4 mennyeien finom tökös recept, ami bearanyozza az őszi napokat

A kuckózós időjárás megérkezésével elérkezett az idő, hogy finomabbnál finomabb süteményekkel örvendeztessük meg szeretteinket és saját magunkat is. Összegyűjtöttük nektek, hogy őszi szezon egyik kedvenc alapanyagából milyen süteménycsodákat tudtok készíteni.

Sütőtökös pite

Hálaadáskor Amerikában az elmaradhatatlan pulykasült-burgonyapüré páros mellett a sütőtökből készült pite is kötelező szereplője az ünnepi asztalnak. Krémességét, kellemes fűszerességét és az ízek összhangját figyelembe véve érthető, miért is imádják ennyire.

A receptet ITT találjátok.

Fotó: Gál Melánia

Sütőtökös brownie

A sütőtök óriási népszerűségnek örvend az őszimádók körében, és gyakorlatilag nem létezik olyan fogás, amibe még ne csempészték volna bele hozzávalóként. A különböző fűszerekkel megspékelt sütőtök a csupacsokis brownie tömény, édes ízével is mennyei kombinációt képez, így tökéletes választás, ha még kiélveznétek az ősz aromáit, mielőtt beüt a mézeskalács-őrület.

A receptet ITT találjátok.

blank
Fotó: Gál Melánia

Sütőtökös amerikai fánk

Fánkot sokan csak a farsangi szezonban sütnek, pedig ez a kelt tésztából készült finomság az év bármely szakában megállja a helyét, főként, ha az adott évszak finomságait is beleépítjük!

A receptet ITT találjátok.

blank
Fotó: Gál Melánia

Sütőtökös püspökkenyér

Íme egy nagyon egyszerű, sütőtökös süti, ami tökéletes választás akár egy őszi kirándulás energiapótlásaként, vagy egy esős, bekuckózós nap filmnézős snackjeként.

A receptet ITT találjátok.

blank
Fotó: Gál Melánia

A recepteket köszönjük Gál Melániának. Még több csodás süteményért látogassatok el a gal.melike Instagram-oldalra!

A tökös finomságok után készítsetek el egy szilvás édességet is: