Augusztus első hétvégéjén újra látogatható a Balaton déli partjának útvesztője

Ha egy igazán különleges élményre vágytok, vegyétek a magyar tenger déli partja felé az irányt, hiszen most hétvégén nyitja meg kapuit a szőlősgyöröki kukoricalabirintus.

Fotó: Kukoricalabirintus Balaton

Az aktív pihenést kedvelő családok bakancslistájára már biztosan felkerültek hazánk növénylabirintusai, ahol izgalmak közepette kell kitalálni a sövényrengetegből.

A tónál nyaralók augusztus 3-4-én kipipálhatják ezt az élmény, hiszen a nyárutó első hétvégéjén újra lesz lehetőség végigjárni a Kukoricalabirintus Balaton helyenként 3 méter magasra nőtt növényeinek útvesztőjét.

A nyári piknikkel összekötött eseményen 16-tól 21 óráig játékos feladatokkal és szórakoztató programokkal is várják az érdeklődőket.

A nyitónapon élő zene mellett heverészhetünk a fűben egy szelet behűtött sárga- vagy görögdinnyét majszolva, míg a büfében isteni kávék, termelői borok vagy frissítő limonádé társaságában pihenhetjük ki a kalandos kukoricázást.

Fotó: Kukoricalabirintus Balaton

A labirintus területe 100%-ban családbarát, így a négylábú kedvenceknek sem kell kimaradnia a programból.

A kukoricás jegyvásárlást követően járható végig: a 14 éven felülieknek 1000 Ft, a 6-14 évet még be nem töltött gyerekeknek 500 Ft, míg 6 éves kor alatt ingyenesen látogatható a helyszín. A belépőjegyek mellé egy cső főtt kukorica jár ajándékba.

A nyitvatartás az időjárás függvényében változhat, így érdemes nyomon követni az útvesztő Facebook-oldalát.

Keressétek fel a Balaton lenyűgöző panorámapontjait is: