5 mesés Valentin-napi program az ország csodaszép helyszínein

Különleges páros programok várnak benneteket az ország varázslatos helyszínein egész februárban. Valentin-nap apropóján és azon túl elkalauzolunk titeket a tél legromantikusabb helyszíneire. Andalogjatok velünk!

Valentin-napi szívvadászat a kastély parkjában // Gödöllői Királyi Kastély (2023. február 10-18.)

Február 10. és 18. között izgalmas és nem kevésbé romantikus programmal vár benneteket a Gödöllői Királyi Kastély. Ezeken a napokon a kastélyparkban elrejtett szívek keresésére indulhattok a park kapuinak nyitásától egészen sötétedésig. A szívek mindegyike egy-egy történetet rejt, de hogy miről mesélnek, azt csak azok tudhatják meg, akik meg is találják őket. Az ingyenes programhoz mindössze egy mobilnettel rendelkező okoseszközre lesz szükségetek, illetve egy szerelemlakatra, persze csak ha szeretnétek maradandóvá tenni Valentin-napi látogatásotokat.

2100 Gödöllő, Grassalkovich-kastély 5852 | További infók >>

Valentin-napi program 2024
Fotó: Shuterstock

Valentin-nap az Örök Szerelem kastélyában (2024. február 10.,11., 13., 14.)

A Fejér vármegyei Nádasdladány a historizmus korának egyik legmesebelibb kastélyát rejti. A Nádasdy-kastély legszebb részei közé tartozik a káprázatos ősök csarnoka, a faburkolatos könyvtár, valamint az épületet övező tájképi kertben a csónakázótó. Ebben a bámulatos épületben februárban 4 napon át a szerelmet ünnepelhetjük. A romantikus hangvételű tárlatvezetéseket követően a télikertben édes nyalánksággal és frissítő feketével lepik meg a szerelmeseket, és még a kastélypark tópartján elhelyezett lakatfalon is megpecsételhetitek románcotokat.

8145 Nádasdladány, Kastélypark 1. | Facebook-esemény >>

Valentin napi programok 2024
Fotó: Nádasdladány, Nádasdy-kastély – hivatalos (Facebook)

Valentin-napi gasztrokalandok Tokaj-Hegyalján // Andrássy Kúria (2023. február 14-17.)

Tokaj-Hegyalja szívében, Tarcalon bukkantunk rá az 1700-as években épült, ötcsillagos Andrássy Kúriára, ahol zavartalan pihenésnek lehettek részesei, családias és meghitt környezetben, gasztronómiai élményekkel kiegészülve. A kúria jelenleg 53 szobával, egy csodálatos wellnessrészleggel, barlangfürdővel és többféle szaunával várja vendégeit a testi-lelki kikapcsolódásra. A romantikus feltöltődést a Michelin-ajánlott Bobajka étterem február 14-17. között egy Valentin-napi gasztrokalanddal koronázza meg, ahol egy felejthetetlen gyertyafényes vacsorán élő zene társaságában élvezhetitek a bódító ízek és italok harmóniáját. A szerelmes program egy fülledt spaesttel zárul.

3915 Tarcal, Fő utca 94. | Facebook-esemény >>

Valentin-napi vacsora 2024
Fotó: Andrássy Kúria & Spa (Facebook)

Valentin-napi éjszakai fürdőzés a Gödi Termálstrandon (2024. február 14.)

Göd Budapesttől mindössze 24 km-re található, a Duna bal oldalán. A település termálvizű strandja egész évben nyitva tart, így télen is kellemes kikapcsolódási és fürdőzési lehetőséget ígér a látogatók számára. A meleg vizes medence 34-36, míg az úszómedence 26-28 fokos. A szerelmesek éjszakáján egy különleges esti fürdőzéssel készülnek a szervezők. A zenés programon este 8 órától éjfélig, büfével és szaunahasználattal várják a hullámok szerelmeseit. A gödi lakcímkártyával rendelkező pároknak, Valentinoknak és Bálintoknak pedig ingyenes belépést is biztosítanak.

2132 Göd, Összekötő út 10. | Facebook-esemény >>

Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban (február közepétől)

Évről évre egyre népszerűbb programnak számít az Alcsúti Arborétumban megrendezésre kerülő hóvirágünnep. Nem véletlenül, hiszen kiszakadva a téli hónapok szürkeségéből, a négy fal közül sokaknak jólesik a friss levegőn sétát tenni és közben gyönyörködni a talajt hófehér szőnyegként beborító, szirmaikat bontogató hóvirágokban. Az arborétumban két és fél hektáron elterülő hóvirágmező fogadja a látogatókat, ami egyedülállónak számít az országban. A 4-5 hétig tartó hóvirágünnep várhatóan február közepén veszi kezdetét, ennek apropóján pedig az arborétum a hét minden napján tárt kapukkal fogadja majd a látogatókat.

8087 Alcsútdoboz, Kastélykert út 2. | Weboldal >>

blank
Fotó: Alcsúti Arborétum

További Valentin-napi programok 2024-re: