Fesztivál-életérzés vár a Dunakanyarban idén júniusban – egy színházjegy áráért

Carlo Gozzi komédiájától az Opera Shown át a balettig rendkívül széles repertoárt vonultat fel a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó június 20. és 23. között. A színházi előadásokon túl lesz VR-színház, esténként pedig látványos utcaszínházi produkciók színesítik a műsort Nagymaros fesztiválján.

Levegőben táncoló akrobaták, tüzes koreográfiák, lenyűgöző steampunk jelmezekbe öltözött kalandorok varázsolják el a közönséget. A színházjegy akcióval idén is ingyenesen látogathatóak az esti koncertek. Az első körös kedvezményes színházjegyek, valamint limitált bérletek március 10-ig kaphatóak.

Nemzetközi társulatok a VéNégy Fesztiválon

A fesztivált a Karinthy Színház A szarvaskirály című előadása nyitja. Carlo Gozzi lendületes komédiáját Berettyán Nándor állította színpadra. A produkció a bemutatása óta óriási közönségsikernek örvend, június 20-án a VéNégy Fesztivál közönségét fogja elbűvölni.

Másnap a Kassai Állami Színház táncelőadása, az Anne Frank naplója lesz látható. A második világháború alatt Amszterdamban bujkált zsidó család igaz történetét feldolgozó balettet a Kassai Állami Színház igazgatója, Ondrej Šoth jegyzi.

Kassai Állami Színház – Anne Frank naplója

A balett mellett az opera műfajába is belekóstolhatnak a fesztiválozók. Élő zenével kísért különleges Opera Gálával készül az Olomouci Morva Színház. A társulat a Visegrádi Négyek legkiválóbb zeneszerzőinek műveiből válogat majd. A Visegrád hangjai elnevezésű gálaprogramban Dvořák, Smetana, Gorecki, valamint Bartók operáinak legszebb részletei csendülnek fel.

Légtánc és tüzes produkciók

Az esti nagykoncerteket követően utcaszínházi produkciók gazdagítják a műsort. Elképesztő steampunk jelmezekbe öltözött figurákkal és biciklis járművekkel érkeznek az Utazók a lengyel Teatr Akt előadásában.

blank
Teatr Akt – Utazók

Légitánc-performanszot hoz Ariadna Vendelova és a Lalyra Társulat Szlovákiából. A levegőben táncoló akrobaták a zene és a mozgás örvényében földöntúli vizuális képeket és varázslatos atmoszférát fognak teremteni a nagymarosi Duna-parton. És ez még nem minden: a cseh V.O.S.A. Színház egy tüzes groteszk előadással érkezik a fesztiválra.

blank
VOSA Színház – Rekombináció

A Blackout Paradox társulat a MansterVille csoporttal és óriási tűzkerekükkel, a MansterWheellel kiegészülve június 22-én gördül be a fesztiválra.

Sophie Zoletnik Precíz Káosz című előadásában a káosz és a rend látványos összecsapásának lehetnek szemtanúi a nézők. Tűzlabdák, vakmerő akrobatikák, lángoló kellékek és légi mutatványok lélegzetelállító keveréke fogja lenyűgözni a közönséget.

blank
Sophie Zoletnik – Precíz Káosz

A lengyel Concept Cultura csapata napközben a VR-sátorban várja a virtuális valóságban elmerülni vágyókat. A könnyed musicaltől a Cirque de Soleil-performanszon át a zombikkal teli rajzfilmig rendkívül gazdag repertoárral készülnek, de Rembrandt zseniális művészetébe is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.

Fesztivál egy színházjegy áráért

A színházjegyek értékesítése elindult, első körben március 10-ig rendkívüli kedvezménnyel érhetőek el, a tavalyi árnál is jutányosabb, 3500 Ft-ért vásárolhatóak meg.

Azok, akik színházjegyet váltanak és megnézik az előadást, utána ingyenesen látogathatják az esti programokat, így egy színházjegy áráért egy teljes napi fesztiválélményt kapnak, mindezt festői környezetben, a mesés Dunakanyarban.

További információk és jegyek: venegyfesztival.hu.

Varázslatos kastélyok a Dunakanyarban: