30+ szuper hétvégi program Budapesten és környékén
- 2021. július 1-4. -

Ezerrel pörög a nyár. Ezen a hétvégén minden eddiginél több program vár benneteket Budapesten és környékén. Válassz magadnak egyet közülük!

Csütörtöki programok

GinUP a Haris Parkban

A tavalyi nagy sikerű pop-up bar sorozat idén is folytatódik. Az idei év különlegessége, a ház felkérésére egyedileg készült Haris Gin, amit az Opera Gin manufaktúra keltett életre. A saját márkás ginkülönlegességet a vendégek hétről hétre megkóstolhatják a GinUP „after-cooling work” kerti partik során. Az eseményre való belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött a ginup@harispark.hu címen. További információkért látogassatok el a harispark.hu/ginup oldalra.

Hétvégi programok Budapesten: GinUP

Ingyenes kerékpáros képzés Erzsébetvárosban

Erzsébetváros, elősegítve a fenntartható közlekedést a kerületben idén a felnőtt kerékpárhasználóknak ingyenes biciklis képzést biztosít, hogy kellő ismeretet és rutint szerezzenek a forgalomban való kerékpározásban. Ehhez a Velo Budapest lesz segítségetekre. A csütörtök kora esti képzésre még akadnak szabad helyek, a jelentkezés regisztrációhoz kötött.

Űrpiknik filmbemutató és közönségtalálkozó

Az Űrpiknik az elmúlt évek legőrültebb, semmihez sem hasonlítható magyar vígjátéka, amely a szeretet korszakokon, nemeken, univerzumokon átívelő erejéről mesél. Badits Ákos rendező erőteljes elsőfilmes bemutatkozása ötletesen ötvözi a fekete humort a sci-fivel és a drámával. A film előtt találkozhatsz is az alkotókkal Badits Ákos rendezővel és Benedek Ágota forgatókönyvíróval és a főszereplőivel, Walters Lilivel, Takács Zalánnal. A beszélgetést Varga Ákos moderálja.

Hétvégi programok Budapesten: Űrpiknik

A Muzikum Garden bemutatja: Flamenco De Mil Colores

A flamenco élő tradícióját hozza el a hazai közönségnek a magyar és spanyol művészekből álló „Flamenco de mil colores” formáció, amely Böröcz Petra flamenco táncművész, Jorge Díez Aragon flamenco énekes és Illés János flamenco gitáros együttműködésén alapul. A műsor nézői exkluzív, érzékeket és érzelmeket megmozgató koncertélményre számíthatnak, amely megidézi a dél-spanyol napfény erejét, a mediterrán végletesség izgalmát, a sós tengeri szellő illatát.

Dürer kertmozi: JOKER (csütörtök és vasárnap)

Idén a Dürer Kert új helyszínen kisérleti jelleggel kertmozi is indult. Csütörtökön a Joker, vasárnap pedig Ford Fairlane kalandjai vetülnek a vászonra.

A Dürerben az EB meccseket is követhetitek, de más helyeket is tudunk javasolni:

Budapest Bár 1000. koncert

A Budapest Bár az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei produkciója – Farkas Róbert zenekara és a magyar rockzene kultikus alakjai filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és egyéb híres slágereket dolgoznak fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében. A rendkívül sokszínű line-up a nyáron egyedül a Budapest Park színpadán látható teljes egészében, ahol egy világraszóló mulatsággal ünneplik jubileumi 1000. koncertjüket.

Budapest BonBon – Kultúrfalatok (csütörtök-szombat)

Utcaszínház Rákosmente főterén? Reggeli dalok a Wekerlén? Kertmozi a Pestújhelyi Közösségi Házban? – huszonhárom izgalmas élmény vár titeket július 1. és 3. között a Budapest Bonbon – Kultúrfalatok programsorozatban. A főváros minden kerületében, kedvelt találkozási helyeken kínálnak csütörtöktől szombatig különleges meglepetéseket. Itt a csütörtök esti vacsora mellett Lóci játszik, ott a péntek reggeli kávénkhoz Vázsonyi János fújja, amott fergeteges társasjátékozás színesíti a szombati családi pihenést.

Recirquel: My Land (csütörtök-vasárnap)

2018 augusztusában mutatták be először az ország első újcirkusztársulatának, a Recirquel My Land című, díjnyertes produkcióját, amely az emberiség gyökereit állítja az illúziókkal teli tér középpontjába. Az érzékekre ható táncelőadás július 1. és 4. között, a Müpa Budapest falai között valósul meg, melynek főszereplője hét ukrán artista, rendezője Vági Bence.

Nyári programok Budapesten: Müpa

Ingyenes zenei programok a Pavilon Kertben (csütörtök-szombat)

A Pavilon Kert elhozza a fesztiválszezont a Városligetbe. A július elsején induló zenés programok Budapest szívében két hónapon át ingyenesen látogathatóak. A családias kultúrtérben a mai legmenőbb zenei formációk koncertjei mellett, ismert DJ-k is színesítik a repertoárt. Az első hétvége vendégei: pénteken az autentikus cigányzenét játszó és óriási népszerűségnek örvendő Kale Lulugyi ad koncertet, szombaton DJ Nara és a HEAT BEATZ, vasárnap pedig DJ Venom hip-hop dallamaira ünnepelhettek a fák hűs árnyékában.

Sangria! Fesztivál x Botellón Terasz (csütörtök-szombat)

Fel a sombrerókkal, mert három napos szieszta van készülőben, ahol a nyár legmenőbb italát szürcsölhetitek profi mixerek által kevert variációkban.

Lupa Drive-In Autósmozi nyitóhétvége (csütörtök-vasárnap)

Az autósmozi első napján, csütörtökön a Ponyvaregény kerül vászonra. Ezt további külföldi és magyar klasszikusok követik a hétvégén. Autónként mindössze egy érvényes jegyre van szükséged, aztán az autóba annyian ültök be, amennyien akartok, viszont az igazi élmény csak az első ülésekből élvezhető.

Nyári programok Budapesten: Autósmozi

Pénteki programok Budapesten

Házibuli film // Bem Mozi 

A 80-as évek egyik legnagyobb slágerfilmjében a 13 éves Vic élete első házibulijába készül, ahol nemcsak a zene és a tánc, hanem az első szerelem is várja. A kérdés csak az: vajon egy tinédzser a szerelemben meddig mehet el, hol érnek véget a szülők által felállított korlátok, és a saját félelmek az ismeretlentől.

Parno Graszt // KOBUCI 

Az egyik legeredetibb, legnépszerűbb tradicionális cigányzenét játszó zenekar, akik koncertjeiken a semmihez sem fogható dinamikus előadásmódjukkal, a színpadról leáramló energiájukkal jellemzően szinte „felrobbantják a nézőteret”.

Szabadtéri programok Budapest: Parno Graszt

Palaland – Pool Festival by Funkyzeit

A Palatinus Strand idén végre rezidenciát biztosít a leglazább bulisorozatnak, amikor is a medencék és azok partjai egész napos vízidiszkóvá változnak. House, Nudisco, Indie Dance, delfinek.

Rosalia Fesztivál (péntek-vasárnap)

Július 2. és 4. között rózsaszínbe borul a Városliget, ugyanis ezen a forró nyári hétvégén kerül megrendezésre a bor fővárosi rajongóinak kedvelt ünnepe, a Rosalia – Rosé és Pezsgő Liget. Több mint 60 borász borai mellett a trendi street food ételek legfrissebb kínálata, valamint a Máltai Manufaktúra is bemutatkozik különleges termékeivel. Lesz Liget Bora választás, ahol kiderül, melyik az idei nyár legnépszerűbb roséja. A színpadon egymást váltják a könnyű- és világzene, a jazz és a folklór előadói, így esténként hatalmas bulival vár mindenkit a fesztivál. Sőt, már az új, vidám grafikákkal díszített poharak is bevetésre készen állnak, hogy belopják magukat a közönség szívébe.

Grillparty az Üregben (péntek-szombat)

A Soroksári úti ipartelepen megbúvó Fehér Nyúl Taproom várja a sörre szomjazókat és azokat, akik nyugodt környezetben szeretnének sütögetni és iszogatni a barátaikkal.

Szombati budapesti programok

Aktív családi hétvége a Csepel-szigeten

Egynapos erőébresztő családi vízitúrán vehettek részt az Angyali-sziget körül, de más izgalmas helyszíni programok is várnak!

Júliusi Pincejárat Budapest Bornegyedében

Július 3-án gazdag programkínálattal várnak titeket Budapest Bornegyedében, Budafokon. Vezetett pinceséták, borkóstolók, tárlatvezetések, vacsora, pincekvíz, koncert is lesz a műsoron.

SHO BEACH Grand Opening

Idén nyáron megnyitják Budapest első, természetes vízi strandját a BudaParton, a Lágymányosi-öbölben. Homokos part, páratlan kikapcsolódás, mennyei ételek, pimasz koktélok és programok várnak rátok! Ez az élet, a strand pedig az élet SHO-ja!

Arany János a Margitszigeten // irodalmi séta

Arany életének meghatározó helyszínén tematikus séta során az érdeklődők bejárhatják a költő által is kedvelt helyszíneket, amelyekhez ismert és kevésbé ismert költemények és anekdoták kapcsolódnak: az Őszikék-ciklus verseiben megörökített tölgyektől kezdve a Margitszigetért rajongó írótársak és utódok emlékezetén át egészen a Nagyszállóig, ahol Arany életének utolsó időszakában lakott és alkotott.

Budapesti programok júliusban

Ha már a Margitszigeten jártok, álljatok meg kicsit a zenélő szökőkútnál:

Hunyadi téri kertmozi: Táncterápia

A látszólag tökéletes és rendezett életet élő, ítélkezésre és sznobizmusra hajlamos Sandra nyugdíjba vonulása előtt nem sokkal felfedezi, hogy a férje viszonyt folytat a legjobb barátnőjével. Fényűző otthonát otthagyva bohém húgához költözik, aki egy rossz hírű lakótelepen lakik. A karót nyelt Sandra eleinte kibírhatatlannak találja új életét, azonban egy társastánctanfolyam mindent megváltoztat.

Vasárnapi programok

Vintage Légy-Ott! a Szimpla Kertben

A Vintage Légy-Ott! azért több, mint vásár, mert azon túlmutatva, hogy vintage és újrahasznosított ruhák és kiegészítők piaca, a fenntartható divatról folyó diskurzusba is szeretne bekapcsolódni, illetve szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy szélesebb körben népszerűvé váljon a használt ruhák vásárlása a nagyon szennyező fast fashion divat helyett.

Soroksári Duna Feszt 2021

Az esemény célja a Soroksári Duna-ág népszerűsítése, a sport és más szabadidős tevékenységek, valamint a természetvédelem lehetőségeinek és fontosságának megismertetése. A program mint civil kezdeményezés kerül megrendezésre.

Soroksári Duna Feszt 2021

Még több vízparti élményre vágytok? Összegyűjtöttük nektek a Budapest környéki kempingeket egy mini nyaraláshoz:

Rózsavásár és lángosozás a Czakó Piaczon

Rengeteg finomságot találtok itt, ami segít a napi vitaminszükségletet bevinni a szervezetbe, fantasztikus ízük és magyar múltjuk pedig hab a tortán. Akár kirándulni, családi ebédelni vagy csak egy békés otthoni programra készültök, a Czakó Piaczon mindent megtaláltok hozzá.

Chinatown Terasz (egész hétvégén)

10 büfékonyha készíti az autentikus ázsiai street food ételeket hatalmas választékban. Megtalálhatók kifejezetten nyári specialitások, és olyan fogások, amiket Budapesten máshol nem kóstolhatsz: kínai faszenes grill, kínai palacsinta, dim sum, teppanyaki, bubble tea, Tsingtao sör és rengeteg egyéb finomság. Mintha csak Kínába utaztál volna.

BJC a Városházán

Júliusban a Fővárosi Önkormányzattal szoros együttműködésben a Budapest Jazz Club közönsége által legjobban kedvelt duóformációk szabadtérre költöznek és a Városháza Díszudvarán adnak koncertet, összesen négy alkalommal. Az első est alkalmával július 4-én, vasárnap Pocsai Kriszta, a SoLaTi csodálatos hangú énekesnője, valamint Szakcsi Lakatos Béla zongorista műsorát hallhatjuk majd.

Dés László koncert – Vendég: Tóth Vera és a Pál utcai fiúk a Vígszínházból

A Dés évtizedek óta fogalom a magyar zenei életben. Musicalek, filmzenék, népszerű dalok és dzsesszlemezek sora fűződik a nevéhez. Ki ne ismerné az olyan nagy Dés-slágereket, mint a Nagy utazás, Vigyázz rám, Olyan szépek voltunk, A zene az kell, Legyen úgy!, Mi vagyunk a grund!… és még sorolhatnánk. Ezen a koncerten eddigi turnéiból válogatja a legismertebb dalait, de persze elhangzanak számok az Éjféli járat című legutóbbi lemezéről is.

További nyári programokat találhatsz júliusi budapesti ajánlónkban: