50+ zseniális program Budapesten a téli szünetre
Karácsonyi, szilveszteri és újévi programok

December utolsó napjai számtalan izgalmas lehetőséget kínálnak Budapesten 2021-ben. Családi programok a téli szünetre, karácsonyi koncertek, vásárok, piacozás, moziélmények, előszilveszteri és szilveszteri programok, bulik – mindből találhatsz összeállításunkban. Ráadásként mutatunk pár újévi eseményt is. 

MOME Fair // Karácsonyi vásár (2021. december 21.)

Több mint 50 tervezőszakos hallgató termékei közül válogathattok itt: lesznek printek, ékszerek, kerámiák, kiegészítők, ruhák és még megannyi egyedi apróság.

További karácsonyi vásárokat itt találhatsz Budapesten:

Makers’ Market Budapest (2021. december 21.)

Ha még mindig hiányzik jópár ajándék a fa alól, ha legszívesebben magyar tervezőktől vásárolsz ajándékot, ha fontos számodra a design és rajongsz a szép tárgyakért, ezt az esemény nem szabad kihagynod!

‘Night at the Opera’ karácsonyi bárestek (2021. december 21.)

Különleges, meleg gines italokkal, karácsony ihlette koktélokkal és egyéb ünnepi meglepetésekkel várnak az Opera Gin Budapest Főzde és Bárban.

Czakó Piacz karácsonyi különkiadás (2021. december 22.)

A Czakó Piacz teljes pompában – sőt szokásosnál nagyobb piaccal vár – titeket idén utoljára, december 22-én délután, 14 órától 19 óráig.

Családi programok a téli szünetben 2021

A Grincs filmvetítés a Bemben (2021. december 22.)

Mozivásznon a klasszikus karácsonyi film Jim Carrey főszereplésével, Ron Howard rendezésében.

Klasszikus karácsony (2021. december 23.)

A Klasszik Rádió 92.1 és az Óbudai Danubia Zenekar lemezbemutató koncertje népszerű ünnepi klasszikusokkal, és a legszebb magyar karácsonyi énekekkel.

Az apa – exkluzív vetítés az Urániában (2021. december 23.)

Az év egyik legsikeresebb filmje (6 Oscar-jelöléssel) Anthony Hopkins főszereplésével az Urániában.

Orfeum Karácsony – Veres Mónika Nika és Kocsis Tibor koncertje (2021. december 23.)

Az ünnepi alkalomból először áll együtt az Orfeum színpadára Veres Mónika Nika és Kocsis Tibor. A két nagy formátumú énekes az Orfeum zenekarának kíséretében a karácsony legismertebb és legkedveltebb dalait adják elő.

Városliget története interaktív kiállítás utolsó nap – ingyenes (2021. december 23.)

A digitális technológia megoldásait alkalmazó, kiemelten gyerekbarát kiállítás célja az, hogy egy interaktivitásra épülő időutazásra hívja a látogatókat. Roboghatunk a Millenniumi földalatti vasút Ferenc József császár királyi kocsijában. „Lapozhatjuk” a 24 nm-es pop-up könyvet, melyen vetített mozgóképek keltik életre az Állatkert, a Vajdahunyad vára és a Műjégpálya történetét. Szelfizhetünk Gábriel arkangyal méretarányos másával, amelynek eredetije a Hősök terén, egy 36 méter magas oszlopon áll. A kiállítás utoljára december 23-án tekinthető meg, az utolsó héten ingyenes programokkal várják a látogatókat.

Európa Kiadó – Love 2020 lemezbemutató, vendég: Kiss Llászló+4 @ A38 Hajó (2021. december 23.)

2020-ban rögzítette új lemezanyagát az Európa Kiadó, Love 2020 címen, amely végül 2021 októberében jelent meg. Ezt albumot mutatja be együttes az A38-on!

Budapesti programok december 2021

Karácsonyi Jazzékiel-koncert a Turbinában! (2021. december 23.)

Az idén 20 éves dark-jazz-alter zenekart egy év után újra budapesti klubkoncerten láthatja a közönség.

Karácsonyi programok Budapesten

Fabók Mancsi Bábszínháza – Ha betér az Égi Király (2021. december 24.)

Ősi, kincses hagyományokra visszatekintő betlehemes játék bábtáncoltatással, énekmondással és élő dudaszóval.

Karácsonyi brunch az InterContinentalban (2021. december 25.)

Karácsony első napján az ARZ éttermében megtapasztalhatjuk a mesékből oly ismerős „terülj, terülj asztalkám” élményét, hiszen december 25-én különleges, ünnepi büféebéddel készülnek, ahol a magyar mellett főszerepbe kerülnek a libanoni karácsonyi ízek is. Asztalt foglalni a +36 1/327-6392 telefonszámon és az arz.budapest@ihg.com e-mailcímen lehet.

Családi karácsony Nyári Károllyal (2021. december 25.)

Az ünnepi időszak egyik legkiemelkedőbb zenei eseménye Nyári Károly hagyományos karácsonyi koncertje, amely idén 15. alkalommal kerül megrendezésre. A különleges jubileumi koncertet 2021. december 25-én 19 órai kezdettel, a megújult RaM Színházban láthatja a közönség, minden eddiginél meghittebb és bensőségesebb hangulattal.

Csúnya Pulcsis Buli (2021. december 25.)

Minden csúnya pulcsiban érkező vendég ajándék welcome shotot kap ezen a napon a Place Barban.

A diótörő – balett (2021. december 26.)

Különleges ünnepi meglepetésként a Budapesti Operettszínház újra színpadra állította ezt a klasszikus balettet.

Karácsonyi programok Budapest 2021

Parno Graszt karácsonyi koncert (2021. december 26.)

Karácsony másnapján, december 26-án egy fergeteges bulin táncolhatjuk le az ünnepek alatt bevitt kalóriákat, ugyanis már-már hagyomány, hogy téli koncertet ad az Akvárium Klubban az egyik legeredetibb cigányzenét játszó magyar együttes, az utánozhatatlan Parno Graszt! A hangulat garantált, már csak ti hiányoztok.

Gödör Karácsony: David Yengibarian + Vörösfenyő (2021. december 26.)

Egy kellemes, akusztikus zenés estével vár mindenkit a Gödör karácsony másnapján.

Recirquel: Kristály (2021. december 26-31.)

A Recirquel az idei téli szezonban újra visszatér az év végi ünnepek hangulatát idéző produkciójával. A Kristály varázsvilága felnőtteket és gyermekeket egyaránt vár a Müpa épülete előtt felállított hatalmas, hólepte cirkuszsátorba, ahol a csillogó jégbe fagyott, bámulatos meseképek a közönség szeme láttára és közreműködésével kelnek életre.

Budapesti programok a két ünnep között

Belle: A sárkány és a szeplős hercegnő – Premier előtt az Urániában (2021. december 27.)

Mamoru Hosoda a japán anime egyik meghatározó alakja. Neve a hazai közönség számára is jól ismert, hiszen előző két filmje, A fiú és a szörnyeteg, valamint a Mirai – Lány a jövőből a magyar mozikban is nagy sikert aratott. Legújabb alkotása a Belle: A sárkány és a szeplős hercegnő premier előtt december 27-én 18.30-kor lesz látható az Urániában.

Ha inkább az otthoni mozizást választanátok:

Karácsonyi orgonakoncert a Szent István Bazilikában (2021. december 27.)

A világ legnépszerűbb orgonaművét, a d-moll toccata és fúgát mindenki ismeri, keletkezését azonban rejtélyek övezik. A legtöbb bizonyíték szerint az 1700-as évek elején íródott, azonban a mű kiteljesedett felépítése arra enged következtetni, hogy Bach élete végén alkotta, sőt egyesek szerint eredetileg nem is orgonára, hanem hegedűre írta.

Igazából karácsony – szimfonikus koncertshow (2021. december 27.)

Idén harmadik alkalommal, újra a Papp László Sportarénában várja a Budafoki Dohnányi Zenekar az érdeklődőket a két ünnep között, a karácsonyi hajtás után megérdemelt ünnepi hangulatú kikapcsolódásra a legnépszerűbb nemzetközi karácsonyi dallamokkal a klasszikus zene, a jazz és a pop világából.

Karácsonyi koncertek Budapest 2021

Fran Palermo évzáró koncert // A38 Hajó (2021. december 27.)

A Fran Palermo a tavaly megjelent Fonogram-díjas Crocodile Juice Bar lemez és a régi dalok mellett vadonatúj, még sosem hallott szerzeményekkel búcsúztatják a 2021-es évet az A38 színpadán.

Avant-garde Jazz Festival (2021. december 27-30.)

A Kék Ló Budapest csapatának szervezésében minden évben megrendezésre kerül az Avant-garde Jazz fesztivál, amely idén – Kék Ló híján – a Turbina Kulturális Központban és a Három Hollóban lesz megtartva.

Aprés Ski bulik visszatérnek a hegytetőre // Normafa Síház (2021. december 27-30.)

A közkedvelt Aprés Ski bulik visszatérnek a hegytetőre. Előkerül a szerencsekerék, a szögbeverő játék, hütte slágerekre engedhetitek el a karácsonyi hajtást. Az italpultunkból kérhetők a legnagyobb alpesi klasszikusok, a Schnapstee, Jägertee, Jäger Bumm, valamint a Williams Schnaps és gőzgombócból sem lesz hiány.

Tóth Andi Special Night with Varga Balázs Quintet (2021. december 28.)

A közelgő szilveszteri bulihangulat jegyében ezen az estén Varga Balázs zenekarához Tóth Andi csatlakozik.

Óz, a csodák csodája (2021. december 28.)

Szinte hihetetlen, de immáron 82 évvel ezelőtt mutatták be Amerikában minden idők egyik legnépszerűbb mesefilmjét. A Bem Moziban most újra vászonra kerül.

ŽAGAR évzáró koncert (2021. december 28.)

Idén 20 éves a Zságer Balázs vezette Žagar. Megalakulásuk óta megalkuvás nélkül, bátran járják saját útjukat, és inspiráló, felemelő világot teremtenek a közönségüknek. A 2000-es évek elején a Local Broadcast c. debüt albumukkal azonnal kivívták az európai elektronikus zenei színtér elismerését. Számos megjelenés és filmzene után inkább a pszichedelikus zene felé fordultak. Koncertjeiket hömpölygő audiovizuális flow-élmény jellemzi. Ez alkalommal is vendégművészekkel kiegészülve lépnek színpadra – izgalmas örömzenélésre számíthat aki december 28-án ellátogat a hajóra.

Backstreet’s Back after Xmas – Terminal (2021. december 28.)

Főszerepben a ’90-es évek legcoolabb zenéi Britney Spearstől a Depeche Mode-on át, a Spice Girls és a Backstreet’s Boys egyvelegéig.

Különös szilveszter a Normafánál – évzáró túra (2021. december 29.)

Vajon honnan ered a Normafa név? És ki az a Szépjuhászné? A túra során mindenre fény derül és persze sok legendát, mendemondát is hallani fogtok Budapest eme szegletéről.

Ha kísérő nélkül indulnátok túrázni:

Többet magunkról – A Grecsó fivérek estje (2021. december 29.)

A Várkert Bazár egyedülálló, saját irodalmi táncprodukcióval jelentkezik, a Grecsó fivérek előadásában,Többet magunkról címmel. Az est különös átmenet az irodalmi pódiumest és a színházi, zenés, táncos előadás között.

Filmzene koncert (2021. december 29.)

Karácsony után, december 29-én kerül megrendezésre a Szent István Filharmonikusok filmzenei koncertje, amely során olyan jól ismert zeneszerzők világslágerműveit hallhatja a közönség a Budapest Kongresszusi Központban, mint a Harry Potter zenéjét is jegyző John Williams és a Tim Burton-filmek házi zenei alkotója, Danny Elfman.

Westend Winter Wonderland (2021. december 30-ig)

Téli csodavilág a Westend Tetőkerten: sült gesztenye, forralt bor, jégkorcsolya pálya, hangulatos körhinta és food truckok.

Budapesti programok a két ünnep között 2021-ben

100 Tagú Cigányzenekar gálakoncert (2021. december 30.)

Gálaműsorral, borkóstolóval és vacsorával várja közönségét december 30-án a Budapest Kongresszusi Központban a 100 Tagú Cigányzenekar. A Zene-Bor ünnepén egyszerre 100 zenész játssza a népszerű klasszikusokat, miközben a nézők kiváló borok és négyfogásos vacsora mellett élvezhetik a páratlan koncertet.

Budapest Park Jégvilág – LavaLava buli – Budapest Park (2021. december 30.)

A csapat 2008 óta pumpálja a friss vért a hazai elektronikus zenei vérkeringésbe, és szilveszter előnapján is igazi house / disco / techno ínyencségekkel készülnek.

Ha egy másik korcsolyapályát választanátok téli programként:

Caramel – Évbúcsúztató akusztikus koncert a Vígszínházban (2021. december 30.)

Molnár Ferenc Caramel idén decemberben harmadik alkalommal lép fel a Vígszínházban, így óévzáró koncertjei lassan hagyományosnak mondhatók.

Gödör Előszilveszter: Romano Drom + DJ Jutasi ✦ INGYENES (2021. december 30.)

Világzenei táncos előszilveszter a Gödörben, hazánk egyik legismertebb cigány zenekarával és DJ Jutasival.

Szilveszteri programok 2021-ben Budapesten

Sétáló Szilveszter (2021. december 31.)

Ünnepi szilveszteri egész napos séta Budapesten. A cél 31 000 lépés 2021. december. 31-én. Az esemény nyitott, ingyenes, bárki csatlakozhat, aki szeret sétálni, beszélgetni és egy nagy felfedező túrát tenni.

Társasjátékos Szilveszter (2021. december 31.)

Szeretnél egy szilvesztert eltölteni a barátaiddal? Vagy inkább társasjátékoznál egyet? Itt nem kell választanod!

ifj. Johann Strauss: A denevér (2021. december 31.)

Ez a pezsgő hajtotta nagyoperett ifj. Johann Strauss fő műve, és a hagyományhoz híven ez a mű a koronája a téli ünnepeknek.

Szilveszteri programok 2021 Budapest

Fergeteges Szilveszter Fűzy Gabi bácsival, a Millennium Kávéházban (2021. december 31.)

Idézzétek meg közösen a századforduló hangulatát és mulassátok át Fűzy Gabi bácsival az év utolsó éjszakáját!

Szilveszteri vacsora a Pavillon de Parisban (2021. december 31.)

Az év utolsó estéje is lehet meghitt, könnyed, eufórikus, de mégsem zajos. Itt a helyed, ha beszélgetnél, finomakat ennél, borozgatnál és megfűszereznéd az estédet francia életérzéssel.

További fantasztikus szilveszteri programokat találhatsz 2021-es vacsoraválogatásunkban:

Igloo Garden szilveszter (2021. december 31.)

Köszöntsétek 2022-t a város legmagasabban lévő rooftop bárjában a téliesített iglukból, és táncoljátok át magatokat az új évbe.

Szilveszter este a Budapest Bárral (2021. december 31.)

A koncerten Behumi Dórival, Rutkai Borival, Frenkkel, Keleti Andrással, Kiss Tiborral, Mező Misivel és a Farkas Róbert vezette nagyszerű zenekarral ünnepelhetsz.

Ivan & the Parazol New Year’s Bash (2021. december 31.)

Szilveszterezz az Ivan & the Parazollal a Muzikumban! Vendégek: Ian O’Sullivan és a California Nightmares.

Budapesti programok újév napjára

Újévi mártózás Ráckevén (2022. január 1.)

Köszöntsétek az új eszendő első napját Ráckevén egy csobbanással, vagy egy forró itallal!

Tarr Béla: Sátántangó // Bem Mozi (2022. január 1.)

A Krasznahorkai László könyve alapján készült film főhősei mindenfajta hasznos termelésből kikapcsolt mezőgazdasági géptelepen élnek. Számukra már megszűnt minden érték, amihez képest életük értelmét meghatározhatnák; minden feloldódott az időben, az évszakok periodikus változásában, lassan már ők maguk is az enyészet részeivé válnak. A mindent megsemmisítő elhagyatottság érzését csak egyetlenegy vágy töri meg, az egyre erősebben jelentkező menekülés vágya.

Mága Zoltán újévi koncert (2022. január 1.)

A hagyomány folytatódik: nemzetközi sztárvendégek és hazánk kiváló művészei várnak titeket Mága Zoltánnal és a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekarral a Papp László Budapest Sportarénában.

Budapest Bár újévi koncert / MOMkult (2022. január 1.)

Új lendülettel, részben megújult repertoárral és természetesen a régi kedvencekkel köszönti az új esztendőt a csodálatos Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével, valamint Behumi Dóri, Németh Juci, Tóth Vera, Frenk, Ferenczi György, Szűcs Krisztián és Mező Misi.

Korai Öröm / Turbina (2022 január 1.)

Már hagyománnyá vált évnyitó koncertjén idén a Turbinában köszönti az új esztendőt a szinte bármely könnyűzenei műfajt magáévá tevő Korai Öröm.

Ha karácsonykor lemaradtál a fényvillamosozásról még január 6-ig pótolhatod:

Rejtelmes rengeteg – Erdőmentő küldetés utolsó nap (2022. január 2.)

A Vajdahunyad várában 2022. január 2-ig látogatható a Rejtelmes rengeteg – Erdőmentő küldetés című interaktív kiállítás, ami valójában kalandjáték. A résztvevők fontos megbízatást teljesítenek: gyógyfőzetes üvegcséket gyűjtenek, és meg kell szerezniük a Főzetek Nagykönyvét, hogy megakadályozzák egy nagyravágyó fanyűvő gonosz tervét. Megtévesztő feladványok és furfangos fejtörők várnak rájuk, miközben elbűvölő erdőlakókat sodor útjukba a szél. A kiállításon 4-től 99 éves korig mindenkit szeretettel várnak!

Winter FoodFest utolsó nap (2022. január 2.)

Ruccanjatok ki a Fröccsteraszhoz, ahol a Winter Food Fest a puncs és forralt bor mellett varázslatos fogásaival kalauzol minket határon túli kalandra: a La Cabina csapata mexikói ajánlataival forrósítja át a szíveket, a Mazel Tov egy kis közel-keletet és néhány kanálnyi Marokkót csempész a különleges adventi karneválba, a Smoke Riders füstölt ízeivel invitál minket téli lakomára, míg a 101 Bistro specialitásaival tajvani gasztotúrára repít bennünket. Desszertfronton a Chimney Cake erősíti az ünnepi kavalkádot, a hagyományos alapú kürtőskalácsok mellett egy külön erre az eseményre fejlesztett töltött, pisztáciakrémes csodával készült.

blank