50+ fantasztikus hétvégi program Budapesten – nem csak gyereknapra
- 2022. május 26-29. -

Ismét temérdek szuper hétvégi programmal vár bennünket Budapest. Összegyűjtöttük nektek a legizgalmasabbakat!

Többnapos hétvégi programok Budapesten

2 éves a Zengő Bár – születésnapi gasztroshow (csütörtök-szombat)

Május 26. és 28. között 3 napos örömünneppel készül 2. születésnapjára a macskaköves utcában megbújó Zengő Bár. A hacacárénak az időjárás sem szabhat határt: jó idő esetén a terasz, rossz időben a pince vár majd bennünket szívélyes vendéglátással. Első napjukon mindent megtudhatunk Tokajról sörök, borok, ginek, illetve Katona Csaba gasztrotörténész szakmai előadása által, a következőn pedig Etyek-Budát, azon belül is az Anonym Pincészet nedűit töltik a poharunkba, de csak rögtön azután, hogy bemutatták, milyen is a pezsgőbontás. Harmadik napjuk méltóképp teszi fel az i-re a pontot, hiszen kifulladásig tartó koktélpartyval csábítanak mindannyiunkat a Krúdy utcába.

Hétvégi programok Budapesten és környékén

Sétafesztivál 2022 Tavasz (csütörtök-vasárnap)

A Sétafesztivált évente más-más tematikával, változatos programokkal rendezi meg a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület. 2022-ben a divat, az öltözködés és a dizájn áll a séták középpontjában. Ebbe bele férnek a hagyományos múzeumi séták, a korábbi híres nagyáruházak, a divatmárkák emblematikus helyei is.

Kraft Sörfesztivál a Dürer Kertben (csütörtök-vasárnap)

Május 26-án megnyitja kapuit sokak kedvenc sörfesztiválja, amit joggal nevezhetünk a kraft sörök éves seregszemléjének. A Dürer Kertben megrendezésre kerülő KRAFT ugyanis a hazai sörpiac szereplői mellett külföldi neveket is felsorakoztat. A laza hangulatú eseményt koncertek és DJ-setek kísérik.

Hétvégi programok Budapesten és környékén

Bródy utca – záróakkord (péntek-szombat)

A péntek este urbanisztikai elmélkedések várnak, míg szombat este egy közös Bródy utcai éneklős vonulással búcsúzhattok a Bródy utca szomszédságélénkítő projekttől, ami egy jazzkoncertbe torkollik majd.

Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál a Gödöllői Királyi Kastélyban (péntek-vasárnap)

A VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválnak ezúttal is Gödöllő és annak is barokk stílusú kastélya, a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont május 27-e és 29-e között. A fesztivál keretében a legnagyobb figyelmet a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmszemle, illetve a Kárpát-medence Természeti Értékei Filmszemle kapja, melyekre több száz pályázat érkezett. A mozgókép mellett a zenén is nagy hangsúly lesz: a látogatók élőben élvezhetik Radics Gigi, Szakács Sziszi és a Dirty Slippers koncertjét, utóbbi együttes ráadásul az új albumát is bemutatja a közönségnek.

Gourmet Fesztivál (péntek-vasárnap)

Két év kihagyás után idén május 27-29. között kerül megrendezésre a Millenárison az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A jubileumi eseményen biztosan ott lesz a hazai gasztronómia krémje, így hazánk legjobb éttermei, cukrászdái, borászatai, sör- és pálinkafőzdéi is felvonulnak. A hatalmas szabadtéri kóstolón biztosan nem maradtok éhesen, miközben pedig még edukálódhattok is a gasztronómia témakörében, hiszen a Gourmet Akadémia helyszínén sztárséfek segítenek elsajátítani különböző fogásokat. Az esemény idén pont gyereknapra esik, ezért programok tekintetében nekik is készülnek különböző meglepetésekkel.

Budapesti programok hétvégén - 2022 május

14. Belvárosi Fesztivál (péntek-vasárnap)

Az idei évben május 27. és 29. között, immáron 14. alkalommal rendezik meg az V. kerületi Önkormányzat együttműködésével létrejött Belvárosi Fesztivált. A főváros szívében, összesen hat különböző helyszínen (Szabadság tér, Erzsébet tér, Zrínyi utca, Vigadó tér, Bástya park, V.30 Belvárosi Sportközpont) állítanak fel színpadokat, ahol a változatos könnyű- és világzenei koncertek mellett irodalmi eseteket és táncelőadásokat is tartanak.

Szeláví! Fesztivál (péntek-vasárnap)

Szintén Pilisborosjenő felé kell vennetek az irányt, ha egy kis nagycsaládos fesztiválhangulatra vágytok. Május 27-29. között a Pilisi Parkerdőben, az egri vár másolata mellett rendezik meg ugyanis a Szeláví! Fesztivált, ahol a természet lágy ölén biztosan lesz majd zene, tánc, irodalom és utánozhatatlan piknikhangulat is. A nyárindító ökofesztivál családi programnak sem utolsó, erre utal többek között az is, hogy az eseményt pont a gyereknapi hétvégére időzítették. A kicsiknek gyerekprogramokkal, a nagyobbaknak pedig zöld beszélgetésekkel, workshopokkal, vásárral és koncertekkel készülnek, változatos fellépőkkel.

Tavaszi Országos Kaktuszkiállítás és Vásár az ELTE Füvészkertben (péntek-vasárnap)

Itt megismerhetitek Mexikó egyik legmutatósabb, de kevés fajszámú, igen dekoratív nemzetségét az Echinocactusok-ét, magyarán a Sünkaktuszokat. Mindezek mellett természetesen helyet kapnak a hazai kaktuszgyűjtők féltett kincsei, több száz kaktusz és pozsgás ritkaság Amerika és Afrika egzotikus tájairól, valamint a fán lakó növények képviselői a levélkaktuszok és a szomjazó művész broméliák a Tillandsiák is.

Pénteken megnyitott a Westend tetőterasza is:

A XIII. kerület születésnapja (szombat-vasárnap)

Gyermeknapi forgatag a Béke tér hátsó árnyékos részén. Kisvasúttal, a népi játékokkal, a kosaras körhintával, a kézműves foglalkozásokkal, az arcfestéssel. Az idei év újításaként színpadi programokkal is várják a gyermekeket.

Ingyenes Városligeti Gyermeknap (szombat-vasárnap)

Két év szünet után a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat újra megszervezi az ingyenes Városligeti Gyermeknapot. Vagány sportprogramok, számítógépes játékok, kvízek, vetélkedők, koncert, tánc és színház is vár titeket.

dm Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban (szombat-vasárnap)

Az idei gyereknapi hétvégén május 28-án és 29-én újra minden a gyerekeknek és a gyerekekről szól a Vasúttörténeti Parkban. Interaktív programok, közlekedésbiztonsági bemutatók, valamint környezetvédelmi és fenntarthatóság témában különféle edukációs játékok fogják szórakoztatni a látogatókat.

Budapesti programok gyereknapra 2022-ben

Piacok Napja (szombat-vasárnap)

Budapest legnagyobb piaci eseménye, ahol az Erzsébet tér ismét egy hatalmas közösségi piaccá változik.

Budapesti programok csütörtökön (2022. május 26.)

Ingyenes örömzene a Spinoza Színházzal

Feltétlenül érdemes csütörtökönként, délután 4 és 5 között a Dob utcába tévedni, hiszen ingyenes örömzenével, neves előadóművészek muzsikájával telik meg Carl Lutz emlékműnél található aprócska tér. A klezmermuzsikák mellől természetesen nem hiányoznak majd a film- és musicalslágerek és a népszerű örökzöldek sem.

A Nyolcadik Vezér : Saïd Tichiti stand-up comedy

Saïd Tichiti hosszú ideje él Budapesten, Marokkó mellett Magyarországra is otthonaként tekint. Eredetileg színésznek tanult, de mivel nem volt kedve élete végéig Othellókat játszani Európában, végül a zenében talált magára. A Chalaban zenekar alapítója azonban most gondolt egyet és leporolta régi kardját, meghökkentő stand-up comedyvel rukkol elő, amiben kifejti évtizedes tapasztalatait rólunk, magyarokról.

Városligeti Csónakázótó ≋ Grand Opening ≋

Egy év szünet után május 26-án újraindul a csónakázás a Városligetben, avagy végre kikötnek a csónakok a mintegy 16 ezer négyzetméteres Városligeti-tavon.

Thursday Sunset – Sobek | Zsiráf Buda

Élő dj settel, nápolyi pizzákkal és különleges koktélokkal várnak benneteket Zsiráf Buda teraszán.

Muriel ~ Pontoon

A Pontoonon újra felcsendülnek a legjobb Muriel-dalok és kis szerencsével még a készülő új lemez dalaiból is elcsíphettek egyet kettőt.

Budapesti programok pénteken (2022. május 27.)

Kabin x Hulåble chill session

A Hulåble iszik egy jeges limót és hátradől kicsit a Kabinban, ahol Richard Godollei és Lonca szettjén lazulhattok organic house és nu disco dallamokra.

Jackie Brown | Bem mozi

Quentin Tarantino klasszikusa, mely Jackie Brown (Pam Grier), a kalandos előéletű légikisasszony élete utolsó, de legnagyobb dobását meséli.

Ügynökségek Éjszakája

Egy estére a legnagyobb hazai reklámügynökségek ismét megnyitják irodáikat, ahol különleges programokkal várnak! Az ügynökségi programok után, 22 órától a Reklámzaj különleges afterpartijával zárjuk az estét a Terminálban. Programok: https://ugynoksegekejszakaja.hu

LavaLava & Friends ~ Pontoon

Havi LavaLava menet a vén Duna pesti oldalán: friss és régi house és disco a hajódekken.

Romkert Nyitónap

Pénteken napjaink legnagyobb slágereivel vár Benneteket Regan Lili, VIRUS, Nikita és Subpop.

Stranger Synths by Quixotic – Budapest Park

Stranger Things új évadának premier partyja. Pörgesd le a részeket majd este bulizz Quixotic-al az Upside Downban, aki idén 4. éve hozza el a Budapest Parkba az ország legmenőbb 80s/retrowave buliját.

Szombati programok Budapesten és környékén (2022. május 28.)

BFZ zenei vásár és családi nap

Ingyenes zenei családi nap a Fesztiválzenekarral. 11-től óránként kezdődnek a gyerekeknek és felnőtteknek is szóló zenei programok, emellett kézműves foglalkozásokkal, néptánccal, játékokkal is várnak titeket.

Gyereknapi programok 2022 Budapest

Budapest Park jótékonysági futás – Margitsziget

Május 28-án kerül megrendezésre a Park első saját szervezésű jótékonysági futóeseménye a Margitszigeten. Ez több, mint egy sport megmozdulás; az esemény egy jó ügy érdekében valósul meg, ugyanis a Margitszigeti Atlétikai Centrum integrációs sportnapjára csatlakozik rá, és minden nevezési díjjal a Pető Intézet Alapítvány munkáját támogatjátok. Nem kell, hogy profi sportember legyél, a kiírt táv teljesíthető futva, kocogva, gurulva, vagy akár sétálva, táncolva, a lényeg, hogy közösen, együtt – Parkként, egy nagy közösségként.

Irány a Hungária! – nyílt nap a BKV-nál

Gyermeknappal egybekötött nyílt napra várják a városi közlekedés szerelmeseit, a járműrajongókat, a BKV iránt érdeklődőket a Hungária kocsiszínben.

Szezonnyitó Rooftop Yoga a President Hotel tetején

Ünnepeljétek együtt a jó időt egy felszabadult közös áramlással, hogy ne csak gyakorlás alatt, de még utána is jó sokáig a fellegekben érezhessétek magatokat.

Egy kirándulás mindig szuper hétvégi program:

Hegyvidéki Nyári Piknik

A Hegyvidéki Önkormányzat és a MOMkult a Gesztenyés kertbe hív mindenkit egy közös kikapcsolódásra. Egész napos programok családoknak, baráti társaságoknak, egyedül érkező érdeklődőknek és klubközösségeknek: játékok, mesék, beszélgetések, koncertek három színpadon, közösségi programok a Gesztenyés kert teljes területén; étel, ital, inspirálódás és lazulás vár titeket.

Kastélytól kilátóig: Nagyiccétől Sashalomig – séta

A séta során megnézhetitek a 16. kerület legújabb attrakcióját, a Sashalom domb tetején épült kilátót, és az ország legnagyobb emlékművét, mely a reformáció 500. évfordulójára készült.

Közlekedési Múzeum nyitónap

Május 28-tól újra megnyitja kapuit a Közlekedési Múzeum leendő otthona az egykori Északi Járműjavító területén, Kőbányán. A tavaly nagy sikert aratott kiállítás most kétszer nagyobb területen, számos újdonsággal várja a látogatókat. A páratlan ipari helyszínt és a hazai vasút történetét bemutató „Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik” című kiállítás mellett a Múzeum gyűjteményének legújabb szerzeményeit most először láthatják a látogatók. Ikarus buszokkal, ikonikus autókkal, legendás mozdonyokkal, reptéri tűzoltóautóval is várja látogatóit a Közlekedési Múzeum.

Egy budapesti séta hétvégi programnak?

Parasztolimpia a Budapest Gardenben

Vegyetek részt Parasztolimpia szórakoztató játékain, egyetek-igyatok finomságokból. Lesznek édességek, ínyencségek, gyerekprogramok, sport. Senki sem fog unatkozni: Darts Pubban Stand up műsor várja a humor kedvelőit, valamint vadonatúj sörének kóstolójával vár a Dreher csapata. Este a kertmoziban a Blöff kerül vászonra.

Élményséta Erzsébet királynéval Gödöllőn

Hogyan élt Gödöllőn a királyi család? Mennyiben volt más az itteni élet, mint Budán vagy Bécsben? És vajon miért szerette ennyire Erzsébet királyné az itt-tartózkodást? A különleges tárlatvezetés során „Őfelsége” vendégeként járhatjátok be a királyi lakosztályokat, ahol sok más érdekesség mellett a fenti kérdésekre is választ kaphattok.

Nyakas-hegyi Borangoló

A Nyakas-hegy az észak-dunántúli borrégió legkeletibb tagjának, az Etyek–Budai borvidék része. A Nyakas-Hegyi Borút és természetesen annak minden borospincéje, présháza és termelője ráadásul izgatottan várja a vidék első borangolójának alkalmát, május 28-át. A pincéket egy 2 kilométeres túra kapcsolja majd össze, melyet gyalogosan és ha kedvünk szottyan, lovasszekérrel, úgynevezett stráfkocsival is bebarangolhatunk. A nyitott pincékben borkóstolóval, borkorcsolyával, szívélyes vendéglátással, helyenként pedig élő zenével és gyerekprogramokkal is kedveskednek a borturistáknak.

Kertfoglaló Mulatság

Nyissátok a nyári szezont frissítő italokkal, barbecue falatokkal, pingpong-forgóval, kellemes sunset zenei kíséret mellett a breadpit kertjében!

House Piknik Terasz @Waka Budapest

A tavalyi teltházas bulin felbuzdulva elhozzák nektek a Piknik életérzést Budapest legszebb állóhajójára is.

Fotó: WAKA Budapest Facebook

More Animals at the Gates of Reason – Keep Floyding

A Keep Floyding legújabb tribute műsora, mely a More Animals at the Gates of Reason viseli, kicsit sötétebb zenei tónusban rezonál korunk történéseire.

FLOW TOGOETHER / NOMAD BAR

A gyönyörű Dunakanyarban, a lakott területektől ideális távolságban, a Duna partján van a barátságos Nomád Bár. Kiegészítve hangfalakkal, dallamos laza zenével, bográcsozással és veletek csodásan indulhat a nyár.

További izgalmas programok a Dunakanyarban:

Vasárnapi, gyereknapi programok Budapesten és környékén (2022. május 29.)

Nagyrét Feszt

Idén gyereknapon ismét családias sport- és kultúrfesztivált rendeznek a hűvösvölgyi Nagyréten.

Nyílt nap a budapesti Tűzoltó Skanzenban

Az ország valamennyi hivatásos tűzoltólaktanyája és őrse, a csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok, kiállítóhelyek, valamint a budapesti Tűzoltó Skanzen várja az érdeklődőket, a bátrakat és kevésbé bátrakat, hogy szirénázó szerkocsik, próbariasztások, és a bevetési védőruha felhúzása során mindenki átélhesse, milyen lehet tűzoltónak lenni.

Dunától a Malomvölgybe kerékpártúra – Tekerj a zöldbe!

Kerékpárúton tekerhettek Lábatlanra, ahol a Dunamenti Ökocentrumnál lesz az első megálló. A látogatás után irány a Malom-völgy. Útközben még a Tardosi-lombkorona tanösvényt is végigjárhatjátok. A Malomvölgyi-tónál megpihenhettek, ehettek-ihattok, majd újra kerékpárra pattanva vissza a kiinduló pontunkra.

További lombkoronasétányokat itt találhattok Magyarországon:

Gyere Fel a Prédikálószékre

2022-ben III. alkalommal rendezik meg a “Gyere fel a Prédikálószékre” teljesítménytúrát. Találkozzatok 2022 május utolsó vasárnapján a Visegrádi-hegység 639 méteres csúcsán a Prédikálószéken 9-12 óra között!

Gyereknap a LUPA Beachen

Május utolsó vasárnapján, azaz a Gyereknapon kifejezetten a gyerekeké a főszerep Budapest Tengerpartján, ahol egy, az Óperenciás tengeren innen és az Üveghegyen túl is egyedülálló környezetben tölthetik el az apróságok ezt a jeles napot.

Gyereknap 2022 Budapest programok Lupa

Cifra Palota XXL – Gyermeknap

A Cifra Palota azokat a családokat várja, amelyek aktívan és kreatívan, tartalmas kulturális programokkal szeretnék megtölteni a vasárnap délelőttöt. A színpadon zajló zenés tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz.

További gyereknapi programokat itt találhatsz:

Kimegyek holnap az állatkertbe – Magyar Zene Háza szabadtéri színpad

A Városliget közepén, a majálisok, vurstlik és múzeumok földjén a Magyar Zene Háza is tárt karokkal és nyitott kapukkal várja gyereknapon a családokat. A főszerep természetesen a nagyszerű muzsikáé lesz – amely a Makám koncertjét jelenti.

Ünnepeljük együtt az izraeli kultúrát – Kultprogramok kicsiknek és nagyoknak

Kulturális programok kicsiknek és nagyoknak, Bauhaus városi séta és izraeli finomságok egész délután. Hamisítatlan izraeli fesztiválhangulat sok zenével és zárásként Regev Hod koncerttel a Szent István parkban.