Új, zenés fényfesztivállal indul a nyár a Szentendrei Skanzenben: Itt a Kandela Fesztivál

Új funkciót kapnak a Szentendrei Skanzen egyedülálló terei, hiszen május 30. és június 1. között vadiúj, zenés fényművészeti fesztiválnak ad otthont a közkedvelt szabadtéri múzeum.

Motion Trio / Fotó: Bogumił Krużel

Új szemléletű, háromnapos zenei és fényművészeti fesztivált rendeznek idén nyáron először a Szentendrei Skanzen különleges tereiben és miliőjében. A Fonó, a PajtaKult, független fényművészek és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum együttműködésében megvalósuló KANDELA – Skanzen más fényben május 30. és június 1. között egyedi fényalkotásokkal, nagykoncertekkel, táncházakkal és különleges dunakanyari gasztronómiai kínálattal várja az érdeklődőket.

A lehengerlő fényművészet mellett változatos zenekarok töltik meg a Skanzen területét, többek között Szabó Balázs Bandája és az 50 éves jubileumát ünneplő Vujicsics, a világhírű ütős, Mohammad Reza Mortazavi és a virtuóz lengyel Motion Trio. Az elektronikus vonalat Zságer Balázs hozza, késő este pedig a Café Radio DJ-i zenélnek. Táncházi programmal és zenei különlegességekkel is találkozhatunk a múzeum kisebb helyszínein: Keck Mária Ex Auro flamencoduója, vagy az Ígjen a falu! táncház bizonyára emlékezetes lesz.

Egy kis ízelítő a Kandela Fesztivál színes programkavalkádjából:

Bővebb infó: kandelafesztival.hu

(Kiemelt kép: Szentendrei Skanzen Facebook)

További nagyszerű programok a Dunakanyarban májusban: