30+ kihagyhatatlan program a Dunakanyarban 2022 májusában

Összegyűjtöttük nektek, milyen szuper programok várnak titeket a Dunakanyarban 2022 májusában. Lovagi tornák, koncertek, gyalogos és biciklitúrák, vásárok, színházi estek – mindből találhattok kedvetekre valót.

Visegrádi tavaszi játékok és lakoma (2022. május 7., 14., 21., 28.)

Megtekinthettek egy solymászbemutatót a Palotaházban, megismerkedhettek az ősi mesterségek legfontosabb képviselőivel a Mesterségek Udvarában, egy vérbeli lovagi torna bemutatót is végigizgulhattok a Salamon-toronyban, majd a napot egy autentikus királyi lakomával zárhatjátok a Renaissance Étteremben.

Fotó: Györkő Zsombor

MÁRIA TERÉZIA 305 programsorozat Vácon (2022. május 12-15.)

A barokk főtéren táblakép avató, az Elefántos Házban Mária Teréziáról szóló időszaki kiállítás, a Püspöki Palotában zenés irodalmi est, a Kőkaputól induló jelmezes múzeumi séta és a Fehérek templomában barokk zenei hangverseny vár titeket. A főtéren egy kort idéző vásári forgatag fogadja a kicsiket és nagyokat, valamint a Pannónia Házban interaktív élményudvar és hangverseny színesíti a családi programot.

Ha Vácott jártok, keressétek fel a helyi Kolodko-szobrot is:

BorZsongás Dunabogdányban (2022. május 13.)

Zenés borkóstoló, borgasztronómiai kalandozás a zene birodalmának és a bor irodalmának határmezsgyéin. A rendezvényen a Hajósi Borvidékről, a Sziegl Pince boraiból tart kóstolót Sziegl Balázs borász. Az esten borkorcsolyaként zenét és a bor irodalmának gyöngyszemeit tálalják a kiváló nedűkhöz.

Fülemülék éjszakája Sződligeten (2022. május 13.)

Egy kis esti séta és zenehallgatás Sződliget patakparton, a főszerepben a fülemülével. Az eseményen megismerhetitek az új tanösvényt is.

Tavaszi túra a Naszályra (2022. május 14.)

Betekintést nyerhettek az egykori kőfejtőkben feltárt kőzetekbe, több panoráma ponton is szebbnél szebb tájakat láthattok, leereszkedhettek a Násznép-barlang bejáratához, és nem utolsó sorban igazán hangulatos erdőkön barangolhattok keresztül.

Sokkal másabb @ Piknik Manufaktúra (2022. május 14.)

A jazz és a poszt-rock izgalmas keveréke a Piknik Manufaktúrában.

Programok a Dunakanyarban 2022 május

Könnyű és látványos túra a Spartacus-ösvényen (2022. május 14.)

A túra Pilisszentlászlóról indulva először a Visegrádi-hegység legendás, egykor csak a vadászok által járt útvonalán, a Spartacus-ösvényen halad keresztül. Felejthetetlen panorámákkal megáldott hamisítatlan erdei csapások visznek el a Telgárthy-rétig, ahonnan a pisztrángos tavak mellett elhaladva a vadregényes Apátkúti-völgyön keresztül, a patakot követve juttok vissza Pilisszentlászlóra.

Kajakkal a Dunakanyarban májusban (2022. május 14.)

Egy igazi vízi kaland kezdőknek és haladóknak egyaránt. Élvezzétek a Duna hullámait és országunk egyik legszebb vidékét és ismerkedjetek meg Zebegény és Nagymaros érdekességeivel.

Ha megéheznétek a Dunakanyarban:

ÉN Kosaram Termelői Piac Sződligeten (2022. május 14., 28.)

Ha támogatni szeretnétek a térség őstermelőit, kis családi vállalkozásait vásároljatok a Termelői Piacon!

Esztergomból a Kesztölci Pálosokhoz-Tekerj a zöldbe! (2022. május 15.)

Esztergomból a Duna-partról indulva a Palatinus-tavat is érintve Dorogra tekerhettek. Innen bringás útvonalon Kesztölcre, majd a Pálos Gyógynövénykerthez, ahol a gyógynövénykertről hallgathattok meg egy kis előadást, majd tovább a klastrompusztai Pálos templomromhoz. Visszafelé Kesztölcön a Bányász emlékműnél lesz egy megálló.

Ha önállóan indulnátok biciklitúrára:

SUP-túra: Leányfalu – Szentendre (2022. május 15.)

Evezzetek egy vadregényes helyszínen Leányfalutól Szentendréig, közben a mesés és nem mindig élvezhető Papp-szigetet is megkerülhetitek.

Májusi nőtincsi NemcsakPiac – termelői és kézműves vásár (2022. május 15.)

A festői szépségű nőtincsi tó mellé varázsolnak igazi piaci hangulatot: lekvárral, mézzel, gyümölcsökkel, virággal, sütikkel és szebbnél szebb kézműves portékákkal.

