18 új történelmi és kosztümös sorozat a Netflixen és az HBO-n múltbéli kalandozáshoz
A legjobb sorozatok 2021-ben

Összegyűjtjük nektek a legjobb új sorozatokat 2021-ből és 2020-ból a Netflixről és az HBO-ról. Hatodikként a legvarázslatosabb történelmi és kosztümös sorozatokról készítettünk listát. Vigyázat, több közülük fikció!

A legjobb sorozatok 2021-ben – korábbi tematikus ajánlóink:

A legjobb új történelmi és kosztümös sorozatok a Netflixen 2021-ben

A castamari szakácsnő

1720-ban Madridban egy özvegy hercegnek megakad a szeme egy tehetséges szakácsnőn, amikor hosszú kihagyás után újra előkelő estélyt ad. Fernando J. Múñez regénye alapján.

A legjobb kosztümös sorozatok a Netflixen 2021-ben

A király szerelme

Amikor a koronaherceget megölik, ikertestvére foglalja el a trónt, de közben igyekszik titokban tartani kilétét és első szerelme iránti vonzalmát.

A legjobb kosztümös sorozatok a Netflixen 2021-ben

Shadow and Bone – Árnyék és csont

Sötét erők fordulnak az árva térképész, Alina Sztarkova ellen, amikor a lány olyan képességeket szabadít fel, amelyek megváltoztathatják háború dúlta világának sorsát.

A foci mindenkié

Két, más-más társadalmi közegből jövő XIX. századi focista útkeresése a zavaros szakmai és személyes viszonyok között örökre megváltoztatja a játékot – és Angliát.

A legjobb történelmi sorozatok a Netflixen 2021-ben

A Bridgerton család

A Bridgerton családban nyolc összetartó testvér keresi a szerelmet és a boldogságot London előkelő köreiben. Julia Quinn bestseller regénysorozata alapján. A sorozat minden idők legsikeresebb sorozata lett a Netflixen.

Sörháború

Münchenben, az 1900-as években egy ambiciózus sörföző, Curt Prank kíméletlen elszántsággal igyekszik létrehozni álmai sörcsarnokát, aminek nem lesz ellenfele a sörfesztiválon.

A legjobb történelmi sorozatok a Netflixen 2021-ben

A kék vér vírus

A XVIII. században játszódó történelmi fikcióban Franciaországot titokzatos betegség támadja meg, ami a lázadók és az arisztokrácia közötti brutális összecsapáshoz vezet.

A legjobb új sorozatok a Netflixen 2021-ben

A királynő és a hódító

Évekkel azután, hogy a spanyol hódító, Pedro de Heredia összetörte Catalina szívét és elárulta a törzsét, a bennszülött asszony visszatér, hogy bosszút álljon.

A legjobb új sorozatok a Netflixen 2021-ben

Drakula

Drakula gróf legendája és véres gaztettei új történetben elevenednek meg, amelyben sebezhetőségére is fény derül.

blank

A vezércsel

Az 1950-es években egy árvaházban élő kislány elképesztő sakktehetségről tesz tanúbizonyságot. Ám a siker felé vezető úton egy rejtélyes függőséggel is meg kell küzdenie.

blank

A legjobb új kosztümös és történelmi sorozatok az HBO GO-n 2021-ben

Nagy Katalin – A kezdetek

Egy szatirikus, vígjátékba hajló fikciós dráma Nagy Katalin cárnőről, aki hercegnőből felemelkedve Oroszország történelmének leghosszabb ideig regnáló női uralkodójává vált, és férjével, Péter cárral való robbanékony kapcsolatáról.

The Nevers

Az HBO új drámasorozata a viktoriánus Londonban játszódik, és egy csapat különleges képességű hölgyről szól. Az „Érintetteknek” meg kell találniuk helyüket a merev viktoriánus társadalomban, és ehhez sokféle ellenféllel kell megküzdeniük.

Ku’Damm 63

Berlin, 1963. Vége a komor ötvenes éveknek, a színek rikítóbbak, a divat és a zene egyre nemzetközibb. A három Schöllack-nővér ismét szembeszáll a nők döntési jogkörét akadályozó láthatatlan társadalmi korlátokkal.

A legjobb új sorozatok a HBO GO-n 2021-ben

Kis fejsze

A sorozat 5 önálló rész, melyek London nyugat-indiai közösségében játszódnak az 1960-as évektől az 1980-as évekig, a középpontjukban néhány barát, illetve család áll. A cím jamaikai közmondás: ha te vagy a nagy fa, mi vagyunk a kis fejsze.

Romulus

Az i.e. 8. század primitív és brutális világában játszódik Romulus és Remus története, amelyet három ember – Iemos, Wiros és a Vesta-szűz Ilia – szemszögéből láthatunk. A sorozat epikus mese Róma születéséről, ahogy még sosem mondták el.

A legjobb történelmi sorozatok a HBO GO-n 2021-ben

Mrs. America

A sorozat az esélyegyenlőségi jogok módosításának ratifikálására indult mozgalom, valamint egy konzervatív nő, Phyllis Schlafly (Cate Blanchett) történetét, az 1970-es évek amerikai kultúrharcának egyik legkeményebb küzdelmét meséli el.

A legjobb kosztümös sorozatok a HBO GO-n 2021-ben

Perry Mason

1931, Los Angeles. A gazdasági válság ellenére Los Angeles virágzik. És akkor egy gyermekrablási ügy felborzolja a kedélyeket. Perry Mason igazságkeresése nemcsak az összetört városnak, hanem önmaga számára is utat mutat a megváltáshoz.

Összeesküvés Amerika ellen

A sorozat egy alternatív amerikai történelemben játszódik. A New Jersey-i zsidó munkáscsalád nyugtalansággal figyeli, ahogy az óceánrepülő Charles Lindbergh, az idegengyűlölő, populista politikus az USA elnöke lesz. Philip Roth regényéből.