7 vezetett séta áprilisra, ha felfedeznétek a tavasszal ébredező fővárost

Természetesen áprilisban sem kell majd nélkülöznötök a főváros kulisszatitkait bemutató izgalmas sétákat, ahol ezúttal is lebilincselő történetek és némi időutazás részesei lehettek.

Azért a víz – Duna és társadalom a XIX. században

Április 11-én és 20-án az Evangélikus Országos Múzeum és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös programján a Duna kerül főszerepbe. A városi séta során megtudhatjátok, hogyan határozta meg a XIX. század városlakójának életét a folyó, az árvizek hogyan hatottak a lakók életére, az alkotók szövegeire. A pesti utcákat járva számtalan visszaemlékezés, korabeli cikkek, tárgyi emlékek segítenek majd jobban elmerülni ebben az időszakban.

A séta időpontjai: április 11., 20. | Tovább az eseményre >>

Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

Bűnök és titkok Pest belvárosában

A Falanszter és Járdasziget blogok április 13-i sétája Pest belvárosának bűneiről és titkairól rántja le a leplet. A 14 órakor kezdődő programon ugyanis Budapest múltjának legmélye nyílik meg. Kétség sem fér hozzá, hogy a sétát követően más szemmel néztek majd a fővárosra, ha megtudjátok, hol lapultak egykor a titkosszolgálat rejtekhelyei, hol bújtak meg a neves írók szerelmi fészkei, és mely épületek őriznek sötétebbnél is sötétebb titkokat.

A séta időpontja: április 13. | Tovább az eseményre >>

Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

Török idők a Rózsadombon

Ha mindig is furdalt benneteket a kíváncsiság, ki volt valójában Gül baba, és milyen szerepet töltött be a törökök és a magyarok életében, úgy ez a program nektek szól! Április 14-én, a Sétaműhely sétáján Budapest legromantikusabb helyszínei, zegzugos utcái és titkos parkjai fedik fel titkaikat és mesélnek a török időkről. Kiderül majd, mi legenda és mi igazság, török teázási és kávézási szokásokkal ismerkedhettek meg, miközben gyönyörködtök a főváros egyik legszebb panorámájában.

A séta időpontja: április 14. | Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: setamuhely.hu/Kováts Dani

Vizafogó park és pavilonépület

Három évvel ezelőtt, 2021 elején érkezett a hír, hogy a főváros XIII. kerületében Vizafogó park néven új ökopark létesül. Az elmúlt években a Vizafogó park nemcsak jó példaként szolgált, hogyan lehet minőségi és minden igényt kielégítő zöldfelületet létrehozni, de pavilonépülete elnyerte a Budapest Építészeti Nívódíját is. A KÉK sétáján április 15-én 18 órától ti is jobban megismerhetitek a park kulisszatitkait, és egyben tehettek egy kellemes sétát a mesterséges tó körül.

A séta időpontja: április 15. | Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

Ragyogó Matild Palota

Április 20-án és 27-én a séta résztvevői előtt megnyílnak a Ferenciek terén büszkén az ég felé magasodó Matild Palota ajtajai és egyben kulisszatitkai. A két órát felölelő épületbejárás alkalmával a város legszebb és egyben legidősebb ikreinek falai közé pillanthattok be, melyek nem nélkülözik a gasztronómiai élvezeteket sem. A sétát a titkos lépcsőházon és kávéházi galérián kívül varázslatos sütemények is beragyogják majd.

A séta időpontjai: április 20., 27. | Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Földesi Gábor

Népligeti séta

Április 25-én 16:30-kor érdemes lesz a Planetárium előtt várakozókhoz csatlakozni, hiszen innen indul útjára a Népliget szépségeit bemutató séta. A Könyves Kálmán körút és az Üllői út által közrefogott liget, hírével ellentétben ezúttal szépségét és szerethetőségét tárja majd fel. Merthogy Budapest legnagyobb területű közparkja számos olyan történetet is őriz, mellyel bárki könnyedén szívébe zárhatja a ligetet.

A séta időpontja: április 25. | Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Czimmy/Wikipédia

A Birodalom városa

A Korzózz velünk csapata április 27-én 2,5 órás időutazásra invitál, ahol történész segítségével fedezhetitek fel a III. kerület római kincseit. A Római Birodalom egykori katonavárosa, Aquincum páratlanul gazdag római örökséget őriz. Ezen a sétaalkalmon megtudhatjátok többek között, miről árulkodnak a Flórián tér oszlopai, hogyan teltek az ókori hétköznapok, de arra is választ kaphattok, hogy is nézett ki az óbudai légióstábor.

A séta időpontja: április 27. | Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: visitobuda.hu

Ha a séta után hangulatos belső udvarokban lazítanátok: