácz Gergő, valamint a Kiscsillag zenekar. A gyerekeket a Pitypang zenekar, Kalap Jakab, valamint Kaláka koncert és Varázs Tamás bűvészműsora szórakoztatja. Nagypéntektől egészen húsvéthétfőig izgalmas családi- és gyerekprogramok, Tojás- és Nyúlfutam családi futóverseny, koncertek, húsvéti játszóudvar, tojásvadászat, gasztro- és kézműves vásár, borterasz várja a látogatókat!

További infók >> 

Programok balaton déli part

Helka Sörkert nyitóhétvége (2023. április 7-10., Balatonföldvár)

Koncertekkel és játékparkkal várnak titeket Balatonföldváron a Helka Sörkert nyitása alkalmából.

Facebook-esemény >> 

Tulipánszüret Kőröshegyen (2023. április 13-23.)

Magyarország legnagyobb tulipánszürete idén is közel félmillió tulipánnal vár titeket. Ha szeretnél hazavinni egy csokor friss virágot vagy megörökítenéd a párját ritkító tájat, akkor ez a neked való program.

Facebook-esemény >> 

Itt szedhettek még virágot:

Kishegyi Kortyok és Falatok (2023. április 22., Balatonlelle)

Április 22-én ismét benépesül a Kishegy, jön Balatonlelle legnépszerűbb rendezvénye, a Kishegyi Kortyok és Falatok.

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: László Orsolya

Érdemes felkeresni Fonyódot is: