Újdonságok Budapesten: 8 hely, ahová érdemes ellátogatnod novemberben

Remek vendéglátóhelyek nyitottak a fővárosban az utóbbi időben, így össze is állítottuk belőle novemberi bakancslistánkat. Következzenek hát a kedvenc új helyeink Budapesten!

Greenhabit

Október elején megnyitott a bűntudatmentes hedonizmus Mekkája, a nagyvárosi emberek zöldellő mentsvára, a Greenhabit. Az Allee Váli utcai bejáratánál található egészséges gyorsétteremben kompromisszumok nélkül ehetünk jókat, vegetáriánus, vegán és húsos ételek szemet gyönyörködtető választékából válogatva, melyeket könnyűszerrel saját szájízünkre szabhatunk. Próbáljátok ki a fehérjedús tálak, zöldségekben bővelkedő bowlok és ropogós flatbreadek valamelyikét!

1117 Budapest, Október huszonharmadika utca 8-10. | Weboldal

Fotó: Puskás Nóri/Socially

Trattoria Prato

A hűvösvölgyi Nagyrét oldalában bújik meg a torinói származású séf, Fabrizio Caldarazzo nevével fémjelzett, autentikus olasz ízeket és vendéglátást ígérő Trattoria Prato. A nagyvárosi forgatagtól távol eső, házhoz szállítást is biztosító családi étterem a minőségi alapanyagokból készült pizzák, tésztaételek, grillfogások és desszertek okozta élvezeteket természetközeli hangulat és figyelmes felszolgálás teszi tökéletessé, garantálva az olaszországi utazást megszégyenítő testi-lelki felfrissülést.

1029 Budapest, Nagyrét utca 22. | Weboldal

Fotó: Trattoria Prato (Facebook)

Kona Bistro

A fesztelen hangulatú kávézók, kuckós kézműves pékségek és hívogató kisvendéglők budapesti minibirodalma új taggal bővült: a tényleg apró, mindössze nyolcfős kapacitású Kona Bistro a szerkesztőségünk és a környékbeliek régi kedvence, a Balzac Café helyén nyitott meg még a nyár végén, és csakhamar sikerült is betöltenie a szívünkben, illetve gyomrunkban keletkezett űrt. Mennyei reggeli- és brunchfogások, szezonálisan összeállított heti ebédajánlat, a magyar Impresso kézműves kávéi és zseniális szendvicsek hétfőtől péntekig!

1136 Budapest, Balzac utca 44. | Weboldal

blank
Fotó: Kona Bistro (Facebook)

Csicseri

Kitörő örömmel jelentjük, a Csicseri képében létrejött a Tel-Aviv-Győr-Erzsébetváros tengely! A legjobb közel-keleti és európai gasztronómiai hagyományokat ötvöző, egészséges étterem kínálatát alapvetően a fenomenális ízvilágú piták és bowlok határozzák meg, na meg a beléjük kerülő friss feltétek, úgymint izraeli-arab saláta, gránátalma, humusz vagy falafel. Az ép testben ép lélek gondolat jegyében a Csicseriben üdítően finom, vitamindús dzsúszokat és smoothie-kat is kaphatunk, a kurkumás vagy gyömbéres shotoknál tökéletesebb napindítót pedig elképzelni sem tudunk!

1072 Budapest, Dob utca 16. | Weboldal

blank
Fotó: Csicseri (Facebook)

Lara Café

A bulinegyed legújabb brunchlelőhelye minden nap reggel nyolctól egészen délután négy óráig várja a specialty kávék és lusta reggelizések rajongóit, meleg környezetben, barátságos kiszolgálással. Az Akácfa utcai Lara Café étlapján valamennyi brunchklasszikus megtalálható, az Eggs Benedicttől kezdve a Croque Monsieur-n és az angol reggelin át a friss gyümölcsökkel szervírozott, francia stílusú bundáskenyérig, de vegán torták, saláták és különböző ízesítésű zabkásák is szolgálatunkra állnak az édes semmittevésben.

1072 Budapest, Akácfa utca 12. | Weboldal

blank
Fotó: Lara Café Budapest (Facebook)

Ádám Kávé és Borház

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de a mi esetünkben elég egy finom kávé, egy rendesen megpakolt grillszendvics vagy egy ütős koktél, és teljes a boldogság. Ha ti is osztjátok a véleményünket, akkor az Ádám Kávé és Borházban a helyetek! A terézvárosi poharazó a baráti társaságban töltött kikapcsolódás és jóízű beszélgetések sallangmentes helyszíne, ahol a felhőtlen hangulatban töltött esték fényét élő sportközvetítések, sörök és borok széles választéka, valamint a két tulaj közvetlen stílusa teszi még ragyogóbbá.

1068 Budapest, Szondi utca 82. | Weboldal

blank
Fotó: Ádám Kávé és Borház (Facebook)

Divinus Római Étterem

A vadregényes Római-parton, a másfél évtizeden át elhagyatottan álló, egykori Postás üdülő gyönyörűen felújított épületében találjuk a környék gasztronómiai palettájának legfrissebb üdvöskéjét, a Michelin-csillagos Heiszler Olivér séf vezette Divinus Római Éttermet. A név nemcsak a lokációra, hanem a konyha stílusára is utal, ahonnan többek között kézzel készített tészták, autentikus nápolyi pizzák és már a látványukkal is laktató húsok kerülnek asztalunkra. Az egyedülálló borvacsorák, a tisztes koktélválaszték és a páratlan környezet már csak ráadás.

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 1. | Weboldal

blank
Fotó: divinusromai.hu

TulipGarden Cafe

Elhozza Budapestre tavasszal nyíló tulipánkertjeinek romantikus báját a TulipGarden, a csendes Huszár utcában megbújó kávézójuk ugyanis egész évben vidéki nyugalommal és virágillattal csábítja magához a fővárosiakat. A fedett tulipánmennyországban az egyedileg pörkölt kávé, termelői gyümölcslevek, szörpök, borok, pezsgők és kiváló péksütemények mellett előadások és workshopok képeznek hidat a termelők és a nagyvárosi emberek között.

1074 Budapest, Huszár utca 3. | Weboldal

blank
Fotó: Tulipgarden (Facebook)