Tavaszi gasztrotúra a Balatonnál: 5 pompás étterem, ahova megéri ellátogatni

A gasztronómia egyik hazai fellegvára a Balaton, ahol rengeteg minőségi ízélményben lehet részünk, nem csak a nyári hónapokban. Megmutatjuk nektek, merre érdemes elkalandozni idén tavasszal!

Brix Bistro, Hévíz

Hévíz négycsillagos, felnőttbarát szállodájának Brix Bistro névre keresztelt á la carte étterme tökéletes helyszín lehet egy romantikus tavaszi kikapcsolódással egybekötött gasztronómiai élményhez. A felszolgált ételek tekintetében legfőbb céljuk a hagyományos alapanyagok felhasználása és az új gasztronómiai trendek bemutatása, kreatív és különleges ízkombinációkkal. Az étterem az egyedi kínálat mellett borkóstolókkal, tematikus estekkel, péntek és szombat este pedig hangulatos élő zenével várja vendégeit. Érkezés előtt érdemes asztalt foglalni a Bonvital Wellness & Gastro****superior Hotel honlapján.

8380 Hévíz, Rákóczi utca 18. | Weboldal

Casa Christa, Balatonszőlős

Balatonfüredtől néhány kilométerre utánozhatatlan hangulat vár benneteket a 45 ezer négyzetméteres Casa Christa birtokon. A Kis-Gella lankáin fekvő présházakat és környezetüket toszkán stílusban újították fel, ehhez társul még tavasszal az éppen virágzó mandulafák látványa és a mindig lenyűgöző kilátás a Balatonra. Az ország első agriturismójaként elhíresült helyszínen tehát minden adott a teljes kikapcsolódáshoz. Ha pedig a feltöltődés mellett szeretnétek finomakat is enni, a Casa Christa új étlapja nem okoz majd csalódást: libamáj, kecsketúró és újburgonya is felbukkan rajta – minden, ami tavasz!

8233 Balatonszőlős, Izabella út | Weboldal

Mandilla Hotel és Étterem, Köveskál

A köveskáli négycsillagos Mandilla Hotel és Étterem két, vidéki, mégis modern stílusban felújított épületében, összesen tíz szobával várja pihenésre vágyó vendégeit. A kényelmes szobák mellett az étterem kínálata is figyelemreméltó, hiszen minden ízében a déli, olaszos fogásokra helyezi a hangsúlyt. Éppen ezért a Mandilla konyhájában a legjobb minőségű alapanyagok és fűszerek sorakoznak, ezáltal megidézve azt a mediterrán hangulatot, amiért oly sokan érkeznek a Balaton-felvidékre. A kültéri medence, a lounge és a mandulafák alatti hangulatos terasz pedig csak még inkább hozzáad a dolce vita életérzéshez.

8274 Köveskál, Városkút utca 2. | Weboldal

Szigligeti Fagylaltozó

Amennyiben a Balaton térségének legfinomabb fagyiját keresitek, javasoljuk, hogy a Szigligeti vár felé vegyétek az irányt. Az erődítmény tövében, a templom mellett található ugyanis a Szigligeti Fagylaltozó, ahol a helyben készült finomságokat a lehető legjobb minőségben készítik el nektek. Egyes összetevők egyenesen Szicíliából vagy Olaszország más városaiból érkeznek, ami biztos garancia a minőségre. A fagylaltok mellett érdemes megkóstolni az itt készült sorbékat is, amelyek nem tartalmaznak tejterméket, így laktózérzékenyek is gond nélkül fogyaszthatják a friss gyümölcsből készült jéghideg édességet.

8264 Szigliget, Kisfaludy utca 26. | Facebook

Fotó: Szigligeti Fagylaltozó Facebook

Bitang Burger, Alsóörs

A Balaton északi partjának megkerülhetetlen hamburgerezője egy testvérpár gyerekkori álmaként kelt életre Alsóörsön, az elmúlt években pedig sokak kedvencévé vált. Ehhez nagy mértékben hozzájárul az itt tapasztalható családias hangulat, a közvetlen és kedves kiszolgálás, amire a nyitott látványkonyha csak még inkább ráerősít. Na meg persze a bitang jó, Angus marhával készült burgerek és BBQ-fogások. A finom ételek tavasszal egy hangulatos terasszal is kiegészülnek, ahol akár órákig napfürdőzhetünk, teli hassal. Az asztalfoglalás erősen ajánlott, erre Facebookon és Instagramon van lehetőségetek.

8226 Alsóörs, Endrődi Sándor utca 24/a | Weboldal

Fotó: Bitang Burger Facebook

A finom falatok után kiránduljatok egyet a Balaton körül:

(Nyitókép: Mandilla Hotel és Étterem)