A street foodtól a modern desszertekig: 5 kihagyhatatlan gasztrohely a Dunakanyarban

A Dunakanyarról elsősorban mindenkinek a strandolás és a szebbnél szebb panorámával megfűszerezett túrák jutnak eszébe, ám az elmúlt évek során gasztronómiai szempontból is kedvező úti cél lett. A street foodtól kezdve, a degusztációs menün keresztül az egyedülálló süteménycsodákig mindent megtalálhattok a legnagyobb folyónk partján. Mutatjuk a kedvenceinket.

Füstölgő sarok BBQ (Zebegény)

A már kultikus BBQ-étteremnek számító Füstölgő sarok Zebegény központjában, a templom lábánál vár titeket finomabbnál finomabb különlegességekkel. Hangulatos helyen, elképesztő panorámával megspékelve válogathattok többek között a pulled pork, marhaoldalas, Sloppy Joe burger vagy a grillgomolya burger között. A hely csak hétvégén tart nyitva, hiszen a védjegynek számító húst hosszan, akár 8-10 órán át is készítik. Érdemes figyelni az oldalukat, mert alkalmanként vacsoraestekkel és a Füstölgő piknikkel koronázzák meg a hétvégéket.

2627 Zebegény, Petőfi tér 15.

Fotó KÉPUTCA.hu

Natura Hill Zebegény

Az ökológiai szemléletű birtok a festői Zebegény volt szőlőhegyén helyezkedik el, így lehengerlő kilátást nyújt a Dunára. A vendégházként és étteremként is üzemelő Natura Hill a slow living jegyében működik és lokális, illetve szezonális fogásokkal várja a kikapcsolódni vágyókat. A páratlan gasztronómiai élményre szomjazók kipróbálhatják az aktuális, mindig friss alapanyagokból készülő, 4+1 fogásból álló degusztációs menüjüket.

2627 Zebegény, Szarvas utca 76.

blank
Fotó: Gastro Turismo x LaszloBalkanyi photography

PIKNIK Manufaktúra (Nagymaros)

A Duna-part mentén, közvetlenül a bicikliút mellett található ételbár és terasz tökéletesen ötvözi a városi nyüzsgés és a vidéki nyugalom hangulatát. A kitikkadt túrázókat kézműves sörök, házi szörpök és hazai pálinkák várják, az étlapon pedig szerepelnek hamburgerek, rostlapon készült húsok és vannak vegetáriánus és vegán opciók is. Hétvégente mindig különleges, szezonális ízekkel fűszerezik meg az állandó felhozatalt, amiről mindig az oldalukon tudtok tájékozódni.

2626 Nagymaros, Hunyadi sétány 2.

blank
A kép forrása

Danu bár (Nagymaros)

Elképesztő panoráma, frissen csapolt sörök, válogatott borok és a Duna menti gasztronómia legjobb ételei. Ezeket mind megtalálhatjátok egy helyen, a Visegrádi várra néző Danu bárban. Az étlapon grillételek, burgerek és saláták szerepelnek, illetve a legkisebbekre is gondolva, a gyerekeknek is külön fogással készülnek. Tökéletes hely egy hosszú kirándulás utáni feltöltődésre, családi ebédhez, vagy esti iszogatáshoz.

2626 Nagymaros, Váci út 53.

blank
A kép forrása

Mihályi Patisserie (Vác)

A Vác központjában található emblematikus Mihályi Patisserie népszerűségének köszönhetően rengeteg gasztronómia iránt érdeklődőt csábít a városba. Mihályi László üzletének titka abban rejlik, hogy az ízvilág modernizálásával és a sütemények külsőjének pontos megkomponálásával egy egészen egyedi és sajátos stílusra tett szert. A kíváncsi édesszájú közönség számára újabb és újabb ízkombinációkat készít és feladatának tekinti, hogy a felhozatalt minél szélesebbé tegye.

2600 Vác, Köztársaság út 21. (Fő tér)

blank
A kép forrása