Megnyitott Budapest első szabadvízi strandja, a SHO Beach

Budapest újabb attrakcióval bővült, méghozzá nagy nyári melegeket enyhítő, tengerparti hangulatú, szabadvízi és homokos stranddal, hiszen július 3-án megnyitotta partját a SHO Beach.

Ha hétvégére már amúgy is beterveztétek a jól megérdemelt strandolást, Budapest legújabb, legfrissebb és ráadásul egyetlen szabadvízi strandját ajánljuk felavatásra. A természetes vízi strandot a főváros legújabb városnegyedében, a BudaPart mentén, a Kopaszi-gáton alakították ki, méghozzá tengerparti hangulatban. Homokos part, háborítatlan kikapcsolódás, fantasztikus ételek, jéghideg koktélok és elmaradhatatlan programok várják az ide látogató fővárosiakat. A kiváló vízminőség mellett a sportolási lehetőségekről sem kell senkinek lemondania, de azokat, akik inkább programokkal, vetítésekkel, koncertekkel és kertmozival frissülnének fel, a június közepén megnyitott Dürer Kert kerthelyisége várja nagy szeretettel.

Az, hogy Budapest belvárosától néhány percre ilyen kiváló, természetes vizű strandélményben lehet részünk, az európai viszonylatban is egyedülálló adottságú helynek köszönhető. A strandon többek között igényes mosdók, vendégblokkok, öltözők kerültek kialakításra, a kiszolgálóegységek pedig modern úszóházakban találtak otthonra, amiket így nem fenyeget a megemelkedett vízállás sem.

A nyugodt fürdést úszómester, mentőcsónak és komplett mentőfelszerelés teszi teljesen biztonságossá. Aki pedig a fürdés mellett más szórakozásra is vágyik, az választhatja a SUP-ot vagy a kölcsönözhető strandjátékokat is, mint például a tollas, a kubb vagy az óriás jenga. És itt még nincs vége a sornak, hiszen hamarosan vízi hinta és fotófal is várja majd az érdeklődőket.

blank

Ha strand, akkor elengedhetetlen a strandkaja, a SHO BEACH-en pedig ezt is feldobták egy kis csavarral. Azok számára, akik a kiemelkedő színvonalú, ámde inkább a klasszikus strand ízekre vágynak, a SHO CHILL & GRILL beach bar a legjobb választás.

Akik pedig a gasztronómiai különlegességeket keresik, azoknak a MÁK pop-up a tökéletes megoldás, ahol a Mizsei János séf által különleges fine dining csavarokkal készített fogásokat egy street food kocsiból vásárolhatjuk meg. Így, ha a valaki kíváncsi arra, hogy a hekk, a zsíros kenyér vagy a lángos ízeit és textúráit hogyan lehet újragondolni, annak mindenképp a MÁK pop-up kocsijánál van a helye.

blank
A MÁK híresen újragondolt lángosa

Desszertnek pedig mi más is lehetne egy strandolós napon a legjobb választás, mint a fagylalt, azonban ez sem akármilyen, hiszen a Cloud 9 a kiemelkedő minőségű gombócos fagylaltok mellett igazi fagylaltdesszerteket is kínál a strand vendégeinek.

Persze vannak, akik a strandon inkább a közösségi főzés vagy piknikezés hívei. A jó hír pedig az, hogy a SHO BEACH-en nekik is kedveznek, hiszen a strandtól picit szeparáltabban elhelyezkedő csodás, puha pázsiton bográcsozásra és piknikezésre is lesz lehetőség.

blank

A tengerparti hangulatot idéző strandon a nyári szezon alatt számos programmal készülnek a szervezők, a későbbiekben kulturális esteknek, gasztronómiai eseményeknek, bor- és pálinkakóstolóknak, valamint sportközvetítéseknek is helyet adnak majd.

Elérhetőség:
SHO Beach
1117 Budapest, Bíró László József körút 4.