Dunakanyar programok 2022

Szabó Magda színházi est „Szelíden és szilárdan” Gajdó Delinke előadása Verőcén (2022. május 16.)

A 20. századi magyar irodalom nagyasszonya 103 évvel ezelőtt született, és 13 évvel ezelőtt hunyt el. A „Szelíden és szilárdan” című előadás elénk tárja Szabó Magda egész életét, felidézi az írónő kivételes pályaívét, gyermekkorát, tanulmányait, szüleihez fűződő kapcsolatát, házasságát, íróvá érését.

Dunakanyar Motoros Találkozó és Családi Napok Vácon (2022. május 20-22.)

Koncertek, motoros felvonulás, gyerekműsorok és dj-k várnak a 10. jubileumi nagy motoros találkozón.

Héttorony Fesztivál – „Makovecz piknik”, Kerekes Band koncert Visegrádon (2022. május 21.)

A Makovecz Imre emlékét ápoló rendezvényen fellép Paár Julcsi, a Rézeleje fúvósok és a Kerekes Band. Lesz mesedélután és persze építészeti beszélgetések is.

Ha már Visegrádon jártok:

Börze a reptéri piactéren, Dunakeszi (2022. május 21.)

9 és 13 óra között tavaszi-nyári baba-mama-anya-kisgyerek-nagy gyerek ruha-játék-cipő-könyv-padlás és garázskönnyítő kirakodóvásár vár benneteket Dunakeszin.

Monostori Mezítlábos Forgatag (2022. május 22.)

A korábban már több alkalommal megrendezett kisállatvásár új köntösben újra megrendezésre kerül a Szikke és a Faluház szervezésében. Termelői és kézművesvásár, állatsimogató és terményes játszóház és főzőverseny is vár titeket.

Rám-szakadék – Dobogókő – Rám-hegy kirándulás (2022. május 22.)

Használjátok ki tavasz utolsó napjait, és menjetek el túrázni erre a családbarát egész napos kirándulásra a Dunakanyar legszebb kilátójához.

blank

Szigetmonostori gyereknap (2022. május 28.)

Öko-játékos kalandpálya, újrahasznos kézművesfoglalkozás, rajzverseny, közösségi festés, nyereményjáték és koncert is vár benneteket a szigetmonostori faluháznál.

Ha két keréken hódítanátok meg a Szentendrei-szigetet:

FLOW TOGAETHER / NOMAD BAR (2022. május 28.)

A gyönyörű Dunakanyarban, a lakott területektől ideális távolságban, a Duna partján van a barátságos Nomád Bár. Kiegészítve hangfalakkal, dallamos laza zenével, bográcsozással és veletek csodásan indulhat a nyár.

Dunától a Malomvölgybe kerékpártúra – Tekerj a zöldbe! (2022. május 29.)

Kerékpárúton tekerhettek Lábatlanra, ahol a Dunamenti Ökocentrumnál lesz az első megálló. A látogatás után irány a Malom-völgy. Útközben még a Tardosi-lombkorona tanösvényt is végigjárhatjátok. A Malomvölgyi-tónál megpihenhettek, ehettek-ihattok, majd újra kerékpárra pattanva vissza a kiinduló pontunkra.

A dzsungel könyve Vácon (2022. május 29.)

Családi musical a Madách Imre Művelődési Központban a Parlando Színház előadásában.

Vác, Verőce, Zebegény, Visegrád programok 2022

Gyere Fel a Prédikálószékre (2022. május 29.)

2022-ben III. alkalommal rendezik meg a „Gyere fel a Prédikálószékre” teljesítménytúrát. Találkozzatok 2022 május utolsó vasárnapján a Visegrádi-hegység 639 méteres csúcsán a Prédikálószéken 9-12 óra között!

A folyó gyermekei családi dzsembori Dömösön (2022. május 29.)

Az Apátkúti Általános Iskola bemutatja első családi dzsemboriját, ahova szeretettel vár kicsiket és nagyokat. Izgalmas programokra, koncertekre és sok mulatozásra számíthat, aki gyereknapon Dömösre látogat.

Ha önállóan túráznátok a Dunakanyarban, íme némi látnivaló:

Kézműves gyermeknap és Király Viktor koncert a váci főtéren (2022. május 31.)

A Madách Imre Művelődési Központ több éves hagyományainak folytatásaként az idén is megrendezi a családi gyermeknapot. Ezúttal nem az intézmény falai között, hanem új helyszínen, a Március 15. téren várják a kicsiket és a nagyokat. A gyereknapon a hagyományos aszfaltrajzversennyel, ugrálóvárral, arcfestőkkel, lufihajtogató bohócokkal, mentő-, tűzoltó és rendőrautó bemutatóval, kézműves foglalkozásokkal, zenés táncházzal, bábelőadással, táncbemutatókkal, zenés gyermekműsorral várják az érdeklődőket.

Még valami, amit ne hagyjatok ki, ha a Dunakanyarban jártok: