30+ kihagyhatatlan hétvégi program Budapesten és környékén – 2023. július 27-30.

Júliusban is számtalan izgalmas hétvégi program vár benneteket Budapesten és környékén: fesztiválok, koncertek, kiállítások, séták, túrák, vásárok, családi programok.

Többnapos hétvégi programok Budapesten és környékén

II. Middle East Food Festival (szerda-péntek)

Isteni fűszerek, aromás gyógynövények és ínycsiklandó ételek. Kóstoljatok bele a világ egyik legegészségesebb konyhájának világába! Titkuk a sovány fehérjékben, egészséges zsírokban, zöldségekben és gabonákban rejlik.

Facebook-esemény >> 

Pop Up Market Vol.2 // Ellátó (szombat, vasárnap)

Ruha- és ékszervásár az Ellátóban szombaton és vasárnap 14-től 19 óráig.

Facebook-esemény >> 

Budapesti programok csütörtökön (2023. július 27.)

NANE-PATENT workshop fiatal felnőtt nőknek

Jelentkezzetek a NANE és a PATENT Egyesület fiatal felnőtt nőknek szóló interaktív workshopjára, ahol közösen gondolkodhattok az egyenlőségen alapuló párkapcsolatokról és szexről, a nőket sújtó társadalmi elvárásokról és a nők elleni erőszak megelőzéséről!

Facebook-esemény >> 

Brenka // Fröccsterasz

Csütörtökön ismét a Fröccsterasz színpadán az angyali hangú Dárdai Blanka, vagyis Brenka. Nevét egy 2019-es tehetségkutató műsorban ismerhettük meg, ahol rengeteg fiatal rajongót nyert meg magának, majd a Dalban ért el további sikereket. Első saját dala, a Tudom 2020-ban jelent meg, melyet azóta is újabb önálló számok követnek.

Facebook-esemény >> 

Barkóczi Noémi koncert, vendég: Bárány Judit // Kertem

Barkóczi Noémi hat évvel ezelőtt jelentette meg első nagylemezét Nem vagyok itt címmel. Az egyedi hangvételű dalairól ismert énekes-dalszerző később látványosan a háttérbe vonult, 2021 második felében azonban Dolgom volt címmel új nagylemezt rögzített Szőke Barnával és Gulyás Kristóffal. Az új album dalaiból azonnal felismerhető Noémi jellegzetes univerzuma, ami még színesebb és bátrabb hangszereléssel szólal meg a korábbiaknál. A teljes zenekaros felállás Barkóczi Noémi és Gulyás Kristóf mellett Várnai Szilviával és Bognár Marcival kiegészülve áll színpadra.

Facebook-esemény >> 

Hétvégi programok Budapest - 2023 július
Fotó: Kertem (Facebook)

Pénteki programok Budapesten és környékén (2023. július 28.)

Viadukt Kézműves Vásár a RAKPARTON

A város legszebb partszakaszát igazi kézműves alkotók és művészek veszik birtokba, ti pedig egész nap kedvetekre válogathattok az ékszerek, kerámiák és az „eddig nem is tudtam, hogy erre szükségem van” termékek sokaságából. A hűvös italokat és kraft söröket a Viadukt Terasz csapata biztosítja.

Facebook-esemény >> 

Nevetek Zenekar táncháza // Virág Benedek Ház

A Nevetek Zenekar repertoárját áthatja a balkáni zene és tánc szeretete számunkra minden tánccal, zenével töltött nap ünnepnap. Táncházaikban többek között macedón, szerb, görög, bolgár, horvát, trák, örmény tájegységekről származó dallamokat játszanak. Júniustól szeptemberig a Virág Benedek Ház varázslatos udvarán találkozhatnak velük a balkáni zene és tánc szerelmesei.

Facebook-esemény >> 

Egy belvárosi séta is szuper hétvégi program lehet:

Depeche Mode: Memento Mori Tour // Papp László Budapest Sportaréna

A 100 millió feletti lemezeladással és több mint 35 milliós rajongótáborral rendelkező Depeche Mode 19., Memento Mori turnéjával öt év szünet után tér vissza Magyarországra.

További infók >> 

Be Massive Party x Marriott Hotel Panorama Hall

A Be Massive Party egy bulira visszatér a kedvenc panorámás helyszínére a Marriott Panoráma termébe.

Facebook-esemény >> 

Hétvégi programok Budapesten
Fotó: Be Massive (Facebook)

Szombati programok Budapesten és környékén (2023. július 29.)

Grund Piac

Szombatonként 9 órától 14 óráig összeköthetitek a kellemeset a hasznossal: elintézhetitek a hétvégi bevásárlást és egyúttal a kikapcsolódást is kipipálhatjátok. A Nagy Templom utca hangulatos piacán friss termelői portékákkal pakolhatjátok meg a kosaratokat, míg a gyerekeket játszótér várja.

Facebook-esemény >> 

Strandok Éjszakája 2023 // Lupa Tó Official

Az országos Strandok Éjszakája programsorozathoz idén is csatlakozik a LUPA Beach, mely során egész nap érdekes programokkal várnak titeket.

