7 hely, ami bebizonyítja, hogy a külváros is rejteget remek helyeket

Bármennyire is otthonosan mozgunk Budapesten, hajlamosak vagyunk a belvárosba szervezni a programjainkat. Pedig a város kevésbé központi helyei is rejtenek rengeteg olyan helyet, ahol jól érezhetjük magunkat és még jól is lakhatunk. Bejártuk Budapest külterületeit, és összegyűjtöttük a legjobb helyeket, melyek bebizonyítják: a belvároson kívül is van élet.

Magic Burger

A 11. kerületben, a 47-es villamos Kalotaszeg utcai megállójától nem is annyira messzire található a Magic Burger. Bár a környezet nem túl bizalomgerjesztő (a hamburgeressel szemben egy hatalmas, elhagyatott földrész terül el), az ételek annál inkább a kedvünkre valóak. A pultnál mi magunk válogathatjuk össze, hogy mi kerüljön a hamburgerünkbe. Bárhogy is választunk, a hús kifogástalan minőségében biztosak lehetünk. A színes falak és dekorációk között pedig valamiért még jobban esnek a falatok.

Egyelek +

Ugorjunk a város másik végébe! Az újpesti Egyelek + igazi meglepetés: ide belépve nem is gondolnánk, milyen remek ételek várnak ránk. Sajnos ez nem az a kimondottan paleos hely, ahol minden liszt- cukor- olaj- és ízmentes, ellenben olyan desszertjeik vannak, amiért érdemes bűnbe esni. A tálalás már önmagában meghozza az étvágyunkat, aztán ha meg is kóstoljuk az ételeket, teljesen elveszünk a remek ízek világában.

Bakterház Bisztró

Az Angyalföldi vasútállomás oldalában lévő Bakterház Bisztró 2011-es nyitása óta egyre népszerűbb. A menüjükön többféle pizza, hamburger és tésztaétel szerepel, melyek között válogatva nem igazán lőhetsz mellé, mégsem emiatt került fel a listánkra. A Bakterház olyan tökéletességgel és gusztusossággal tálalja elénk fogásaikat, hogy nehéz elhinni, hogy nem egy Michelin-csillagos étterem asztalánál ülünk. Érdemes kiutaznod idáig, ha egy igazi gasztronómiai élményre vágysz.

Milagro

Az amerikai ízeit bemutató Milagro Kőbánya Városközpontban, a buszvégállomás mellett található. Szerencse a finom ételek és a terasz magas kerítése teljesen elfeledteti velünk, hogy alig pár méternyire tőlünk tucatnyi busz fordul meg percenként. A Milagro eredeti amerikai receptekkel dolgozik, belecsempészve a legjobb ízeket az emberes adagokba. Dél-amerikai leves, isteni hagymakarikák, kiadós hamburgerek és remek desszertek – ennél többet el sem tudnánk képzelni.

Araamu Cafe

A harmadik kerületi Araamu Cafe egy elegáns, barátságos hely, amit elsősorban azért ajánlunk, mert elképesztően sok kávéfajta közül válogathatsz. A világ összes tájáról begyűjtötték a legizgalmasabb ízvilágú kávé- és teakülönlegességeket, úgyhogy amikor a kezedbe kerül az itallap könnyen zavarba jöhetsz a hosszú listát látván. A kávézó hátsó, elkülönített része üzleti találkozók, értekezletek helyszíneként is tökéletes.

Hekk City

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi imádjuk a halat. Valóban finom halas ételeket sajnos csak kevés helyen lehet találni, de a Hekk City ételeibe ha akarnánk se tudnánk belekötni. Minden fogás frissen készül, minőségi alapanyagokból. A Hekk City kertjében a nyári kánikulát is könnyebb átvészelni, a halastavuk pedig leköti a figyelmünket, míg a finom fogásokra várunk. A szegedi halászlevüket és a pisztrángjukat mindenképpen kóstold meg.

Calavera

Egy újabb hely, ahol Dél-Amerika ízeibe kóstolhatsz bele. Az újpesti Calavera már a menő berendezésével meggyőzött minket: az egész hely olyan, mintha Mexikóból exportálták volna ide. A jól megpakolt burritok és egyéb finomságok mellett az egyik emblematikus mexikói alkoholt, a mezcalokat is megkóstolhatod. Ebédhez vagy esti iszogatáshoz is egyaránt ajánljuk a Calverát.