30+ különleges program advent első hétvégéjén Budapesten és környékén
- 2021. november 25-28. -

Ezen a hétvégén érthető módon az adventi programok uralják budapesti ajánlónkat, de aki még nem érzi magát ünnepi hangulatban az is találhat kedvére való eseményt összeállításunkban. 

Többnapos programok advent első hétvégéjén

Pilinszky PIKNIK (péntek-szombat)

Pilinszky János születése centenáriumának és halálának 40. évfordulójához kapcsolódó Pilinszky100 elnevezésű programsorozat 2021. januárjában indult útjára a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával, Juhász Anna irodalmár szerkesztésében. November 26-27-én egy kétnapos, több generációt megszólító Pilinszky PIKNIK-kel várja az érdeklődőket a sorozat, ahol filmmel, beszélgetéssel, tárlatvezetéssel, koncerttel és könyvbemutatókkal készülnek a szervezők.

Disznótoros hétvége a Majorban (péntek-vasárnap)

Disznótoros hétvége ceremóniamesterrel, népi zenekarral, táncházzal péntektől egészen vasárnapig.

adventi programok 2021 budapest

Adventi Hétvégék Batthyány tér (péntek-szombat)

A Batthyány téri adventi vásár hétvégente kézművesek bemutatójával bővül: ajándéktárgyak, kézműves élelmiszerek kavalkádja vár benneteket.

Újbudai karácsonyi vásár (péntektől)

Kézműves élelmiszerek, kézműves iparművészeti termékek, karácsonyi ajándékok az egész családnak, forralt bor és megannyi forró finomság vár titeket az Allee mellett.

Advent Szentendrén (szombattól)

Szentendre varázslatos kis utcái, adventkor még varázslatosabbá válnak. A vásárt forralt bor illata járja át, ha szerencsénk van fehérek a háztetők és a Duna-parton friss hó is ropoghat a lábunk alatt. Olyan gyönyörű a helyszín, hogy vásárlás, nézelődés közben szinte kedvenc karácsonyi filmünkben érezzük magunkat.

adventi programok budapesten és környékén 2021

Pomázi Advent (szombattól)

November 27-től négy héten át mesébe illő programok, pazar kézműves termékek, pompás illatok és ínycsiklandó falatok várnak Pomázon is.

Ha még több karácsonyi vásárra vágytok:

Csütörtöki programok Budapesten (2021. november 25.)

EtnoRom a Pótkulcsban

Az együttest a roma zene világhírű szólóénekes-párja, Balog József és Künstler Ágnes alapította 2005-ben a magyarországi roma zene virtuózaiból. Dalaikra az elmúlt évtizedekben Japántól az Egyesült Államokig milliók ropták, hangjukat a Közép-Európából elsőként felcsendülő „autentikus roma hangként” ünnepelte a közönség.

Hétvégi programok Budapesten advent első hétvégéjén 2021-ben

Kifulladásig vetítés Jean-Paul Belmondo emlékére

A körözött bűnöző, Michel, Marseille közelében lelő egy motoros rendőrt, majd továbbhajt Párizsba. A fővárosban kapcsolatba lép egyik barátnőjével, egy amerikai diáklánnyal, Patriciával. A minden kötöttséget elutasító Michel-t egyedül a szerelem teszi sebezhetővé. Ő a szerelmet kergeti, őt magát pedig a rendőrök, és ennek nem is lehet más vége, csak árulás.

Pénteki programok Budapesten és környékén (2021. november 26.)

Green Friday ✧ Városligeti Műjégpálya

Tégy valamit a túlfogyasztás, a pazarlás ellen: a boltok helyett válaszd pénteken a korcsolyázást! A korizás mellett számos környezettudatos programmal is várnak majd.

blank

Virtuális valóság – ingyenes nyílt nap a PlayVR-nál

Szeretnéd tudni milyen érzés fénykardozni Jediként? Úszott már el melletted egy bálna? Menj és próbáld ki a virtuális valóságot ingyen a PlayVR Nyílt Napon!

Advent starts with beer

Dupla sörpremier keretén belül mutatja be ünnepi söreit a Fehér Nyúl Brewery & Taproom. Név szerint a Pine & Gloryt, a tűleveles sör idei változatát és a fűszeres, forralt bor inspirálta Glühck-öt.

Szabó Balázs Bandája: Egy ember lépked hangtalan

A zenekarhoz legtöbben talán Radnóti Miklós nevét fűzik a versmegzenésítések miatt, pedig a teljes történet valahol Pilinszky Jánossal kezdődött. A centenárium alkalmából egy olyan rendhagyó duplaesttel készülnek számotokra, ami nemcsak formájában és zeneiségében lesz méltó a költőóriáshoz, hanem időben és térben is megidézheti őt.

Hétvégi programok Budapesten advent első hétvégéjén 2021-ben

Momentary Lapse of the Eighties – Keep Floyding @ Muzikum

A Pink Floyd, a Keep Floyding, a szintetizátor és a nyolcvanas évek rajongóinak erősen ajánlott program.

HolyChicks | Mangani 808 – „Rock, csajok, satöbbi” koncert • Instant

A HolyChicks idei utolsó budapesti klubkoncertje alkalmából rengeteg különlegességgel, és meglepetéssel készül nektek.

Szombati programok advent első hétvégéjén Budapesten (2021. november 27.)

Régimódi karácsony – Könyvbemutató séta

Babakocsi, hintaló, babatündér és ólomkatona, fiumei gyorsvonat – a boldog békeidők karácsonyi ajándékai. A régimódi karácsonyi sétán bepillanthattok a századforduló karácsonyi készülődésébe, felkereshetitek az egykori üzletek ekkor már fényárban úszó kirakatait, a régi karácsonyi vásár helyszínét, ahol a kofák a parázs mellett melegedve árulták a medvecukrot, perecet, sült gesztenyét. Megtudhatjátok azt is, hogy hol lehetett karácsonyfát venni, és milyen volt az első világháborús karácsony Budapesten.

Jótett Vásár

A Jótett Vásár alapgondolata, hogy ötvözi a művészeti vásárt és a gardróbvásárt, mindezt jótékony keretek között.

Második KÖZÖSSÉGI SHARE Túra, jer velünk!

Túra és koccintás a SHARE, a jótékony ser szervezésében. Helyszín (kiindulópont): Meszes-hegy.

Ha magatoknak szerveznétek túrás programot a hétvégére:

Szimpla Kutya Adventi Kutyabarát Vásár

Kutyabarát vásár a Kutyabarát.hu és a Szimpla Kert szervezésében a Szimpla Kertben, ahol a kézműves kellékek, kutyás és kutyabarát termékek beszerzésén túl az érdeklődők megoszthatják a kutyás városi lét tapasztalatait.

Bajszos séta – Párezer lépés bajuszban

Könnyen teljesíthető másfél órás séta Budakeszin a MentsManust szervezésében.

Ez a különleges budapesti séta is nagyszerű adventi program lehet:

Danubius Hotel Gellért Záróbuli

Búcsúztassátok együtt a Gellért ikonikus korszakát! Különleges svédasztalos vacsorával, korlátlan italfogyasztással, OLD BOYS koncerttel várnak a Danubius Hotel Gellért utolsó partiján a Gobelin teremben.

Zöld Karácsony, avagy újrahasznos karácsonyi workshop

Készíts fenyődíszt, dekorációt, ajándékot fenntartható módon! Néhány olló, sok-sok színes ceruza, nagy adag kreativitás, hatalmas szeretet és már kész is a karácsonyi csoda. A program ingyenes. Regisztráció ajánlott az info@esernyos.hu e-mail címen, de a helyszínen is bárki csatlakozhat a szabad helyek függvényében.

Budapesti programok: karáncsonyi workshop

GranCanada az INSTANT-ban

Jazz-hop beatek, csípős rap, finom ének, neosoul körítéssel! A GranCanada első kislemez bemutatója után ismét visszatér az Instantba, hogy ezúttal a zenekar harmadik szülinapját ünnepelje meg veled.

SZAUNA WEEKEND – éjszakai fürdőzéssel

Éjszakába nyúló wellness, minden szombaton a ráckevei Aqua Land Termál és Élményfürdőben.

Papaver „Stuntman” – LEMEZBEMUTATÓ – Vendég: LAIHO / Turbina

Bemutatkozik a Papaver zenekari formációja és az októberben megjelent Stuntman című első nagylemeze a Turbina színpadán.

Kamondy Ági projektje: Pest fölött az ég

Kamondy Ágnes az 80-as évek szubkultúrájában talált rá saját és sajátos világára, senkire sem emlékeztető stílusára. Ennek válhatsz te is részesévé szombat este az új Gödör klubban.

Programok advent első vasárnapjára Budapesten (2021. november 28.)

Vasárnapi gőzgombócozás a Czakó Piaczon

Töltsd a vasárnapot barátaiddal, családoddal. Sétálgass a Tabán hegyen, ugorj be egy lángosra vagy gőzgombócra a Czakóba és nézzetek körül a piacon.

Advent a régi Pesten

A múltidéző séta – részben korabeli beszámolókat is segítségül hívva – a pesti advent történetét göngyölíti fel az egykori Színház (Vörösmarty) tértől a régi pesti Fő (Váci) utcán át a Belvárosi Plébániatemplom mellett létesült egykori Fő térig haladva. A túra végén látogatást tehettek Pest legrégibb templomában, mely ma is e nagyszabású kulturális változások néma tanúja.

Akkor és most Óbudán – a Fő tér titkai séta

Óbuda Fő tere hatalmas átalakuláson ment keresztül az 1800-as évektől, ti pedig végigjárhatjátok, hogyan lett a lóvasút egyik megállójából élhető, autók nélkül sétálható tér és hogyan lett a Fő tér 2. épülete egykori kereskedőházból mára közösségi tér.

Programok advent első vasránapján (2021. november 28.)

kiskertpiac – ANKERmarket zöld Ünnep

November utolsó vasárnapján indul a kiskertpiac ünnepi ANKERmarketja, a zöld Ünnep_1, a MADHOUSE teraszán és belső tereiben.

Adventi készülődés Józsefvárosban

Minden vasárnap egész napos programokkal várnak titeket több helyszínen is, köztük a Turbinában és a Horváth Mihály téren.

Advent a Várkert Bazárban – Ingyenes kézműves foglalkozások és interaktív játékok

Az adventi vasárnapokon változatos programokkal várják az érdeklődőket a Várkert Bazárban is. Készíthettek ünnepi dekorációt, asztali kiegészítőket, pohár- és tányéralátéteket, ültetőkártyákat, képeslapokat, színezőket, kirakókat és játszhattok interaktív játékokat is.

Ha otthon kézműveskednél:

Hola Niños! • Vasárnapi gyereksarok!

A hét utolsó napján 13 és 18 óra között a gyerkőcök szórakozását szakavatott animátor kolléga felügyeli a hacienda belső terében.

Adventi élménynap a Lupán

Advent első vasárnapján 10 és 15 óra között színes programokkal kerül megrendezésre hagyományteremtő jelleggel az első Adventi élménynap a Lupa Beachen. Várják a kicsiket és nagyokat egyaránt egy kellemes, karácsonyi hangulatú szabadtéri programra forró csokival és teával, forralt borral és további finomságokkal, kézműves vásárral.

Hungarocomix Képregényvásár

A Magyar Képregény Szövetség idén is megrendezi karácsony előtti képregényvásárát. A belépés ingyenes.