13 családi program pünkösdkor az ország legszebb helyszínein 2024-ben

Sokszínű programkavalkáddal várják az érdeklődőket szerte az országban a pünkösdi hosszú hétvégén, már május 17-től egészen 20-áig. Gyerekfoglalkozások, koncertek, lovas programok és tematikus séták közül is szemezgethettek.

Pünkösd az Egri várban (2024. május 17-20.)

Az Egri várban május 17-től kezdődik és egészen május 20-ig tart a pünkösdi programkavalkád. A négy nap során különböző családi programokkal várják a helyieket és a városba látogató turistákat egyaránt! A hosszú hétvégén kipróbálhatjátok a nemezelést és a fafaragást, részt vehettek kisvitézi próbán és három hagyományőrző együttes bemutatóiból ismerhetitek meg a 16. századi mesterségeket, eleink fegyvereit, viseleteit, szokásaikat.

Bővebb infó >>

pünkösdi programok
Fotó: Shutterstock

Pünkösdi Virágálom // Városház tér, Székesfehérvár (2024. május 17-20.)

Idén ismét virágkompozíciókat csodálhatunk Székesfehérvár belvárosában pünkösd alkalmából: az Országalma és a Szent István-emlékjel közötti szakaszon hat virágbolt fogja színes-illatos növényekkel elárasztani az utcákat. A Pünkösdi Virágálom eseményt május 17-én megnyitóműsorral vezeti fel a szervező Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK), melyen fellép a Csurgói Csicsergők és az ARTE ARAMI, valamint, ahogy megszokhatta a közönség, látványos galambröptetés is lesz.

Facebook-esemény >>

családi programok pünkösd 2024
Fotó: Fehérvári program Facebook

Zöld Pünkösd // Őrségi Népi Műemlékegyüttes (2024. május 18.)

Nagyszerű programokkal készül pünkösdkor a természetbarátoknak az Őrségi Nemzeti Park! Lesz erdőismereti túra, lepkevadászat, bölényles, madármegfigyelő séta, este pedig mindenkit várnak a pityerszeri csillaglesre! Az Őrség hagyományos ízeit is érdemes lesz megkóstolni a Pityerszeri Büfében.

Bővebb infó >>

pünkösdi programok az egész családnak
Fotó: Shutterstock

Pünkösdi Vigadalom // Nemesgulács (2024. május 18.)

Május 18-án igazi programesővel vár benneteket a Balaton-felvidéki Nemegulács! Lesz állatsimogató, lovas ügyességi játékok, gyerekfoglalkozások, valamint pünkösdi bál – ne hagyjátok ki!

További részletek >>

Lenyűgöző látnivalók Nemesgulács közelében:

Dunakanyar Fesztivál // Nagymaros (2024. május 18.)

A csodás dunai panorámájáról híres Nagymarosra és környékére csábít a május 18-án megrendezésre kerülő Dunakanyar Fesztivál, melynek legfontosabb célja, hogy minél több látogatóval megismertesse a Dunakanyar vadregényes, páratlan szépségű vidékét. Az év egyik legjobban várt családi rendezvényén sok-sok gyerekprogram, sport- és kézműves foglalkozások, Gryllus Vilmos-koncert, Pál Feri-előadás, Be Massive Horizon Party és vezetett túrák garantálják, hogy minden korosztály jól érezze magát.

Facebook >>

Vál-völgyi Zsúr // Alcsúti Arborétum (2024. május 18-19.)

Gasztronómiai, zenei és kulturális élményekkel színesíti meg a pünkösdi hétvégét a Vál-völgyi Zsúr. Az Alcsúti Arborétum területén zajló eseményre mindkét nap ingyenes a belépés, és változatos zenei felhozatal, kézműves vásár, finom ételek és italok, valamit családbarát környezet vár benneteket!

Facebook-esemény >>

13 családi program pünkösdkor az ország legszebb helyszínein 2024-ben
Fotó: Vál-völgyi Zsúr Facebook

Pünkösdi hosszúhétvége a Wenckheim-kastélyban // Szabadkígyós (2024. május 18-20.)

Kézműves foglalkozás, a kastély elzárt, titkos területeibe bepillantást engedő séta és a kastélypark változatos élővilágát bemutató túra is vár rátok a pünkösdi hétvégén a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyban. Szombat este ingyenes, szabadtéri koncertet ad a Köröspart Vasutas Koncert Fúvószenekar.

Facebook-esemény >>

pünkösdi programok országszerte
Fotó: Szabadkígyósi Wenckheim-kastély hivatalos oldal Facebook

Látogassatok el hazánk különleges gyógynövénykertjeibe:

Pünkösdi hosszú hétvége Villányban (2024. május 18-20.)

A Diófás tér és Villány történelmi pincesora ad otthont 2024. május 18-20. között a pünkösdi programoknak, melyek során megismerkedhettek a helyi sváb hagyományőrző közösségekkel, illetve kulturális programok, gasztronómiai kínálat, kiváló helyi borok, valamint zenei programok várnak benneteket.

Bővebb infó >>

pünkösd 2024
Fotó: Shutterstock

Folk Utcazene Fesztivál // Balatonalmádi (2024. május 18-20.)

A Folk Utcazene Fesztivál három napon át megtölti Balatonalmádi utcáit néptánccal és népzenével. A gyerekeket hagyományőrző programokkal is várják.

Facebook-esemény >> 

Pünkösd a Csongrádi Kézművesházakban (2024. május 19.)

Érdemes lesz Csongrádra látogatni a hosszú hétvégén, ahol ingyenes programkavalkáddal készülnek az érdeklődőknek. Népi játszótér, bábelőadás, mesemondás, családi táncház, valamint nyitott műhelyek várják az egész családot.

Részletek >>

Pünkösdi Örökség Ünnep // Szentendrei Skanzen (2024. május 19-20.)

Idén 13. alkalommal kerül megrendezésre a Pünkösdi Örökség Ünnep, a szellemi kulturális örökség közösségeinek találkozója a Szentendrei Skanzenben. A pünkösd két napján zajló rendezvény bepillantást enged a közösségek színes hagyományaiba. A program során a látogatók hagyományos ételeket kóstolhatnak, mesterségek titkait ismerhetik meg, beállhatnak a táncosok közé, élvezhetik a különböző tájegységek muzsikáját és gyönyörködhetnek a különféle vidékek viseleteiben.

Bővebb infó >>

13 családi program pünkösdkor az ország legszebb helyszínein 2024-ben
Fotó: skanzen.hu

Izgalmas nyári programmal újít Szentendre:

Pünkösd a Tisza-tavi Ökocentrumban (2024. május 19-20.)

Látogassatok el Poroszlóra, a Tisza-tavi Ökocentrumba május 19-20. között, ahol nemcsak csónaktúrák és kishajós kirándulások, hanem 3D mozi, látványetetés és kisállatsimogató is vár benneteket!

Részletek >>

pünkösdi programok 2024
Fotó: Tisza-tavi Ökocentrum Poroszló Facebook

Pünkösdi Csodaország – Családi nap // Nemzeti Lovaskultúra Központ, Érd (2024. május 20.)

A lovaglás és a lovak szerelmeseinek kihagyhatatlan programnak ígérkezik a pünkösd a Nemzeti Lovaskultúra Központban. Nem fogtok unatkozni, hiszen díjugrató bemutatóval, sétalovagoltatással és -kocsikázással, és még megannyi változatos programmal készülnek nektek!

Facebook-esemény >>

A programok után érdemes felkutatni Érd vadregényes szigetét: