30+ kihagyhatatlan program Budapesten november első hétvégéjén

Számtalan tartalmas hétvégi programmal vár bennünket Budapest november elején is. Gasztro- és moziélmények, családi, ingyenes programok, kiállítások, túrák, séták, vásárok, koncertek, bulik – nektek csak ki kell választani a hozzátok illőt!

Többnapos hétvégi programok Budapesten

Moziünnep a Sugár Moziban (csütörtök-vasárnap)

November 3. és 6. között egy különleges moziünneppel várnak titeket a Sugár Moziban, ahol minden filmet 990 Ft-os jegyáron nézhettek meg.

New Jazz From Finland // Opus Jazz Club (péntek-szombat)

Az Opus Jazz Clubba újra megérkeznek a friss északi áramlatok: november 4-5. között két finn jazzformáció áll színpadra. Linda Fredrikkson simogató zenéjét singer-songwriterek ihlették, a Katu Kaiku pedig a jazzt a progresszív rock és a pop gondosan válogatott elemeivel egyesíti.

A gitárművészet rajongóinak kihagyhatatlan program:

Whisky Show Budapest (szombat-vasárnap)

November 5. és 6. között 600-nál is több, minőségi whiskyt és érlelt párlatot kóstolhatnak meg az érdeklődők az impozáns Corinthia Hotelben. A tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Whisky Show Budapest keretében lehetőség adódik a hagyományok ápolására és a hazai whiskykultúra megismerésére.

Budapesti programok csütörtökön (2022. november 3.)

BP Undergrund // Bem Mozi

A vasfüggöny leomlása után a nyugati hatások pillanatok alatt táptalajra találtak: a ’90-es években élhette így fénykorát többek között a hardcore-punk, a rock/metal, a hip-hop és az elektronikus zene. A BP Underground átfogó dokumentumfilm-sorozata épp ezt, a mai kort és jelent is aktívan meghatározó időszakot tárja fel, tisztelegve a város underground szubkultúrái előtt. A négyrészes sorozatot ezúttal a Bem Mozi tűzi műsorára: november 3-án, 11-én és 16-án, valamint december 2-án sorrendben lesznek láthatók Koltay Anna és Turán Eszter alkotásai.

Egy új hely felfedezése mindig szuper hétvégi program:

Dynamite Dudes koncert // Füge Udvar

Hamisítatlan rockabilly és blues slágerek, lángoló nagybőgővel fűszerezett hangulat a Dynamite Dudes bandája által, a Füge Udvar színpadán.

Budapesti programok pénteken (2022. november 4.)

Sisi, Magyarország szerelmese – Erzsébet királyné nyomában a Budavári Palotanegyedben

A sétán Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné nyomdokain járhattok: bebarangolhatjátok kedvenc budai kertjeit, az Ybl Miklós tervei alapján épült, neoreneszánsz stílusú Várkert Bazárt, a róla elnevezett lépcsőházat, majd körbesétálhatjátok a Királyi Palota Erzsébethez fűződő helyszíneit. Közben megismerhetitek hőn szeretet királynénk életének legfontosabb, Budához is köthető részleteit.

Hétvégi programok Budapest
Fotó: Budai Várséták – Facebook

Plant-based Japán Vacsoraest // Normafa 477

Kiváló növényi alapú ételköltemények, gondűző dallamok: ez a megnyerő kombináció várja november 4-én, 19.00 órától az ázsiai konyhára nyitott közönséget. Barta Zsuzsi vegán séf szívet-lelket melengető közegben, izgalmas textúrájú, egzotikus ízekkel készül elvarázsolni a Normafa 477 Hütte vendégeit.

Дeva, vendég: Musspell (RO) // Akvárium Klub

Atmoszferikus, lágy hangok, selymesen pulzáló basszus és a magyar népdalok misztikus világából merített, többszólamú mantrák jellemzik a budapesti Takács Dorina, alias Дeva dalait. A 22 éves előadó november 4-én az Akvárium Klub Nagyhalljában lép színpadra, és egy ősi földre repíti hallhatóit.

Zenevonat szuperkoncert // Barba Negra

November 4-én pótolja a Barba Negrában tavasszal elmaradt koncertjét az Abrakazabra. A Zenevonat Szuperkoncerten a magyar rockzene történetének egyik legmeghatározóbb zenekarának, az LGT legsikeresebb dalait adják elő, mindezt az ikonikus banda két tagjának (Karácsony János, Solti János) közreműködésével.

Korai Electric + Önismereti Diszkó // Gödör Klub

Az immár 32 éves Korai Öröm és a 7 éves Korai Trancemission tagjaiból álló formáció követi tradicióit. A folyamatzenében a gépies dob és basszus mellet a doromb, a fuyara és a khöömei difónikus ének ázsiai és egzotikus tájakra repít, melyet a szintetizátorok hangzása bővít kozmikussá és tesz még varázslatosabbá. A koncert után önismereti diszkó vár benneteket, ahol befelé figyelést segítő szettek hangzanak majd el.

Szombati programok Budapesten és környékén (2022. november 5.)

Mesebeli piacozás a Rómain, zenés előadás, könyvvásár, finom falatok

Tengernyi kincs, őszi portéka várja, hogy kosaratokba huppanjon. Kézműves alkotások illegetik-billegetik magukat, hogy magatokkal vigyétek őket és felderüljetek tőlük. Ezen a héten könyvvárásár is vár titeket a kis udvarban.

Hétvégi programok Budapest

Bornegyed – Pincejárat

Mint, minden hónap első szombatján, ezúttal november 5-én várja a bor, a gasztronómia és a kultúra szerelmeseit a Budafoki Pincejárat. Ezen a napon is a BorGiorno (Szieszta Pont) elől ingyenes transzferbuszok indulnak, és helyi borászok várnak benneteket varázslatos pincéikben. Persze, ha úgy tartja kedvetek, nemcsak busszal, hanem autóval, tömegközlekedéssel vagy akár gyalog is felfedezhetitek Budapest Bornegyedét. Pincesétákkal, borlovagrendi bemutatóval, bor- és pezsgőkóstolóval, Márton-napi libasülttel, pincekvízzel és borkóstoló játékkal várnak benneteket.

Az I. Nagy Bolhapiac!

Első alkalommal rendeznek bolhapiacot a Virág Benedek Ház termeiben. Keressetek, kutassatok izgalmas, egyedi dísztárgyak után, nézelődjetek, cserélgessetek, vásároljatok, ki tudja, mi akad a kezetekbe!

Ruhacsere és brunch

Ruha-, táska-, bizsu-, növény- és háztartási eszköz csere és közös reggeli az angyalföldi SÍN Arts and Culture Centerben.

Móser Ádám szóló

A Zenélő Piac koncertsorozat keretében Móser Ádám érkezik harmonikájával a Rákóczi téri vásárcsarnokba.

India Nap az Eötvös10-ben

A Kalánanda meseműhely előadása, jóga bemutató és klasszikus indiai tánc előadás vár benneteket szombaton az Eötvös10-ben.

Budán jár az ősz

Ismert és ismeretlen, megszokott és különleges növények elképesztő változatossága fogad titeket, miközben felfedezhetitek az Budai Arborétum titkait és történetét.

Budapesti programok 2022 november
Fotó: Korzózz Velünk – Facebook

Tárlatvezetés az Ady Emlékmúzeumban

Érdekes, személyes hangvételű tárlatvezetés Ady Endre és Boncza Berta egykori közös pesti otthonában, az Ady Emlékmúzeumban.

Háy János: A lány, aki hozott lélekből dolgozott

Egy nő története. Egy nő lányának a története. Egy nő anyjának a története. Egy nő apjának a története. Egy kapcsolat története. Egy másik kapcsolat története. Ha mindkét oldalról elveszünk mindent, akkor marad az X. Háy János az illúziókat veszi el, és amit cserébe ad, az az igazság.

Programok Budapest 2022 november

Mongol nap a Helyszínen

Egy kóstolóval vár titeket a Helyszín ezen a napon, hogy bemutassák nektek az étlapjuk új ízeit.

MÁV Szimfonikus Zenekar: Őszi koncert

A Magyar Zene Háza sorozatának részeként ezúttal az őszhöz kapcsolódó interaktív hangversenyét be a MÁV Szimfonikus Zenekar, ahol a leghíresebb zeneszerzők műveivel, az évszakhoz kapcsolódó vetítéssel, közös zenei játékokkal, népdalok és mondókák megidézésével segítik a gyerekeket abban, hogy megismerkedjenek, és lehetőleg örök barátságot kössenek a klasszikus zene és a hangszerek világával.

Szombat esti POP & R’n’B acoustic koncert az Elysée-ben

Élő zenés pop acoustic koncert Dörnyei Szabival és Názár Vikivel. Repertoárjukban jazz standardek, pop/rock dalok akusztikus feldolgozásai szerepelnek magyar és angol nyelven.

Message To Hendrix a Muzikumban

Feszes tempók, harapós gitárriffek és magas fokon izzó energia az első daltól az utolsóig, mindez átitatva Jimi Hendrix szellemével.

The Fran Palermo Funeral Band Vol2. • Guest: The Colibris – Akvárium Klub, NagyHall

A Fran Palermo 2019-ben tartotta első halottak napjához kapcsolódó koncertjét. A Funeral Band túlvilági hangulata visszatér az Akvárium Nagy Halljába november 5-én. Az estét a The Colibris zenekar nyitja.

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2022. november 6.)

Caprera, Naplás, reptér – 3 természetséta Pesten

A Kertvárosi időutazó három könnyű természetsétával vár titeket Pesten: a Caprera-forrástól a vadregényes Csobaj-bányáig; Naplás-tó környéki könnyű túra, új kilátóval; Mátyásföldi reptér és a Felsőrákosi-rétek zoológussal.

Ingyenes programok Budapesten

Fabula Bábszínház: Mazsola és Tádé

Bálint Ágnes klasszikusa elevenedik meg bábok segítségével a Puskin Kuckóban.

Természetséta a mátyásföldi repülőtéren

Fedezzétek fel az egykori mátyásföldi repülőtér és környéke természeti értékeit zoológus segítségével!

WAMP // Bálna Budapest

A WAMP design vásár november 6-án beköltözik a Bálna Budapest 1. emeletére, ahol magyar tervezők mutatkoznak be saját tervezésű, kisszériás termékeikkel, legyen az ruha, ékszer, kiegészítő, lakberendezési tárgy, fotó vagy akár gasztronómiai finomság.

Ingyenes családi nap a Magyar Természettudományi Múzeumban

A családi napon interaktív ismeretterjesztő játékokkal, állat- és könyvbemutatóval, kézműves foglalkozással, mézkóstolással, gyermekkoncerttel és még sok más izgalmas programmal várnak titeket a Magyar Természettudományi Múzeumban.

blank

Vasárnapi Czakó Mini Piacz + Gőzgombócz + Raclette

Puha gőzölt kelt tészta gombóc, házi szilvalekvárral töltve, forró vanília sodóval leöntve, porcukros mákkal meghintve és grillezett raclette sajt ezekkel is várnak titeket ezen a hétvégén a Czakó Mini Piaczon.

Holdvilág-árok és Kő-hegyi piknik holdvilágban

Túra Visegrádi-hegység vadregényes szurdokvölgyeiben, szalonnasütés és egyéb nyalánkságok.

blank
Fotó: Haverok, bulik, hegyek – Facebook

Őszi Nagy Társasjáték Fieszta

November 6-ra egy nagy közös játékra invitálnak titeket Virág Benedek Házba, ahol szuper játékokkal, menő és kényelmes környezetben, a legjobb közösségben tölthettek egy napot.

Szimpla JAM

Színpadtechnikával, hangszerekkel állnak a zenészek rendelkezésére, hogy a spontán zenei gondolatok és műfajok összeadásával lehessenek a jelenben.

További novemberi programok Budapesten: