Újdonságok Budapesten: 8 hely, amit ki kell próbálnod januárban

Kíváncsi vagy a legújabb éttermekre, bárokra, kávézókra és cukrászdákra Budapesten? Íme, januári összeállításunk 8 fővárosi vendéglátóhelyről, amit megéri lecsekkolni a hónapban.

Bubba’s Downtown

Tengeri herkentyűket találni a pesti belvárosban jól elkészítve, jó áron ezelőtt lehetetlen küldetés volt. Szerencsére imáink meghallgattattak, méghozzá a tenger istene, Poszeidón által, aki Budapestre küldte hírnökét, Bubbát, hogy ellássa a halas ételek rajongóit közel 80 édesvízi- és tengeri halspecialitással. A FUNZINE iroda közvetlen szomszédságában fekvő Bubba’s Downtown klasszikus tenger gyümölcsei ételekkel, mint például a fish&chips, a rákburger, a tőkehal, kagylók és a grillezett tintahal várja vendégeit, de izgalmasabb koncepciók is megvalósulnak, beleértve a surf’n turf kedvenc Mahi mahi steak burgert.

új helyek budapesten

1058 Budapest, Papnövelde utca 10.

Cserpessbe

Véletlen egybeesés csupán, hogy az újonnan nyílt Cserpessbe szintén Kálvin téri irodánk közvetlen közelében fekszik. Ami igazán fontos viszont, hogy Budapest egy minőségi kávézó/pékséggel gazdagodott, amely a már jól ismert, népszerű Cserpes tejtermékek mellett tortákat, salátákat, szendvicseket, turmixokat és péksüteményeket kínál. Kiváló minőségű kávék is a kínálat részét képezik, amelyeket ugyanolyan odafigyeléssel és szenvedéllyel készítenek, mint minden más terméküket.

új helyek budapesten

1053 Budapest, Kálvin tér 3.

Pöriző

A december közepén megnyílt Pöriző hamar a húsimádók törzshelyévé válik majd, központi elhelyezkedésének (az Arany János utcai metróállomás mellett található) és kiadós, újragondolt ételeinek köszönhetően. A Revolúción Budapestből már jól ismert Balogh Dániel és a Burger House-zal nevet szerzett Lázár Péter vezette vendéglátóhely számos húsos pörköltöt kínál magyaros köretekkel, mint például tarhonya vagy tészta, az egészet egy sós palacsintatésztában szervírozva, hogy megfeleljen a street food jelző követelményeinek és utcán, menet közben is könnyen fogyasztható legyen.

új helyek budapesten

1054 Budapest, Arany János utca

Input Bar & Bistro

A pesti SoHoként emlegetett Ráday utcán (nevét azzal érdemelte ki, hogy több éttermet, bárt, kocsmát és egyéb vendéglátóegységet sorakoztat fel, mint bármelyik másik budapesti utca) újabb kivételes vendéglátóhely nyílt, Input Bistro néven, ami a kávézó és az étterem közötti vékony határvonalon egyensúlyozik. Hétköznaponként ebédmenü, esténként koktélok sokasága várja a vendégeket, de péntek és szombat esténként élő zenei koncerteket is hallgathatunk – nem számít hát, hogy a nap mely szakaszában látogatsz el az Input Bistroba, nem érhet csalódás!

új helyek budapesten

1092 Budapest, Ráday utca 30.

Khan Budapest

Az ázsiai különlegességeket az asztalra varázsoló Sáó csapata újabb vendéglátóegységgel jelentkezett: pár hónapja nyitott meg a Khan Budapest, amely vietnámi, kínai, thai és mongol ételeket kínál. A fogások a 14 kategória egyikébe vannak besorolva, amelyek az ázsiai konyha főbb színeit jelképezik. Ételek mellett különleges üdítőket, ázsiai sört, bort és limonádét is kóstolhatunk, de kipróbálhatjuk az autentikus vietnámi kávét is. A Jászai Mari tértől pár percre helyezkedő Khan egyedülálló az elmúlt évek gasztroforradalmától többnyire érintetlen környéken, így rengetegen özönlenek oda nap mint nap, hogy részesei legyenek a kivételes vendéglátásnak – asztalfoglalás ajánlott!

új helyek budapesten

1133 Budapest, Ipoly utca 3.

Strudel Hugó

Van jobb dolog annál, amikor egy cukrászdába besétálva megcsap a frissen sült rétes illata? Maradjunk annyiban, hogy igen kevés. Strudel Hugó, az osztrák-magyar finomság legújabb mekkája az Erzsébet körúttól nem messze, a Wesselényi és a Kertész utca sarkán fészkel. A házi rétesek a szemünk előtt készülnek, kiváló alapanyagokból, sokszor hagyományos receptek alapján, de van, hogy újhullámos elgondolás szerint. A különféle rétesek mellé kávét és szendvicset is lehet csemegézni.

új helyek budapesten

1072 Budapest, Kertész utca 22.

Roots Budapest

A Király utca Oktogon felőli végén, egy régi videotéka helyén találjuk a Roots Budapest bárt, ami nem hivatalos kulturális központként lehel életet a nagykörúton kívül eső környékbe. Nem csak kiállításokon, koncerteken és bulikon vehetünk itt részt, hanem mindezt a legkülönfélébb zenéket hallgatva a legkülönfélébb emberek társaságában tehetjük. A Roots Budapest bárba belépve igazi multikulturális közeg fogad: lesznek, akik jamaicai kávét szürcsölnek, míg mások kézműves sört isznak, quesadillát esznek vagy épp az „önkiszolgáló” könyvespolc egyik darabját olvassák.

új helyek budapesten

1077 Budapest, Király utca 77.

Imperial Cream & Sweet

A Lánchíd és a Várkert Bazár neoreneszánsz épülete között félúton található Imperial Cream & Sweet egy igazi mennyország az édesszájúaknak, hiszen itt gyönyörű ajándékdobozokat állítanak össze, amelyeket telis-tele pakolnak csokoládéval és egyéb édességekkel. Míg egy kis doboz (20x14cm) cukrozott boldogság 14,000 forintért kapható, addig a nagy kiszerelés (38x20cm) 100,000 forintra rúg. Ha beosztod ezt a csokoládémennyiséget, huzamosabb ideig kitart, így rögtön nem is tűnik olyan soknak az előbbi összeg.

új helyek budapesten

1013 Budapest, Lánchíd utca 15-17.