25 új drámasorozat az HBO-n és a Netflixen, ami a szívedbe markol
A legjobb sorozatok 2021-ben

Összegyűjtjük nektek a legjobb új sorozatokat 2021-ből és 2020-ból a Netflixről és az HBO-ról. Negyedikként a legdurvább és legmeghatóbb drámákról készítettünk listát.

A legjobb sorozatok 2021-ben – korábbi tematikus ajánlóink:

A legjobb új drámasorozatok az HBO GO-n

Ez minden, amit tudok

Mark Ruffalo alakítja a Birdsey ikreket. Az árulás, áldozathozatal és megbocsájtás epikus történetéhez a 20. századi Amerika adja a hátteret. Dominick próbál segíteni a paranoiás skizofréniás testvérén, miközben feltárul a család története.

Kis fejsze

A sorozat 5 önálló rész, melyek London nyugat-indiai közösségében játszódnak az 1960-as évektől az 1980-as évekig, a középpontjukban néhány barát, illetve család áll. A cím jamaikai közmondás: ha te vagy a nagy fa, mi vagyunk a kis fejsze.

KU’DAMM 63

Berlin, 1963. Vége a komor ötvenes éveknek, a színek rikítóbbak, a divat és a zene egyre nemzetközibb. A három Schöllack-nővér ismét szembeszáll a nők döntési jogkörét akadályozó láthatatlan társadalmi korlátokkal.

A legjobb sorozatok 2021 HBO GO: drámák

Kvíz

A minisorozat valós történeten alapul, hogyan nyerte meg csalással Charles Ingram a Legyen Ön is milliomos! vetélkedő angol változatának fődíját. Nagy botrány lett belőle, az ügy bíróság elé került, és bevonult a televíziózás történetébe.

Normális emberek

A Sally Rooney regényéből készült sorozat Marianne és Connell gyengéd, de bonyolult kapcsolatát követi nyomon egy kisváros középiskolájától a Trinity College-ben töltött évekig. A két egymástól eltérő kamasz különös kapcsolatba bonyolódik.

Mi vagyunk a medvék

Az egykori hokisztár visszatér a kisvárosba, hogy felépítse a junior hokicsapatot, és reményt adjon a kisvárosnak. Mindez nagy teherként nehezedik a játékosok vállára. A nagy mérkőzés napján a csapat ifjú csillagát erőszakkal vádolják.

Akik mi vagyunk

A két amerikai gyerek egy olaszországi amerikai katonai bázison él. Tanúi lehetünk a felnőtté válásuknak: barátságuknak, identitáskeresésüknek, az első szerelemmel való találkozásuknak, minden olyan dolognak, ami egy tinit foglalkoztat.

Easttowni rejtélyek

Az Easttowni rejtélyek Pennysylvania állam egyik kisvárosának zárt közösségében játszódik, ahol egy helyi nyomozó, Mare Sheehan (Kate Winslet) próbál egy gyilkosság végére járni, miközben a saját élete is éppen darabokra hullik szét.

Tudhattad volna

Grace Fraser sikeres terapeuta (Nicole Kidman), odaadó férjjel (Hugh Grant) és elit iskolába járó fiával. Egy éjjel – egy erőszakos haláleset és egy sor borzalmas felismerés következtében – feje tetejére áll Grace tökéletesnek hitt világa.

Jelenetek egy házasságból

Ingmar Bergman klasszikus miniszériájának kortárs adaptációja, amely egy mai amerikai házaspár életén keresztül teszi fel újra az eredeti, kínzó kérdéseket a szerelemről, gyűlöletről, vágyról, monogámiáról, házasságról és válásról.

Mrs. America

A sorozat az esélyegyenlőségi jogok módosításának ratifikálására indult mozgalom, valamint egy konzervatív nő, Phyllis Schlafly (Cate Blanchett) történetét, az 1970-es évek amerikai kultúrharcának egyik legkeményebb küzdelmét meséli el.

Senkik földje

A szíriai polgárháború borzalmai francia szemmel. Antoine alámerül a pokolba, hogy megkeresse az elidegenedett, feltételezhetően halott testvérét. Miközben próbálja megfejteni a rejtélyt, segítséget kap az egyik kurd női egységtől.

A legjobb dráma sorozatok 2021 HBO GO

Patria

Az ETA nevű szeparatista szervezet erőszakkal küzd Baszkföld elszakadásért. A három évtizeden átívelő történet két család szemszögéből mutatja be a helyzetet. Mindkét családnak meg kell küzdenie a gyásszal és az erkölcsi ellentmondásokkal.

Könnyek völgye

1973. október 6-án az Egyiptom és Szíria vezette arab koalíció támadást indít Izrael ellen. A cél a hatnapos háborúban elveszített területek visszaszerzése, Izrael elpusztítása. A történet három katona szemszögéből mutatja be az eseményeket

Ez bűn

Milyen volt a ’80-as évek AIDS-válságában élni és szeretni? Erről három fiatal meleg férfi szemszögéből kapunk képet, akik Londonban kezdenek új életet. Az AIDS-vírus árnyékában úgy döntenek, hogy hevesebben élnek és szeretnek, mint valaha.

A legjobb drámasorozatok 2021-ben a Netflixen

Halston

Egy birodalom épült a nevére. Stílusa egy egész korszakot fémjelzett. Halston, az amerikai divattervező szárnyal a hírnév felé, de aztán kicsúszik a kezéből az irányítás.

Egy szobalány vallomása

Egy fiatal anya elmenekül bántalmazó párkapcsolatából, és takarítónőként vállal munkát, hogy szebb jövőt építhessen saját magának és a kislányának.

A tanszékvezető

Egy nagy egyetem jobb napokat látott Irodalom Tanszékén először neveznek ki színes bőrű nőt tanszékvezetőnek, aki igyekszik megfelelni a szédítő elvárásoknak.

Szerelem vagy kötelesség

Wilhelm herceg beilleszkedik a rangos, bentlakásos Hillerska iskola életébe, de az, hogy szíve parancsát kövesse, a vártnál nagyobb kihívásnak bizonyul.

Ne higgy a szemének!

Egy egyedülálló anya beteges manipulációk hálójában találja magát, amikor viszonyt kezd pszichiáter főnökével, és titokban összebarátkozik annak rejtélyes feleségével.

Nyerd meg az életed

Több száz pénztelen játékos elfogad egy különös meghívást, hogy gyerekeknek való játékokban mérjék össze a tudásukat. Csábító díj – és halálos veszedelem – vár rájuk.

Sweet Tooth: Az agancsos fiú

Egy kedves, félig ember és félig szarvas teremtmény veszélyes kalandra indul zsémbes védelmezőjével egy posztapokaliptikus világon át, az újrakezdés reményében.

A vezércsel

Az 1950-es években egy árvaházban élő kislány elképesztő sakktehetségről tesz tanúbizonyságot. Ám a siker felé vezető úton egy rejtélyes függőséggel is meg kell küzdenie.

Clickbait

Amikor a családos Nick Brewert egy sötét online fordulatot rejtő bűntény során elrabolják, a hozzá közel állók megpróbálják feltárni, ki és mi áll az eset mögött.

A Bridgerton család

A Bridgerton családban nyolc összetartó testvér keresi a szerelmet és a boldogságot London előkelő köreiben. Julia Quinn bestseller regénysorozata alapján.