A főváros 5 leghangulatosabb belső udvara tavaszi lazításhoz

Sokan talán nem is sejtik, hogy az éjjel-nappal pezsgő belváros milyen különleges kerteket rejt. Mutatjuk, milyen titkos oázisokra lelhettek, ha elég szemfülesek vagytok!

Beerstro14

A századfordulót idéző Ybl palota udvara rejti a Beerstro14 buja növényzettel tarkított belső udvarát, amely áprilistól akár októberig nyitva áll a vendégek előtt. A csodás építészeti adottságok mellett a Beerstro14 egy steakbisztró, amely azzal a céllal jött létre, hogy kezdők és haladók steak-igényeit egyaránt kielégítse. Az étlapon az ínycsiklandó, kezdőknek javasolt bélszíntől a profik által kedvelt ribeye-ig sok minden megtalálható, mindezeken felül pedig a könnyedebb tengeri fogások is képviseltetik magukat a kínálatban. Az impozáns menüsort 14-féle kézműves sör, különleges borok és koktélok teszik teljessé.

1053 Budapest, Károlyi utca 12. | Weboldal

Arioso

A Király utca titkos oázisa az Arioso virágboltjának meghitt belső udvara, ahol megpihenhetünk a nyüzsgő napokon egy frissítő limonádé vagy finom kávé erejéig. A terasz áprilisban nyitja meg kapuit a vendégek előtt, a tavaszi-nyári időszakra pedig frissített menüvel és különleges ajánlatokkal készülnek, ezért különösen javasoljuk, hogy látogassatok el hozzájuk és próbáljatok ki minél több újdonságot. Többek között azért is, mert olyan finomságokat kóstolhattok meg ebben az időszakban, mint a grillezett barackos-prosciuttós saláta, az avokádós-garnélás toast vagy a mennyei citrusos palacsinta mangóval!

1075 Budapest, Király utca 9. | Weboldal

ARAZ

Az ARAZ étterem belső terasza a nyüzsgő belváros közepén, valódi zöld oázisként várja a kulináris élvezetekre vágyó közönséget. Egész héten kitűnő alapanyagokból készült magyaros fogásokkal és á la carte étlappal készülnek azoknak, akik egy gasztronómiai élményekkel teli pihenőre szomjaznak. Barka Áron chef de cuisine és csapata hétről hétre újabb izgalmas és kedvező árú menüsorral készül, így vendégeik két ínycsiklandó levesből, négy isteni főételből és három mennyei desszertből választhatnak. Emellett gazdag bor- és koktél kínálat jellemzi őket, valamint havi rendszerességgel tartanak borvacsorákat, illetve egyéb kulturális programok is a terveik között szerepelnek.

1074 Budapest, Dohány utca 42-44. | Weboldal

blank

Bazaar Budapest

A Dob utca júliusban nyílt étteremkomplexuma mediterrán ízekkel, isteni italokkal, nem utolsó sorban pedig egy felfedezésre váró, növényekkel teli belső kerthelyiséggel csábít a belváros forgatagába. A Bazaar Budapest több vendéglátóhely együtteseként jött létre, ahol a parmezánkorongban készített krémes olasz tészták, isteni mezzék, és a hangulatos sörkert tökéletes ötvözete vár rátok, hétvégenként pedig DJ biztosítja a felejthetetlen hangulatot a vacsorák mellé. A pontot az i-re az április 19-én és 20-án várható terasznyitó hétvége teszi fel, amit nem érdemes kihagyni!

1072 Budapest, Dob utca 18. | Facebook

blank
Fotó: Bazaar Facebook

Mazel Tov

Az Akácfa utca üde színfoltja a mediterrán hangulatú, gasztronómiai és kulturális szempontból is meghatározó Mazel Tov. Hangulatos kerthelyiségük az év minden szakaszában tárt karokkal várja a kulináris élvezetekre vágyó vendégeket, akik biztosan nem távoznak majd üres hassal. Az étterem gyakran jelentkezik új séfajánlatokkal, amelyben felvonultatják a szezon legfinomabb ízeit, így mindig van valami újdonság, amit érdemes kipróbálni. A lenyűgöző kerthelyiség és a zseniális ételek mellett minden hónapban készülnek nektek különféle izgalmas programokkal, ezekről a Mazel Tov Facebook-oldalán tájékozódhattok!

1073 Budapest, Akácfa utca 47. | Weboldal

blank
Fotó: Mazel Tov Facebook

Nézzétek meg Bartók Béla úti gasztrokedvenceinket is: