5 lenyűgöző helyszín és program a Dunakanyarban idén tavasszal

A Dunakanyar minden évszakban jó választásnak bizonyul, de tavasszal különösen gyönyörű, ahogy virágba borul a festői táj. Érdemes tehát a hétvégi kiruccanásokat a környékre tervezni, mutatjuk, mely helyszíneket nem szabad kihagyni!

Lujza & Koriander, Vác

A Lujza & Koriander családias hangulatú vendégháza valódi kis ékszerdobozként tündököl a váci Duna-parton. A 2020 óta családi vállalkozásként működő hely egyszerre fenséges reggelizőhely, tápláló és színes ételeket felvonultató brunchétterem, valamint fenntartható szálláshelyként is üzemel. A vendégházban összesen nyolc szoba található, ebből hat közvetlenül a Dunára néz, és mindegyikhez tartozik egy-egy erkély. A svéd eredetű lagom stílusban berendezett tematikus szobákat az ételekhez és italokhoz használt növényekről nevezték el (bodza, kamilla, rozmaring, vanília), a szobák színvilága pedig minden részletében ezeket a növényeket tükrözi. A teljes kikapcsolódáshoz egy finn szauna, valamint egy hangulatos lounge terasz is hozzájárul, ahol kiélvezhetjük a tavasz első napsugarait. Mindezeken felül még trekking kerékpárok bérlésére is van lehetőség a helyszínen, amennyiben bringázni támadna kedvünk a Dunakanyar gyönyörű dombságain. Foglalás IDE kattintva!

2600 Vác, Ady Endre sétány 5. | Facebook | Weboldal

Betyár Batyu, Dömös

Dömös egyedülálló gyöngyszeme a Kossuth Lajos út szélén kialakított Betyár Batyu, ahol mindig barátságos hangulat, kézműves sörök és kiváló minőségű street food ételek fogadnak bennünket. Náluk szinte lehetetlen rossz kedvvel üldögélni, amiről fantáziadús, laktató fogásokkal és rendkívüli vendégszeretetükkel igyekeznek gondoskodni. A tavasz közeledtével hosszú órákon át elidőzhetünk a hangulatos kerthelyiség mellett szirmaikat bontogató virágok látványában, ami különösen jól fog esni egy-egy egész napos kirándulás után a környéken. Nem túlzás kijelenti, hogy valószínűleg egy új törzshelyre bukkantok majd!

2027 Dömös, Kossuth Lajos út 223. | Facebook

Fotó: Betyár Batyu Facebook

Szentendrei Skanzen

Hazánk egyik legismertebb szabadtéri néprajzi múzeuma a 2000-ben az Év múzeuma díjat nyert Szentendrei Skanzen. Központi gyűjteményét 1967-ben alapították annak érdekében, hogy bemutassák a 18. és 19. század Magyarországának népi kultúráját, építészetét és szokásait. A skanzent egy hatalmas zöldterületen hozták létre, ahol teljes csend és nyugalom honol a nádtetős házak között. A helyszín akár egésznapos programozásra is alkalmas az egész család számára, hiszen minden van, ami ehhez szükséges. Éves szinten különféle izgalmas programok várják a látogatókat a helyszínen, március 28. és április 7. között például különleges tavaszi témahéttel készülnek nektek, további információk IDE kattintva.

2000 Szentendre, Sztaravodai út 75. | Weboldal

blank
Fotó: Szentendrei Skanzen Facebook

Zsengélő Café, Verőce

A Dunakanyar egyik legkedvesebb helye a verőcei Zsengélő Café. A szomszédban található, Gorka Géza munkásságát bemutató múzeum megtekintése után nincs is jobb, mint beülni a Zsengélőbe, ahol egyenesen a keramikusművész egykori égetőkemencéje mellett kortyolhatunk el egy hideg sört vagy egy finom eszpresszót. Hangulatos teraszukon a házias kencéket pirítósra kenve, klasszikus reggelifogásaikat falatozva napfürdőzhetünk. A felemelő élményhez specialty kávé, különféle izgalmas események és a településen frissen készített kakaós csigák járulnak hozzá.

2621 Verőce, Szamos utca 22. | Facebook

blank
Fotó: Zsengélő Café Facebook

TulipGarden Dunakanyar, Kosd

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megnyitja kapuit a Dunakanyar káprázatos tulipános kertje, a Vác és Kosd között elterülő cselőpusztai tanyavilágban. 2024-ben nemcsak további különleges tulipánfajtákkal bővül a kínálatuk, hanem illatos jácint- és nárciszkülönlegességeket is találhatunk náluk, amiket szedd magad programjaik keretében akár haza is vihetünk, hogy otthon tovább gyönyörködhessünk a színpompás virágokban. A kutyabarát virágoskertben a Dunakanyar meghitt ölelésében szüretelhetjük le a szebbnél szebb virágokat, de állatsimogató és egyéb meglepetések is várnak ránk.

Facebook-oldal >>

blank
Fotó: TulipGarden Dunakanyar Facebook

Júniusban szenzációs nyári fesztivál vár a Dunakanyarban: