35+ kihagyhatatlan hétvégi program Budapesten és környékén – 2024. április 18-21.

Változatos hétvégi programok várnak benneteket Budapesten ezen a héten is. Az események közt találtok koncertet, bulit, nyüzsgő vásárt, sétát és családi programokat is.

Többnapos hétvégi programok Budapesten

Asian Street Food Festival // Botellón Terasz (2024. április 18-21.)

Április 18-tól 21-ig távol-keleti ízutazásra hív a Kazinczy utcai Botellón Terasz. A vendégek Ázsia egzotikus világával ismerkedhetnek meg, hála több kiváló, autentikus ízeiről ismert étteremnek. A gasztronómiai kalandot élő zene, továbbá különleges dekoráció koronázza meg. A belépés ingyenes.

Facebook-esemény >> 

Bazaar Garden Opening (2024. április 19-20.)

A megújult étlap és különleges koktélok mellett izgalmas zenei előadók alapozzák meg a hangulatot a Bazaar Budapest terasznyitó eseményén április 19-20-án. Érdemes lesz tehát ellátogatni a Dob utca mediterrán hangulatú éttermébe hétvégén ezen a kellemes tavasz hétvégén.

Facebook-esemény >>

Tavaszkert Dísznövény-kiállítás és -vásár // Budai Arborétum (2024. április 19-21.)

Tavaszköszöntő dísznövény-szakkiállításnak ad otthont április 19-től 21-ig a Budai Arborétum. A Villányi úti botanikus kertben vásárolhattok palántákat, virágokat és kertészeti eszközöket, emellett megnézhetitek a bonsai- és suisekikiállítást, és részt vehettek előadásokon vagy akár az arborétumi sétán.

Facebook-esemény >> 

Hétvégi programok Budapest
Fotó: Tavaszkert Dísznövény Szakkiállítás és Vásár

Wekerlei Garázsvásár Fesztivál (2024. április 20-21.)

A tavasz nem telhet el az immár hagyományosnak számító Wekerlei Garázsvásár Fesztivál nélkül, melyet idén április 20. és 21. között rendeznek meg. Wekerletelep előtt nem ismeretlen a bolhapiac fogalma, hiszen rendszeresen nyílik arra alkalom, hogy a megunt, régi, de még használható holmik gazdát cserélhessenek. A Garázsvásár Fesztivál ennek a törekvésnek egy nagyobb ívű, két napon át tartó változata, ahol a kincskeresők udvarról udvarra járva kutathatják, majd térhetnek végül haza a legvagányabb kincsekkel.

Facebook-esemény >> 

ELLE YOGA WEEKEND // Normafa Rendezvényház (2024. április 20-21.)

Egy hétvége, amely a kikapcsolódásról, önmagunk megismeréséről és a női energiák ünnepléséről szól. Az ELLE YOGA WEEKEND programjai holisztikus megközelítésben segítenek abban, hogy megszeressük és elfogadjuk önmagunkat. Az esemény során külön hangsúlyt fektetnek az április 24-ei telihold és a nőiség közötti kapcsolatra, jógaórák, workshopok és előadások segítségével fedezhetjük fel majd nőiességünk mélységeit. Ezen a hétvégén két terem programjai közül választhattok 9 órától egészen 17 óráig. A különböző típusú jógaórák mellett a kisteremben workshopok segítik az önfejlesztést. Szánjatok egy teljes hétvégét a feltöltődésre!

Jegyvásárlás >>

Hollywood Madness | Mad Fest | Hollywood Market és Mad Kert opening (2024. április 20-21.)

Fergeteges nyitóhétvégével indítja idei szezonját a Mad Kert. A kőbányai sörteraszra ellátogat a Hollywood Market csapata is, így az ingyenes főzdetúrák, sörpremierek, csocsó- és pingpongmeccsek mellett amerikai bolhapiacra, autós-motoros találkozóra és koktélshowra is számíthatunk. Az esemény ingyenes!

Facebook-esemény >>

Én, József Attila // Madách Színház (2024. április 20-ig)

József Attila születésének évfordulója alkalmából tűzi műsorra ezt az izgalmas irodalmi musicalt idén áprilisban a Madách Színház. Az egyik legnagyobb magyar költő életének sorsdöntő fordulatai kelnek életre a színpadon, többek között József Attila első és utolsó szerelme is megelevenedik a közönség előtt.

Facebook-esemény >> 

Tavaszi lampionvarázs // Fővárosi Állat- és Növénykert (2024. április 21-ig)

Április 21-ig minden nap 18:30-tól látványos lampionkompozíciók hoznak fényt az éjszakába az Állatkert területének cirkusztól jobbra eső, keleti részében. Az alkotások távoli vidékek kultúráját idézik meg, találni közöttük állatokat, növényeket és mitológiai alakokat megformázó fénylényeket is.

További részletek >> 

Hétvégi programok Budapesten 2024 április
Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

Budapesti programok csütörtökön (2024. április 18.)

Papírmánia Csészényi Design Vásár // Impact Hub Budapest

Ismét egy papírmániásoknak szánt minivásárra invitál a Csészényi Design Vásár csapata. Ha szerettek mindent, ami papír, matrica, füzet, tervezés, és szeretitek az egyedi, magyar grafikákat, illusztrációkat, nézzetek el április 18-án erre a rendhagyó eseményre!

Facebook-esemény >>

VerShaker Versjátékok – a költészet társasjátéka // K11

A Vígszínház színészének, Zoltán Áronnak irodalmi kezdeményezése, a VerShaker célja, hogy közelebb hozza a verseket az emberekhez. Az április 18-i, nagyjából másfél órás VersJátékok eseményen egy költészeti társasjáték részeseiként belecsöppenhetünk a versek világába a K11-ben.

Facebook-esemény >> 

További budapesti programok az esős napokra:

Gyémánt Bálint & Oláh Krisztián // Opus Jazz Club

A magyar jazz új generációjának két kiemelkedő zenésze találkozik április 18-án az Opus Jazz Club színpadán. Koncertjük gerincét saját szerzeményeik és a gitár-zongora formációra hangszerelt feldolgozásaik adják, de még ennél is fontosabb a folyamatos zenei párbeszéd, amely a duó egyik legfőbb jellemzője.

Tovább az eseményre >> 

Chris Bergson / Ripoff Raskolnikov Band / Nóvé Soma // Gödör

A New York-i Chris Bergson parádés dalszerző, kiváló gitáros és remek énekes. Bob Dylant és Van Morrisont idéző dalok, keveredenek a legjobb blues és jazz gitárosok örökségét egyedi módon vegyítő hangszeres játékban. Budapesti koncertjén szellemi partnere az utánozhatatlan Ripoff Raskolnikov és zenekara fogja kísérni. Az estét a fiatal generációs dalszerzők egyik legkarakteresebb képviselője, Nóvé Soma előadása nyitja.

Facebook-esemény >> 

A Bence kalandjai // KAZI

A Bence kalandjai Jobbágy Bence egyszemélyes játszótereként indult 2019-ben. Azonban a kalandozások során olyan játszótársak csapódtak Bence mellé, mint Günsberger Ákos (Galaxisok, Günsberger Ákos trio), Szabó Árpi (Cseh Tamás dalai a Vodku fiaitól) és Takács Noémi (Noémo). A fantasztikus négyes csupa-húros hangszerelése olyan messzi vidékeket idéz, ahol a fű kék (s az ég zöld?) ám a dalok szövegei – amelyek hol Bence, hol kortárs vagy megboldogult magyar költők tollából származnak – otthonosság érzést keltenek a hallgatóban.

Facebook-esemény >> 

Zuboly // KOBUCI nyitóbuli

Idén is a Zuboly koncertjével indul a Kobuci-szezon! Ennyi év és ennyi koncert után talán senkinek nem kell őket bemutatni. Ha valaki mégsem ismerné a zenekart, érdemes a lehető legközelebb lépni és élőben meghallgatni őket. Koncertjeiken olyan távoli galaxisok találkoznak, amiket legmerészebb álmainkban sem gondolnánk. Számaikban teljes természetességgel szólalnak meg világslágerek, szakrális, vagy klasszikus zenei dallamok magyar, népi hangszereken. A nyitóhétvégén fellép még a Parno Graszt április 19-én és a 30Y április 20-án.

Facebook-esemény >>

További nyitóbulik Budapesten:

Budapesti programok pénteken (2024. április 19.)

Láthatatlan vacsora // Kultúrtanya

Interaktív játékokkal fűszerezett, „láthatatlan vacsorát” szolgálnak fel április 19-én, a Csángó utcai Kultúrtanyán. A látássérültek szemszögét bemutató, nem mindennapi programot a Vakrepülés Színtársulat szervírozza egy besötétített teremben, hogy minden érzékszervetekkel az ízekre figyelhessetek.

Facebook-esemény >> 

Kollár-Klemencz Kamarazenekar: A folyó // Fonó Budai Zeneház

A folyó a Kollár-Klemencz Kamarazenekar ötödik albuma, tudatos folytatása annak a minden természetben mélyre hatoló munkának, amit a dalszerző, Kollár-Klemencz László az irodalomban is és a zenében is következetesen visz, és vezeti vissza a közönségét abba a lenyűgöző világba, ahonnan minden folyó ered.

Facebook-esemény >>

Blue sPot a Hunniában

A Blue sPot zenekar blues-rock-alternatív együttesként indult másfél évtizede. Az elmúlt években főként Cseh Tamás dalait játszották újragondolt hangszerelésben, de megjelentettek sokszínű rocklemezt és népzenével fűszerezett versfeldolgozást is. A Hunnia Bisztróban ezúttal a közelmúltban írt új dalok is felcsendülnek.

Facebook-esemény >>

The Acoustic Manual Techno Party // Gödör

Formabontó techno buli, ahol a gépeket hangszerek váltják fel, és a DJ-ket jazz zenészek helyettesítik.

Facebook-esemény >>

Stranger Synths by Quixotic – Club season closing // A38

A klubszezonban utoljára egy estére Hawkins városává változik az A38, ahol a 80as évek hangulatával átitatott mai és korabeli slágerekre bulizhatsz.

Facebook-esemény >> 

Szombati programok Budapesten és környékén (2024. április 20.)

Azért a víz – Duna és társadalom a XIX. században – vezetett séta

Április 20-án az Evangélikus Országos Múzeum és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös programján a Duna kerül főszerepbe. A városi séta során megtudhatjátok, hogyan határozta meg a XIX. század városlakójának életét a folyó, az árvizek hogyan hatottak a lakók életére, az alkotók szövegeire. A pesti utcákat járva számtalan visszaemlékezés, korabeli cikkek, tárgyi emlékek segítenek majd jobban elmerülni ebben az időszakban.

Tovább az eseményre >>

Ragyogó Matild Palota – vezetett séta

Április 20-án és 27-én a séta résztvevői előtt megnyílnak a Ferenciek terén büszkén az ég felé magasodó Matild Palota ajtajai és egyben kulisszatitkai. A két órát felölelő épületbejárás alkalmával a város legszebb és egyben legidősebb ikreinek falai közé pillanthattok be, melyek nem nélkülözik a gasztronómiai élvezeteket sem. A sétát a titkos lépcsőházon és kávéházi galérián kívül varázslatos sütemények is beragyogják majd.

Tovább az eseményre >>

További vezetett séták Budapesten:

Dínónap a Bartók Pagonyban

Új kötettel bővül Berg Judit Két kis dínó-sorozata! Ráadásul már nem is ketten, hanem hárman hódítják meg a világűrt a Két kis dínó a Holdon című részben. Ennek örömére április 20-án, szombaton 10 órától Dínónapot rendeznek a Bartók Pagonyban, ahol lesz könyvbemutató, miniszínház, csillagász előadás, űrdiszkó és még sok más izgalom!

Facebook-esemény >>

Társasjáték-fesztivál // Virág Benedek Ház

Ha szereted a társasjátékokat, és kíváncsi vagy a magyar kiadók és tervezők kreatív világára, akkor látogass el a Társasjáték-fesztiválra, ahol több, mint 10 kis hazai kiadó mutatja be legjobb játékait! Ismerd meg a magyar szcéna tervezőit, a remek ízléssel rendelkező kis kiadókat, próbáld ki a játékokat, szerezd be a kedvenceidet, és ne hagyd ki az olyan izgalmas programokat sem, mint a tombola vagy a nyereményjáték!

Facebook-esemény >>

Japánkerti nap // Zuglói Japánkert

Hazánk egyik első japánkertjét a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum névadó kertésze és tanára tervezte és építtette 1928-ban. Ezek a növénycsodák a mai napig megtekinthetőek, április 20-án pedig a Japánkerti nap jóvoltából akár vezetett sétákon is részt vehetünk a helyszínen, csakúgy, mint a japán kultúrához kapcsolódó szakmai előadásokon és játékos programokon. Ne hagyjátok ki!

Facebook-esemény >>

budapesti programok áprilisban 2024
Fotó: Tóthné Klári

Sütit vagy Simit: Tavaszi kutyulás // Jónás Craft Beer & Food

Egyszerre célozza meg az állatbarátokat és a desszertimádókat a Jónás Craft Beer & Food április 20-i adománygyűjtő rendezvénye. A Sütit vagy Simit program alatt a Bikás parkban fellelhető vendéglátóhely valódi sütimenyországgá változik, és találkozhattok a Kutyaovi Állatvédő Egyesület mentvényeivel.

Facebook-esemény >> 

I bike Budapest // Népliget

Ha fontos ügynek tartjátok a biztonságos bringázás körülményeinek megteremtését a fővárosban, tekerjetek április 20-án az I bike Budapest csapatával. A biciklis felvonulás a Népligetből indul, majd a Ferenc körúton át a Döbrentei tér felé vezet, át a Lánchídon, egészen a Városligetig.

Facebook-esemény >> 

Éjszakai Hallgatag túra

Kalandok, játékok és kihívások, igazi közösségi élmény, délutántól késő éjszakáig a Nagykovácsi erdőben.

Facebook-események >> 

Csodás kirándulóhelyek Budapest környékén:

Jazzbois: 420 // A38

Április 20-án a Jazzbois teremt semmihez sem fogható atmoszférát az A38 hajójának fedélzetén, felrázva ezt a kellemes tavaszi estét, a Duna vizén ringatózva. Az installációkról és vizuálokról a Kiégő Izzók / Lobotworx hibrid gondoskodik, így a látvány sem lesz utolsó. Elővételes jegyek még kaphatók!

Facebook-esemény >> 

Dan Patlansky // Analog Music Hall

Movin’ On című új albumának turnéjával tér vissza hozzánk a dél-afrikai gitárvirtuóz. A már-már hagyományos budapesti turnézáró koncertre szombat este kerül sor az Analog Music Hall koncerttermében.

Facebook-esemény >> 

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2024. április 21.)

Makers’ Market Buda // Fény utcai piac

A legszuperebb hazai designterek alkotásai mellett dj szettel és finomságokkal is várnak benneteket, melyekről a piac vendéglátóhelyei mellett kis kézműves gasztroműhelyek gondoskodnak.

Facebook-esemény >> 

budapesti programok a hétvégén 2024 április
Fotó: Makers of Budapest

brunch + gardróbvásár // Greenhabit

Érdemes lesz betérni egy késői reggelire vasárnap 10 és 14 óra között a Allee melletti Greenhabitbe, ugyanis a közkedvelt SZEKRÉNY Facebook-csoport üzemeltetői kínálják vásárlásra már nem hordott, de még jó minőségű ruháikat. A gardróbvásárt a Greenhabit finom reggeliételei, kávéi és mimosái teszik felejthetetlenné.

Facebook-esemény >>

POKET 6. születésnap // Akvárium Klub

Az Akvárium Klub ad otthont a POKET zsebkönyvek hatodik szülinapi eseményének április 21-én. A tavaszi minifesztiválon három színpadon zajlanak párhuzamosan a programok, melyek során Kollár-Klemencz Lászlóval, Wunderlich Józseffel és Szirtes Edina Mókussal is találkozhatnak a nézők.

Facebook-esemény >> 

Szárnyas fejvadász // Bem Mozi

Ridley Scott kultikussá vált sci-fije kerül mozivászonra a Bemben.

Facebook-esemény >> 

Kapolcsi-Szabó Levente trio // IF Cafe Jazz Club

Kapolcsi-Szabó Levente, Gyányi Tamás és Majsai Roland nevét elsősorban a Symbiosis 5 nevű formációból ismerheti a közönség. Jóbarátok, akik sok éve zenélnek együtt. Ezen az estén néhány saját szerzeményük mellett kedvenc jazz-sztenderdjeiket szólaltatják meg saját hangvételükkel.

Facebook-esemény >>