Újdonságok a Balatonnál: 11 hely, ahová érdemes ellátogatni a nyár utolsó hónapjában

Hiába a nyár utolsó heteit tapossuk, a Balatonon nincs megállás. Éppen ezért mutatunk 11 friss és ropogós balatoni helyet, amit megéri letesztelni akkor is, ha idő előtt beköszönt az indián nyár.

BÁNYA

A Káli-medence egyik legszebb településén, Salföldön öltött formát a Bánya névre keresztelt új kulturális kezdeményezés, amely a homokbánya rég nem használt területét tölti meg újra élettel. A programkínálatot a Káli-medence sokszínűsége inspirálta: művészeti kurzusok, koncertek, iparművészeti bemutatók és foglalkozások, színházi események, irodalmi estek, valamint közösségi és gyerekprogramok váltják egymást. Az augusztusi és szeptemberi programjaikról ITT írtunk bővebben.

8256 Salföld, Szentistvánvölgyi utca

Fotó: Soós Bertalan

Che Che Balatonfüred

A budapesti burgercsoda ezen a nyáron fogta magát, leköltözött a Balatonra és a Tihanyi Gasztrokert után és attól nem messze, Balatonfüred lett a Che Che Burger második balatoni főhadiszállása. Néhány percre a Tagore sétánytól lévő üzletükben vagy ha úgy tetszik a Balaton ölelésében ugyanolyan jóízűt haraphatunk a rozsos buciba zárt legendás steak-, egzotikusabb ízvilág ihlette és vegetáriánusokat is megszólító burgereikből, akárcsak a fővárosban.

8230 Balatonfüred, Huray utca 4.

Nemesvita kilátó

A balatonedericsi dombok tőszomszédságában kapott helyet a Balaton-felvidék új, 22 méter magas kilátója. Az egyszerre, kényelmesen 18-20 fő számára fantasztikus körpanorámát nyújtó, 7 pihenőszinttel rendelkező Nemesvita kilátó társául szegődött még egy játszótér és egy 300 négyzetméteres sövénylabirintus is, izgalmassá téve kicsiknek és nagyoknak a magaslat előtti vagy utáni kikapcsolódást.

blank
Fotó: Csodálatos Magyarország, forrás: csodalatosbalaton.hu

Kövesd a Mucit!

Az idén tizedik születésnapját ünneplő Zing Burger csapatának régi vágya teljesült az Aszófőn megnyitott Kövesd a Mucit! kertjével, ahol nemcsak a kiváló Zing burgerek képviseltetik magukat, hanem a kert nagyasszonya, Muci villásreggelije, az à table! franciára hangolt finomságai, a Steak Co pick up point és a Ráday utcából már jól ismert Mamo fagyizó jéghideg csodái. A Balaton új oázisában a reggeli, az ebéd és a vacsi mellől nem hiányozhatnak a helyi termelők roppanós szomjoltói sem.

8241 Aszófő, Kües u. 1.

blank

Piknik a hegyen

Képzeljük csak el, hogy a lábunk előtt terül el a Balaton mérhetetlen kéksége, Balatonfüred és Tihany látképe, nekünk pedig semmire sincs gondunk csak élvezni a pillanatot és a feledhetetlen, számunkra összekészített piknikhangulatot. A Piknik a hegyen nem árul zsákbamacskát, hiszen kivételes és privát piknikteraszukon élvezhetjük a napközbeni a kilátást, este a csillagos égbolt ölelését és  vele együtt az előre kiválasztott piknikcsomag meglepetéseit.

blank

Bubistro Specialty Coffee

Szántód szívében nyitotta meg kapuit a Balaton déli partjának új specialty kávézó-bisztrója, amely nem mellesleg ugyanolyan kedvességgel várja a két- mint a négylábúakat. A minőségi kávé mellett érdemes betérni hozzájuk ha frissítő után ácsingóztok, némi nyalánkságra fájna a fogatok vagy egy igazán kiadós, Olaszországot is meghazudtoló, minden jóval megpakolt paninire éheztek már ősidők óta.

8622 Szántód, Gyulay Jenő u. 11.

blank

Mazsola Porta

A Mazsola Porta egy Keszthely és Gyenesdiás határában frissen megnyitott családi szálláshely, mely korszerűsége mellett az idilli környezetről és a családbarát szolgáltatásokról sem feledkezik meg. A Mazsola Porta kiváló mindazoknak, akik a Balaton e régió rejtette kincsinek nyomába erednének és annak felfedezése után egy bensőséges, szívélyes vendéglátással gazdagított szálláson pihennék ki a kellemes fáradalmakat.

8315 Gyenesdiás, Balaton utca 12.

blank

Balaton Klub

Az idén újranyitott balatonföldvári Balaton Klub épülete és falai egy egész évszázadra visszatekintve tudnának mesélni a megélt múltról, hiszen a Zielinszky Szilárd és Ray Dezső tervei alapján megépített épület előbb vitorlásklubnak majd kaszinónak adott otthont. Később üdülővé alakították, idén a felújított épület azonban új pompában díszeleg és egy kiemelkedően színvonalas vendéglátókomplexumként üzemel, ahol reggeliző, önkiszolgáló étterem, kávézó, biciklis büfé és fagylaltozó is helyet kapott.

8623 Balatonföldvár, Somogyi Béla u. 1.

blank

Random Bagel Bar

A Balaton északi partjának első és egyetlen bagelbárjaként nyitott meg az örvényesi Random Bagel Bar, ahol a családias laza hangulat, a folyamatosan megújuló kínálat és az izgalmas ízkombinációkkal kísérletezés garantált. Elkötelezettségüket és profizmusukat mi sem mutathatná jobban, hogy alig nyitották meg ajtajaikat, Mekk Mesterre keresztelt, grillezett kecskesajtos és céklás bagelük szinte azonnal az Év Strandétele verseny döntőjében debütált.

8242 Örvényes, Új u. 2.

blank

Lóczy-barlang Látogatóközpont

Füred központjától kényelmes sétával közelíthető meg az 1934-ben megnyitott Lóczy-barlang és annak egy hónapja átadott látogatóközpontja. Az új fogadóépület interaktív, beltéri és szabadtéri kiállítás keretében mutatja be az északi part különleges természeti értékeit, új tanösvényének köszönhetően a geológiai képződményeket, amely után kényelmesen pihenhetünk és falatozhatunk egy jót az újonnan nyílt büfé asztalainál.

8230 Balatonfüred, Öreghegyi út vége

blank
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Buborék Csopak

Csopak új gyöngyszeme, eklektikusságával hoz harmóniát az északi part sokszínűségébe, hiszen egyszerre ötvözi a friss kenyérillattal hívogató francia pékségek, egy családias szálláshely, egy sushival és számos ínyencséggel megbolondított bisztró, továbbá egy bicikliértékesítő pont hangulatát. A hely népszerűsége ráadásul rövid idő alatt bebizonyította, hogy érdemes hozzájuk ellátogatni.

8229 Csopak, Fürdő utca 37.

blank