Részletes program >> 

Budapesti programok a hétvégén
Fotó: Lupa Tó Official (Facebook)

Szemléletformáló, interaktív játékok és növénycsere

Július 29-én, szombaton ismét Zöldítők rendezvény lesz a Hunyadi téren. Lesz greenwashing kvíz, magosztás, szemlélődésverseny, növénycsere és -örökbefogadás is.

Facebook-esemény >> 

Hunyadi téri kertmozi: Minden, mindenhol, mindenkor

Az idei Oscar-gálán taroló sci-fi a Hunyadi téri ingyenes kertmozi műsorán.

Facebook-esemény >> 

További ingyenes kertmozik Budapesten:

Szentendre Digital Sunset

A Kacsakő Bisztró elhozza Szentendrére az organic, deep és progressive house zenéket! Az eseményeken Low Contrast és barátai fogják a Duna-parti naplementékhez méltó DJ-szettekkel megörvendeztetni a látogatókat. A daytime bulikon két vendégfellépő pörgetni majd kedvenc zenéit, míg a zárószettről Low Contrast gondoskodik. A belépés ingyenes!

Facebook-esemény >>

Budapesti programok a hétvégén
Fotó: Kacsakő Bisztró (Facebook)

Analog Balaton, vendég: Slapstick? // Kobuci Kert

Az idei év utolsó nyári budapesti Analog Balaton bulija.

Facebook-esemény >>

Odett // Fröccsterasz

A Fonogram-díjas, egyedi hangú énekesnő első alkalommal érkezik a Fröccsteraszra.

Facebook-esemény >> 

The Doors, Creedence Clearwater Revival, The Who Tribute Night // Kertem

Szombaton a Kertemben megelevenednek ezek a legendás zenekarok és a rock történelmének meghatározó pillanatai újraélednek a színpadon.

Facebook-esemény >> 

TEREDA X TERRA KONTRA at KABIN

Július 29-én, a TEREDA és Terra Kontra srácai közösen veszik be a Kabint egy egész napos közös zenélésre az idilli Duna-parton. Az erdélyi srácok a legújabb élő közvetítésükhöz az egyre népszerűbb Terra Kontra csapattal kollaborálnak. Egész nap b2b szettek fognak szólni a Duna-parton, hűsítő italok mellett, árnyékban és jó hangulatban.

Facebook-esemény >>

Fotó: Kabin

30Y, vendég: Lázár Tesók // Budapest Park

A 30Y több mint 20 éve meghatározó szereplője a hazai könnyűzenei klub és fesztiváléletnek, évente nagyjából hetvenszer lépnek színpadra. Az elmúlt huszonkét évben megjelent 11 nagylemeze, tucatnyi online terjesztett független hanganyaga, több mint 20 videoklipje is. Mosz a Park színpadán találkozhattok velük július 29-én.

Facebook-esemény >> 

Beltéri programok nagy meleg vagy rossz idő esetére:

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2023. július 30.)

Pöttömkert – Budapest Park

Koncert, színház és sok-sok interaktív játék vár minden kisgyermekes családra, akik a Parkban töltik a délutánt.

Facebook-esemény >> 

Délutáni chill SUP-túra // Visegrád

Szeptember 20-ig minden vasárnap, délután 2 órától chill SUP-túra vár a festői Dunakanyarban. A túra a Visegrádi Sportcentrum elől indul, és körülbelül 2,5-3 órát vesz igénybe.

Részletek >>

Csobbanjatok egyet Budapest környékén:

Kojot négy lelke – filmvetítés a RAKPARTON

Gauder Áronnak egész estés animációs filmje az indián teremtéstörténetet meséli újra a mitikus Kojot figurájával a középpontban. Az univerzum teremtésének mítoszán keresztül a film arról az égető kérdésről beszél, hogy miként élhetünk harmóniában a környezetünkkel, amíg nem késő, hogy ne pusztítsuk el magunkat a Földön.

Facebook-esemény >> 

Fröccs Kertmozi: Grease

A 1978-ban bemutatott amerikai filmmusical Olivia Newton-John és John Travolta főszereplésével most a Fröccs Kertmozi vásznán.

Facebook-esemény >> 

Nyáresti Koncertek a Szent István parkban – Kis éji zene

Kálloy Molnár Péter színész, rendező, zeneszerző ezúttal Farkas Izsákkal hegedűvirtuózzal készített egyedi, sírós-nevetős, könnyed, de mégis tartalmas zenei anyagot. Versek, népdal átdolgozások, burleszkek, zenei csemegék. 75 perc vers zene új köntösben.

Facebook-esemény >> 

Múzsasirató – Grecsó Krisztián és Szabó Balázs estje // Zsámbék

Dialógusok, találkozások és átfedések egy különleges előadáson. Húrok és Grecsó-versek, új hang és öreg hangszerek. Grecsó felolvas, mesél és egy kicsit muzsikál, Szabó Balázs zenél, mesél, improvizál és egy kicsit felolvas.

Facebook-esemény >>