A hűvösebb napok beköszöntével még azok is szívesen habverőt ragadnak, akik év közben nem gyakran sütnek, az alábbi változatos válogatásban pedig mindenki garantáltan talál neki tetsző ízvilágot.
A tökéletes napindító: Fűszeres-diós csiga
Készítsétek el ezt az illatos diós csigát, amely a fűszerekkel megspékelve az év bármely időszakában meghitt hangulatot hoz az otthonokba, egy őszi reggelinek pedig tökéletes éke lehet a kedvenc kávétok mellé.
A receptet ITT találjátok.
Egy örök klasszikus: Aranygaluska vaníliasodóval
Az ősz beköszöntével könnyen előfordulhat, hogy borús, esős napra ébredünk, ilyenkor pedig szükségünk lehet egy szívet-gyomrot melengető édességre, amely vaníliás, sült diós illatával a kinti időjárást kompenzálva szó szerint bearanyozza napunkat.
A receptet ITT találjátok.
A kihagyhatatlan őszi vendégváró: Sütőtökös pite
Hálaadáskor Amerikában az elmaradhatatlan pulykasült-burgonyapüré páros mellett a sütőtökből készült pite is kötelező szereplője az ünnepi asztalnak. Krémességét, kellemes fűszerességét és az ízek összhangját figyelembe véve érthető, miért is imádják ennyire, emellett pedig tökéletes éke lehet egy családi vagy baráti összejövetelre terített asztalon.
A receptet ITT találjátok.
Könnyed finomság őszi csavarral: Körtés-mákos habos
A körte kétségkívül októberben a legzamatosabb, a mák aromájával pedig isteni párost alkotnak. Az omlós körtés-mákos tésztát a kissé megpirult hab koronázza meg, a mutatós sütemény pedig hamar mindenki kedvence lesz, és mostantól már egyik évben sem fog hiányozni az őszi asztalról.
A receptet ITT találjátok.
Az egzotikus ízek szerelmeseinek: Fügés-mandulás pite
A nyári melegben zamatosra érett füge gondoskodik a mediterrán hangulatról még ősszel is, a vitaminokban gazdag, lila termések egzotikus ízüknek köszönhetően könnyen feldobnak bármilyen édességet. Aki szívesen megkóstolna valami újat a szokásos almás pite és szilvás lepény helyett, mindenképpen próbálja ki a fügés-mandulás pitét!
A receptet ITT találjátok.