19 új misztikus sorozat a Netflixen és az HBO-n, ami képernyőhöz szegez
A legjobb sorozatok 2021-ben

Összegyűjtjük nektek a legjobb új sorozatokat 2021-ből és 2020-ból a Netflixről és az HBO-ról. Ötödikként a legrejtélyesebb és legijesztőbb horror- és misztikus sorozatokról készítettünk listát. Vigyázat, több közülük 18-as karikás!

A legjobb sorozatok 2021-ben – korábbi tematikus ajánlóink:

A legjobb Netflix-sorozatok 2021-ben: A gesztenyeember

A legjobb új horror- és misztikus sorozatok a Netflixen

A gesztenyeember

A rémes gyilkosság helyszínén egy gesztenyefigurát találnak. A bizarr nyom alapján két nyomozó a gyilkos után ered, akinek köze lehet egy politikus eltűnt gyermekéhez.

Valóság vagy álom?

Egy tragikus baleset után az amnéziás tinilány egy memóriazavarokat kezelő intézményben próbálja újra felépíteni az életét, ám a szokatlan kezelés gyanút ébreszt benne.

Nyerd meg az életed

Több száz pénztelen játékos elfogad egy különös meghívást, hogy gyerekeknek való játékokban mérjék össze a tudásukat. Csábító díj – és halálos veszedelem – vár rájuk.

Az erdő

Egy ügyészben felébred a remény, hogy a 25 évvel korábban eltűnt húga még életben lehet, amikor egy gyilkossági ügyben erre utaló bizonyíték kerül elő.

A Bly-udvarház szelleme

Nem minden halott hagyja el végleg e világot. Gótikus románc A Hill-ház szelleme alkotójától, amiben egy au pair dermesztő titkok mélyére ás.

Clickbait

Amikor a családos Nick Brewert egy sötét online fordulatot rejtő bűntény során elrabolják, a hozzá közel állók megpróbálják feltárni, ki és mi áll az eset mögött.

Mise éjfélkor

A fiatal, karizmatikus pap érkezése bámulatos csodákat, baljós rejtélyeket és újjáéledő vallási buzgalmat hoz a haldokló, hitehagyott városba.

Elveszett lányok

Az elszánt anya az igazságot akarja kideríteni, hogy megtalálja eltűnt lányát, de közben egy sor megoldatlan gyilkosságot is segít felgöngyölíteni. Igaz történet alapján.

Ne higgy a szemének!

Egy egyedülálló anya beteges manipulációk hálójában találja magát, amikor viszonyt kezd pszichiáter főnökével, és titokban összebarátkozik annak rejtélyes feleségével.

A legjobb új horror- és misztikus sorozatok a Netflixen és az HBO GO-n

A legjobb horror- és misztikus sorozatok a HBO GO-n 2021-ben

Devs

A fiatal szoftvermérnök, Lily Chan a munkáltatója, a Szilícium-völgyben lévő csúcstechnikai vállalat titkos fejlesztési részlege után nyomoz, mely szerinte a barátja meggyilkolásának hátterében áll.

A kívülálló

A Stephen King regényéből készült sorozatban Ralp Anderson detektív a tizenegy éves Frankie Peterson meggyilkolása ügyében nyomoz. A gyanúsított a köztiszteletben álló középiskolai tanár, Terry Maitland, de Andersonnak kétségei vannak.

Disztópia

Tess elkíséri barátját, Leót egy svéd erdő mélyén fekvő elhagyatott gyárba, ahol Skandinávia legnagyobb LARP (live action role play) rendezvényét szervezik meg. Az izgalmas játéknak induló szórakozás a túlélésért folytatott harccá válik.

A legjobb horror- és misztikus sorozatok a HBO GO-n 2021-ben

C.B. Strike Halálos fehér

Cormoran Strike magánnyomozó és munkatársa, Robin Ellacott visszatérnek, hogy megoldjanak egy rejtélyt, méghozzá egy olyan történelmi bűncselekményt, amelynek szálai London sikátoraitól egészen a Parlamentig vezetnek.

30 ezüst

Vergara atya menekül múltja elől, az Ördög elől, aki üldözi őt, hogy visszaszerezzen egy kincset – egyikét annak a 30 pénznek, amelyért Júdás elárulta Jézus Krisztust. Eljött az idő, hogy újra szembeszálljon vele, és ez alkalommal készen áll rá.

Perry Mason

1931, Los Angeles. A gazdasági válság ellenére Los Angeles virágzik. És akkor egy gyermekrablási ügy felborzolja a kedélyeket. Perry Mason igazságkeresése nemcsak az összetört városnak, hanem önmaga számára is utat mutat a megváltáshoz.

A legjobb horror- és misztikus sorozatok a HBO GO-n és Netflixen 2021-ben

Lovecraft Country

Atticus, a koreai háború fekete bőrű veteránja a barátjával és a nagybátyjával elindul, hogy megkeresse a rejtélyes körülmények között eltűnt apját. Útjuk túlélésért folytatott küzdelemmé válik az 50-es évek fajgyűlölettel teli Amerikájában.

Easttowni rejtélyek

Az Easttowni rejtélyek Pennysylvania állam egyik kisvárosának zárt közösségében játszódik, ahol egy helyi nyomozó, Mare Sheehan (Kate Winslet) próbál egy gyilkosság végére járni, miközben a saját élete is éppen darabokra hullik szét.

A legikísérő

Cassandra Bowden légikísérő a dubaji szállodai szobájában ébred másnaposan, egy hullával az oldalán. Fogalma sincs arról, hogy mi történt. Cassandra úgy tesz, mintha mi sem történt volna, elutazik New Yorkba, ahol viszont már az FBI várja.

Tudhattad volna

Grace Fraser sikeres terapeuta (Nicole Kidman), odaadó férjjel (Hugh Grant) és elit iskolába járó fiával. Egy éjjel – egy erőszakos haláleset és egy sor borzalmas felismerés következtében – feje tetejére áll Grace tökéletesnek hitt világa.