60 izgalmas zenei programmal vár a Dunakanyar mesés fesztiválja júniusban

A kiemelkedő színházi és utcaszínházi produkciók, valamint családi programok mellett pezsgő zenei élet várja a kultúra szerelmeseit június 20. és 23. között Nagymaroson. Ikonikus nemzetközi és hazai sztárfellépők, táncház, Techno Yoga, elektronikus zenei utazások – 4 napon át 5 színpadon 60 zenei programot vonultat fel a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó.

Felvonul a hazai zenei szcéna krémje

A 4 nap során koncertet ad többek között a 30Y, az Analog Balaton, az Aurevoir., az AWS, Aron Andras & The Black Circle Orchestra, a Belau, Beton.Hofi, a Brains, Dzsúdló, az Elefánt, Firkin, az Irie Maffia, Mehringer, a Platon Karataev, a Subscribe, valamint a Tankcsapda.

A fesztivál külföldi headlinere a legendás drum and bass trió, a Kosheen. A nagyszínpadon az olyan közönségkedvenc bandák kaptak helyet, mint a 30Y, az AWS, Beton.Hofi, Dzsúdló, az Elefánt, az Irie Maffia vagy a Tankcsapda.

Visszatér az Analog Balaton, az Aron Andras & The Black Circle Orchestra, valamint élő zenekari show-val érkezik Co Lee.

blank

A Subscribe a Rage Against The Machine Tribute Show-ját hozza Nagymarosra. A fesztivál zárónapjának programját a Kossuth-díjjal kitüntetett Misztrál együttes gazdagítja.

Nemzetközi fellépők Nagymaroson

A visegrádi országok egy-egy izgalmas zenei formációja színesíti tovább a palettát. Üdítően friss indie-pop szerzeményekkel megpakolva érkezik Pozsonyból Anika Iris. Csehországot a Tygroo képviseli, balkán motívumok, fúvósok szimfóniája elektronikus zenével, jazz és rap elemekkel megbolondítva.

A post-punk műfajban utazó, merész gitár riffjeiről híres The Pau Lengyelországból érkezik. Paulina szólóprojektjével végigturnézta Európát, de Izraelben is megfordult, ezúttal pedig a VéNégy Parton fog a húrok közé csapni a fesztivál zárónapján.

Fiatal tehetségekkel is találkozhatunk

A hazai feltörekvő zenekarok is képviseltetik magukat a fesztiválon, a könnyed fúziós jazztől, az elektronikus zenén át a progresszív rock és metalcore műfajáig rendkívül gazdag a kínálat.

Érkezik a kisbetűs ünnepnapok, a Hangfoglaló program által felfedezett tehetségek között találni a bájos Cserihannát, akinek ez lesz az első igazi fesztiválszezonja, amit Nagymaroson, a VéNéggyel kezd.

blank

Fellép Juhász Zoli, Géem, a Labek & Chrobak, Gorg & Benzol, Selah Vie, Szlimmy és a Vodka For Kids. Visszatér a fesztiválra Barkóczi Noémi Sallai Lászlóval kiegészülve, a Flanger Kids, Lil Frakk, Mehringer, Slapstick?, Sisi, Young B!TE és a Zaekar.

A vasárnapi rocknapot a Tengeri Püspök, a WIRES, valamint a Woodstock Barbie koncertje teszi teljessé.

A VéNégy Fesztivál további programjai

Lesz táncház, a fűzfákkal övezett, vadregényes Duna-parti helyszínen egyszál gitáros produkciók és elektronikus zenei fellépők váltják egymást, OIEE egész estés DJ settel érkezik, de lesz Techno Yoga is, akik egy vadonatúj, daytime nyári kiadással készülnek.

blank

A hajnalig tartó bulik sem maradhatnak el, a Be Massive Horizon Partyja a nyitónapot, Ludmilla ütős szettjei a szombati drum and bass napot, míg Spigiboy a zárónapot koronázza meg ebben a természetközeli és festői környezetben. A fesztivál zenei felhozatalában mindenki megtalálja a kedvére valót, a kisgyermekkel érkező családoktól a Z-generáció fiataljaiig.

Színházi előadások a VéNégy Fesztiválon: