40+ kihagyhatatlan program a Balaton partján – 2021 szeptember

Szeptemberben is érdemes felkeresni a Balaton partját, hisz nem csak strandolni lehet errefelé. Fesztiválok, túrák, szüreti mulatságok, koncertek és családi programok is várnak ránk 2021 őszén.

TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál (2021. augusztus 31. – szeptember 5., Veszprém)

23 éve látogatható az ország első kortárs táncseregszemléje, amelyet Veszprémben rendeznek meg. A rangos esemény a kezdetek óta összművészeti találkozóként létezik, ahol a tánc szólítására megjelennek más kortárs művészeti ágak (zene-, fotó-, film- és fényművészet), és kiemelt szerephez jutnak a nemzetközi táncélet meghatározó együttesei. A fesztivál idén augusztus 31. és szeptember 5. között izgalmas kísérőrendezvénnyel valósul meg. A veszprémi kézilabda arénában sportnap keretében vonulnak fel a tánc, a cirkuszművészet és az akrobatikus sportszínház táncegyüttesei.

Balatoni programok 2021 szeptember

Ünnepi Könyvhét Siófokon (2021. szeptember 2-4.)

Az Ünnepi Könyvhét keretében többek között Ott Anna is ellátogat a BRTK Könyvtárba, ahol Ecsedy-Baumann Brigittával beszélget olvasóvá válásáról, #olvass kampányáról, munkáiról és könyvszeretetéről.

Balaton Boat Show hajókiállítás (2021. szeptember 3-5., Balatonkenese)

Magyarország legnagyobb vízi hajókiállítása idén 26. alkalommal, szeptember 3. és 5. között kerül megrendezésre a megszokott helyszínen, a Kenese Marina-Portban. A magyar hajósipar egyik legfontosabb eseménye évről évre egyre több vízen és vízparton kiállított hajóval készül a látogatók számára. Mindemellett teret kap a kiállításon vízi sporteszközök, kiegészítők, felszerelések, ruházatok bemutatása is, amely teljessé teszi az élményt mindenkinek, aki érdeklődik szinte bármely vízi sport iránt.

Deríts fel új izgalmas helyeket a Balaton parjtán:

DM Balaton Run 2021 (2021. szeptember 4., Zamárdi)

Szeptemberben Zamárdi a futóké lesz. Az egészséges életmód jegyében kezdők és újrakezdők, a család apraja-nagyja állhat rajthoz az első dm Balaton RUN versenyen.

Cseszneki Via Ferrata Túra (2021. szeptember 4.)

A Bakony szívében, a Cseszneki vár aljában vezetnek Magyarország első vasalt útjai. Jelentkezés a www.vasaltutak.hu oldalon, túra jelentkezés menüpontja alatt.

Szüreti Mulatság és Halászléfőző Verseny (2021. szeptember 4., Balatongyörök)

Balatongyörök lakói egykor szőlőtermesztésből éltek, így a szüreti felvonulás és a színes szüreti programok ezt a hagyományt őrzik. A szüreti program kísérő rendezvénye a halászléfőző-verseny.

Kenyérlelke Fesztivál Veszprém (2021. szeptember 4.)

A találkozó a kenyér szerelmeseit hozza össze, ahol megismerhetik egymást és kicserélhetik egymás között tapasztalataikat.

Programok Balaton 2021 szeptember

Szent György-hegy hajnalig (2021. szeptember 4.)

Szeptember 4-ének koraestéjéből a másnap hajnalába hajolva idén negyedszerre jelentkezik az északi part egyik legnépszerűbb boros programja, a Szent György-hegy hajnalig. Ezen a szombaton ismét megmozdul a hegy, a borászatok udvarairól zene szűrődik majd ki, és érdemes lesz minden egyes pillanatot megragadni, hogy felfedezzük, pontosan milyen csodákat is tartogat számunkra a Balaton legtitokzatosabb tanúhegye, egyetlen éjszakába sűrítve. Előttünk a Balatonnal, fejünk felett pedig a csillagokkal kortárs verses-boros est, akusztikus koncertek, balkáni rezesbanda, csendesebb chillteraszok, DJ-szettek, valamint a velük párban kínált páratlan borok és finomságok segítik majd a teljes kikapcsolódást.

Dj az Öbölben // BalatonPart (2021. szeptember 4., Balatonvilágos)

Idén új helyszínről jelentkezik a Dj az Öbölben. Irány Balatonvilágos, a Balaton egyik legszebb öble. A daytime party már déltől kezdődik. Délután különleges hajós bulival várnak majd benneteket.

Programok Balaton 2021 ősz

Pelso Jótékonysági Bál Keszthelyen (2021. szeptember 4.)

Gálavacsora, fényjáték és örökzöld dallamok a jótékonyság jegyében a keszthelyi Festetics-kastélyban.

Gerendás Péter koncertje (2021. szeptember 4., Siófok-Sóstó)

Gerendás Péter Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, előadóművész, szövegíró ezúttal egy szál gitárral.

Állandó őszi programok a Balaton partján:

Pokolgép-koncert, vendég: Radar (2021. szeptember 4., Siófok)

Az ország első heavy metal bandája a Siófoki Szabadtéri Színpadon. Vendég: a Radar együttes.

Liliomkert Piac (2021. szeptember 5., 12., 19., 26., Káptalantóti)

Annak, aki a Balaton-felvidéken jár, vasárnaponként Káptalantóti hangulatos piacán érdemes kezdenie a napot. Ott, ahol az asztalokon helyi termelők ínycsiklandozó finomságai sorakoznak, és szinte bele lehet harapni a friss sajtos pogácsa, gőzölgő tejfölös kenyérlángos illatába. A kiváló házi szörpök, mézes-magos sütemények, túrós-lekváros batyuk, sajtok és megannyi csábító harapnivaló mellett mázas csuprok, antik csecsebecsék és termelői borok kívánkoznak a nézelődők kosarába. Vigyázat, a piac különleges hangulata menthetetlenül magába szippant!

Balatoni programok 2021 ősz

Életkezdet – Születés Hete Siófok 2021 (2021. szeptember 9-11.)

Idén szeptemberben is megrendezésre kerül Siófokon a Születés Hete rendezvénysorozat sok-sok színes előadással és még több hiteles információval a szülés/születés körüli időszakról. A rendezvény szeptember 9-én, csütörtök délután a Microbirth című film vetítésével kezdődik.

Komp#23 – Bëlga (2021. szeptember 10., Szántód-Tihanyi Rév)

A KOMP-koncertek kompjai négyszer futnak ki a balatoni naplementébe idén szeptemberben. A Balaton legszebb színpadán 2021-ben a hiperkarma, a Bëlga, ByeAlex és Wellhello ad koncertet.

blank

Áramlatok – kiállítássorozat @Balatonboglár (2021. szeptember 10.)

A Kultkikötő rendezvénysorozatának keretében szervezett kiállítássorozaton elsőként Baksai József és Kondor Attila, Az üdvösség útjai című kiállítását tekintheti meg a festészet mai megújuló formáit kedvelő közönség.

Balaton Piknik 2021 (2021. szeptember 10-12., Balatonvilágos)

A Balaton legjobb programjait kilencedszer is összegyűjtő MOL Nagyon Balaton egyik legizgalmasabb dobásának ígérkezik a szeptemberi Balaton Piknik Balatonvilágoson, a Club Aliga területén található BalatonParton, ahol a függőágyas, lazulós hangulat mellé az európai elektró színtér legaktuálisabb nevei váltogatják egymást a lejátszók mögött péntektől vasárnapig.

Szarvasbőgés túra (2021. szeptember 11., Veszprém)

A szarvasbika párzási időszakban jellegzetes bőgő hangot hallat, mellyel jelzi a többi bika felé a tehenek feletti kizárólagos szaporodási jogát. Így a bőgés alapján a bikák információt szereznek egymás testi erejéről, elszántságáról és pozíciójukról. A bőgés egyfajta versengés a bikák között. A túra keretein belül meghallgathatjátok a szarvasok gyönyörű nászénekét és sok érdekes információt is megtudhattok ezekről a csodás állatokról.

Veszprémi progamok 2021 szeptember

Legyen úgy! – Dés László koncertje (2021. szeptember 11., Veszprém)

Dés László 2020-ban új műsorral, a régi nagy slágerekkel és vadonatúj dalokkal kezdett újra koncertezni, a koncertek címe az egyik legnagyobb slágere, a Legyen úgy! Emellett elhangzik majd természetesen a Nagy utazás, a Vigyázz rám, az Olyan szépek voltunk és a mára már kihagyhatatlanná vált dal a Pál utcai Fiúk musicalből, a Mi vagyunk a Grund! is.

Komp#24 – Wellhello (2021. szeptember 11., Szántód-Tihanyi Rév)

A KOMP-koncertek kompjai négyszer futnak ki a balatoni naplementébe idén szeptemberben. A Balaton legszebb színpadán 2021-ben a hiperkarma, a Bëlga, ByeAlex és Wellhello ad koncertet.

Török Ádám és a MINI idényzáró szuperkoncert @Badacsony (2021. szeptember 11.)

Jelen korunk egyik legjobb rock-blues fuvolistája, énekese, dal- és szövegírója, zenei szervezője Török Ádám, a műfaj hazai ősmotorja, egyik kiemelkedő egyénisége. Pályafutása során a stílus szinte minden fontos hazai eseményénél előtérben volt. Életműve bizonyítja, hogy szövegei, előadói stílusa, zenei ötletei, a közönség szeretete és a benne élő, szűnni nem akaró zenei őstűz, spirituális erő, nem csak saját korosztályára, de a mai huszonévesekre is hatással van. Ádám zenéje üzenet, híd és kapcsolat az utána jövő generációknak.

Őszi programok Badacsony 2021

XXII Balatonkör (2021. szeptember 11-12., indulás: Zamárdi)

A Balatonkör túra résztvevői egy csoportban haladnak, ahogyan a klasszikus vezetett túráknál ez megszokott. Ez ugyan megnehezíti a szervezők életét, mégis valahogy megvan az utánozhatatlan hangulata, ahogy egy több száz fős tömeg nyugodt tempóban kerekezik a gyönyörű tájon és közben nevetgél, cseverészik, talán még dalra is fakad.

Izgalmas látnivalókat keresel a Balaton déli partján?

Hangfalatok – Az Apacuka zenekar koncertje (2021. szeptember 12., Veszprém)

Az Apacuka a gyermekeknek szóló zenekarok legújabb generációja, tagsága a hazai undergroundnak számító együttesekből állt össze. Interaktív, játékos, táncos koncertjeiken változatos stílusú, kizárólag élőben előadott dalok hallhatóak. A színesen hangszerelt dallamokban különféle zenei irányzatok is megjelennek a rocktól a jazz-en, funkyn, át a reggae-ig.

Sárkány lehelet – Szávai Viktória és G. Szabó Hunor Weöres Sándor-szeánsza (2021. szeptember 12., Veszprém)

A VEB2023 Romkoncert sorozata Szávai Viktória és G. Szabó Hunor (The Qualitons) Sárkány lehelet című, Weöres Sándor verseiből építkező előadásával folytatódik a veszprémi Betekints-völgyben található jezsuita templomrom előtt.

Progamok Veszprém 2021 szeptember

A Balaton Ünnepe (2021. szeptember 17., Balatonvilágos)

Szeptember 17-én, a Balaton ünnepén, a balatonvilágosi BalatonParton (a Club Aliga területén) hagyományteremtő szándékkal gyűlnek össze mindazok, akik szeretik a Balatont. A színpadon pedig olyan előadók szerepelnek, akiket inspirált a Balaton, akik kötődnek hozzá.

A legjobb dolgokon bőgni kell filmvetítés és közönségtalálkozó (2021. szeptember 17., Csopak)

Pont Csopak kertmozi-sorozat utónyári vetítései között egy igazi unikum is szerepel, hiszen egy nappal az országos premier után a friss magyar fesztiválsikerű A legjobb dolgokon bőgni kell című alkotással örvendeztetik meg a filmrajongókat, ezúttal a Szomszéd kertjében. Grosan Cristina első nagyjátékfilmje fókuszába a kapunyitási pánik került, ezúttal női szemmel. A történet egyszerre felszabadít, megnevettet, megríkat, elgondolkoztat. A film után közönségtalálkozóval készültek a szervezők, melyen az alkotók egy része jelen lesz: Grosan Cristina rendező, Rajner-Micsinyei Nóra, a film forgatókönyvírója és főszereplője, valamint Meller Anna, vágó.

A Bence kalandjai a Pegazusban (2021. szeptember 17., Szentbékkálla)

Jobbágy Bence neve ismerősen cseng a magyar könnyűzenében, hiszen a legeldugottabb vidéki kocsma sarkától a Budapest Arénáig mindenhol koncertezett már. Saját zenekaraiban (Muriel, Kodachrome) és a legkülönfélébb produkciókban (Illés Beatünnep, Baltazár Színház, Szimfonikus Zenevonat, stb.) is bizonyította előadói kvalitásait, legyen szó gitározásról vagy éneklésről. A Bence kalandjai az ő zenei játszótere, személyes és őszinte dalok gyűjteménye, melyeken keresztül betekinthetünk külön bejáratú világába.

blank

Laposa Szüret 2021 – Szüreti hétvége a Laposa Gasztrobirtokon (2021. szeptember 17-19., Badacsonytomaj)

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg a nagy sikerű badacsonyi szüreti hétvégét. Járjátok be a hegyet, induljatok dűlőtúrára, vacsorázzatok és bruncholjatok a Borteraszon, kalandozzatok a gasztronómia és a borok világában a Hableányban, vagy induljatok izgalmas családi felfedezésre a Szőlőhegy Bisztróból!

Veszprém Séta, a Kulturális Örökség Napjai alkalmából (2021. szeptember 18.)

Az ingyenes gyalogos városnézés keretében szakavatott idegenvezető mutatja be Veszprém nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára.

Be Massive Horizon Fesztivál x Gömbkilátó (2021. szeptember 18., Balatonboglár)

A vulkanikus eredetű Várdomb csúcsán, 165 méteres magasságban áll Balatonboglár város talán legismertebb jelképe, látványossága a Gömbkilátó. Az első Be Massive Horizon fesztivál ezen a csodás helyszínen kerül megrendezésre.

Baatonboglári programok 2021 szeptember

Be Massive Horizon Káli-Medence x Daytime Open Air Party (2021. szeptember 18., Szentbékkálla)

Folytatatódik a Be massive Horizont a csodás Káli-medencében a kultikus Pegazusban. Lesz itt finom zene, családbarát programok, játékok, sport és persze tánc is.

Best of Friss Hús 2021 vetítés (2021. szeptember 18., Csopak)

Ingyenes vetítéssel és az év legjobb magyar rövidfilmjeivel búcsúztatja a szezont a Pont Csopak kertmozi. Aki ezen az estén velük tart, ezúttal a Szomszéd Kertje étterem udvarán, nem csak egy történetbe láthat bele, hanem a Friss Hús Rövidfilm Fesztivál idei öt nyertes filmjét is megtekintheti.

Állandó programok és látnivalók a Balaton északi partján:

Jutasi Piknik és Olimpia (2021. szeptember 19., Veszprém)

Mozgás, koncertek és gasztromómia felnőtteknek és gyerekeknek. Edzést tart Rubint Réka és fellép a Hősök együttes is.

Veszprém Geopolisz – Óvóhely bejárással (2021. szeptember 19.)

Kétórás időutazásra invitálnak minden geo-rajongót egy kényelmes városi séta keretében a Vár- és a Benedek-hegy környékére, a Bakony–Balaton UNESCO Geopark „fővárosába”.

Beck Zoli – Gyereknek bátor – szerzői est // frissTerasz @Badacsony (2021. szeptember 19.)

„Valahogy borzasztóan hangzik minden elnevezése egy ilyen estének. Te mit írnál ki? Szerzői est, önálló est, akusztikus koncert, pódium vagy ilyenek. Nem akarom felsorolni az összes lehetséges hülyeséget. Írtam egy csomó dalt, azokból játszom, meg néha mások dalait is. Úgy, mintha az enyémek volnának.” – mondja az estről Beck Zoli.

Programok Badacsony 2021 ősz

Boribon nyaral – Kultkikötő Produkció // Káli Feszt, Pegazus (2021. szeptember 19., Szentbékkálla)

Marék Veronika népszerű mesesorozata nyomán készült Boribon nyaral című zenés bábelőadást Mórocz Adrienn, a Thália Színház társulatának tagja játssza, meséjét a jól ismert Boribon-dalokkal tarkítja.

Neoton Família Sztárjai Nagykoncert / Dj Dominique / Plázs Siófok (2021. szeptember 20.)

A Plázs Siófok idén is megkerülhetetlen pontja a Balaton déli partjának. Nemzetközi előadók és a hazai buliélet ismert együtteseinek koncertjei csábítják a látogatókat a Plázs Siófokra, ahol a nappali tengerparti fíling és az esték féktelen bulihangulata kéz a kézben jár.

A hét (használt) műtárgya (2021. szeptember 24., Szentbékkálla)

Egyre többször jelenik meg az életünkben a „klimaszorongás” kifejezés, ami napjainkban a pandémia és karantén okozta félelmekkel is párosul. Mit tehetünk ezek enyhítéséért? Ökoterápiás workshop és szimpózium a Tapolcai Használtcikk Piacon és Szentbékkállán a Pegazusban.

Őszi tulipánhagyma-vásár és termelői pop-up (2021. szeptember 25-26., Kőröshegy)

Vessétek bele magatokat az őszi kertészkedésbe Kőröshegyen! Szeptemberi napsütés, levendulamezők, Balaton…

GASZTROHEGY – Őszi tapaszok hétvégéje (2021. szeptember 25-26., Badacsony)

Amikor vége a nyárnak, és kicsit kiürül a Balaton, egy új korszak következik: egy olyan szakasza az évnek, amit a Badacsonyi borvidéken a nem csak a szüret tesz izgalmassá. Ilyenkor lesz idő a konyhákban kísérletezni, játszani az ősz ízeivel, színeivel, alapanyagokban gazdag időszak ez, jöhetnek az új étlapok, és minden visszáll egy nyugodtabb kerékvágásba. nem véletlen, hogy ilyenkor indul a Gasztrohegy programsorozat is, hiszen az ősz és a tél azoké, akik az igazi különlegességet keresik. Ilyenkor van idő megismerni a Balaton egy nyugodtabb, otthonos arcát, amikor a vendéglátókkal is könnyebb összefutni, és akár ráérősen borozgatni. Induljunk neki a Gasztrohegynek, és fedezzük fel lépésről lépésre, falatról falatra, kortyról kortyra Badacsonyt!

blank

muri no muri a Pegazusban (2021. szeptember 25., Szentbékkálla)

A muri japánul ésszerűtlent, lehetetlent jelent. A triót egy hirtelen született ötlet, és egy véletlen koncert hozta össze, azóta elválaszthatatlanok. Zenéjük energikus és improvizatív, mérhetetlen egymásra figyelésből születő repetitv groove-okra és szokatlan témákra épülő free punk.

blank

Havasi koncertshow Veszprémben (2021. szeptember 26.)

A színpadon öt fantasztikus zenész egészíti ki a koncertzongora monumentális hangzását, és először kap jelentősebb szerepet Havasi koncerten a szintetizátor.

Sebestyén Balázs / Veszprém, Hangvilla (2021. szeptember 28.)

Traccs! Az országosan teret hódító nagy sikerű beszélgető-est sorozat veszprémi állomásának ötödik vendége Sebestyén Balázs.

Ha egy hangulatos borospincét keresnél a Balatonnál:

Hangszert a kézbe – Veszprém (2021. szeptember 30. – október 2.)

2021 szeptember 30-án kezdődik a Hangszert a kézbe – Veszprém esemény a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Térben. Csütörtöktől egészen szombatig teljesen ingyenesen lesz látogatható a zenei játszótér (hangszerkiállítás), ahol minden érdeklődő betekintést nyerhet a dob és ütőhangszeres, a gitáros és basszusgitáros, a billentyűs, a népi és klasszikus hangszerek, az elektronikus zenei, valamint a stúdiós szekciókba, hogy a hangszereket megszólaltatva nagyszerű és boldog pillanatokat élhessen át. Emellett szintén ingyenesen lesz látogatható 8 rendhagyó énekóra, 6 hangszeres és hangtechnikai kurzus és több koncert.