Íme a legjobb programok a héten a Balaton partján – 2023. július 24. – július 30.

Hétről hétre temérdek program vár benneteket a Balaton partján. Koncertek, bortúrák, piknikek, fesztiválok, sport- és gyerekprogramok – ezek közül válogattunk nektek.

Balatoni programok az északi parton

Badacsonyi Bor7 (egész héten)

Ezen a 17 napos rendezvényen végigkóstolhatjátok a helyi borászatok finomabbnál finomabb borait, megismerhetitek a borvidék hagyományait, sőt szabadtéri koncertek és gyerekprogramok is színesítik az  eseményt.

További infók >> 

Anna Fesztivál // Balatonfüred (egész héten)

A július 29-i Anna-bált több kulturális program is kíséri egész héten városszerte.

További infók >> 

Művészetek Völgye // Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend (egész héten)

Július 21. és 31. között újra együtt ünnepelhetjük tíz napon át a zenét, a táncot, a színházat és az alkotás örömét a Balaton-felvidék lenyűgöző környezetében. A Kapolcsot, Taliándörögdöt és Vigántpetendet felölelő Művészetek Völgyének hála gondtalan felszabadultságot élhetünk át az említett helyszíneken. Az épített színpadok helyett a három falu épületei, utcái, intézményei és zegzugai biztosítják a helyszíneket, megtöltve azokat közel 2000 programmal. Akár családdal, akár barátokkal vagy a párotokkal érkeztek majd, biztosan találtok majd kedvetekre való programot, bármi is legyen az!

Részletes program >> 

balatoni programok 2023 július északi part
Fotó: Művészetek Völgye (Facebook)

Benne: Wunderlich József önálló koncertje / POKET zsebkönyvek udvara (2023. július 25.)

A teljesség mellé zuhanni ahonnan pont látod a kavargó egészet mellette sodródni meghatározhatatlan irányba és mindig visszatérni önmagadhoz és az egészhez megsemmisülni egy pillanatra összeolvadni és megint széttörni a tökéletesedő részecskék között ülni a múló pillanat alatt olyan bátran ahogy csak te tudsz és nem félni a végtelentől.

További infók >> 

Centrál Nyár a Szigligeti Várudvarban (a héten minden nap – kivétel: július 29.)

A Centrál Színház július 24. és augusztus 4. között ismét Szigligetre költözik! Idei kedvencünk, a West End sikerdarabjaként aposztrofált 2:22 hűsítő borzongással szolgál majd a fülledt nyári estéken. Szerelem, csalódás, humor és talán szellemek: garantált izgalom! A színdarab Martinovics Dorina, Lengyel Tamás, Ágoston Katalin és Mészáros András főszereplésével, Puskás Tamás rendezésében érkezik Szigligetre. Danny Robins misztikus története csodálatos mese, döbbenetes csattanóval. Töltsetek el egy adrenalinnal teli estét a páratlan balatoni panorámájú Szigliget Várudvarban!

További infók >> 

Bortúrák Badacsonyban (2023. július 24.)

A Badacsonyi borvidéken járva két dolgot kell feltétlenül kipróbálni: a túrázást és a borkóstolást. A hetente megrendezésre kerülő bortúrákon szakképzett túravezető társaságában 3 családi pincészethez látogathattok el, melyek legjobb tételeikkel és borkorcsolyáikkal vendégelnek majd meg benneteket.

Facebook-események >> 

Hétvégi programok balaton északi part
Fotó: Tourinform Balaton (Facebook)

Szerda esti komolyzenei koncertek // Szigliget (2023. július 26.)

Az idei évben ismét megrendezésre kerülnek szerdánként az ingyenes komolyzenei koncertek Szigligeten több helyszínen is.

További infók >> 

Történelmi lovasjátékok és középkori lakomák // Sümeg (2023. július 26., 29.)

Számos középkori programmal, lovagi tornákkal, lakomákkal, rendezvénnyel várnak titeket a sümegi élménybirtokon.

További infók >>

Vonyarci Boros Forgatag (2023. július 26-30.)

Július végén Vonyarcvashegy a boros poharak koccintásától lesz hangos, hiszen idén huszonkilencedik alkalommal rendezik meg a település egyik közkedvelt eseményét a Vonyarci Boros Forgatagot.

További infók >> 

Szuper balatoni program lehet egy kertmozizás is:

LégyOtt a tóparton // Tapolca (2023. július 28.)

Idén is megrendezésre kerülnek a LégyOtt a tóparton élőzenés esték a mediterrán hangulatú Tapolcán. A Malom-tó festői környezetében zenés és szórakoztató műsorokon élvezhetjük a természet és a művészet közös csodáját.

blank
Fotó: Kerekes Norbert

Csillagfény koncertek a Festetics-kastély parkjában // Keszthely (2023. július 28-29.)

Illatos nyáresték, örökzöld operettslágerek, felejthetetlen rockballadák, és az ország egyik legimpozánsabb színtere, a Festetics-kastély lélegzetelállító parkja. Ez most nem álom – igazán exkluzív programmal készülnek Keszthelyen.

Túra a Tóti-hegyen // Káptalantóti (2023. július 29.)

Az út alkalmával nemcsak a kilátásban gyönyörködhetsz, hanem megismerheted a Tóti-hegy különleges kialakulását, természeti értékeit és azt is megtudhatod, miben tér el a többi itteni vulkántól.

Facebook-esemény >> 

Észak balaton programok 2023 július
Fotó: Tourinform Balaton (Facebook)

Zenés esték a Balaton várában: Lord // Szigliget (2023. július 29.)

A Zenés esték a Balaton várában koncertsorozat hosszú évek óta az egyedülálló szigligeti vár falait töltik meg dallamokkal. A csodálatos helyszínen, a páratlan panoráma mellett élvezhetjük a színvonalas koncerteket, amelyek este 8 órakor kezdődnek.

További infók >> 

Liliomkert Piac (2023. július 29., 30.)

A Káptalantóti központjában található Liliomkert Piac egész nyáron, minden vasárnap és szombat délelőtt egészen 14:00-ig nyitva áll a látogatók előtt. A hangulatos kis piac nem véletlenül lett népszerű, hiszen a helyi gazdák és kézművesek értékesítik itt friss termékeiket, így a látogatók felfedezhetik a környék autentikus ízeit. A standok tele vannak friss zöldségekkel, gyümölcsökkel, mézzel, sajtokkal, házi lekvárokkal, emellett pedig más kézműves portékával is találkozhattok, a helyi textilipari termékektől kezdve az egyedi ékszereken át a kézzel készített kerámiákig.

További infók >> 

Csodás kirándulóhelyek és állandó programok az északi parton:

A legjobb programok a Balaton déli partján

Levendulaszüret Kőröshegyen (egész héten)

Kőröshegyen június 9-től augusztusig, 8 hektár levendula virágzik, melyek hátterét a kéklőn világító Balaton adja. Tapasztaljátok meg a levendula nyugtató hatását, kapcsolódjatok ki és vigyétek haza magatokkal az élményt illatos lila csokorba kötve!

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Kőröshegyi Levendulás (Facebook)

A három kismalac – Ziránó Színház // Balatonfenyves, Balatonföldvár, Balatonboglár (2023. július 25., 26., 27.)

A Ziránó Színház előadásában a klasszikus mese jelenik meg, drótos marionett bábok játékának segítségével, üde zenei kísérettel. A három malackának ezúttal is sok gondja akad a farkassal, de a végén felépül az a ház, amely menedéket nyújt mindhármuknak.

További infók >> 

Balatonföldvári Sörfesztivál (2023. július 26-30.)

Közel 25 kiállító több mint 100 féle csapolt és üveges sörrel kedveskedik nektek a nyár idusán, valamint minden nap szórakoztató programokkal és fesztiválételekkel várnak benneteket közvetlenül a Balaton partján.

Facebook-esemény >> 

Mesés látnivalók a Balaton déli partján:

Fantáziák világa – Bábel Klára hárfaművész és Illés Eszter fuvolaművész koncertje // Balatonszemes (2023. július 27.)

Fantáziák világa címmel ad közös koncertet Bábel Klára hárfaművész és Illés Eszter fuvolaművész, akik a hangverseny alkalmával a sokszínű és virtuóz darabok háttértörténetét, a zeneszerzőket és a két szóló hangszert is bemutatják.

További infók >> 

Retro Balaton Fesztivál // Fonyód (2023. július 27-29.)

Három nap, teljes őrület, legendák és sztárfellépők egész sora a fonyódi színpadon.

További infók >> 

ZamJam // Zamárdi (2023. július 27-29.)

A háromnapos esemény fő helyszínén idén is minden idők legfontosabb dalai szólalnak meg, élő legendák tolmácsolásában.

További infók >> 

Balaton déli part koncertek 2023
Fotó: ZamJam (Facebook)

Balatonszárszói Sárkányfesztivál (2023. július 27-30.)

Hagyományos zenés mesejátékokkal, koncertekkel, családi és gyermekprogramokkal várják a Balatonszárszóra érkezőket.

További infók >> 

Boldog, szomorú dal – Fesztbaum Béla estje Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezső írásaiból // Balatonföldvár (2023. július 28.)

A számtalan humoros anekdotát és több, Fesztbaum Béla által megzenésített verset is felvonultató est főszereplői Karinthy és Kosztolányi, a magyar irodalom méltán elismert és sokak által szeretett alakjai. Verseik, prózáik megkerülhetetlen viszonyítási pontok, újra és újra felfedezhető, igazi klasszikusok.

További infók >> 

Nikola Tesla – Végtelen Energia – The Great Musical Show // Siófok (2023. július 28.)

A kétórás musical show a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely ismét lenyűgöz és elkápráztat, egyben izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életének és a tizenkilencedik század hangulatiságának, bemutatva Smiljantól, Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon és a Chicagói Világkiállításon át egészen a Niagara vízeséséig az akkori roppant színes és pezsdülő nagyvilágot.

Facebook-esemény >> 

Programok balaton déli part

A kutyacska – Sanyi, Én és a Gyerekek Produkció // Balatonfenyves, Balatonföldvár (2023. július 28., 29.)

Jóska, a kissé félnótás szegényember, a család féltett disznóháját egy kutyacskának adja el hozomra. Hogy ebből mi lesz? Móka és kacagás! Vidám mese sok közös játékkal.

További infók >> 

Krisna-völgyi Búcsú // Somogyvámos (2023. július 28-30.)

Több, mint 50 helyszín, 280 hektáron, és több, mint 300 Krisna-hívő, aki vár benneteket, hogy megismerhessétek India művészetét, lelki tudományát, a vegyszermentes gazdálkodás rejtelmeit, a természet közeli oktatás, játékok és életvitel gyöngyszemeit.

Facebook-esemény >>

Legjobb balatoni programok
Fotó: Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm (Facebook)

Szántódi Veterán Jármű Találkozó és Börze (202. július 29.)

Veterán autók, koncertek, linedance bemutató és Szent Kristóf napi mise is vár rátok Szántódon.

Facebook-esemény >> 

A GRUND – vígszínházi fiúzenekar koncert // Balatonboglár (2023. július 29.)

A GRUND – vígszínházi fiúzenekar 2017. május elsején alakult, a Vígszínház 121. születésnapján adta első koncertjét. A zenekar tagjai mindannyian a Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián közreműködésével született A Pál utcai fiúk című nagy sikerű zenés játék vígszínházi ősbemutatójának szereplői: Wunderlich József, Ember Márk, Zoltán Áron, Medveczky Balázs és a zenekarvezető, Fesztbaum Béla. Egyre bővülő repertoárjukban helyet kap A Pál utcai fiúk számai mellett több legendás vígszínházi sláger is, jól ismert Presser-dalok és természetesen néhány kedvenc a hazai és a külföldi klasszikus rock világából.

További infók >> 

Udvaros Dorottya – önálló est // Balatonszárszó (2023. július 29.)

A dalok, a jók, a kor valódi lenyomatai, pontos és precíz képet adnak életünkről: éleset, igazit és nagyon jellemzőt, örök idejű pillanatfelvételek.

További infók >> 

Nyári Zenei Estek – Nagy-Kálózy Eszter – Ne kérdezd, ki voltam // Siófok (2023. július 29.)

Ingyenes Karády-est Nagy-Kálózy Eszterrel és Mester Dáviddal.

Facebook-esemény >> 

Élőzenés naplemente partyk a BL Teraszán // Balatonlelle (2023. július 29.)

Június 17-től minden szombaton élőzenés naplemente partyt tartanak a BL YachtClub Teraszán a Four Seasons duóval. A zene után kertmozi, finom ételek és hűtött italok várnak titket.

Facebook-esemény >> 

Süsü, a sárkány kalandjai – Roxínház // Balatonszárszó (2023. július 30.)

Színpadra lép a híres egyfejű, aki nem találja a helyét a sárkányok között. A színpadi változatban a Magyar Televízió bábfilmsorozatának slágerei kapnak helyet.

További infók >> 

Esős időre is szuper programokat tudunk ajánlani:

A csillagszemű juhász – Tatay Színház // Balatonfenyves (2023. július 30.)

Mindenkinek van olyan kincse, mint a juhász csillagszeme. Mindenki van olyan bátor, hogy szembenéz a medvével, olyan leleményes és furfangos, hogy megleli a megoldást a kellő pillanatban. Csak néha nem hisszük el. A mese az eredeti népmese szövege alapján került feldolgozásra, az előadás alatt elhangzó népdalokat élő hegedűszó kíséri.

További infók >> 

Zene a Zöldben – Swing trió és Szőke Niki – Swing hangulatban // Siófok (2023. július 30.)

Ingyenes koncert Siófokon a Jókai parkban.

Facebook-esemény >> 

Crazy Little Queen // Balatonakarattya, Peter’s Terasz (2023. július 30.)

A legnagyobb Queen slágerek a Crazy Little Queen zenekartól.

Facebook-esemény >>