30+ kihagyhatatlan pünkösdi és gyereknapi program 2023-ban a Balaton partján

A jó idővel megtelik a magyar tenger partja is. Ezen a hosszú hétvégén pünkösdi és gyereknapi programok garmadája vár benneteket a Balatonnál.

Tavaszi csillagképek // Balatonfűzfő (2023. május 26.)

Derült idő estén a Balaton Csillagvizsgáló teraszáról, kupolából csillagász előadásával, szabad szemmel és távcsővel tekinthetitek meg az aktuális csillagállásokat. Felhős időben egy vetítéssel egybekötött csillagászati előadást hallgathattok meg.

Facebook-esemény >> 

Halott Pénz // Gyárkert, Veszprém (2023. május 26.)

A Halott Pénz dalait játszották legtöbbször tavaly a rádiókban, Darabokra törted a szívem c. számuk megtekintése már 40 millió felett jár a YouTube-on, és több száz koncert után is az ország egyik legnépszerűbb zenekara. Május 26-án pedig a Gyárkertben énekelhetitek együtt velük a legnagyobb slágereiket.

Facebook-esemény >> 

Egy új hely felderítése a Balatonnál szuper pünkösdi program lehet:

Plázs Grand Opening // Siófok (2023. május 26-28.)

A pünkösdi hosszú hétvégén a Plázson többek közt a ByeAlex és a Slepp, a Valmar, a Republic és a Kozmix élő fellépése vár benneteket.

További infók >> 

XXI. Balatoni Hal- és Borünnep // Balatonfüred (2023. május 26-29.)

Négy napon át várják a vendégeket a Tagore sétányon a Balatonfüred-Csopaki Borvidék borászatai. A kitelepült borászatok kínálata mellett a borokhoz illő sajtok-, valamint a helyi éttermek által nyújtott balatoni halételek közül is választhatnak az érdeklődők. A rendezvény keretében gyermekelőadások és foglalkoztató programok, játszóházak, gyermek horgászverseny, koncertek is lesznek. A fesztiválon fellép a Góbé zenekar, Szarka Gyula (Ghymes), Petruska András, Maszkura és Kathy Zsolt, a Füred Dixieland Band, Szalóki Ági, a Bergengóc és a Zenegóc.

Facebook-esemény >>

gyereknapi programok 2023 balaton
Fotó: Balatoni Hal- és Borünnep (Facebook)

Érték vagy! Jótékonysági Sport- és Játéknap Vonyarcvashegyen (2023. május 27.)

Sportvetélkedők, bemutatók, fociverseny és kölyökparti is vár rátok Vonyarcvashegyen és a buli mellett még jótékonykodhattok is.

További infók >> 

Sabari Pincetúra // Káptalantóti (2023. május 27.)

Kóstoljátok körbe e pici tanúhegy páratlan „gyümölcseit”. Ahogy az lenni szokott, a gazdák házi sütikkel, pogácsával, lángossal, zsíros kenyérrel is várnak benneteket a pünkösdi hétvégén.

Facebook-esemény >>

pünkösdi programok 2023 balaton
Fotó: Sabar Borház (Facebook)

74. Borverseny & Bál Kőröshegyen (2023. május 27.)

Gyereknapi játékok, termelői vásár, bor-, borkorcsolya- és rajzverseny, koncert és táncbemutató, illetve retro diszkó is vár rátok Kőröshegyen, a Falu Házában.

Facebook-esemény >> 

Pünkösdi RUTINos hétvége // Tagyon Birtok (2023. május 27.)

A Michelin által ajánlott budaörsi étterem, a Rutin séfje, Pallag Dávid isteni fogásait kóstolhatjátok meg majd a pünkösdi hosszúhétvégén is a Tagyon Birtok zamatos borai mellett az egyre mediterránabb hangulatú panorámateraszon.

Facebook-esemény >> 

balaton pünkösdi programok 2023
Fotó: Tagyon Birtok Baráti Társaság (Facebook)

Veszprém, a zenélő ékszerdoboz séta (2023. május 27.)

Az ingyenes Veszprém, a zenélő ékszerdoboz sétán az érdeklődő zenebarátok megismerkedhetnek azokkal a belvárosi helyszínekkel, melyek kötődnek a város zenei múltjához és jelenéhez. résztvevők átfogó képet kapnak Veszprémről, a város zenei nagyjairól, a híres fesztiválokról, és ami a városnézést rendhagyóvá és élménydúsabbá teszi: az idegenvezető és énekes, a Veszprém megyei Prima-díjas Gizella Nőikar szólistája, Kruppa-Jakab Éva a helyszínekhez kötődő dallamokat ad elő.

Facebook-esemény >> 

Impróworkshop Kiskovács Attilával // Kapolcs (2023. május 27.)

Ezen a 3 órás programon mindenki kipróbálhatja magát, a saját spontaneitását sok rövid kreatív játékban. A programhoz semmi előképzettség nem szükséges, az alapoktól mutatják meg, hogyan működik az improvizáció.

Facebook-esemény >> 

Színes falu színes ház #1 / KULTHÁLÓ • Németh Zoltán MNU • Dj Q-Cee // Zánka (2023. május 27.)

A Színes falu, színes ház – Színezzük ki együtt Zánkát! egy sokszínű összkulturális művészeti projekt, melyben a street art, a kortárs képzőművészet, az improvizációs zene és a hagyományok együtt teremtenek közös és közösségi élményt. Ez alkalommal Németh Zoltán MNU művét leplezik le és DJ Q-Cee improvizál majd.

Facebook-esemény >> 

Love me – Udvartér Teátrum – 10. Színházi Olimpia // Balatonföldvár (2023. május 27.)

Talán már mi magunk is elhisszük, hogy az online csinosítgatott énünk a valóság, viszont a mindennapjainkkal nem tudunk mit kezdeni. Mikor az online-épített imázs köddé válik, kiderül, hogy a szépen felépített maszk mögött nincs semmi.

Facebook-esemény >>

DZSEM© Balaton Grand Opening ✦ Stone Beach Music Cafe // Balatonlelle (2023. május 27.)

A környék népszerű partysorozata és Balatonlelle kedvenc vízparti klubja idén is együtt rúgja be a nyár ajtaját a pünkösdi hosszú hétvégén.

Facebook-esemény >> 

Pünkösdi Bárányos Napok // Káptalantóti (2023. május 27-28.)

Bárányos ételek, szabadtéri játékok, báránysimogató, nemezelés és lovagoltatás vár titeket a Kinga Kamrája – Farm Shop rendezvényén.

Facebook-esemény >> 

balaton gyereknap 2023
Fotó: Kinga Kamrája (Facebook)

GyereKert 2023 // Veszprém (2023. május 27-29.)

Ingyenes koncertek, bábszínházi előadások, kézműves foglalkozások, játszóházak és felejthetetlen élmények sora vár rátok Veszprém történetének legnagyobb gyermekfesztiválján.

Facebook-esemény >>

2023 Vöröstói Játékfesztivál (2023. május 27-29.)

Árnyas, kedves kertek alatt halkan puffanó petanque-kal, repülő babzsákkal, surranó csúzlival ; falusi triatlonon ódon bringák csilingelésével, talicskacsikorgással, szalmazizegéssel ; kézműves asztaloknál apró kezek matatásával, játékasztaloknál kockák pergésével, bábuk kopogó lépteivel ; színpadokon furulyával, énekszóval, megelevenedő bábokkal és eleven emberekkel várnak titeket Vöröstó, Barnag és Tótvázsony vendégszerető családjainak álomszép kertjeiben és pajtáiban.

Facebook-esemény >> 

Pünkösdi hétvége és gyereknap a Follyban (2023. május 27-29.)

Ezen a hétvégén hosszított nyitvatartással, változatos kerti programokkal, szombaton és vasárnap családi szabadulószoba programmal és borvacsorával is várja látogatóit a virágba borult és madarak énekétől hangos Folly Arborétum.

Facebook-esemény >> 

balaton pünkösdi programok 2023
Fotó: Folly Arborétum és Borászat (Facebook)

MusiColours Ifjúsági Zenei Fesztivál // Veszprém (2023. május 27-31.)

A többnapos eseményen a világ számos, ismert zeneiskolájának legtehetségesebb növendékeit lehet meghallgatni. 12 országból közel 1000 fiatal zenész érkezik, hogy együtt lehessenek, ismerkedhessenek és persze nem utolsó sorban zenéljenek a városban élő és az oda látogató zeneszeretők nagy örömére.

Részletes program >> 

Gyereknapi programok a Balatonnál 2023

Félszigeti barangolás – örökségünk gyerekszemmel – Gyereknap Tihanyban (2023. május 28.)

A TÁJTÉKA és a helyi közösségek közös szervezésében megvalósuló tihanyi gyereknapon, május 28-án játékos foglalkozásokon, kézműves programokon bukkannak fel a táj kicsiknek és nagyoknak is ismerős motívumai és vezetett sétákon indulhattok a Tihanyi-félsziget történetei, legendái nyomába.

Facebook-esemény >> 

Gyereknap a Balaton-parton – Vitorlázz Itthon interaktív programokkal // Keszthely (2023. május 28.)

Vitorlásszimulátor, csomózófal, papírhajó-hajtogatás, mentőmellénypróba, vitorláskvíz, gyerekszínház, koncert és táncbemutató is vár rátok, sőt még vízi sporteszközöket is kipróbálhattok a keszthelyi Balaton-parton.

Facebook-esemény >> 

Egy kirándulás is pazar gyereknapi program lehet:

Kastélyból várba e-bike túra // Keszthely (2023. május 28.)

Ha szereted a várromokat, kastélyokat és vadregényes tájakat, tekerj velük és fedezd fel a térség történelmi és természeti csodáit!

Facebook-esemény >> 

Gyermeknap Zamárdiban (2023. május 28.)

Május utolsó vasárnapján Kovácsovics Fruzsina koncerttel, kézműves foglalkozással, bohóc- és bűvészműsorral, bűvész iskolával várják a gyerekeket Zamárdiban.

Facebook-esemény >> 

Ingyenes gyermeknapi akció a Balatoni Madárkertben // Kereki (2023. május 28.)

Gyereknap alkalmából ezen a napon a családtagokkal érkező, 18 év alatti gyermekek ingyenesen látogathatják a Balatoni Madárkert díszmadár és kisállatparkot.

Facebook-esemény >> 

Ingyenes programok balaton
Fotó: Balatoni Madárkert – díszmadár és kisállatpark (Facebook)

Kádártai Gyereknap és Vigasságok (2023. május 28.)

Gyerekműsorok, táncbemutatók, tombola, Groovehouse-, Nemazalány x Sofi-koncert és utcabál várja a Kádártára látogatókat vasárnap.

Facebook-esemény >> 

Balatoni Mesék Gyermeknap // frissTerasz, Badacsonytomaj (2023. május 28.)

Különleges családi hangtálfürdővel, kézműveskedéssel, meseelőadással, közös interaktív zenéléssel várnak benneteket a frissTeraszon.

Facebook-esemény >> 

Családi vasárnap a tihanyi skanzenben (2023. május 28.)

2023-ban minden hónap negyedik vasárnapján térítésmentesen látogatható a Tihanyi Tájházak, ahol megismerkedhettek a település halászmúltjának és a népi életnek egy szeletével.

Facebook-esemény >> 

Balaton pünkösd 2023
Fotó: Tihanyi Tájhazak (Facebook)

Barangolás a Nivegy-völgyben // Balatoncsicsó (2023. május 28.)

Ezen a kiadós helytörténeti sétán Törő Balázs néprajzkutató lesz a vezetőtök, aki nem csak a Nivegy-völgy múltját ismeri, hanem a jelenkori történeteket is izgalmasan mondja el nektek.

Facebook-esemény >> 

Fonyódi gyereknap (2023. május 28.)

Marveles és Harry Potteres interaktív gyerekműsorokkal, sorversenyekkel, akadálypályával, repülőgép-szimulátorral várnak titeket a fonyódi Panoráma Strandon.

Facebook-esemény >> 

LOVASI // Keszthely, Simándy Terem (2023. május 28.)

LOVASI András a Kispál és a Borz 1987-es megalapítása óta több, mint 300 megjelent dal szerzője, szövegírója, énekese, hangszeres közreműködője. A különböző zenekari formációkban működő előadó a több, mint 35 év dalaiból összeállt életműből merít az „egy szál gitáros” műsorában

Facebook-esemény >> 

Salföldi kolostortúra (2023. május 29.)

Kik voltak a pálosok, mivel foglalkoztak? Milyen szerepet játszottak a magyar történelemben? Ki volt Remete Szent Pál? Sok kérdés kerül elő ezen az izgalmas pünkösdi hétfői szakvezetéses túrán. Ha kíváncsi vagy, válaszokat kaphatsz és persze megismered az Örsi-hegy különleges geológiáját, élő és élettelen természeti értékeit és sok minden más érdekesség is elhangzik majd.

Facebook-esemény >>