20 új sci-fi sorozat a Netflixen és az HBO-n, amit látnod kell idén
A legjobb sorozatok 2021-ben

Összegyűjtjük nektek a legjobb új sorozatokat 2021-ből és 2020-ból a Netflixről és az HBO-ról. Hetedikként a legizgalmasabb sci-fi sorozatokról készítettünk listát.

A legjobb sorozatok 2021-ben – korábbi tematikus ajánlóink:

A legjobb új sci-fi sorozatok a Netflixen 2021-ben

Az agancsos fiú (IMDB: 7,9)

Egy kedves, félig ember és félig szarvas teremtmény veszélyes kalandra indul zsémbes védelmezőjével egy posztapokaliptikus világon át, az újrakezdés reményében.

The one – a tökéletes pár (IMDB: 6,6)

Egy DNS-kutató segít felfedezni egy új módszert arra, hogy megtaláljuk a tökéletes párunkat, és megalkot egy merész párkereső szolgáltatást.

A legjobb sci-fi sorozatok 2021-ben a Netflixen

Európa a jövőben (IMDB: 6,8)

A posztapokaliptikus Európában harcban állnak egymással a mikroállamok. Három testvér a túlélésért küzd, miközben még nagyobb veszély fenyegeti a kontinenst.

Katla – Rejtélyes jég (IMDB: 7,0)

A Katla nevű szubglaciális vulkán katasztrofális kitörése teljesen felborítja a közeli közösség életét, miközben rejtélyek sora kerül napvilágra a jégből.

A legjobb sci-fi sorozatok 2021-ben a Netflixen

Alice Határországban (IMDB: 7,6)

A céltalan gamer két barátjával együtt egy alternatív Tokióban találja magát, ahol az életben maradásért kénytelenek egy sor szadista játékban részt venni.

Érkezés a sötétségbe (IMDB: 7,1)

Egy eltérített éjszakai repülőjárat utasai és személyzete versenyt futnak a Nappal, miközben egy titokzatos, kozmikus esemény pusztít a világban.

A legjobb új sci-fi sorozatokaz HBO GO-n és a Netflixen 2021-ben

Shadow and Bone – Árnyék és csont (IMDB: 7,7)

Sötét erők fordulnak az árva térképész, Alina Sztarkova ellen, amikor a lány olyan képességeket szabadít fel, amelyek megváltoztathatják háború dúlta világának sorsát.

Szép új világ (IMDB: 7,1)

Amikor forradalmi eszméket valló idegen érkezik egy távoli földről, Új-London lakói elkezdik megkérdőjelezni látszólag tökéletes társadalmuk szabályait.

A legjobb új sci-fi sorozatok az HBO GO-n és a Netflixen 2021-ben

Kerítéssel elválasztva (IMDB: 6,8)

Egy család harca a túlélésért a jövőbeli, disztópikus Madridban feltárja az egyenlőtlenségeket két világ közt, amit nemcsak egy kerítés választ el egymástól.

blank

A távolban (IMDB: 6,6)

Emma Green parancsnok hátrahagyja férjét és lányát, hogy hároméves, veszélyes marsi küldetésre induljon nemzetközi űrhajóscsapatával.

Biohackerek (IMDB: 6,8)

Az orvostanhallgató bekerül az elit német egyetemre, ahol titkos feladata felfedni az összefüggést egy családi tragédia és egy zseniális biológiaprofesszor között.

blank

Jupiter hagyatéka (IMDB: 6,7)

Ők a szuperhősök első nemzedéke. De miközben átadják a stafétát gyermekeiknek, a feszültség egyre csak nő, a régi szabályok pedig már nem érvényesek.

A legjobb új sci-fi sorozatok az HBO GO-n 2021-ben

A farkas gyermekei (IMDB: 7,5)

A világűr gyarmatosításának korai szakaszában két android feladata, hogy emberi gyerekeket neveljenek egy bolygón. Apának és Anyának komoly kihívással kell szembenéznie, amikor a kolóniát széteséssel fenyegeti egy vallási konfliktus.

Devs (IMDB: 7,7)

A fiatal szoftvermérnök, Lily Chan a munkáltatója, a Szilícium-völgyben lévő csúcstechnikai vállalat titkos fejlesztési részlege után nyomoz, mely szerinte a barátja meggyilkolásának hátterében áll.

Avanue 5 (IMDB: 6,6)

A nem is olyan távoli jövőben a naprendszerben történő utazás már nemcsak a sci-fi írók képzeletében létezik, hanem virágzó, több milliárdos üzlet. A Clark kapitány vezette turistaűrhajó Szaturnusz körüli útra megy, ám gondok merülnek fel.

Nullák és ikszek (IMDB: 6,2)

Sephy iksz, a fekete uralkodó osztály tagja, az egyik kiemelkedő politikus lánya, míg Callum hitvány nulla, az alárendelt fehér társadalmi osztályból. A két fiatalt a bőrszínük elválasztja egymástól, ám a tiltott szerelem egyesíti őket.

The Nevers (IMDB: 7,4)

Az HBO új drámasorozata a viktoriánus Londonban játszódik, és egy csapat különleges képességű hölgyről szól. Az „Érintetteknek” meg kell találniuk helyüket a merev viktoriánus társadalomban, és ehhez sokféle ellenféllel kell megküzdeniük.

Lovecraft Country (IMDB: 7,1)

Atticus, a koreai háború fekete bőrű veteránja a barátjával és a nagybátyjával elindul, hogy megkeresse a rejtélyes körülmények között eltűnt apját. Útjuk túlélésért folytatott küzdelemmé válik az 50-es évek fajgyűlölettel teli Amerikájában.

Supergirl (IMDB: 7,2)

A sorozat a középiskolás Courtney kalandjait követi nyomon, aki a nebraskai Blue Valley-be költözik anyjával, és annak új férjével. A lány ifjú hősökből álló valószerűtlen csapatot hoz létre, amely felveszi a harcot a múlt gazembereivel.

Superman és Lois (IMDB: 7,9)

Clark Kent, a világ leghíresebb szuperhőse és Lois Lane, a világ leghíresebb, képregényből ismert újságírója életük legnagyobb kihívásaival szembesülnek: dolgozó szülőként két fiukat nevelik, akik örökölhették apjuk kriptoni képességeit.

 

A legjobb 2021-es sci-fi sorozatok után jöhetnek a legjobb filmek 2020-ból: