25+ szenzációs tavaszi program a Dunakanyarban 2024 májusában

Nagyszerű programok kavalkádjával érkezett meg a május a Dunakanyarba. Családi napok, koncertek, vásárok, futóversenyek és kiállítások is várnak benneteket idén tavasszal a Duna mentén, többek között Szentendrén, Vácott és Esztergomban.

Szentendre madártávlatból / Fotó: Horváth Zsolt

Mozdulj, Szentendre! // V8 (minden kedden)

A programsorozat harmadik évadában április 2-től június 18-ig, keddenként 18:00 és 19:00 óra között ingyenes edzések várnak a V8 uszodában, képzett edzők segítségével. Korra, nemre való tekintet nélkül a következő mozgásformákhoz lehet csatlakozni: kezdő jóga-meditáció, gerincjóga, koreografált torna. A részvétel ingyenes, regisztrációhoz sem kötött.

Facebook-esemény >>

1 éves a piac – Szülinapi mulatság // Esztergomi Piac (2024. május 4.)

Majdnem egy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit az Esztergomi Piac, és azóta egy fantasztikus közösség jött itt létre! Most eljött az ideje, hogy megünnepeljük ezt a különleges pillanatot. Május 4-én, szombaton izgalmas programok teszik felejthetetlenné az ünnepet.

Facebook-esemény >>

Dunai Mackó Majális // Nemdebárka, Szigetmonostor (2024. május 4-5.)

A Duna-parti Nemdebárka ad otthont az egyik legizgalmasabb majálisnak a Szentendrei-szigeten. Május 4-én és 5-én már déltől változatos előadók zenélnek a horányi helyen, ahol többek között fellép Henri Gonzo és a Noémo is.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: László Orsolya

Anyák napi vásár // Zsengélő Café, Verőce (2024. május 5.)

Meghitt hangulatú anyák napi vásáron ünnepelhetjük az édesanyákat Verőcén. Csodáljátok meg a szebbnél szebb kézműves termékeket, melyeket a Verőcén és a Dunakanyarban élő művészek és alkotók hoznak el nektek.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Zsengélő Café Facebbok

Vasárnapi gyűrűzés az Esztergom Madárakolnál (2024. május 5.)

Reggel 6 órától 12 óráig várnak benneteket a gyűrűzésre, amely az itt költő madárpopuláció változásainak vizsgálatát célozza. Ismerjétek meg a madarak életét!

Facebook-esemény >>

Bringabörze Szentendrén a Barlangkertben (2024. május 5.)

Egyedülálló kerékpáros rendezvény Szentendrén, ahol új gazdára lelhet megunt vagy kinőtt kerékpárotok, túladhattok feleslegessé vált, de működőképes alkatrészeiteken, kiegészítőiteken, ha pedig szükségetek van bármire, ami a bringázáshoz kell, azt is jó eséllyel megtalálhatjátok. Ráadásul mindezt egy korsó sör és finom ételek mellett!

Facebook-esemény >>

Varázslatos kastélyok is várnak a Dunakanyarban:

Állati jó családi nap // Katonadomb, Dunakeszi (2024. május 5.)

Dunakeszi ingyenes rendezvényén igazi programkavalkád vár benneteket! Állatsimogató, élménylovaglás, kézműveskedés, táncelőadás és kutyashow színezi meg ezt a napfényes vasárnapot.

Facebook-esemény >>

Szeretetkert – pszichológiai előadás // Esztergomi Művelődési Ház (2024. május 7.)

Az ellenállásról, a magunkhoz fűződő negatív viszonyról szóló előadás első fele Dr. Piczkó Katalin, pszichiáter, tréner, coach és egyetemi oktató előadása. Az előadás második fele pedig közös gondolkodásból és improvizációs jelenetekből áll, amelyben Jordán Adél és Mészáros Máté segítenek megjeleníteni az ismert, hétköznapi helyzeteket, majd a közönség együtt halad a felismerések és tanulás útján.

Facebook-esemény >>

Monostori Mezítlábos Forgatag // Faluház, Szigetmonostor (2024. május 11.)

Ezernyi program vár a szigetmonostori faluházban május 11-én, többek között bábelőadásra, főzőversenyre, táncházra, tombolára és élőzenei koncertre is számíthattok!

Facebook-esemény >>

Ultra Trail Nagymaros (2024. május 11.)

Tegyétek próbára magatokat a nagymarosi Fő térről induló terepfutó versenyen, melynek útvonala a Börzsöny-hegységben fut végig. 24 km, 24 km váltó, 55 km és 90 km távokon indulhattok.

Facebook-esemény >>

Szilvási Zsófi: Kacskaringó – kiállításmegnyitó // PIKNIK Manufaktúra, Nagymaros (2024. május 11.)

Szeretettel várnak benneteket a gyönyörű Dunakanyarba Szilvási Zsófi Kacskaringó című zenés kiállításmegnyitójára! Színezőkkel, meglepetésekkel is készülnek a szervezők.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: PIKNIK Manufaktúra Facebook

Mutatunk egy remek szálláshelyet nem messze Nagymarostól:

HangFeszt Fóton (2024. május 11.)

Nagyszabású, ingyenes kulturális fesztivál várja a családokat 2024. május 11-én, szombaton Fóton, a Szeplőtelen Fogantatás-templomban és annak kertjében. A HangFeszt programjai között olyan művészekkel találkozhat a közönség, mint Farkas Gábor Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és Shu Hui Bao operaénekes (Kína), valamint Fábián Zoltán zeneszerző. A hagyományteremtő eseményen fellép Magyarország legnépszerűbb énekegyüttese, a Szent Efrém Férfikar, a kamarazenét, a nagyzenekari hangzással ötvöző Budafoki Dohnányi Zenekar Kamaraegyüttese, és a népzene alapú világzenei és kortárs formáció, a Bokros Trió. A zenei és kézműves fesztivál egész nap ingyenes programokat kínál a gyermekeknek is.

További részletek >>

Váci Bolhapiac a főtéren (2024. május 12., 26.)

Májusban két alkalommal is kincsekre lelhettek Vác főterén, ahol május 12-én és május 26-án, pünkösdvasárnap is megrendezik a helyiek körében közkedvelt bolhapiacot.

További részletek >>

Dunakanyar Motoros Találkozó és Családi Napok // Duna-part, Vác (2024. május 17-19.)

10 éve a Dunakanyar legnagyobb és legcsaládiasabb mocis találkozója a váci Duna-parton. Három napon át változatos programok minden korosztály számára. A belépés ingyenes.

Bővebb infó >>

Dömös – Vadálló-kövek – Prédikálószék körtúra (2024. május 18.)

A 195. Scheffler túra következő állomása május 18-án Dömösről indul és a Dunakanyar legszebb panorámájához, a Prédikálószékhez vezet. Az út a Vadálló kövek mellett halad el, majd a vadregényes Szőke-forrás-völgyben térünk vissza Dömösre. Az út nagyon meredek felfelé, ezért a megfelelő állóképesség és túracipő, túrabot mindenképp ajánlott.

Facebook-esemény >>

Ligeti legelés: ehető vadnövény- és gombagyűjtő séta // Sződliget (2024. május 18.)

Egy könnyed, 3-4 kilométeres sétára invitál az Arccal a természet felé blog, amelyen bepillanthattok a gyógyhatású, ehető és iható vadnövények, illetve a gombák világába a sződligeti vadonban.

Facebook-esemény >>

Dunakanyar Fesztivál // Nagymaros (2024. május 18.)

A csodás dunai panorámájáról híres Nagymarosra és környékére csábít a május 18-án megrendezésre kerülő Dunakanyar Fesztivál, melynek legfontosabb célja, hogy minél több látogatóval megismertesse a Dunakanyar vadregényes, páratlan szépségű vidékét. Az év egyik legjobban várt családi rendezvényén sok-sok gyerekprogram, sport- és kézműves foglalkozások, Gryllus Vilmos-koncert, Pál Feri-előadás, Be Massive Horizon Party és vezetett túrák garantálják, hogy minden korosztály jól érezze magát. A részletes programot, továbbá a részvételi feltételeket megtaláljátok a rendezvény Facebook-oldalán.

Facebook >>

blank
Fotó: Dunakanyar fesztivál Facebook

Ha már most a nyári fesztiválokon jár az eszetek:

ETHNOTECH x TOTEM TRIBE // Nomád Bár, Nagymaros (2024. május 19.)

A világzene és az elektronika találkozása a természetben. Az Ethnotech és a Totem Tribe a vadregényes Dunakanyar elvarázsolt szegletében, a Nomád Bárban gyülekezik a vízparton, hogy megvitassa a közeledő nyár emlékeit, mielőtt leszáll az éj. Mezítlábas tribal, organic house, downtempo, ethno és techno.

Facebook-esemény >>

Túra Visegrád felett: A Pálosok útján (2024. május 20.)

A Visegrádi kápolnától indul ez az izgalmas, 16 kilométeres kaland délelőtt 10 órakor, amire a valamivel tapasztaltabb túrázókat várják! A Visegrád felett található legszebb útvonalakon vezető túra a Pálos út első részét járja be.

Bővebb infó >>

Szentendre Digital Sunset w/ Low Contrast // Kacsakő Bisztró, Szentendre (2024. május 25.)

Low Contrast különleges DJ-szettjeivel és magával ragadó stílusával gondoskodik arról, hogy a délután/este minden percét élvezzétek a Kacsakő Bisztró különleges szabadtéri helyszínén! Merüljetek el az organic, melodic és progressive house zenében, amely garantáltan felejthetetlen élményt fog nyújtani.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Kacsakő Bisztró Facebook

Családi Nap – Deákvár 125 // Kresz Park, Vác (2024. május 25.)

Kézműves foglalkozás, arcfestés, lufihajtogató bohóc és aszfaltrajzverseny mellett a nap folyamán légvár, célbalövés, tűzoltó- és rendőrautó-bemutató várják az érdeklődőket. A színes programokon túl fellép a Rutkai Bori Banda, az Animal Cannibals, este pedig utcabált rendeznek.

Facebook-esemény >>

Tavaszi bakancslista a Dunakanyarban:

#borozzOtt // Törökhegy-dűlő, Vác (2024. május 25.)

#borozzOtt május 25-én, 17 órától, Vác történelmi szőlőhegyén, a Felső-törökhegyi út legvégén, a szőlőben! Egy „új” váci borászat bemutatkozásával indul a szezon: a Törökhegyi Családi Borászat csak a #borozzOtt-on számít újnak; évtizedek óta termelnek szőlőt és készítenek borokat, de itt, a szőlőben most először mutatják meg a Törökhegy egy másik arcát! A Lingvay Pincészet is hoz néhány újdonságot. A helyhez legjobban illő zenékkel idén is djBirdy nyitja a szezont!

Facebook-esemény >>

Gyereknap a Zöld menedékkel // Kertünk bár és kilátó, Vác (2024. május 25.)

Szeretettel várnak mindenkit 2024. május 25-én a Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány gyereknapjára, mely a Kertünk bár és kilátóban kerül megrendezésre. Egész napos programokkal, akadályversennyel, több állomásos kvízzel, tombolával, kutyás bemutatóval készülnek.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Kertünk bár és kilátó Facebook

Lurkócia Városi Gyereknap // Czóbel park, Szentendre (2024. május 26.)

Egy napra újra megalakul Lurkócia gyerekállam, ahol a gyerekek minisztériumokat járhatnak végig. Az állomásokon pecséteket gyűjthetnek, azok között, akik mindet összegyűjtötték és a gyűjtőlapot is bedobták a dobozba, értékes nyereményeket sorsolnak ki. Mindemellett táncbemutatók, gyermekkoncertek és meseelőadások várják az érdeklődőket.

Facebook-esemény >>

Tücsök és bogár – monotípia workshop a MűvészetMalomban // Szentendre (2024. május 26.)

A kreatív múzeumi délelőttön színekkel és formákkal kísérletezhetnek az érdeklődő családok. Megfigyelhetitek a műalkotások különleges felületeit, érdekes motívumait, jellegzetes színeit. Megismerhetitek a múzeum egyik legszínesebb, legjátékosabb, legszélesebb és leghíresebb festményét, Korniss Dezső Tücsöklakodalmát. A grafika és a festészet képi világát is megidéző monotípia technikájával alkothattok tücsköt, bogarat és megannyi apró élőlényt.

Facebook-esemény >>

Kandela Fesztivál // Szentendrei Skanzen (2024. május 30. – június 1.)

Új szemléletű, háromnapos zenei és fényművészeti fesztivált rendeznek idén nyáron először a Szentendrei Skanzen különleges tereiben és miliőjében. A Fonó, a PajtaKult, független fényművészek és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum együttműködésében megvalósuló „KANDELA – Skanzen más fényben” május 30. és június 1. között egyedi fényalkotásokkal, nagykoncertekkel, táncházakkal és különleges dunakanyari gasztronómiai kínálattal várja az érdeklődőket.

Weboldal >>

Nem érdemes kihagyni ezt a látványos körtúrát a Dunakanyarban: