Filmszemlével és ingyenes programokkal vár májusban Gödöllő barokk kastélya

A Budapesttől mindössze 30 kilométerre található Gödöllőn május utolsó hétvégéjén gyerekek és felnőttek számára is izgalmas programokkal elevenedik meg VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál.

A Kék Bolygó Alapítvány által szervezett VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválnak ezúttal is Gödöllő és annak is barokk stílusú kastélya, a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont május 27-e és 29-e között.

A  fesztivál keretében a legnagyobb figyelmet a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmszemle, illetve a Kárpát-medence Természeti Értékei Filmszemle kapja, melyekre több száz pályázat érkezett. A fesztivál három napja alatt bárki megtekintheti a zsűri által kiválasztott látványos, profi és elgondolkodtató alkotásokat, az egyik filmben ráadásul még Sir David Attenborough-t is hallhatjuk narrátorként.

A mozgókép mellett a zenén is nagy hangsúly lesz: a látogatók élőben élvezhetik Radics Gigi, Szakács Sziszi és a Dirty Slippers koncertjét, utóbbi együttes ráadásul az új albumát is bemutatja a közönségnek.

A neves vendégek – Eke Angéla, Döbrösi Laura, Ürge-Vorsatz Diana, ifj. Vitray Tamás – között izgalmas témák kerülnek terítékre a kerekasztal-beszélgetéseken, és az egész napos programok is garantálják a kellemes időtöltést.

blank

A fentiek mellett többek között filmkészítő workshop, kvízjátékok, Trash Art és WWF kitelepülés, kézműves vásárok, kiállítások, valamint a Kék Bolygó Alapítvány és a Tchibo közös lounge-ja várja a látogatókat.

Gyermeknap alkalmából a kisebbekre külön figyelmet fordítanak a szervezők, így szombaton az Alma együttes, vasárnap a Hurrá! zenekar és Szalóki Ági koncertjét hallhatjuk. Ezen felül a Kenderkóc Népi Játszóház, a Hatvani Vadászati Múzeum és a Magyar Természettudományi Múzeum programjai is rendkívül szórakoztatóak lesznek, a kastély mezítlábas ösvényével együtt.

blank

A kicsiket, nagyokat és négylábú pajtásokat is szívesen fogadó ingyenes fesztivál szombati napját utcabál, míg a vasárnapi napot kertmozi zárja.

Az eseményről további információkat a Facebook-eseménynél és a weboldalon találtok.