Koncertek és street art alkotások visznek életet a Káli-medence kapujába

A zánkai Kisbirtok Kultbázis „Színes falu, színes ház” elnevezésű összművészeti programsorozatának keretében a nyár folyamán a település számos pontja koncertekkel, street art alkotásokkal és kortárs festményekkel kel életre.

Kisbirtok Kultbázis

„Színezzük ki együtt Zánkát!” – így szólt a Kisbirtok Kultbázis felhívása, amiben olyan zánkai felületeket keresett, melyeket kortárs képzőművészek virágoztathatnak fel faluképbe illő, balatoni felfogásban készült street art alkotásokkal.

A Színes falu, színes ház projekt keretében idén nyáron 6 ilyen remekmű készül el a Káli-medence kapujaként is számon tartott Zánkán, melyekhez az underground pop legizgalmasabb hazai előadói kapcsolódnak improvizációs koncertekkel.

Fotó: Chripkó Lili

A Balaton-felvidék minden bájával átitatott egyedülálló rendezvénybirtok, a Kisbirtok Kultbázis olyan tehetséges művészeket választott, akik valamilyen módon kötődnek a Balatonhoz. A festmények így Jakócs Dorottya, Void Gergely, Németh Zoltán MNU, Mentha, Gyulai Attila és FatHeat kreativitását és keze munkáját dicsérik.

Az elkészült street art alkotások és kortárs festmények bemutatójához meghívott zenészek is kapcsolódnak. Május 27-én, június 24-én, július 29-én, augusztus 19-én és szeptember 22-én egy-egy meghívott zenész – DJ Qucee, Eckü, Havas Miki, Monostory Barnabás, Cséry Zoltán és Pákay Petra – ad majd koncertet.

Fotó: Simon Kornél

Szeptember 23-án a Kisbirtok Kultbázis szolgál majd otthonául a finálénak, ahol a helyi gyerekkórus és asszonykórus, valamint a részt vevő underground pop-, jazz- és soulzenészek adnak közös koncertet a felújított pajtában.

Ezen a napon egy séta keretében lehetőség lesz bejárni az összes elkészült művet, méghozzá az alkotók által bemutatva.

Az első bemutató eseményét ide kattintva találjátok.

A program a VEB 2023 EKF támogatásával jött létre.

Ha további újdonságok után kutatnátok a Balatonnál: