50+ izgalmas téli program Budapesten – 2022 február

2022 februárja számtalan tartalmas téli programot kínál Budapesten. Koncertek, irodalmi és színházi estek, gasztro- és moziélmények. Nektek csak ki kell választani a hozzátok illőt!

Csinibaba – 25 éves jubileumi vetítés (2022. február 1.)

Kicsit szomorkás a hangulat, de a szerelem susu bolondság. Tímár Péter immáron 25 éves közönségkedvence a nosztalgia mellett a hatvanas évek groteszk kétarcúságát parodizálja.

Farsangi Fánk Fesztivál (2022. február 1-6.)

Minden a farsangi időszak jellegzetes ételeiről, így a fánkról, disznótoros ételekről és lélekmelengető italokról fog szólni január 31. és február 6. között a Corvin-sétányon. A rendezvény részeként álarcosbálon lehet részt venni, a jelmezben érkezőket 2 dl forralt borral ajándékozzák meg. Részletek az esemény Facebook-oldalán.

Somló Dávid: Áthallás / Overheard // Trafó (2022. február 2.)

Az Áthallás a hangokhoz fűződő viszonyunkat állítja főszerepbe: talált és kreált felvételekből, szövegfoszlányokból és minimalista zenei elemekből épít fel egy absztrakt, mégis ismerős környezetet, melyben egy széles érzelmi skálát bejáró, magával ragadó színházi élményt élhetünk át. Hogyan viszonyulunk ahhoz, hogy együtt kell élnünk minden körülöttünk megszólaló hanggal, akár akarjuk, akár nem? Mi a hangok forrása, és milyen realitást teremtünk magunknak általuk? Az előadás immerzív tér- és hangélményét meghatározza, hogy a bekötött szemű hallgatóság nem a nézőtéren, hanem a hangszórókkal körülvett színpadon foglal helyet.

Budapesti programok 2022 február

Petruska / Turbina (2022. február 2.)

A minőségi könnyűzene hazai élharcosaként emlegetett Petruska február 2-án elhozza egyszemélyes produkcióját a Turbinába. A tavaly ősszel nyitott kulturális központ klubszobáját töltik majd meg az énekes-dalszerző tartalmas dalszövegei és szuggesztív előadásmódja, sőt, most először talán a Dalfutárban szerzett dala is felcsendül.

DODZSEM DISZKÓ // TOLDI (2022. február 3.)

FLASHBACK hitparádé mindennel, amit nem tudtál vagy nem akartál elfelejteni a kilencvenes és kétezres évekből. Outstanda és Blackman szélesre tárja poptarisznyáját és arcpirító szelekcióval megsorozza a lelkedet az elmúlt harminc év slágereivel. Hanyag zenei konzumtrash, egyenesen a vidámparkból.

Muzeális borkóstoló Kamocsay Ákossal (2022. február 4.)

A Hilltop bormúzeum, vagyis Kamocsay Ákos trezorja sok kincset rejt. Ezen az eseményen kis szériában (maximum 200 palackos tételben) megvásárolható bortörténelmi tételeket kóstolhattok a főborász vezetésével.

Kodachrome koncert (2022. február 4.)

A Kodachrome egy olyan akusztikus duó, ahol a jól ismert Simon and Garfunkel-dalok Jobbágy Bence és Méhes Adrián előadásában szólalnak meg, közelebb hozva az örök érvényű szerzeményeket a ma emberéhez.

Máté Péter 75. születésnapi emlékkoncert (2022. február 4.)

A tragikusan korán elhunyt művészről méltóan szeretne megemlékezni a hazai zenei szakma, ezért ez alkalomból nagyszabású exkluzív emlékkoncerttel kíván adózni Máté Péter emléke előtt. Az est során felcsendülnek Máté Péter legismertebb és legkedveltebb slágerei.

Egy kirándulás mindig jó program:

Jazz Showcase (2022. február 4-6.)

Hat tehetséges fiatal jazzcsapat február első hétvégéjén ad élő koncertet az Átriumban, a tét pedig ez alkalommal is újabb fellépési lehetőségek elnyerése a nemzetközi zsűri és a jazzrajongó közönség szavazatai által.

Rutkai Bori Banda – Űrfarsang (2022. február 5.)

A zenekar vidám, táncos zenékkel és Bori vetített fényfestményeivel varázsolja át a Budapest Jazz Clubot az Űrcsűr nevezetű diszkóvá. Ide várják a repülő csészealjakon vagy tejúthajókon érkező bolygóközi „távoli barátainkat”: ufókat és más űrbéli, mesebeli lényeket, azaz a jelmezes gyereksereget.

Programok Budapest 2022 február

Duna-parti hagyományőrző disznóvágás (2022. február 5.)

Autentikus disznóvágás Tóth Imre, a 2014-es Böllér Király vezetésével. Mulatós zene, eszem-iszom, dínom-dánom, zene és tánc kifulladásig.

Muzsika a világ körül élőzenés vacsoraest (2022. február 5.)

Lakatos Vilmos életműdíjas prímás és zenekara szeretettel vár titeket egy régi kávéházi hangulatot idéző vacsorára a Károlyi Étterembe.

Margaret Island / Akvárium Klub / vendég: kristoaf (2022. február 5.)

Évindító Margaret Island koncert az Akvárium Klubban.

Makers’ Market Budapest (2022. február 6.)

A Makers Market Budapest egy havi rendszerességű vásár, ahol a designra és a kortárs kézművességre nyitott közönség egyedi tervezői termékekkel és azok alkotóival találkozhat.

blank

CigányKeddV – Romengo / Turbina (2022. február 8.)

Havonta érkezik a Turbinába a CigányKeddV koncertsorozat, ahol a legőszintébb, legboldogabb roma zenekarok muzsikáira mulathattok együtt.

Randi Csütörtök – Normafa Síház (2022. február 10.)

6 órakor elcsendesül a park, az erdei házikó fényei pislákolnak, nincs is tökéletesebb alkalom egy romantikus sétára a hegytetőn. Ezen a napon meghosszabbított nyitvatartással várnak a Síházban, hogy a sétát követően egy forralt borral bekuckózhassatok a kandalló mellé egy meghitt beszélgetésre vagy egy emlékezetes társasjáték partira.

blank

Bajai halászléfőzés a Czakó Kertben (2022. február 11.)

A budai Czakó Kert bográcsaiban minden hónap második péntekén mennyei halászlé rotyog. Friss halból, nagyjából 80 adag forró levest készítenek, és már déltől várják az étel kedvelőit. Bár előfordulhat, hogy a hétvégére is marad belőle, ha nem szeretnétek lemaradni, inkább foglaljatok asztalt péntekre, vagy rendeljétek házhoz!

Ónodi Eszter & the Open Pub koncert (2022. február 11.)

A B32 Galéria és Kultúrtér ad otthont az Ónodi Eszter & the Open Pub zenekar koncertjének február 11-én. Az együttes első lemeze tavaly ősszel jelent meg, melynek meleg, akusztikus hangzása a sanzonok, a magyar alter és a jazzy popzene világát idézi, míg a szövegekért javarészt Karafiáth Orsolya költő felelt.

The Easy Babies farsang (2022. február 11.)

Hamisítatlan szvingbulival búcsúztatja a telet a The Easy Babies együttes február 11-én a Muzikumban. A farsangi koncertre jelmezben érkezni ajánlott, sőt mi több, meglepetés várja azokat, akik álruhába bújnak. A közelgő Valentin-napra hangolódva először hallhatja élőben a közönség a zenekar új, Szerelem című dalát.

A társasozás mindig jó program:

YOTTO ★ Budapest Calling (2022. február 11.)

A Budapest Calling rajongók és szervezők egyik legnagyobb kedvence fogja az új évet megindítani a Cinemaban: YOTTO, a finn csodagyerek.

Be Massive Party x Marriott Hotel (2022. február 11.)

Az olykor váratlan, de mindig lenyűgöző helyszíneken bulikat szervező Be Massive csapata a városra páratlan kilátást biztosító Marriott Hotel Panorama Halljában indítja 2022-es évadát. Február 11-én a hazai elektronikus zenei szcéna elismert előadóművészei váltják majd egymást a DJ-pult mögött este 10-től hajnalig.

Gödör FARSANG: Zuboly, Marcello and The Flaming Boppers, Kanada Káosz+Popdavec (2022. február 12.)

A két koncert mellett afro-kínai rokkendroll diszkó vár benneteket a Gödörben, a Tilos Rádiós dj-páros vezényletével. Lesz jelmezverseny és tombola is.

Valentin napi programok Budapest 2022

kiskertpiac – zöld szerelem vasárnap (2022. február 13.)

Virágok, növények, lakás és divatkiegészítők, természetes dizájn – szerelmes hangulatban.

Népsziget Bolhapiac és vintage vásár (2022. február 13.)

Szeretettel várnak mindenkit Újpest család- és kutyabarát bolhapiacán és vintage vásárán a Népszigeten. A kincsvadászat mellett 30 féle lángossal, fenséges óriáspalacsintával és természetesen frissítő italokkal is teljesebbé tehetitek az élményt.

WAMP Télűző vásár (2022. február 13.)

Télvégi akciókkal indul a 2022-es szezon. Itt az idő, hogy beszerezd az utolsó darabokat vagy a már régóta áhított kedvenceidet kedvezményesebb áron.

blank

Harry Potter témájú gyermekfoglalkozás (2022. február 13.)

Egy nagy kaland vár rád és társaidra a szabaduló szobás játékban, ahol megmentheted a varázslóiskolát a gonosz átoktól. A program 3 órás, 6-7 éves kortól ajánlott.

Ha izgalmas kiállítást kerestek:

Vegan Sunday Market (2022. február 13.)

A vegán életmód iránt érdeklődők február 13-án a Radisson Blu Béke Hotelben tölthetik fel megfogyatkozott készleteiket. A közösségi vegán piacon konyhai alapanyagok, finom ételek (például vegán hamburger), nyers sütemények, szörpök, smoothie-k, valamint kézműves csecsebecsék és zero waste termékek közül lehet majd választani.

Online Japán Filmfesztivál (2022. február 14-27.)

A tavalyi nagy siker után a Japán Alapítvány Budapesti Iroda idén is online formában rendezi meg a JFF Online Japán Filmfesztivált. Február 14. és 27. között az ország egész területén eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal, otthonunkban, a kanapéról ingyenes nézhetünk meg 20 japán alkotást.

blank
A boldogság kenyere c. film is ingyenes megtekinthető lesz online

Cziffra György Fesztivál (2022. február 14-27.)

Káel Norbert különleges szólóesttel készül erre az alkalomra, Szalonna és bandája klasszikus zenészekkel lép fúzióra és megismerhetitek a bécsi Cziffra Stiftung fiatal tehetségeit is. Vadim Repin és Alexander Kniazev a fesztivál alapító-művészeti vezetőjével, Balázs Jánossal idézik meg a romantika aranykorát. A nyitóesten Klara Min ad szóló zongoraestet, az improvizáció magasfokát pedig Snétberger Ferenc, Szakcsi Lakatos Béla és Tony Lakatos közös játékában élhetitek át. A fesztivál további programjai ITT elérhetőek!

Valentin-napi programok Budapesten 2022-ben

Valentin-nap: a szerelmesekre mosolyog a telihold (2022. február 14.)

Ismerjétek meg az égbolt romantikáját Svábhegyi Csillagvizsgálóban: a Szerelem bolygójától kezdve a Szív-ködön és a Gránátcsillagon át a görög és magyar csillaglegendák pajzán kalandjaiig.

blank

Zenés vacsoraest Valentin-napon (2022. február 14.)

Töltsetek egy meghitt, romantikus estét a Vogue hajón Valentin-napon! Exkluzív panoráma, hangulatos élő zene és egy különleges, háromfogásos vacsora vár itt benneteket.

„Örök illúzióért törekvő lelkünk” – Irodalmi szerelmek (2022. február 14.)

A szerelmesek napjára esik a Várkert Bazár népszerű Irodalmi szerelmek sorozatának első idei eseménye, melyen a századforduló három kiemelkedő magyar alkotójának (Bródy Sándor, Karinthy Frigyes és Tersánszky Józsi Jenő) szövegei kerülnek rivaldafénybe. Az alkotásokat Tenki Réka és Hevér Gábor színművészek szólaltatják meg.

hiperkarma Valentin-napi koncert A38 Hajó (2022. február 14.)

A zenekar egy kis időre megidézi majd nektek a hatvanas évek szerelmetes hangulatát. Egy élő dalpremierre is sor kerül, a Müller Péter Sziámi szövegére épülő „Aki Nem Megy El” című csodálatos balladát hallhatjátok majd első ízben ezen az alapvetően érzelmesebb dalokat felvonultató koncerten, amelyből azért nem fogják kihagyni a zúzósabb dalaikat sem.

Ha Valentin-napi randira készültök, íme néhány ötlet:

Workshop iamyankkal – Egy lemez művészi koncepciója (2022. február 15.)

Egy nagylemez munkálatai végtelen számú elágazáson tévedhetnek el. Iamyank előadásában a saját módszereit mutatja be arra, hogy elkerülje a túl sok lehetőség bénító csapdáit.

Soós Bertalan: Autósok – kiállításmegnyitó (2022. február 17.)

Soós Bertalan rendhagyó fotókiállítására, aki az utca embere helyett most autósokat kapott lencsevégre – szokatlan fényviszonyok között.

TECHNO YOGA (2022. február 17.)

A februári Techno Yoga különleges lesz, hiszen egy régen látott fellépő tér vissza, sokéves visszavonulás után. Nora Naughty, az elektronikus zene és az underground világ koronázatlan királynője volt, aki azóta már jóga oktatóként és kristály hangtál terapeutaként dolgozik. Számos jógatábort és jóga órát tartott, így nem ismeretlen számára ez a terep. Most mindkét szerelmét együtt tudja képviselni.

blank

Dalszerzők köre #1 (2022. február 18.)

A nemrégiben átadott Magyar Zene Háza egyik legizgalmasabb programsorozata kétségkívül a Dalszerzők köre, melynek első részében négy dalszerző-előadó (Balla Gergely, Barkóczi Noémi, Henri Gonzo és Jónás Vera) zenél és beszélget február 18-án a Városligetben. A kötöttségektől mentes diskurzus témája a dalok megszületése.

VI. Indoor Sörfesztivál – korlátlan sörkóstolás (2022. február 18-19.)

Az ország első téli sörfesztiválját ebben az évben február 18-19. között hozzák tető alá. A helyszínt az InterContinental Budapest biztosítja, ahol a hagyományok jegyében kultúrtörténeti adalékokkal színesítik az APA, az IPA és a stout mellett nemzetközi kézműves nedűket is felvonultató kínálatot. Aki jegyet vált, korlátlanul fogyaszthat.

blank

Freeze Festival (2022. február 18-20.)

Három napon át Food Truck Show, valamint zenei és sportprogramok helyszíne lesz a Városligeti Műjégpálya. Február 18-tól 20-ig a hazai zeneipar ismert arcai adnak koncertet, miközben a jégpályát a jégkorongkupa, a buborékhoki és a curlingoktatás résztvevői veszik birtokba. A rendezvényen csak készpénzzel tudtok fizetni!

Borjour Magnum (2022. február 19.)

Az év legnagyobb borkóstolójának ígérkezik a február 19-i Borjour Magnum, amelynek a Budapest Congress Center ad otthont. A jelenlévő 220 kiállító borászat több mint 1000, korlátlanul kóstolható borát ízlelhetitek meg, míg a különtermekben mesterkurzusok, előadások megtekintésére nyílik lehetőség. Belépő: február 6-ig 9900 forint.

blank

Időutazás a Budai-hegyekben a Pálosoktól – Városkútig (2022. február 19.)

Egy izgalmas történelmi túra a Budai hegyek változatos világában, mely visszarepít minket a 15. századba, amikor a terület királyi vadaskertként üzemelt és Pálos szerzetesek éltek itt kolostoruk rideg kőfalai között.

Ripoff Raskolnikov Band // Fonó (2022. február 19.)

A tiszteletbeli magyar blueszenész dalai az emberi érzelmek teljes spektrumát lefedik, mint a szerelem, az utazások, a mindennapok gondjai, szenvedély, veszteség, szépre való törekvés és az életéhség. Muzsikája a nagy példaképek, John Lee Hooker, Tom Waits vagy Blind Willie McTell spirituális erejéből táplálkozik.

Koncertek Budapesten 2022 február

Kóser Budapest (2022. február 20.)

Mik a kóserség legfontosabb alapszabályai? Hogyan vezetett a rituális tisztaság igénye önálló intézmények, és az egész pesti zsidónegyed kialakulásához a 18. század végén? A sétán bejárhatjátok a legfontosabb egykori és mai vallási helyszíneket, és megismerkedhettek a vallásos zsidóság mindennapjaival.

Vilmányi Benett: 1 V 1 zenés stand – up (2022. február 21-22.)

Tavaly novemberben mutatták be a Jurányi Házban Vilmányi Benett monodrámáját, az 1 V 1-et, melynek címe az egy az egy ellen focis zsargonra utal, hiszen a színpadon két alakot láthatunk: Vilmányi mellett Józsa Tamás, az előadás zeneszerzője is feltűnik a színpadon. Februárban kétszer, 21-én és 22-én lehetünk tanúi a személyes memoárnak.

Jordán Tamás estje, utána Földalatti Slam Akadémia verseny (2022. február 22.)

Ady Endre írásai ma is érvényesek. Amit a publikációiban megfogalmaz az kortalan vagy mondjuk úgy, hogy ma is érvényes. Az előadásban felelevenednek Ady korának kérdései, problémái, és a néző döbbenten konstatálja, hogy ez ugyan úgy aktuális ma is.A 60 perces Ady estjét követően, rövid szünet után Jordán Tamás lesz a Földalatti Slam Akadémia Adyról szóló slam versenyének zsűrielnöke.

Efterklang – Akvárium Klub (2022. február 22.)

Tíz év után újra Budapesten koncertezik a kísérleti popzenét játszó dán formáció, a gyerekkori barátokból verbuválódott Efterklang. Február 22-én mutatják be a koronavírus-járvány okozta kényszerpihenő alatt írt új albumukat az Akvárium KisHalljában, ahol szinte biztos, hogy régi kedvenceket is velük dúdolhat majd a közönség.

JÁTSZMA! Stefanovics, Janklovics, Csernus (2022. február 23.)

Február 23-án este az ország talán legismertebb pszichiátere, Dr. Csernus Imre és vendégei várják a párkapcsolatok pszichológiája iránt érdeklődő vendégeket a MOMkult színháztermében. Ez alkalommal Stefanovics Angéla és Janklovics Péter színművészek csatlakoznak a dokihoz, akik párkapcsolati szituációkat fognak megeleveníteni.

blank

Deep Rivers az Opus Jazz Clubban (2022. február 23.)

A gospeltől Nina Simone-ig, az amerikai zene egy évszázadának jól ismert dalait dolgozza fel és teremti újra Paul Lay magával ragadó triója február 26-án este. A svéd származású dalszerző-énekesnő, Isabel Sörling egyedi, szinte mágikus regiszterekben mozgó énekhangján kelnek új életre az emblematikus slágerek az Opus Jazz Clubban.

Whiskey World Wide Tour @Zengő (2022. február 24.)

Vezetett whiskey-kóstoló a Zengő bárban. Ezúttal a világ minden tájáról válogatják össze kedvenceiket. Lesznek itt nagyágyúk, kis tételszámú különlegességek és sok-sok érdekesség, na meg füstösen jó hangulat.

Stranger Synths Farsang (2022. február 25.)

Quixotic LIVE koncert és Stranger Synths Farsangi buli most először az Akváriumban. Egy igazi retrowave időutazás a 80as évekbe élő koncerttel és farsangi beöltözős afterpartyval hajnalig.

Ricsárdgír – Esküvői megaparty & Lagzi (2022. február 26.)

Lesz itt minden, amiről jó lesz majd mesélni az unokáknak, menyasszonytánc, mulatós dalok, új számok, torta, jelmezek, pap, játékok, polgári és templomi szertartás, nyitótánc, menyasszonyrablás és szülőbúcsúztató is.

PALACE, special guest: Chartreuse – Dürer Kert (2022. február 27.)

A Palace 2019-es Life After lemezével feljutott a világ olyan nagyszínpadaira, mint a Mad Cool, Latitude vagy a Glastunbury és teltházas koncertet adtak a Camden Roundhouse-ban is. A brit csapat legújabb lemezével azt tervezi, hogy meghódítja Nagy-Britanniát, Európát és Észak-Amerikát.