Legjobb filmek 2021: 13+3 krimi és bűnügyi film izgalmas punnyadáshoz

Összegyűjtöttük nektek a legjobb krimiket és bűnügyi filmeket 2021-ből. Van köztük mindenféle: nyomozós, akciódús, thrilleres és vígjátékjellegű is.

A legjobb filmek 2021-ben – korábbi tematikus ajánlóink:

Elsőként jöjjön egy magyar krimi 2021-ből

Spirál

Egy férfi és két nő különös háromszögtörténete bontakozik ki egy tóparti házban. A titokzatos módon eltűnt apáról a fiúra hagyományozott horgásztó távol esik a várostól, egy elszigetelt, varázslatos világ. Halak, madarak, vadállatok békésnek tűnő otthona. A felszín alatt azonban titkok lappanganak és az évszakok körforgásával együtt a horgásztavat gondozó férfi és két nő baljós története is beteljesedik. Lélektani krimi az elengedésről, az ismétlődő kapcsolatokról, a konfliktusokról és a szembenézés nehézségeiről.

Most pedig jöjjenek a 2021-es krimik és bűnügyi filmek a nagyvilágból

A bűnös

A bűnös egyetlen reggel történéseit mutatja be egy segélyhívó központban. Joe Baylor telefonos ügyintéző (Gyllenhaal) igyekszik megmenteni egy veszélyben lévő betelefonálót, de hamarosan rádöbben, hogy semmi sem az, aminek látszik, és kénytelen szembenézni az igazsággal, ha meg akarja találni a kiutat.

Senki

Hutch Mansell az a fickó, akit észre sem veszel. Kertvárosi apuka, mellőzött férj, jellegtelen szomszéd. Egy senki. Amikor egy éjszaka két tolvaj betör az otthonába, az incidens belobbantja Hutch ismeretlen, régóta forrongó dühét, és olyan brutális útra löki, amely nehezen elfojtott sötét titkokat hoz a felszínre.

Egy igazán dühös ember

A legendás rendező, Guy Ritchie, és az akciófilmek nagyágyúja, Jason Statham újra összeállt, hogy egy akciódús bosszúthrillerrel bizonyítsák, mennyire verhetetlen a párosuk. Az Egy igazán dühös ember a mozikban.

Ördög a részletekben

Joe „Deke” Deacon rendőrfőnök-helyettest (Denzel Washington) felettese Los Angelesbe küldi. Az egyszerűnek induló megbízatás hamarosan az angyalok városát terrorban tartó sorozatgyilkos utáni hajszába csap át. A nyomozást vezető fiatal és ambiciózus Jim Baxter őrmestert (Rami Malek) ugyanis lenyűgözi tapasztaltabb kollégája zsaruösztöne, ezért nem hivatalosan ugyan, de a segítségét kéri az ügy felgöngyölítésében. A szálak nem csak egy potenciális gyanúsítotthoz (Jared Leto) vezetnek el, de felfedik Deke múltjának nyugtalanító titkait is.

legjobb krimi filmek 2021

Ígéretes fiatal nő

Mindenki úgy vélte, hogy Cassie (Carey Mulligan) ígéretes fiatal nő, mígnem egy rejtélyes esemény hirtelen kisiklatta a sorsát. Azonban Cassie életében semmi sem az, aminek látszik: gonoszul okos, fájdalmasan rafinált, és éjszakánként titkos kettős életet él. Ám most egy váratlan találkozás esélyt adhat Cassie-nek arra, hogy jóvá tegye a múlt tévedéseit ebben az izgalmas és veszettül szórakoztató történetben.

Marseille északi része (Netflix)

A jelentéktelen ügyekbe belefáradt három marseille-i zsarunak lehetősége nyílik lekapcsolni egy nagy droghálózatot, ám egy fontos informátor kérése elmossa a határokat.

legjobb krimik 2021

Ferry (Netflix)

Mielőtt drogbirodalmat épít, Ferry Bouman bosszútól fűtve visszatér a szülővárosába, ahol megkérdőjeleződik a lojalitása, és rátalál a szerelemre.

legjobb bűnügyi filmek 2021

Fontos vagy nekem (Netflix)

A bíróság által kijelölt gyám rászedi idős ügyfeleit, és saját gondozása alá veszi őket. De utolsó kiszemelt áldozata nem várt háttérrel rendelkezik.

blank

Gyilkos szerepben

Egy elképesztő történet a svéd kriminalisztika legnagyobb botrányáról, középpontjában egy újságíróval, aki egy egész jogrendszert kérdőjelezett meg. Hannes Råstam elkötelezte magát Thomas Quick ártatlanságának bizonyítása mellett és leleplezte azt a jogi káoszt, amely Quicket egy életre pszichiátriai kezelésre ítélte. A férfi magára vállalta egy kannibál erőszaktevő rémtetteit, köztük nyolc ember megölését, valamint állította, hogy további huszonöt gyilkossághoz is köze van.

A nagy visszatérők

Max Barber producer (Robert De Niro) új filmje hatalmas bukás a mozikban. Mivel emiatt az adósságát sem tudja visszafizetni, a hírhedt maffiafőnök, Reggie Fontaine (Morgan Freeman) markába kerül. Max úgy próbálja menteni az irháját, hogy meggyőzi Reggie-t, finanszírozzon egy újabb forgatást. Ez azonban már nem a nézők kedvéért készül, csupán azért, hogy egy biztosítási csalással óriási összeget zsebeljenek be. A vén, részeges főszereplő, Duke Montana (Tommy Lee Jones) azonban áthúzza minden számításukat.

A védenc

A családjával 1987-ben, Vietnamban történt tragédia egy életre megsebezte Anna lelkét. Így ismerte meg Moodyt, a hivatásos gyilkost is, aki éppen valamilyen sötét ügyben járt ott a háború idején. A tizenegy éves lány kifejezéstelen tekintetét látva Moody azonnal rájött, hogy ez a gyermek más, mint a többi, és elhatározta, a szárnyai alá veszi Annát, és saját céljaira képezi ki. Harminc évvel később Anna és Moody olajozott csapatmunkában éppen Romániában dolgozik egy helyi drogbáró kiiktatásán. A feladatot kifogástalan precizitással végzik; nyilvánvalóan értik a dolgukat. Majd váratlan eseménysorozat veszi kezdetét. Annát felkeresi egy rejtélyes alak, Rembrandt (Michael Keaton), aki élénk érdeklődést tanúsít iránta.

Csapdában

A 19 éves Ben Hassi őrizetbevételének pontos részletei továbbra sem tisztázottak, a helyi közösségen belül azonban óriási felháborodást keltett az állítólagos rendőri túlkapás. Az egyik érintett rendőr, Mike valamint új társa rutinszerűen járőröznek Svalegården gettójában, amikor Hassi halálhíre érkezik a rádión keresztül és a környék valóságos háborús övezetté változik.

Néhány izgalmas krimi, amit még nagyon várunk 2021-ben

A játszma (premier: 2021. október 14.)

A tíz évvel ezelőtt bemutatott A vizsga főszereplői visszatérnek: hiába telt el annyi idő, ők továbbra is veszélyes és ravasz emberek maradtak.

Az igazság bajnokai (premier: 2021. október 28.)

Egy sötét skandináv krimi-vígjáték Mads Mikkelsennel a főszerepben.

Az unoka

Az Oscar-díjas Deák Kristóf filmje Jordán Tamással a főszerepben.

További izgalmas krimiket találhatsz 2021 legjobb sorozatai között: